Topp 20 Lewis Carroll-sitater fra Alice's Adventures in Wonderland

Lewis Carroll var en britisk matematiker, fotograf og forfatter mest kjent for sine arbeider i barnehistorier. Han tent barnas forestillinger ( og voksne ) av fremtidige generasjoner med klassikere som Alice i Eventyrland , Gjennom glasset og hva Alice fant der , og Jakten på haien .Inntil nå blir eventyrhistoriene hans tilpasset forskjellige medieplattformer for glede for fans over hele verden.

Innholdsfortegnelse

Tidlig liv

Lewis Carroll Sitater

Lewis Carroll var pseudonymet for Charles Lutwidge Dodgson , født 27. januar 1832 i det lille soknet Daresbury i Cheshire, England . Han var den tredje eldste i et brød på elleve. Han var sønn av Frances Jane Lutwidge og Pastor Charles Dodgson , eldre medlem av presteskapet.

Dodgson-barnas barndom i det isolerte samfunnet var skjermet, stille og kjedelig. Imidlertid kompenserte de for mangelen på venner ved å underholde seg med en rekke spill.

I en ung alder merket det seg allerede hvordan Carroll hadde en fantasifull fantasi og hadde evner til å underholde barn. Han viste en sterk interesse og talent for å finne på spill, utføre magiske triks og styre dukketeater for å holde brødrene og søstrene opptatt.

Carrolls teft for skriving startet da han var 12. Mens han deltok på Richmond School begynte Dodgsons å utgi et familiemagasin som het “Prestegårdsmagasiner” , hvor familiemedlemmene fungerte som forfattere og bidragsytere.

Det meste av manuskriptet i de overlevende samlingene ble skrevet av Lewis Carroll . Disse inkluderer komposisjoner som: Nyttig og lærerik poesi (skrevet i 1845, utgitt i 1954), Prestegårdsmagasinet (skrevet i 1850, upublisert), Prestegårdsparaplyen (skrevet mellom 1850 og 1853, utgitt i 1932), og Mischmasch (skrevet mellom 1853 og 1862, utgitt i 1932).

Etter hvert våget den blomstrende forfatteren også å skrive om matematikk og humoristiske emner. I 1856 opprettet han penn navn ved å oversette for- og mellomnavn til latin. Charles Lutwidge ble til Carolus Ludovicus . Deretter oversatte han den tilbake til engelsk og skrev den i omvendt rekkefølge, og endelig kom han på Lewis Carroll .

Litterær suksess

Fra han var en ung gutt til college dager, Lewis Carroll var ekstremt sjenert og reservert. Han led også av en stamming som rammet de fleste av Dodgson-barna. Videre utholdt han en rekke sykdommer, hvorav den ene fikk ham til å være døv i det ene øret. Av disse grunnene slet han med å trives på skolen og ble ofte gjenstand for campus mobbing .

Mens han vanligvis var sosialt afsides med voksne, var Carroll naturlig varm og kjærlig med barn. En ungdom han hadde mye hengivenhet for, var fire år gammel Alice Liddell , den yngste datteren til dekanen på college ved Kristuskirken i Oxford, England . Liddell-familien gikk i samme kirke som Dodgsons, og de tre Liddell-søstrene var de eneste barna blant medlemmene.

Etter å ha fulgt fotografering, Lewis Carroll gjorde ofte Alice til modellen for prosjektene sine. Det var også Alice som inspirerte ham til å lage smarte historier slik at han kunne ha noe å underholde jenta med. Han tilbrakte mye tid med søstrene Liddell og fortalte dem fantastiske historier i imaginære verdener.

Faktisk var det dem som først hørte den tidlige iterasjonen av det som senere skulle bli historien om Eventyrland, og deretter tittelen Alice's Adventures Underground . Alice ble forelsket i historien og oppfordret Carroll til å gjøre henne til hovedpersonen. Han innfridde til slutt jentens ønske og la til flere underhistorier basert på historier han har fortalt Alice i deres utflukter.

I 1865 ble boka hans utgitt som Alice i Eventyrland , for så å bli en sovende hit. Året etter begynte han å skrive en oppfølger basert på flere historier fortalt til Liddell-søstrene. I 1871 ble oppfølgingen Gjennom glasset og hva Alice fant Det ble gitt ut til like positive - om ikke bedre mottakelser - fra både lesere og kritikere.

The Carroll Legacy

Mange kritikere har prøvd å forklare den fenomenale suksessen til Alice i Eventyrland , på jakt etter skjulte psykologiske, politiske eller til og med religiøse betydninger i verkene. Imidlertid antas det at som med Mad Hatter’s gåte i historien, finnes ikke svaret. De er ikke mer eller mindre enn eventyrhistorier ment for barn å nyte.

De fleste litteraturer krediterer Carrolls naturlige vidd og eksentrisitet, samt hans gave i å bruke ordspill, logikk og satire på en måte som også er barnslig. Det sies at den virkelige undringen av Alice i Eventyrland ligger i evnen til Carrolls historier til å få barn til å forstå 'virkeligheten' på samme måte som voksne ville forstå den virkelige verden.

Carrolls to bøker ble til slutt den mest populære barneboken i England da han døde i 1989. Nå, Alice i Eventyrland har blitt gjort til flere suksessfilmer og suksess-TV-serier, og har blitt reimagined i nesten alle typer medier.

Ta en smak av Lewis Carrolls innfall gjennom 20 av hans mest minneverdige sitater:

3333 betydning

Lewis Carroll Sitater

Lewis Caroll Sitater

'Hvis alle tenkte på sin egen virksomhet, ville verden gå mye raskere enn den gjør.' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Jeg vet hvem jeg var da jeg sto opp i morges, men jeg tror jeg må ha blitt forandret flere ganger siden da.' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

“Alice: Hvor lenge er det for alltid? White Rabbit: Noen ganger bare ett sekund. ” - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Fantasi er det eneste våpenet i krigen mot virkeligheten.' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Vi er alle sint her.' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Nei nei! Eventyrene først, forklaringer tar så fryktelig tid. ” - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Jeg er ikke rart, rar, av eller gal, min virkelighet er bare annerledes enn din.' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Alt er morsomt, hvis du kan le av det.' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Det nytter ikke å gå tilbake til i går, for jeg var en annen person da.' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

“Jeg er redd jeg ikke kan forklare meg selv, sir. Fordi jeg ikke er meg selv, skjønner du? ” - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Hun ga seg generelt veldig gode råd (selv om hun sjelden fulgte det).' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Hvorfor, noen ganger har jeg trodd så mange som seks umulige ting før frokost.' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

104 betydning

“Hvis jeg hadde en egen verden, ville alt være tull. Ingenting ville være hva det er, fordi alt ville være det det ikke er. Og tvert imot, hva er, det ville ikke være. Og hva det ikke ville være, det ville det. Du ser?' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

“Kjære, her må vi løpe så fort vi kan, bare for å holde oss på plass. Og hvis du ønsker å gå hvor som helst, må du løpe dobbelt så fort som det. ” - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Hvis du ikke vet hvor du skal, kan en vei ta deg dit.' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

“Så forundrende alle disse endringene er! Jeg er aldri sikker på hva jeg skal være, fra ett minutt til et annet. ' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Hun som redder en enkelt sjel, redder universet.' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Les instruksjonene, og direkte blir du ledet i riktig retning.' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Da jeg pleide å lese eventyr, fant jeg ut at den slags ting aldri skjedde, og nå er jeg her midt i en!' - Lewis Carroll

Lewis Caroll Sitater

'Ta vare på sansene og lydene vil passe på seg selv.' - Lewis Carroll

Del Med Vennene Dine: