Topp 5 mellommenneskelige ferdigheter enhver vellykket person har

På slutten av dagen involverer virksomheten mennesker. Nesten ethvert yrke eller stilling krever mellommenneskelig kommunikasjon - prosessen med å utveksle tanker, følelser, ideer og følelser, enten det er verbalt eller ikke-verbalt, i en ansikt-til-ansikt-setting.Mellommenneskelig kommunikasjon er nødvendig for at vi skal oppfylle vårt faglige ansvar. Å fremme effektive arbeidsforhold mellom kolleger og mellom virksomheter krever gode mellommenneskelige ferdigheter. Faktisk er disse ferdighetene en avgjørende del av å lykkes i virksomheten, så mye at arbeidsgivere i dag nekter å ansette kandidater som ikke stiller dem ut.

Mellommenneskelige ferdigheter regnes som ansettelsesevner, som er blant de beste kriteriene som arbeidsgivere bruker for å skjerme kandidater. Det er unødvendig å si at utvikling av disse ferdighetene vil være gunstig for alle som har som mål å lande en jobb eller klatre opp stigen.

Innholdsfortegnelse

5 sentrale mellommenneskelige ferdigheter

Mellommenneskelig kommunikasjon involverer flere viktige ferdigheter, og å forstå dem er det første trinnet for å bli en utmerket formidler.

Lytte

hvordan man kan forbedre mellommenneskelige ferdigheter

Mange av oss overser viktigheten av å lytte. Stephen Covey, forfatteren av De 7 vanene til svært effektive mennesker , sier at “folk flest ikke lytter med den hensikt å forstå; de lytter med den hensikt å svare. ” Å snakke er lettere enn å lytte fordi du får være i kontroll og i sentrum av oppmerksomheten.

Dessuten blir vi lett distrahert siden a typisk person kan bare snakke 125 ord per minutt , mens hjernen vår kan behandle opptil 500 ord per minutt. Det er lett å bli distrahert av mange tanker og stimuli mens den andre snakker.

Forskjellen mellom en dårlig kommunikator og en utmerket kommunikator er hvordan de lytter. En dårlig kommunikator vil være utålmodig for sin tur til å snakke, mens en utmerket kommunikator vil bruke den ekstra behandlingstiden til å fordøye det den andre personen sier og lære de viktige punktene for å føre en produktiv samtale.

Å være en god lytter på arbeidsplassen vil få klienter og kolleger til å føle seg hørt og respektert. Du vil få tillit til dem, og de vil se deg som en pålitelig person å henvende seg til.

Forholdsstyring

hvordan man kan forbedre mellommenneskelige ferdigheter

Mellommenneskelige ferdigheter er avgjørende for å opprettholde positive forhold som du vil bygge med kunder og kolleger gjennom hele karrieren. Dette handler ikke bare om hvor godt du snakker eller presenterer ideene dine. Det handler også om hvordan du engasjerer og samhandler basert på tillit, respekt, holdning og oppførsel.

Uansett hvor fantastiske ideene dine er eller hvor dyktige du er til det du gjør, vil du ikke ha et sunt forhold til menneskene du jobber med hvis du ikke kan få kontakt med dem på et mer personlig nivå.

For å gjøre det må du utstråle en positiv oppførsel som kan bidra til å skape et like positivt arbeidsmiljø. Humor, vennlighet, empati og en følelse av enhet kan øke dine arbeidsforhold, samt fremme teamarbeid og samarbeid.

Konfliktløsning

hvordan man kan forbedre mellommenneskelige ferdigheter

Konflikt er uunngåelig på enhver arbeidsplass. På et eller annet tidspunkt må du takle uenigheter, og å ha de riktige kommunikasjonsevnene vil gjøre det lettere for deg å ta dem opp.

Det er forskjellige måter å løse konflikter på. Den ene er gjennom konstruktiv kritikk. Hvis du synes en persons arbeid er problematisk, kan du behandle det som en mulighet til å hjelpe personen med å forbedre seg i stedet for å umiddelbart skyte det ned.

Formidling mellom to personer er en annen måte å løse et problem på. For å være megler, må du være rettferdig og høre begge sider av saken før du kommer med en løsning.

Å være en god formidler betyr også å være åpen for tilbakemelding. Det kan være vanskelig å motta kritikk, men du må ta det som en sjanse til å vokse og forbedre dine ferdigheter.

Selvtillit

hvordan man kan forbedre mellommenneskelige ferdigheter

Å være trygg på dine egne ideer vil tvinge andre til å lytte til deg. Dette gjelder spesielt i den konkurransedyktige verdenen for profesjonelle. Du må bygge riktig nivå av selvtillit for å være effektiv i å kommunisere tankene dine og nærme deg forskjellige situasjoner.

Selvtillit er også nøkkelen til ledelse. Selv om du bare har begynt, må du ha noen lederegenskaper for å oppmuntre andre, løse konflikter og gi teamet positiv forsterkning.

engel nummer 559

For karrierer som involverer mange avtaler og forhandlinger, må du definitivt være trygg nok til å komme med forslagene dine og overbevise andre om å være enige med deg. For å gjøre dette må du være en oppmerksom lytter og en utmerket problemløser.

Kroppsspråk

hvordan man kan forbedre mellommenneskelige ferdigheter

Kroppen er som en bok. Den forteller historier som munnen ikke sier. Selv om du ikke sier tankene dine høyt, vil noen ganger holdningen din, ansiktsuttrykket og lydens eller lydens stemme snakke for deg.

Hvordan personen du snakker med tolker kroppsspråket ditt, kan påvirke samtalen din. Bare 7 prosent av kommunikasjonen er basert på ordene som faktisk blir sagt, mens stemmetonen utgjør 38 prosent. TIL hele 55 prosent kommer fra kroppsspråk. Så du må være oppmerksom på dine ikke-verbale signaler for å kommunisere effektivt.

For eksempel kan kryssing av armer og ben få den andre til å føle at du ikke er åpen for ideene. Selv om du smiler eller nikker i enighet, kan kryssing av armer eller ben få deg til å se ut som om du setter barrierer som forhindrer at en åpen og positiv interaksjon finner sted.

På den annen side kan speiling av kroppsspråket gi et positivt resultat. Å kopiere hvordan de lener hodet eller krysser eller krysser armer eller ben når de gjør det, viser at du er mottakelig for budskapet deres. Speiling indikerer et bånd mellom to personer, så det er et godt tegn på at samtalen går greit.

Hvordan utvikle gode mellommenneskelige ferdigheter

Noen mennesker er naturlig født med gode mellommenneskelige ferdigheter. Andre har vanskeligere for sosialt samvær. Imidlertid er det alltid rom for å forbedre og utvikle disse ferdighetene.

Her er noen måter å lære hvordan du kan samhandle bedre.

Identifiser svakhetene dine.

hvordan man kan forbedre mellommenneskelige ferdigheter

Den eneste måten å forbedre seg på er å kjenne områdene du trenger å jobbe med. Spør deg selv hva som gjør det vanskelig for deg å omgås andre. Hvorfor er det vanskelig for deg? Hva trenger du for å gjøre det lettere å formidle ideene dine? Å be om tilbakemelding fra folk du vanligvis snakker med, kan også hjelpe deg med dette.

Meld deg på en klasse.

hvordan man kan forbedre mellommenneskelige ferdigheter

Det er seminarer, workshops og online klasser som skal hjelpe folk til å bli gode kommunikatorer og foredragsholdere. Det gode med dette er at det vil være noen som vil veilede deg i å forbedre dine ferdigheter. Å møte andre mennesker med de samme målene kan også oppmuntre og inspirere deg.

Vær alltid forberedt på å bli overrasket.

hvordan man kan forbedre mellommenneskelige ferdigheter

Å ha perspektivet som hver person har en skjult utrolig ting om dem vil anspore din interesse og nysgjerrighet når du deltar i en samtale. Dette vil gjøre deg til en bedre lytter og få deg til å lære mer om mennesker, noe som er viktig for å etablere et godt mellommenneskelig forhold.

Vi lever i en sosial verden, og alle er sammenkoblet. For å navigere i dette nettverket av mennesker med forskjellige tanker, ideer, følelser og opplevelser, trenger vi de rette mellommenneskelige ferdighetene. Det er den eneste måten å vokse, trives og lykkes i det feltet vi velger.

Del Med Vennene Dine: