Hva er utenlandske indeksfond og hvorfor investere i dem

Siden 1975 har indeksfond lenge vært en populær måte for vanlige mennesker å investere i aksjemarkedet, ettersom de lar deg investere i et bestemt marked som helhet, i stedet for de enkelte aksjene i det. Samtidig som indeksfond stammer fra USA , det er mange populære å velge mellom, for eksempel indekser som følger S&P 500 og Dow Jones Industrial Average (DJIA). Investering i indeksfond i utlandet, for eksempel ETF i Canada, kan gi investorer mange fordeler som ikke er tilgjengelige i sammenlignbare amerikanske fond.Denne artikkelen forklarer i detalj hva indeksfond er og hvorfor du bør vurdere å investere i utenlandske. Det forklarer også egenskapene du bør se etter når du velger et utenlandsk indeksfond.

Innholdsfortegnelse

Hva er indeksfond

29 nov stjernetegn

Mens indeksfond kan høres ut som den slags komplekse økonomiske begrepet som bare en Wall Street-veiviser vil forstå, er de ganske enkle. Ideen ble klekket ut av en mann ved navn Jack Bogle i 1975 som en rimelig måte for investorer å investere i alle selskapene som utgjorde S&P 500-indeksen i stedet for individuelle. En persons investering vil stige eller falle avhengig av suksessen eller fortapingen av S&P 500. Denne investeringsmetoden har siden blitt tilpasset alle de store aksjeindeksene over hele verden.

Et indeksfond er omtrent som et aksjefond som lar deg investere i et aksjesett; begge er gode for passive investorer som ikke vet mye om aksjemarkedet eller hvordan selskaper opererer. Det skiller seg fra et aksjefond ved at i stedet for at noen (eller en gruppe mennesker) aktivt velger aksjer som de synes er en god investering, følger et indeksfond passivt en forhåndsdefinert indeks over aksjer, som Dow Jones. Ved å gjøre dette er forvaltningskostnadene mindre enn for aksjefond og fungerer ofte like bra. Dette kan igjen føre til høyere fortjeneste for investorer.

Et indeksfond mot en indeks ETF

Når du undersøker indeksfond, vil du sannsynligvis merke både indeksfond og [indeks] børshandlede fond (ETF). Selv om de ofte diskuteres om hverandre, er det viktig å forstå forskjellen mellom et indeksfond og en ETF.

Mens begge fondene følger aksjeindekser, handler et indeksfond som et aksjefond. Det vil si at handler skjer ved slutten av markedet. En indeks ETF derimot, handler som en aksje , som kan kjøpes eller selges når som helst i løpet av handelsdagen. I tillegg krever indeksfond ofte høyere minimumsinvesteringer enn indeks-ETFer, og er generelt dyrere.

Hvorfor du bør vurdere å investere i utenlandske indeksfond

Mens det er mange amerikanske indeksfond av høy kvalitet du kan investere i, kan du investere i et utenlandsk indeksfond enkelt og passivt investere i et mye bredere utvalg av selskaper. Det er mange store fordeler med utenlandsk investering, som inkluderer:

1. Tilgang til voksende markeder

Mange regioner i verden, som Pacific Rim og Øst-Europa, tilbyr investorer vekstmuligheter som de kanskje ikke kan finne i USA. Utenlandske indeksfond lar deg benytte deg av utviklingsregioner, og motvirker mye av risikoen ved investering av utenlandske selskaper.

110 engelnummer

2. Diversifisering

Det er viktig for investorer å skape en balansert og diversifisert portefølje. Hvis en investering skulle falle, faller ikke nødvendigvis hele investeringsporteføljen med det. Ettersom aksjemarkeder over hele verden ikke alltid stiger og faller i kor, kan investering i et utenlandsk indeksfond beskytte deg mot volatilitet i det amerikanske aksjemarkedet.

3. Høy avkastning

Mens det å investere i utenlandsk kan medføre større risiko enn å investere i amerikanske, har de potensialet til å gi mye høyere avkastning. Selv når det amerikanske aksjemarkedet svever, er det ofte utenlandske markeder som overgår det. Smarte investorer leter ofte etter bedre avkastning enn det som kan oppnås via et amerikansk indeksfond. Derfor henvender de seg til utenlandske indeksfond som kan gi fruktbar avkastning mens de fremdeles oppnår lignende passivitet med sammenlignbare amerikanske indeksfond.

Egenskaper å se etter i et utenlandsk indeksfond

Når du velger et utenlandsk indeksfond, kan du bli fristet til å fokusere utelukkende på avkastningen et fond har generert. Men du bør unngå denne fristelsen, ettersom det er andre faktorer du bør ta hensyn til. Her er to av de viktigste:

1. Kostnad

Ikke alle utenlandske indeksfond har det samme utgiftsforhold , selv om de følger de samme indeksene. Jo lavere disse forholdstallene er, jo mer fortjeneste blir returnert til deg. På lang sikt kan dette være mer innflytelsesrik enn resultatene til et fond på et gitt tidspunkt.

Du bør også være oppmerksom på at noen fond tilbyr en ETF-versjon som har dramatisk lavere kostnader enn standard tilbudet. Så, se nøye på alle alternativene som er tilgjengelige for deg.

2. Likviditet

Likviditet her er relatert til hvor enkelt det er å handle aksjer i et indeksfond. Med standard indeksfond er dette generelt ikke et problem, da de gjør opp handler ved utgangen av markedet ved hjelp av rådende aksjekurser. Men dette kan være et problem med en indeks ETF, som en bred bud-spør-spredning (forskjellen mellom den høyeste prisen som en kjøper vil betale og den laveste prisen som en selger vil akseptere) kan gjøre handel vanskelig på et bestemt tidspunkt.

På grunn av dette er det best å se etter en indeks ETFer som regelmessig har et smalt bud-spør-spredning, for eksempel $ 0,01.

Sammendrag

Utenlandske indeksfond gir deg en måte å enkelt investere i selskaper som opererer i utlandet, uten å være ekspert i disse selskapene eller i landene selv. Videre kan disse være en verdifull komponent i en velbalansert investeringsportefølje som beskytter mot volatilitet i det amerikanske aksjemarkedet.

Del Med Vennene Dine:

1331 nummer