Fantastiske klassiske bøker for tweens, 8-12 år

Jeg leser og deler så mange gode samtidige bøker for tweens, men jeg hører fortsatt fra foreldre som vil at barna deres skal lese klassikerne. Men de fleste tweens er ikke klare for Dickens eller George Orwell! Så, hva er noen gode klassiske bøker for tweens?Selv om ordet 'tween' er et nybegynt, kan barn i alderen 8-12 absolutt setter pris på en klassisk bok . Og hva definerer en 'klassisk' bok, uansett? I forbindelse med denne boken mellom bokene har jeg bestemt at alle bøker må være eldre enn meg ( ! ). Det er helt vilkårlig, og siden jeg har ringt bøker fra 1990-tallet 'klassikere' , Jeg fremsetter ingen krav om konsistens. Men der har du det.

Klassiske bøker for 8-12 åringer tweens.

Motstår noen tweens klassiske bøker fordi de oppfatter dem som kjedelige? Disse klassiske bøkene for tweens er vel alt annet enn kjedelige! Jeg inkluderte noen titler barna dine helt sikkert vil kjenne igjen, men også noen få som til og med kan være nye for foreldre! Jeg sørget også for å ta med mye humor, men du finner også realisme og til og med science fiction. Hvis 8-12 åringen din ikke vil hente en klassisk bok alene, hvorfor ikke prøve å lese en av disse høyt?

18 august dyrekretsen

For tweens som les glupsk, må du sjekke ut alle mine mellomliste boklister og spesielt bøkene i boklisteserien min, klassikere gjennom det 20. århundre . (Merk: alle titler og omslag er tilknyttede lenker.)


Egypt-spillet (1967). Sønnen min elsket denne boken ( det gjorde jeg også ). En gruppe venner henger i nærheten av en gammel kuriografbutikk og engasjerer seg i en fantasiverdens bygning. Mystisk og spennende, det vil bli spesielt elsket av barn som liker alt egyptisk.


Chitty Chitty Bang Bang: Den magiske bilen . (1964) Ikke døm en bok etter filmen! Denne humoristiske fortellingen av forfatteren av James Bond er kjempegøy. Den sprø Pott-familien kjøper en bil som også kan fly på fangstkriminelle. Kanskje ikke så dyp og meningsfull som noen av de andre bøkene på denne listen, men tweens trenger ikke hver bok de leser for å endre deres syn på livet!


Den lille prinsen . (1943) Jeg husker at jeg leste denne boka for første gang da jeg gikk i 3. klasse, som kanskje er litt ung. Jeg tror tweens er i en god alder for å begynne å tenke på de bredere filosofiske ideene som presenteres i denne klassiske boka om en prins som befinner seg på en merkelig ny planet.


Barna til Green Knowe . (1954) Tolly kommer til å bo hos besteforeldrene i deres eldgamle, men magiske engelske herregård. Han møter noen få nye lekekamerater for å holde ham selskap. Han oppdager imidlertid at de ikke er helt av denne verdenen. Det er seks Green Knowe-bøker for å holde barna lesende.


The Betsy-Tacy Books . (1940) Ikke bare en klassisk bok for to jenter! Disse historiene om tre venner i begynnelsen av det 20. århundre Minnesota vil appellere til barn som elsker historie. Hvis du finner ut at barna dine kontinuerlig leser fantasibøker ( ingenting galt med det! ) legg til litt variasjon med disse bøkene. Tweens vil ofte lese bøker om tenåringer, og de kan lese hele Betsys ungdomsår uten at foreldre trenger å bekymre seg for at barna deres leser YA-materiale som ikke er helt passende ennå.


Roll of Thunder, Hear My Cry (1976). Fortalt fra perspektivet til en ni år gammel jente, er dette en utrolig kraftig bok om en afroamerikansk familie som kjemper mot rasisme i Sør i deres kamp for å beholde sitt land og deres verdighet. Hvis jeg skulle lage en liste over bøker alle barn i USA må lese, ville denne stå på den.


Wolf Story (1947) kan være en klassisk nybegynnerbok, og jeg håper du vil oppmuntre din mellomting til å lese den. Fem år gamle Michael vil at faren hans skal fortelle ham en historie om en ulv og en høne som heter Rainbow, men som femåringer vil gjøre, fortsetter han å avbryte for å instruere faren sin om historiedetaljene. En humoristisk kortroman som også er flott å lese høyt for yngre barn.

engel nummer 804


De hundre kjolene . (1945) Eleanor Estes ’1945-bok handler om mobbing, fattigdom og mot. En klassisk, rørende historie som skal være i alles hyller.


Den hemmelige hagen (1911) er en tidløs fortelling om hvordan en sølen 10 år gammel jente, sendt for å bo sammen med onkelen i Yorkshire, oppdager en inngjerdet hage som endrer livet hennes og de rundt henne. Dette har vært på listen min for å lese høyt i ganske lang tid, men jeg håper også å få min nesten 10 år gamle til å lese den uavhengig.


Boxcar-barna (1924, men er omskrevet). Dette anbefales vanligvis som en tidlig kapittelbok, men ikke alle barn leser bøker på avansert nivå når de er 10 år, og mysteriene i Boxcar-serien er tiltalende. Dette er fremdeles en enormt populær serie i dag, men dere mange skjønner ikke at den første boka ble skrevet i 1924! Fire foreldreløse søsken prøver å lage et selvstendig liv for seg selv ved å bo i en forlatt togbil. Det er nå mer enn 100 bøker i serien ( ! ).


Familien under broen (1958) Ved juletider i Paris tar Armand, en selvutnevnt hobo som elsker sitt ansvarsfrie liv, en hjemløs familie under sin beskyttelse. Ved å gjøre det bestemmer han at det kanskje ikke er så ille å ha permanente bånd når alt kommer til alt. Denne følsomme, rørende historien er en flott lesning i høytiden.


En rynke i tid (1962) var en favoritt av meg som barn. Det er en del av en trilogi, men jeg kan ikke huske plottet til de to andre bøkene! Blandingen av fantasy, science fiction og mysterium er en perfekt kombinasjon for tweens. Megs far har forsvunnet etter å ha jobbet med et hemmelig regjeringsprosjekt. Meg, hennes geniale bror, Charles Wallace og en skolevenn, blir fraktet gjennom tesserakten, i et forsøk på å finne faren.


The Witch of Blackbird Pond (1958). 16 år gamle Kit forlater hjemmet sitt på Barbados, bare for å finne seg i å smake midt i Puritan New England og et liv som er veldig annerledes enn hennes eget. Kit blir senere et mål for landsbyboernes frykt og blir sammen med venninnen anklaget for å være en heks. Denne boka er kanskje best for eldre tween, og er en fin måte å starte en samtale om toleranse, sosialt press og medfølelse.

Flere bøker for tweens:

Del Med Vennene Dine: