Sakprosa sommerleseliste for 4. og 5. klassinger

Akkurat som min 4. klasse skjønnlitteratur sommerleseliste , disse faglitterære bokvalgene er også gode valg for 3. og 5. klassinger. Som de fleste gutter på hans alder, elsker 4. klassing å lese faglitterære bøker om emner han elsker: matematikk, naturfag og fugler. Denne listen inneholder litt av disse emnene, men siden jeg vil at han skal utvide horisontene, går jeg tungt på kunst- og historietitlene.Sakprosa sommerleseliste

Denne listen er en blandet pose med titler, det er ikke noe vanskelig og raskt tema, bare noen få bøker jeg skal gi min 9-åring å lese. Selvfølgelig kan ingen liste være omfattende, men jeg håper disse bøkene gir deg en start. Du kan også legge til fagbunkebunken din i biblioteket ditt ved å bruke listen min over 50 naturvitenskapelige bildebøker , som inkluderer 5 bøker hver for 10 emner.

Disse bøkene er tunge på illustrasjonene og fotografiene, til og med de lengre. Noen av dem er standard bildeboklengde som du kan lese høyt, enten til 4. klassing eller for yngre barn. (Merk: omslag og titler er tilknyttede lenker.)

Sakprosa-bøker for 4. og 5. gradere


Bygget for å vare er en enorm lang bok som virkelig kan holde barna opptatt hele sommeren. Jeg trenger knapt introdusere Macaulay, bøkene hans er så berømte. Mange detaljer, intrikate illustrasjoner og lange forklaringer på strukturer vil suge barna inn. Barn som liker å bygge og konstruere ting vil bli fascinert. Yngre barn som kan bli skremt av lengden og dybden på boka, vil glede seg over Macaulays Min leserserie . Hver av disse bøkene ser på en enkelt maskin, for eksempel jetmotoren, øyet eller toalettet (t hatten har rett ).


Eye to Eye: Hvordan dyr ser verden . Siden Kiddo har regalert meg med mange fakta om hvordan fugler ser, tenkte jeg at han kunne like denne boka om øynene til andre dyr. Hvis barnet ditt liker bøker om dyr, anbefaler jeg sterkt å søke i Steve Jenkins ’bøker. Han har skrevet mange fascinerende bildebøker på forskjellige lesenivåer, og de inkluderer alle hans illustrasjoner med stjernekutt papir.


Moonbird: A Year on the Wind with the Great Survivor B95 . For to helger siden møtte sønnen min forfatteren Philip Hoose på New York Historical Society. Det var et bokklubbmøte for å diskutere Hooses bok om utryddelsen av Ivory Billed Woodpecker, Løpet for å redde Lord God Bird . Vi har hatt Moonbird ute fra biblioteket før, men jeg tror Kiddo vil like å lese det igjen, nå som han er litt eldre og har møtt forfatteren. Robert F. Sibert Informational Book Honor Award vinner.

enkle zentangle-mønstre for barn


We Are the Ship: The Story of Negro League Baseball . Hva ville sommeren vært uten en baseballbok? Min 4. klassing ELSKER å studere den enorme baseballkortsamlingen hans ( han blir hjulpet og støttet av faren sin ) og leser masse stat-fylte bøker om spillet. Denne boka er en fascinerende fortelling om historien til Negro League, dens talentfulle spillere, kampen til lagene som eier og den viktige rollen League spilte i historien til sporten i Amerika. Kadirs tekst er engasjerende, og som alltid vil hans illustrasjoner forbløffe deg og trekke deg inn i følelseslivet i denne historiske perioden. En må lese for alle baseballelskere.


Det er opp til deg, Abe Lincoln av Leila og Tom Hirschfeld. Barn lei av det samme gamle sakprosaformatet? Prøv denne tittelen for størrelse! 10 kapitler dekker ti viktige øyeblikk fra Lincolns liv og hans avgjørelser rundt hver enkelt. Hvert kapittel er skrevet som om fortelleren snakker direkte til Honest Abe. Kapitlene diskuterer Lincolns tøffe avgjørelser, og deres følger med humor. Men til tross for den tilsynelatende ærbødigheten, kommer leseren med et vell av kunnskap om de alvorlige og komplekse problemene Lincoln møtte. Sterkt anbefalt.


Ick! Æsj! Eew !: Vår amerikanske amerikansk historie . Se notatet mitt om fellen for å gjøre amerikansk historie kjedelig gjennom sanitering. Etter å ha lest denne, kan du faktisk ha lyst på sanering, men det er en annen historie. Jeg har aldri møtt en gutt som ikke gikk inn for grove ting. ( Jeg er sikker på at jenter også vil elske denne. Jeg er mor til gutter, så jeg snakker fra det perspektivet .) Så mens de 'eew-iing' og 'yuck-ing' og 'gross-ing' sniker seg litt inn i historien også.


Murstein på murstein er en bildebok som vil få barna til å tenke på Det hvite hus i et helt nytt lys. Dette er også en fascinerende bok for voksne, og vi vil alle gjøre det bra å huske at slaver var en stor del av arbeidsstyrken som trakk mursteinene og reiste et av nasjonens mest berømte frihetssymboler. Smith brukte poesi for å fortelle historien om slaverne, deres arbeid og hvor mange av dem som kjøpte sin frihet. ( Sideanmerkning: Jeg elsker når sakprosa-bøker er skrevet som dikt. ) Coopers illustrasjoner fanger som vanlig historiens ansikter.

sakprosa kapittelbøker for 4. klasse


Elefantforskeren . Denne boka er en teksttung bok som passer for barn fra 8 år og oppover, eller for yngre barn som kan ha en intens interesse for elefanter. Forsker Caitlin O'Connell studerte elefanter i Afrika og gjorde viktige oppdagelser om deres oppførsel og hvordan de kommuniserer med hverandre. Dette er faktisk en veldig fascinerende bok, full av informasjon ikke bare om O'Connell, men om elefanter og deres habitat. Voksne vil like å lese den like mye som barna.


Action Jackson . Når folk peker på Pollocks kunst og hevder at noen kan gjøre det, stønner jeg. Egentlig? Denne bildeboken vil inspirere barna dine til å se på prosessen som går inn i kunsten. Det tar øvre elementære barn med på Pollocks reise mens de lager et eneste kunstverk, 'Nummer 1, 1950.'


A Splash of Red: The Life and Art of Horace Pippin . Horace Pippin, som jeg aldri hadde hørt om før jeg hadde lest denne bildeboken, var en selvlært maler. Han ble skutt i armen under første verdenskrig, men han jobbet jevnt og trutt for å lære å bruke armen igjen for å skape kunst. Det er så mange ting jeg elsker med denne boken, og du kommer bort fra den med en sterk følelse av hvordan Pippin brukte kunst til å tolke verden. Pippin led av fattigdom, de psykologiske og fysiske kostnadene ved krig, men likevel drev talentet hans til å skape. Et interessant notat er at Pippin var afroamerikansk, men forfatteren tar det dristige valget å ikke engang nevne det. Vinneren av Schneider Family Book Award .


Inn i det ukjente: Hvor store oppdagelsesreisende fant veien til lands, til sjøs og til flys av Stewart Ross. Barn vil elske utbrettede illustrasjoner og detaljerte tegninger i denne boka. Den er absolutt full av informasjon. Ross inkluderer fjorten forskjellige utforskninger og ser på personene, utstyret og geografien som er involvert, og svarer på hvert barns vedvarende ønske om å vite hvordan oppdagelsesreisende oppnådde slike farlige bragder!

Mer nyttige boklister:

Del Med Vennene Dine: