3. klasse sommerleseliste (alder 7-9)

Stigende tredjeklassinger har en flott mulighet om sommeren til å begynne å utforske kapittelbøker! Utviklende lesere kan lese rolig uten press fra annet skolearbeid, og deres leseferdigheter vil skyte i været i denne alderen. Jeg vet at lesningen til den yngre sønnen min tok fart da han nærmet seg 8 år. Denne 3. klasse sommerleselisten inneholder et utvalg bøker på flere forskjellige lesenivåer.Du vil finne skjønnlitterære kapittelbøker med en mangfoldig gruppe karakterer, samt noen få faglitterære valg på slutten av listen, som vil appellere til barn som elsker fakta og sanne livshistorier.

3. klasse sommerleseliste

30 desember stjernetegn

(Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

3. klasse sommerlesing: Skjønnlitteratur


En gutt som heter flaggermus (serie) av Elana K. Arnold. Tredjeklassing, Bixby Alexander Tam, går under kallenavnet Bat og viser atferd som kan plassere ham på spekteret. Han klaffer hendene og unngår øyekontakt, men forfatteren merker aldri flaggermus 'autistisk'. Hun lar oss ganske enkelt se Bat, og alle vennene hans, som unike individer. Bat's mamma er veterinær, og en dag tar hun hjem babyskunk. Bat vil ta seg av det og må bevise for moren at han vet hva han gjør. Full av fantastiske figurer og masse interessant informasjon om stinkdyr, dette er en helt herlig historie.


Og the Frog  (serie) av Betty G. Birney. Sønnen min har det lenge elsket Humphrey-serien og var så spent på å oppdage at Birney nå skrev en serie om Og the Frog, Humphreys andre klasseromskjæledyr. Og drømmer om å komme tilbake til sitt hjemland, men når klassen bestemmer seg for å undersøke om de skal beholde ham eller returnere ham til naturen, har Og andre tanker. Tross alt har han tenkt på barna som vennene sine. Dette er en fantastisk, skånsom og morsom høytlesning som også passer som høytlesning for yngre barn.


Dragons in a Bag av Zetta Elliott. Dette er også et utmerket valg for lesere fra tidlig middelklasse fra 7 år og oppover. En dag går moren til Jaxon i omsorgen for Ma, en kvinne som han tror er bestemor, men som faktisk er en heks på en drageutleveringsoppdrag. Ma tar ham som lærling, og de reiser til en magisk verden, men når de alle er klar til å returnere til Brooklyn, blir Ma ved et uhell etterlatt, og Jaxon hjelper vennene sine til å ta seg av babydrakene og redde Ma.


Wedgie og Gizmo (serie) av Suzanne Selfors. Den fortellende stemmen veksler mellom Gizmo, den selvutnevnte onde genien marsvin, og Wedgie den ganske svake korgien som blir en del av samme husstand når familiene deres smelter sammen. Selfors spikrer absolutt personlighetene til de to skapningene, og barna dine vil trille på gulvet i lattertårer. Du vil aldri kunne si uttrykket 'furry potet' med et rett ansikt igjen. Bonus, dette er en serie, og når de kommer over en morsom bokserie, fortsetter barna å lese! Jeg anbefaler også lydboken!


Mac Undercover (serie) av Mac Barnett. Sønnen min sluker opp hvilken som helst bok av Mac Barnett. Junior undercover agent, Mac B. får en samtale fra Queen of England. Åpenbart må han svare på samtalen og reise verden rundt for å gjenopprette den stjålne skatten hennes. Denne tittelen er så morsom og med mange humoristiske illustrasjoner er det et fantastisk valg for motvillige lesere. Jeg gir også Mac B.-serie bonuspoeng for å være satt på 1980-tallet!


Beatrice Zinker, Upside Down Thinker av Shelley Johannes. Jeg elsker at jeg klarte å finne en flott ny bokserie om et barn som begynte i tredje klasse for denne sommerboklisten. Beatrice gjør sitt beste å tenke mens hun henger opp ned. ( Jeg mener ikke alle sammen ??? ) Hun er ikke den typen jente som ønsker å få plass i esken, og hun og hennes beste venn tilbringer sommeren med å planlegge en første dag av spioneringsoppdrag i tredje klasse. Imidlertid følger ikke venninnen hennes, og Beatrice må gjøre noen justeringer. En morsom serie om en sjarmerende hovedperson.


The Gumazing Gum Girl: Chews Your Destiny av Rhode Montijo. Denne bokserien slo sønnen min opp. Med mange illustrasjoner vil bokens format og humor appellere til motvillige lesere. Gabby Gomez elsker tyggegummi, men når moren hennes bestemmer at hun har fått nok, tygger Gabby ett stykke til, og når boblen dukker opp, blir Gabby forvandlet til Gum Girl! Massevis av moro og perfekt for sommerlesing!


Knights vs Dinosaurs av Matt Phelan. Vi hadde det veldig gøy med å lese denne boka, og det er et godt valg hvis du har barn i en rekke aldre. Phelans bok er litt av en hybrid mellom en grafisk roman og en tradisjonell tekst. Vi leser eventyret høyt, jeg lot sønnen min lese de grafiske romanbitene høyt, så det var en morsom, interaktiv opplevelse. Merlin sender noen riddere ut på et nytt eventyr der de møter dinosaurer i stedet for drager. Og selvfølgelig er ikke alle ridderne slik de ser ut! Dumt og morsomt.


The Great Cake Mystery Precious Ramotswe's aller første sak av Alexander McCall Smith. Precious er heltinnen i bokserien nr. 1 Ladies ’Detective Agency for voksne, og i denne boka løser hun sin aller første sak i Botswana som ungdom. Når vennene sine spiser lunsj, forsvinner Precious på jobben, og når hun oppdager den overraskende tyven, får alle en hyggelig latter. Denne sjarmerende boken full av gammeldags detektivglede er en fin måte å utsette unge lesere for andre kulturer og inneholder en leseveiledning, ordliste, aktivitetsideer og til og med en oppskrift

3. klasse sommerlesing: Sakprosa

Faglitteraturbøker er en utmerket måte å engasjere motvillige lesere om sommeren. Barn kan fordøye teksten i små, håndterbare biter. I tillegg er fakta i disse tre bøkene så spennende at de ikke vil slutte å lære!


National Geographic Kids Ultimate Weird but True: 1000 Wild & Wacky Fakta og bilder . Hvem liker ikke tilfeldige og totalt bisarre fakta? Det er også 6 kompakte versjoner av Weird but True bøker, med 300 fakta hver, inkludert min favoritt med fokus på historie: Dere er rare, men sanne: 300 opprørende fakta fra historien . Flere fascinerende bøker om min liste over faktabøker !


Zoo in the Sky: A Book of Animal Constellations av Jacqueline Mitton. Dette er en fantastisk astronomibildebok for å få barn interessert i konstellasjonene ved å utnytte fantasien og den naturlige tilbøyeligheten til historier. Å lære historiene om hver av stjerneformasjonene vil prege informasjonen om nattehimmelen på hjernen og inspirere dem til å se opp hver natt for å se hva de kan finne. Hver illustrasjon er ledsaget av en mytisk historie om skapningene og skapningene som konstellasjonen er oppkalt etter.


Poop Happened !: A History of the World from the Bottom Up av Sarah Albee. Ja, jeg setter en bok om poop på denne tredje klasse sommerleseboklisten. Du ville at barna dine skulle lese, ikke sant? Hvordan kan de motstå en bok som erklærer at den er 'boken nummer én på nummer to'. Det er massevis av informasjon om avfall, kloakkanlegg, ekskrementer og deres steder i historie og kultur i denne boka. Nyt! P.S. Jeg har en hel liste over poopbøker her . Stol på meg, det er boklisten du aldri visste at du trengte.

Mer sommerlesing for tredjeklassinger!

Del Med Vennene Dine: