Finn Ut Antall Engel

50 Science Picture Books for Kids som lærer om vår fantastiske verden

Koble et hvilket som helst vitenskapstema til bibliotekkatalogen, og du vil sikkert finne et stort utvalg av vitenskapelige bøker for barn om det emnet. Men hvilken av disse utallige dinosaur- eller havbøkene vil du faktisk like å lese med barnet ditt? Når du leter etter vitenskapelige bildebøker å lese høyt, vil du egentlig ikke ha en bok som bare er en samling fakta . Du vil ha noe med en historie, med litt humor, til og med! Og du vil absolutt ha tiltalende illustrasjoner!Femti vitenskapelige bildebøker som barna vil elske

(Merk: Bokomslag og titler er tilknyttede lenker. Som Amazon Associate tjener jeg på kvalifiserte kjøp.)

Jeg har fylt denne listen med det jeg synes er gode naturvitenskapelige billedbøker å dele med barn, ikke bare vitenskapelige faktabøker. Common Core-standardene og STEM / DAMP læreplaner betyr at det er en økt interesse for å finne morsomme, kvalitetsvitenskapelige barnevitenskapelige bøker å dele i klasserommet som undervisningsverktøy, men bildebøkene på denne listen er også gode for hjemmelesing.

Fordi denne listen er så stor, har jeg delt den i 10 kjære fag, og gitt en veldig kort oversikt over hvorfor jeg likte hvert utvalg. Glad lesning!

Dinosaur bildebøker

Vitenskapelige bøker om dinosaurerNår du har lest disse bøkene, må du huske å besøke den lokale Naturhistorisk museum .

Hvor store var dinosaurene? Lita Judge skrev en av mine favorittbøker, Red Sled, så det var naturlig at jeg ville hente din dinosaurbok. Jeg elsker det.

Gutt, hadde vi feil med dinosaurer av Kathleen V. Kudlinski. Husker du Brontosaurus? Denne boken går utover bare fakta om dinoer slik vi kjenner dem nå, men hvordan vår vitenskapelige forståelse endres over tid.Barnum’s Bones av Tracey Fern. Dette er et lekent blikk på mannen som oppdaget den første T-Rex, hvert barns favorittdinosaur.

Inside Outside Dinosaurs av Roxie Munro. Hvis mange av disse bøkene virker litt avanserte for barna dine, er Inside Outside Dinosaur et godt valg for barnehagen din. Munros store bok er enkel: vekslende sider viser innsiden og utsiden av dinos! Det er en perfekt lesning før du drar til ditt lokale naturhistoriske museum.

Min første store bok med dinosaurer av Catherine D. Hughes er en lengre, mer inngående bok, men likevel flott for førskolebarn.Plant Science Picture Books

Bildebøker om plantevitenskap for barn

Les disse bøkene, så plant en hage eller besøk din lokale botaniske hage!

Celebritrees: Historiske og berømte trær i verden av Margi Preus. Et interessant blikk på kjente trær og hva som gjør dem så spesielle.

Bonde Will Allen og det voksende bordet av Jacqueline Briggs Martin. En tidligere basketballstjerne gjør et forlatt parti om til en hage. Dette er en fin måte å lære barna at ikke alle gårder trenger traktorer.

Garden's Secrets: Food Chains and the Food Web in Our Backyard . En historie om to barn som planter og høster en høst, vil oppmuntre barna til å bli små forskere i sine egne hager.

Levende sollys: Hvordan planter gir jorden liv av Molly Bang og Penny Chisholm. Fordi jeg er en kunst- og litteraturtype, elsker jeg vitenskapelige bøker som beskriver fagene sine i poetiske termer. Teksten er fantastisk. Jeg garanterer at du vil puste inn og puste dypt til slutt! I tillegg er illustrasjonene fra Molly Bang ganske enkelt opplysende.

Et frø er søvnig av Dianna Aston. En vakkert illustrert bok som gjør frø fascinerende! Barn kommer forbauset over de komplekse kraftverkene frøene virkelig er!

Space Picture Books

Naturvitenskapelige bildebøker om verdensrommet

20 september dyrekretsen

Vil du ha enda flere titler for de rombesatte barna dine? Sjekk ut bøkene på vår liste over rombøker for barn. Gå over til NASA for oppdaterte vitenskapelige fakta!

Pluto's Secret: An Icy World's Tale of Discovery av Margaret Weitekamp og David DeVorkin. Pluto hadde det tøft de siste årene. Det er på tide at han får sin egen bok. Det er en morsom og leken historie, med masse fakta om den lille fyren.

National Geographic's Big Book of Space av Catherine D. Hughes. Jeg tror jeg kan sette en 'Big Book' i hver av disse kategoriene som det er en relevant tittel for. Jeg blir vanligvis avskrekket av bøker som viser merkevarehandel, men dette er en utmerket serie som vokser sammen med barnet. (Dessuten er NG et ganske merkevare av høy kvalitet.) Jeg anbefaler det.

The Mighty Mars Rover: The Incredible Adventures of Spirit and Opportunity av Elizabeth Rusch. er i alderen 8 år og oppover, men min yngre sønn elsker å se på fotografiene. Du kommer ikke nærmere Mars enn denne boka.

Moonshot: The Flight of Apollo 11 . Brian Flocas detaljerte illustrasjoner forteller historien om Apollo 11.

Et svart hull er ikke et hull av Carolyn Cinami DeCristofano. Fra 8 år og oppover. Denne boka er så bra. Det fikk meg til å forstå sorte hull ... og fikk meg til å le.

Animal Picture Books

Dyrevitenskapelige bøker for barn

Elsker barnet ditt dyr? Se vår utvidede liste over sakprosa dyrebøker !

Froskesang av Brenda Z. Guiberson. Fantastiske illustrasjoner, fantastisk onomatopoeisk tekst du kan praktisk talt føle og fantastiske fakta om disse interessante skapningene truet med utryddelse.

Spis som en bjørn av April Pulley Sayre. Lite kjent faktum: Jeg liker veldig godt bjørn! Del kjærligheten til bjørn med denne enkle, lekne boka om hvordan og hva bjørn spiser hele året. Inkluderer en sluttnotat om forskjellige typer bjørner. Flott for små.

dyr av Jenny Broom. Denne fantastiske overdimensjonerte boken er et fantastisk valg for barn som elsker klassifisering, og de som elsker å dvele ved naturhistoriske museer. Fantastisk nøyaktige illustrasjoner som fremkaller naturillustrasjoner fra fortiden, tar barn og nysgjerrige voksne på en omvisning i dyreriket. Bare fantastisk.

Kan vi redde tigeren? av Martin Jenkins Mer enn en bok om tigre, forfatter Martin Jenkins undersøker flere utdøde arter, hva som førte til deres utryddelse, og hvordan vi kan arbeide for å redde truede dyr.

Lifetime: The Amazing Numbers in Animal Lives av Lola M. Schaefer er en morsom titt på dyr for barn som også elsker tall.

Earth Science Picture Books

Barn

Jordvitenskap dekker mange temaer! Vi har en full liste over bøker for barn som elsker vulkaner, jordskjelv og skitt! Sjekk ut vår liste over jordvitenskapelige bildebøker .

En stein er livlig av Dianna Aston. Kiddo er virkelig i steiner og perler i disse dager. Jeg gleder meg til når han og onkelen hans, geologen, kommer sammen neste gang. Han har lest bøker for eldre barn, men dette er en nydelig illustrert bok for barn som akkurat har startet.

Volcano Rising avElizabeth Rusch.Et dramatisk blikk på vulkaner ved hjelp av illustrasjoner av papirkollasjer som får barna til å 'suse' og 'pop! -Ing' og rope 'vulkanen stiger!' ved slutten.

Grand Canyon av Jason Chin. Historien følger et barn og en voksen på en tur gjennom storslåten i Grand Canyon, og beskriver hvordan lagene ble dannet, plantene og dyrelivet som lever i bassenget. Det er så mye informasjon her at du og barna dine vil lese den om og om igjen, og så vil du umiddelbart begynne å planlegge din neste ferie!

Planet Earth / Inside Out av Gail Gibbons. Denne boken gjør nøyaktig hva tittelen antyder: den viser lagene på jorden og hvordan de jobber sammen for å danne en fantastisk planet.

Solen, vinden og regnet av Lisa Westberg Peters. Dette er en nydelig bok som bruker et barn som bygger et sandslott som en parallell til måten fjellene dannes på. Den enkle forklaringen gjør det til et godt valg for yngre barn.

Ocean Picture Books

Ocean bøker for barn

Verdens hav full av mystikk, lær mer på National Ocean Service . Ditt lokale akvarium er ditt neste stopp!

Coral Reefs: A Journey Through an Aquatic World Full of Wonder . Nok en gang treffer Jason Chin markeringen med sine fantastiske illustrasjoner. En jente i New York Public Library begynner å lese om havet bare for å bli feid bort på et eventyr med vitenskapelig funn.

Ocean Sunlight: How Tiny Plants Feed the Seas av Molly Bang og Penny Chisholm. Husk å lese dette som en følgesvenn til Living Sunlight, ovenfor.

112 betydning

Alt vannet i verden av George Ella Lyon er et fantastisk poetisk blikk på vannsyklusen.

Life in the Ocean: The Story of Oceanographer Sylvia Earle av Claire A. Nivola. Vitenskap handler ikke bare om elementene, det handler også om mennesker.

Sea Horse: The Shyest Fish in the Sea av Chris Butterworth. Da jeg var liten var jeg litt besatt av den lille sjøhesten. De virket så magiske for meg. John Lawrence's illustrasjoner fra tresnitt og graveringer fanger perfekt den magien.

Human Biology Picture Books

Humanbiologiske bildebøker for barn

Alle barn vil vite mer om hvordan kroppene deres fungerer. Disse biologibøkene vil begynne å tilfredsstille deres nysgjerrighet.

Hvem har hva? All About Girls ’Bodies and Boys’ Bodies av Robie H. Harris er en utmerket bok for barn som begynner å legge merke til at ikke alle er like.

The Human Body Factory: Nuts and Bolts of Your Insides av Dan Green er for barn i alderen 7 år og oppover som liker bøker med mye lite uskarphet!

Hva spiser deg ?: Parasitter - The Inside Story av Nicola Davies. Mødre vil bli utbetalt, barna vil bli nittet.

Weird But True: Human Body: 300 Outrageous Facts About Your Awesome Anatomy . National Geographic gjør det igjen. Vær forberedt på at barna dine kan fortelle deg alle mulige interessante vitenskapelige fakta ved middagsbordet.

Hva gjør en baby? Cory Silverberg. Dette er en ikke-dummet versjon av hvordan ting fungerer, men det er helt aldersmessig. I tillegg er det en feiring av familier. Utmerket.

Miljøbøker

Kids miljøvitenskapelige bøker

Disse vitenskapelige bildebøkene dekker emner som energibruk, miljøskader og gjenoppretting, og innvirkningen av menneskelige handlinger på miljøet.

Energy Island: Hvordan et samfunn utnyttet vinden og endret deres verden av Allen Drummond. Hold på hattene dine. Historien om hvordan den danske øya Samsø ble helt energieffektiv, vil inspirere barna dine.

Meadowlands: A Wetlands Survival Story av Thomas F. Yezerski var en spesielt interessant bok for barna mine siden vi bor i nærheten. Jeg er ganske fornøyd med at navnet 'Meadowlands' ikke lenger er synonymt med fotball i deres sinn!

Hva er så ille med bensin? av Anne Rockwell. Generelt synes jeg 'Let's Read and Find Out' -serien med utjevnede vitenskapelige bøker er en utmerket serie. Du finner dem enkelt på ditt lokale bibliotek. Sønnen min syntes dette var en fascinerende bok. Det er en god start på å lære om fossile brensler.

Ingen aper, ingen sjokolade av Melissa Stewart & Allen Young. er et interessant blikk på hvordan apeoppførsel er integrert i den fortsatte eksistensen av sjokolade. Dette er en flott samtalestarter om sammenkoblingen av livet på jorden og hvor viktig det er å opprettholde balanse i miljøet.

Gutten som utnyttet vinden av William Kamkwamba blander samfunnsfag, ingeniørfag og miljøspørsmål. Lær hvordan en fjorten år gammel forandret samfunnet sitt.

Evolution Picture Books

Barn

Evolusjon er et fascinerende tema, og mange skoler dekker det ikke omfattende. Led barna dine ned på veien for vitenskapelig oppdagelse med disse fantastiske evolusjonsvitenskapelige bøkene!

Island: A Story of the Galápagos . Jason Chins fantastiske illustrasjoner forteller historien om evolusjonen på 'Darwins Island' fra den geologiske begynnelsen til i dag. Fascinerende.

Eldre enn stjernene av Karen C. Fox. Jeg elsker, elsker, elsker denne boken. Som flere andre bøker på denne listen har den en slags 'dobbel tekst'. Du kan lese den store teksten rett gjennom som en historie for yngre barn, men sidefeltene vil interessere eldre barn som leter etter svar på deres brennende spørsmål. Dette vakre blikket på hvordan universet utviklet seg, binder alle levende ting til begynnelsen av tiden.

Lucy Long Ago av Catherine Thimmesh er for barn i alderen 8 år og oppover. Det er et fascinerende blikk på oppdagelsen av 'Lucy' i 1974 av paleontologer og hvordan det endret måten vi ser på vårt menneskelige forfedre. Det er mye informasjon i denne boken, men den er veldig imøtekommende (selv for voksne som meg!).

Life on Earth: The Story of Evolution av Steve Jenkins er en barnevennlig tilnærming til et stort emne. Du kan lese litt eller mye av denne boken fordi hver side har små sider om forskjellige dyr eller evolusjonære egenskaper.

Vårt slektstre: En evolusjonshistorie av Lisa Westberg Peters er en god bok som forklarer et komplisert emne for barn i alderen 4 år og oppover.

Engineering Picture Books

Ingeniørvitenskapelige bildebøker

engel nummer 55

Den økte oppmerksomheten på STEM-emner betyr at å lære om ingeniørvitenskap er mer trendy enn noen gang! Hold deg oppdatert på Joneses med disse ingeniør-tema bildebøkene.

Toalett: Slik fungerer det av David Macaulay. Mange av David Macaulays bøker om ingeniørarbeid og konstruksjoner er for middelklasse og oppover, men denne jevne leseren vil lokke barna inn i en verden av mekanikere med deres favorittfag: badet. (Dette er en del av serien How How Works easy reader. Husk å sjekke ut de andre bøkene!)

Hvis du bodde her: Verdens hus av Giles Laroche er en kombinasjon av arkitektonisk vitenskap og samfunnsfag.

Brooklyn Bridge av Lynn Curlee. Det er sant at vi har en teensy-weensy bias mot bøker om New York City. Men kan du krangle om den fantastiske broen? Denne boken handler ikke bare om ingeniørvitenskap for broen, men om datidens historie, de involverte personene, og den inneholder fantastiske illustrasjoner, kart og diagrammer.

Dreaming Up: A Celebration of Building av Christy Hale. Barn på lek speiler flotte teknikker fra hele verden. Fantastisk for førskolebarn. Jeg ville definitivt ha satt denne på listen over bildebøker for små ingeniører og oppfinnere hadde jeg oppdaget den tidligere!

Engineering the ABC’s: How Engineers Shape Our World av Patty O’Brien Novak. Lær barna dine i alderen 4 år og oppover om hvordan ingeniører bidrar til verden.

Flere boklister å elske:

Del Med Vennene Dine: