Finn Ut Antall Engel

Tradisjonelle spill fra hele verden

Tradisjonelle spill har opprettholdt sin popularitet i århundrer fordi de kan spilles igjen og igjen og fremdeles være underholdende. Alle brettspillene på denne listen kan enkelt lages med en penn, papir og noen få tokens, noe som gjør dem gode for raske og enkle kjedsomhet. Ikke bare det, men å spille tradisjonelle spill fra hele verden vil lære barna dine om andre kulturer.

collage av tradisjonelle brettspill

Spillene på denne listen er kjent som abstrakte strategispill, og de faller i flere kategorier basert på målet for spillet. Abstrakte strategispill er avhengige av spillerens tenkning, logikk og visuelle oppfatningsferdigheter. De stoler ikke bare på tilfeldigheter eller atletikk! ( Gode ​​nyheter for mange av oss, ha ha ha )

Glad å spille!Slik bruker du denne ressursen:

Jeg har ordnet spillene etter generell geografisk beliggenhet. Nederst i denne artikkelen finner du en liste sortert etter type abstrakt strategispill. Hver spillintroduksjon lenker til detaljerte skriftlige instruksjoner, hvor du også kan finne et utskrivbart spillbrett for de fleste spillene. Hvis videoinstruksjoner er tilgjengelige for noen av de tradisjonelle spillene, har jeg tatt dem med her.

Innholdsfortegnelse

Spill fra Asia

Kina

Vannmelonsjakk , eller Xi Gua Qi , er opprinnelig fra Hangzhou, Kina. Det er et kampspill og helt uten tilknytning til vanlig sjakk!


Pong Hau K’i , spilles også i Korea, der er kjent som You-moul-ko-no . Det er et blokadespill der du prøver å forhindre at motstanderen beveger seg.


Korea

Fem feltkono , eller o-pat-ko-no på koreansk, er et kampspill. Den fungerer på samme prinsipp som de bedre kjente 'kinesiske brikkene'.


India

Kaooa , også kjent som 'Vulture and Crows', er et jaktspill for to spillere. Det stjerneformede brettet gir en morsom vri.

bøker om mangfold for førskolebarn

Lau Kata Kati er fra Nedre Bengal-regionen i India. Det er et kampspill for to spillere som har et sommerfuglformet brettspill og ni tokens per spiller. Som andre kampspill, er målet å fange alle motstanderens tokens.


Indonesia

Tchuka Ruma , et tradisjonelt spill fra Indonesia, er en del av familien av mancala-spill, som du finner versjoner på flere kontinenter, spesielt Asia og Afrika. Det er et kabal-spill vi gjorde det til et spill for flere spillere ved å kjøre for å se hvem som kunne løse puslespillet først.

Mancala-spill er overføringsspill som vanligvis spilles med steiner i brett med flere depresjoner.


Thailand

Len Choa er et jakt-type spill der en tiger går opp mot seks leoparder. Brøl!

afroamerikanske bildebokforfattere

Filippinene

Tapatan er et tre på rad-spill og kan virke kjent for mange spillere. Lignende posisjonelle 'in-a-row' spill spilles rundt om i verden, for eksempel morris med tre menn eller Achi ( spilt med fire tokens per spiller ).


Tradisjonelle spill fra Afrika

Liberia

Queah er relatert til utkastfamilien med abstrakte strategispill. Utkast spill inkluderer de veldig kjente brikkene og generelt sett motstandere med like mange tokens mot hverandre ved hjelp av diagonale trekk.


Zimbabwe

Kapittel tre er nok et tre-på-rad-spill for to spillere. Den bruker et trekantet brett.


Nigeria

Dara , er et tre-på-rad-spill veldig annerledes enn de andre posisjonsspillene som er inkludert i denne artikkelen. Det er litt mer komplisert å lære, men når du først har fått tak i det, er det like morsomt som de andre.


Kenya

Shisima er et posisjonsspill fra Kenya. Shisima betyr `` vann '', og tokens representerer vannbugs som prøver å glitre til vannkilden i midten av brettet. Shisima bruker et åttekantet brett.


Europa

Ni hull er et kjent spill for mange. Det er et posisjonsspill populært i Storbritannia og ligner på tic-tac-toe ( aka naughts and crosses ).


Rev og gjess er et jaktspill som spilles i mange europeiske land og dateres tilbake til 1100-tallet e.Kr.


Pentalpha er en patiens hjerne teaser spilt på et stjerneformet brett. Jeg tror det er fra Kreta, men det er jeg ikke 100% sikker på.


Kabal, også kjent som tålmodighet er mer kjent som navnet på et populært kortspill. Imidlertid er det også navnet på et pinnbrettspill som stammer fra Frankrike fra 1600-tallet. Det ble også spilt mye i Storbritannia.


Oseania / Stillehavsøyene

Mū Tōrere fra Māori-folket i New Zealand er et blokadespill som spilles på et uvanlig stjerneformet spillbrett.


Lu-Lu er et terningspill fra Hawai’i. Dette er åpenbart ikke et brettspill, og det er et sjansespill, snarere enn et abstrakt strategispill, men jeg ønsket å inkludere det uansett. Lu-Lu terning lærer grunnleggende matteferdigheter og bruker flate terninger du lager selv ( eller bruk det utskrivbare ). Jeg har ikke en video, men klikk på bildet for å transportere deg selv til de skriftlige instruksjonene!

Lulu terningspill fra Hawaii

Tradisjonelle spill fra Amerika

picaria ble spilt av urfolk i Sørvest-Nord-Amerika. Det er et tre-på-rad-spill som antas å ha blitt tilpasset fra spill introdusert til Nord-Amerika av europeere.

Kolowis Awithlaknannai ble spilt av Zuni-folket i det som nå er okkupert av New Mexico. Det er et kamp- og fangstspill i Alquerque-familien av spill.

Spill etter type

Posisjonelle spill:

Alt på rad:

 • Ni hull
 • Tapatan
 • Dara
 • picaria
 • Kapittel tre
 • Shisima

Posisjonell kamp:

 • Fem feltkono

Blokkerer spill:

 • Mū Tōrere
 • Pong Hau K’i

Hunt-spill:

I disse spillene er det typisk for en spiller å prøve å blokkere, og den andre spilleren å fange.

 • Rev og gjess
 • Len Choa
 • Kaooa

Fang spill

25. desember stjernetegn
 • Vannmelonsjakk
 • Queah
 • Kolowis Awithlaknannai
 • Lau Kata Kati

Overfør spill:

 • Tchuka Ruma

Kabal spill:

 • Pentalpha
 • Tchuka Ruma
 • Tålmodighet

Annen:

 • Lu-Lu Sier

Del Med Vennene Dine: