Verdens 10 mest verdifulle selskaper

Store selskaper over hele verden konkurrerer alltid om spilleautomater blant de ti mest prestisjefylte selskapene. Inntil nylig var de ti beste stillingene nesten utelukkende reservert for teknologibedrifter basert i San Francisco's Bay Area, populært kjent som Silicon Valley.Men med tiden har forskjellige selskaper fra Asia og Europa fortsatt å styrke merkevarenes omdømme og markedsverdi. Vil europeiske og asiatiske selskaper fullstendig utelukke kjente teknologigiganter i Nord-Amerika i nær fremtid? Eller vil disse teknologibedriftene beholde sine dominerende posisjoner blant de mest verdifulle selskapene i verden?

Følgende er en oversikt over verdens ti mest verdifulle selskaper fra 1. januar 2020.

191 engelnummer

Innholdsfortegnelse

MERK:

1. Denne listen er svært dynamisk!

2. Et selskaps merkevareverdi er ganske forskjellig fra verdien etter markedsverdi. Merkeverdi refererer til et selskaps merke og omdømme blant kundene. Kort sagt, det betegner hvordan kunder er villige til å betale høyere for visse produkter bare fordi de er produsert av bestemte merker. På den annen side beregnes markedsverdien til et selskap ved å multiplisere det totale antallet aksjer med selskapets nåværende aksjekurs. På tidspunktet for denne artikkelen ble for eksempel Walmart i USA rangert som det rikeste selskapet etter markedsverdi. Den ble fulgt tett av to kinesiske giganter - State Grid Corporation of China og China National Petroleum Corporation. Imidlertid er de mest verdifulle merkene også blant verdens rikeste selskaper etter markedsverdi.

3. Listen inneholder også bare selskaper som rapporterer sine økonomiske rapporter til relevante myndigheter.

1. Apple Inc.

Merkeverdi: 205,5 milliarder dollar

Industri: Elektronikk og informasjonsteknologi

Produkter: Personlige datamaskiner, mobiltelefoner, lydspillere, etc.

År grunnlagt: 1976

Grunnleggere: Steve Wozniak, Steve Jobs og Ronald Wayne

Hovedkvarter: Cupertino, California, USA.

Selskapets hjemmeside: www.apple.com

Nåværende administrerende direktør: Tim Cook

Eple. Inc. trenger ingen introduksjon. For tiden ansett som det mest verdifulle merket i verden, er denne teknologigiganten stolt av sitt ydmyk begynnelse. Selskapet startet som et monteringsanlegg for hjemme-datamaskiner. Til tross for utfordringer innen innovasjon på den tiden, fortsatte Apple Inc. å tegne ut en nisje for seg selv som en av de verdensberømte teknologigigantene.

Men det som virkelig endret selskapets formuer var introduksjonen av sin serie med mobile produkter - iPad-nettbrett og iPhone-smarttelefoner. For tiden handler selskapet i topp-av-serien datamaskiner og bærbare datamaskiner, smarttelefoner, smartklokker, for å nevne noen få. Apples produkter er varemerkebeskyttet av stilig design, høy nytte og maksimal holdbarhet.

2. Google

topp søkemotorer

Merkeverdi: 167,7 milliarder dollar

Industri: Internett og informasjonsteknologi

Produkter: Søkemotorer (som Google), E-posttjenester (f.eks. Gmail), Sosiale medieplattformer (f.eks. YouTube), Internettmarkedsføringstjenester (for eksempel Google AdWords), Språkapper (som Google Translate), Mobile gadgets og mobilprogramvare (f.eks. Android OS)

År grunnlagt: 1993

Grunnleggere: Sergey Brin og Larry Page

Hovedkvarter: Mountain View, California, USA.

Selskapets hjemmeside: www.google.com

Nåværende administrerende direktør: Pichai Sundararajan

Google er nummer to blant verdens mest verdifulle merkevarer. Google er et kjent navn når det gjelder internettprodukter. Merket skylder mye av sin popularitet til sin gigantiske internett-søkemotor, også kjent som Google. Mer enn 80% av internettbrukere har brukt Googles søkemotor på et eller annet tidspunkt.

I tillegg til sin internett-søkemotor, tilbyr Google også e-posttjenester, kalenderprogramvare og flere produktivitetsapplikasjoner, inkludert tekstbehandling, fotoredigering og regnearkprogramvare. Andre bemerkelsesverdige produkter fra Google inkluderer nyhetsaggregering samt skylagringstjenester for både kunder og bedrifter. Nylig har selskapet også vist interesse for produksjon av mobile dingser.

3. Microsoft Corporation

Microsoft datamaskin

Merkeverdi: 125,3 milliarder dollar

Industri: Programvareutvikling og informasjonsteknologi

Produkter: PC-programvare (for eksempel Microsoft Windows, Microsoft Office, Xbox, etc.), mobile enheter og audiovisuelt utstyr

År grunnlagt: 1975

Grunnleggere: Bill Gates

Hovedkvarter: Redmond, Washington, USA.

Selskapets hjemmeside: www.microsoft.com

Nåværende administrerende direktør: Satya Nadella

Microsoft Corporation har rykte på seg som den første PC-programvareutvikleren, og er kjent for å være en banebryter når det gjelder å utvikle pakket programvare for personlige datamaskiner. Denne programvaren vil bli kjent som Windows-operativsystemet, og er fortsatt den hittil mest populære PC-programvaren.

Microsoft Corporation oppdaterer kontinuerlig Windows-operativsystemet ved å gi ut ny generasjons programvare som oppfyller kravene til moderne PC-er, bærbare datamaskiner og mobile enheter. Selskapet er også kjent for sine avanserte mobile enheter og tilbehør, audiovisuelle dingser og kontorutstyr.

4. Amazon

Amazon-tilknyttet

Merkeverdi: 97 milliarder dollar

Industri: Detaljhandel

Produkter: Amazon.com - en online detaljhandelmarked

År grunnlagt: 1994

Grunnleggere: Jeff Bezos

Hovedkvarter: Seattle, Washington, USA.

Selskapets hjemmeside: www.amazon.com

Nåværende administrerende direktør: Jeff Bezos

Det er nesten umulig å diskutere netthandel uten å referere til Amazon.com. Amazon er det eneste online detaljhandelsselskapet som er stolt av å sende produkter til noen region rundt om i verden. Selskapet tar bort bryet med mellommenn ved å koble forbrukere direkte med produsenter og leverandører over hele verden.

En annen ting å elske med Amazon er deres brukervennlige nettside, der produktene er oppført basert på kategoriene. Nettstedet implementerer også en søkefunksjon som gjør det utrolig enkelt for brukere å finpusse på produktene sine. For ikke å nevne, Amazon tilbyr et bredt utvalg av høykvalitetsprodukter til relativt rimelige priser, og kjøpere får nyte sikre betalingsmåter og kundevennlig returpolicy.

5. Facebook

Merkeverdi: 88,9 milliarder dollar

Industri: Internett

Produkter: Sosiale nettverk og Messenger-programvare (inkludert Facebook, Instagram, WhatsApp, Oculus, etc.)

År grunnlagt: 2004

Grunnleggere: Mark Zuckerberg

Hovedkvarter: Menlo Park, California, USA.

Selskapets hjemmeside: www.facebook.com

Nåværende administrerende direktør: Mark Zuckerberg

Facebook er utvilsomt den mest populære sosiale nettverksplattformen. Plattformen nyter for tiden mer enn 2 milliarder aktive brukere hver dag. Facebook bruker kraftige algoritmer som gjennomsøker profilene til kontoinnehavere, slik at brukerne kan se nyhetsstrømmer som er relatert til deres interesser.

Men det som gjør Facebook til den sosiale nettverksplattformen, er den raske registreringsprosessen og brukervennligheten. I tillegg kan brukere koble til og bygge sosiale og forretningsnettverk med mennesker fra hele verden. Du kan reagere på vennenes innlegg, statuser og kommentarer umiddelbart uten å måtte skrive et ord. Hva mer - Facebook lar deg bestemme hvem som ser profilen din.

6. Coca-Cola

Merkeverdi: 59,2 milliarder dollar

Industri: Mat og Drikke

Produkter: Alkoholfri drikke (inkludert Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes etc.)

År grunnlagt: 1882

utstillingsbøker for 4. klasse

Grunnleggere: Asa Griggs Candler

Hovedkvarter: Atlanta, Georgia, USA.

Selskapets hjemmeside: www.coca-colacompany.com

Nåværende administrerende direktør: James Quincey

Coca-Cola er det eldste selskapet på vår liste over verdens ti mest verdifulle merker, med en historie som strekker seg over mer enn et århundre. Coca-Cola er et drikkevaremerke som lager et bredt utvalg av kullsyreholdige brus, inkludert Coca-Cola, Diet Coke, Schweppes, Sprite, for å nevne noen få.

En av årsakene bak suksessen til Coca-Cola er det faktum at selskapet legger vekt på merkevare over produkt. Coca-Cola benytter også robuste markedsføringsstrategier og har vært engasjert i utallige initiativer til å styrke samfunnet siden den ble grunnlagt.

7. Samsung

Samsung

Merkeverdi: 53,1 milliarder dollar

Industri: Elektronikk og serviceindustri

Produkter: Elektronikk, husholdningsapparater, flyteknikk, skipsbygging, underholdning, kjemikalier og økonomi

År grunnlagt: 1938

Grunnleggere: Lee Byung-chul

Hovedkvarter: Suwon, Sør-Korea

Selskapets hjemmeside: www.samsung.com

Nåværende administrerende direktør: Hyun Suk Kim, Koh Dong-Jin og Kim Ki Nam

Samsung er det første merket på listen vår som er basert utenfor USA. Selskapet er kjent globalt for sine eksklusive elektroniske enheter og tilbehør. Etablert i 1938, gjennomgikk Samsung en stor fusjon med en annen elektronikkgigant - Sanyo - for å danne Samsung-gruppen slik vi kjenner den i dag.

Samsung skylder mye av suksessen til sin diversifiseringskultur. Selskapet produserer alle slags elektroniske apparater du kan tenke deg, fra smarttelefoner og nettbrett til bærbare datamaskiner og PC-er, husholdningsapparater som kjøleskap, fly og fraktutstyr osv.

8. Disney

Merkeverdi: 52,2 milliarder dollar

Industri: Kringkasting, filmproduksjon, animasjon og temaparker

Produkter: Filmer, animerte tegneserier og temaparker

År grunnlagt: 1923

Grunnleggere: Walt Disney og Roy Disney

Hovedkvarter: Burbank, California, USA

Selskapets hjemmeside: www.disney.com

Nåværende administrerende direktør: Bob chapek

Disney er fremtredende blant verdens mest suksessrike merkevarer og selskaper som startet fra bunnen av. I 1923 kom Disney Brothers - Walt og Roy - med en utmerket ide om å utvikle animerte tegneserier. De visste aldri at ideen deres ville forvandle film- og filmindustrien og derved drive dem til evig berømmelse.

For tiden er Disney et av verdens største animasjonsstudioer. I tillegg til å utvikle animasjoner, eier Disney også 11 underholdningsparker, samt 2 temaparker og ABC - TV- og radiosendingnettverket.

9. Toyota

Fantastisk offroad Toyota Truck-min

Merkeverdi: 44,6 milliarder dollar

Industri: Bilproduksjon

Produkter: Biler

År grunnlagt: 1924

Grunnleggere: Sakichi Toyoda

Hovedkvarter: Toyota, Aichi, Japan

Selskapets hjemmeside: www.toyota.com

Nåværende administrerende direktør: Akio Toyoda

Toyota er det nest mest verdifulle merket som ligger utenfor USA, og kommer inn etter Sør-Korea-baserte Samsung. Selskapet produserer biler, og har en av de mest interessante historiene. Da Sakichi Toyoda grunnla Toyota i 1924, var selskapet det lengste fra en bilprodusent. I stedet var det en liten produsent av vevestoler.

Det var Toyodas sønn, Kiichiro Toyoda, hvis enorme interesser i bilproduksjon endret Toyotas historie. Ved å bruke noen av midlene fra selskapets inntekter, etablerte Kiichiro en bilproduksjonsfløy, og mottakelsen var utmerket. I dag er Toyota det mest suksessrike bilmerket, kjent for sine drivstoffeffektive og budsjettvennlige biler.

10. McDonald’s

Mcdonald’s Sign

24 september dyrekretsen

Merkeverdi: 43,8 milliarder dollar

Industri: Mat industri

Produkter: Hurtigmat

År grunnlagt: 1940

Grunnleggere: Richard og Maurice MacDonalds

Hovedkvarter: Chicago, Illinois, USA

Selskapets hjemmeside: www.mcdonalds.com

Nåværende administrerende direktør: Christopher John Kempczinski

Å avslutte listen vår over verdens mest verdifulle merkevarer er et annet selskap som ble grunnlagt av to driftige brødre. MacDonald’s er verdens mest suksessrike kjede av hurtigmatrestauranter. For tiden har selskapet tilstedeværelse i mer enn 100 land på tvers av de seks verdensdelene, med over 37 tusen utsalgssteder. MacDonald’s er også rangert blant de 5 største private arbeidsgivere.

MacDonalds viktigste hemmelighet for suksess er at den eier alle landene hvor restaurantene ligger. Noen av hurtigmatene som selskapet tilbyr, inkluderer hamburgere, kylling, pommes frites, kyllingsmørbrød og brus.

Konklusjon

Ovennevnte selskaper har dominert listen over verdens mest verdifulle merker i noen tid nå. Men som vi nevnte, har populariteten deres mye å gjøre med deres rykte, ikke nødvendigvis deres nettoverdi eller markedsverdi.

Del Med Vennene Dine: