Finn Ut Antall Engel

De absolutt beste bildebøkene om vennskap

Som du vet er gode, langvarige vennskap hardt arbeid. Barn lærer tidlig at deres handlinger og holdninger kan påvirke deres vennskap. De lærer også at det å ha en ekte venn er noe av det mest givende ved å være menneske! Denne listen over mine favorittbildebøker om vennskap ser på hva som skal til for å være en god venn fra alle synspunkter, både de gode tider og de tøffe tider.

Liste over bildebøker om vennskap

Jeg er glad for at jeg var i stand til å lage en liste over bildebøker om vennskap med et bredt spekter av forskjellige karakterer og situasjoner. Jeg tror du vil finne en bok om venner for hvilken situasjon barnet ditt er i, det være seg å få en ny venn, miste en gammel venn eller finne ut hvordan du kan samarbeide, komme sammen og vis vennlighet mot andre .

Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker som kan tjene provisjon

Barnebilder om vennskap

Tiger og Badger

Tiger og Badger

av Emily Jenkins

Amazon | Indiebound

Tiger og Badger er bestevenner, men det hindrer dem ikke i å krangle, selv om tilsynelatende trivielle ting. ( Men husk, ingenting er trivielt for et barn! ) Etter hver tiff er de imidlertid i stand til å rette opp ting, enten det er å jobbe sammen for å løse et problem, eller med et dumt ansikt. Dette er en av de beste bøkene om vennskap jeg har lest, og jeg oppfordrer deg til å hente en kopi!


I en Jar-bildebok

I en krukke

av Deborah Marcero

Amazon | Indiebound

Jeg elsker denne boken og dens fantastiske illustrasjoner! Llewellyn elsker å samle ting i krukker. Først samler han vanlige gjenstander, men når han møter Evelyn, begynner de to å samle ekstraordinære gjenstander. De setter regnbuer, årstider, lyder og følelser i krukker. Llewellyn er lei seg når Evelyn må flytte, men de to opprettholder vennskapet ved å sende hverandre mer ekstraordinære gjenstander.


Gretten fugl

Gretten fugl

av Jeremy Tankard

Amazon | Indiebound

Når Grumpy Bird våkner, er han gretten! Gretten, gretten, gretten. For gretten til å gjøre noe, til og med fly, så han går med i sitt gretten humør. Når han passerer hver av vennene sine, klikker han på dem, men de blir med ham uansett, og den gretten turen blir til en slags følg lederspillet, og Grumpy Bird kan ikke annet enn å la vennskap og moro snu pannen opp ned.


Hector and Hummingbird bok om venner

Hector og Hummingbird

av Nicholas John Frith

Amazon | Indiebound

Hector og Hummingbird er venner, men i det siste har Hector irritert seg over hvor mye støy Hummingbird lager! Men når han endelig får det han vil, savner han vennen sin og lærer at det å være alene er ikke akkurat det han ønsket.


Hike-bildeboken

Fotturen

av Allison Farrell

Amazon | Indiebound

Denne herlige historien er en ode til underverkene i den naturlige verden og hvordan vennskap blomstrer ute i det fri. Tre barn drar ut på favorittaktiviteten sin, en tur. De spiser bær, tegner dyreliv og boltrer seg over stiene. Etter en stund blir de slitne, men de oppfordrer hverandre til å fortsette. Illustrasjonene og sluttnotene inkluderer fakta om flora og fauna.


Strengt tatt ingen elefanter

Strengt tatt ingen elefanter

Lisa Mantchevby

14 august dyrekretsen

Amazon | Indiebound

I denne veldig populære bildeboken om belønningen ved å stå opp for vennene sine, bringer en gutt elefanten sin til en dyreklubb. Når han kommer, lærer han at kjæledyrvenninnen ikke er velkommen. Imidlertid forblir han lojal mot kjæledyret sitt og danner i stedet en ny klubb med andre barn hvis uvanlige kjæledyrvenninner har blitt avvist på samme måte.


den andre sideboken av woodson

Den andre siden

av Jacqueline Woodson

Amazon | Indiebound

Et gjerde, både metaforisk og fysisk, definerer grensen mellom Annies hvite familie og Clovers afroamerikanske. Clovers mor har fortalt henne at hun ikke skal krysse gjerdet fordi det er utrygt. I stedet sitter Clover på gjerdet og ser på den andre jenta leke. Annie nærmer seg til slutt Clover og de to sidene begynner å snakke, et vennskap dannes og gjerdet krysses til slutt. Det endelige bildet av en jentelinje som sitter på gjerdet peker på fremtidens muligheter.


løven og fuglen

Løven og fuglen

av Marianne Dubuc

Amazon | Indiebound

I denne fantastiske billedboken begynner et vennskap som blomstrer etter at en løve tar vare på en såret fugl. Fuglen klarer ikke å vandre med flokken sin, men han tilbringer vinteren med morsomme aktiviteter sammen med sin nye venn. Når flokken kommer tilbake må fuglen bli med dem, men senere er han i stand til å gjenforene seg med vennen sin. Illustrasjonene er helt sjarmerende.


Bjørn kom sammen

Bjørn kom sammen

av Richard T. Morris

Amazon | Indiebound

Etter å ha kommet ut av hulen sin, faller Bear i elven og begynner en reise nedstrøms. Underveis plukker han opp forskjellige dyrefolk, inkludert en frosk og en skilpadde, en vaskebjørn og mer. I løpet av den vanne turen oppdager dyrene at de trenger hverandre, og så - her kommer fossen! Helt gledelig.


Melia og Jo bestiller om venner

Melia og Jo

av Billy Aronson

Amazon | Indiebound

Melia er veldig vitenskapelig. Hun liker regler, målinger og å finne på ting. En dag møter hun Jo. Jo er kunstnerisk; hun elsker å danse, tenke ut av boksen og la fantasien løpe løpsk. Til å begynne med er Melia irritert av Jo's forstyrrelser, men så begynner de å jobbe sammen og innse at stilene deres er bedre sammen! Slutnotene til boken gir instruksjoner for Melia og Jo’s fly og en diskusjon om å gjøre STEM til STEAM.


Bjørnen og pianoet

Bjørnen og klaveret

av David Litchfield

Amazon | Indiebound

Etter at en bjørn oppdager et piano i skogen, blir han ganske virtuos. Et par barn hører musikken hans og overtaler bjørnen til å dra til byen og dele talentet sitt med verden. Men vær bekymret for sine andre bjørnevenner. Vil de ha ham tilbake når han kommer tilbake, eller vil de tro at han har forlatt ham? Avslutningen på denne boka vil varme hjertet og sjelen din.


Alexander og Windup-musen

Alexander and the Wind-Up Mouse

av Leo Lionni

Amazon | Indiebound

Alexander, en ekte mus, er sjalu på Willy, avviklingsmusen. Willy blir spilt med, mens Alexander blir jaget bort med en kost. Men når Willy blir forkastet, utvikler det seg et vennskap med hans virkelige kollega. En klassisk bildebok om å finne en venn ved å vise godhet.


Fire avgift to sandaler bok

Fire føtter, to sandaler

av Karen Lynn Williams og Khadra Mohammed

Amazon | Indiebound

To jenter i en pakistansk flyktningleir finner hver en sko. Lina og Feroza møtes og bestemmer seg for å dele sandalene. Et vennskap utvikler seg og de deler detaljer om hvorfor de har kommet til leiren. Teksten inneholder beskrivelser om livet i leiren, som å vente i lange køer på vann, vaske klær i elva og vente hjemme mens gutter går på skolen. Dette er en viktig bok som humaniserer opplevelsene til barn i flyktningleirer.


baabwaa og wooliam

Baabwaa og Wooliam

av David Elliot

Amazon | Indiebound

Å, hvordan jeg elsker denne boka. Wooliam leser og Baabwaa strikker og mens de nyter dagen en skitten sau med forferdelige tenner ( som faktisk er en ulv ) vises. Men dessverre kan han ikke lese. Så Wooliam legger ut for å lære ham å lese, og Baabwaa vil strikke ham en fin frisk genser. Helt morsom!


Jerome by Heart bok om vennskap

Jerome By Heart

av Thomas Scotto

Amazon | Indiebound

elsket denne boka! Raphael er gode venner med Jerome. Foreldrene hans forstår egentlig ikke vennskapet, men Raphael elsker måten han og Jerome ler sammen, måten hans venn forsvarer ham på, og historiene han forteller. Raphael sier at det er lett å elske Jerome. Boken er så fleksibel fordi leserne kan erkjenne viktigheten av å ha omsorgsfulle, samme kjønn vennskap. Andre vil ta bort en subtil melding om aksept av LGBTQ-forhold. Samlet sett er historien i glede. Herlig.


kaninen lyttet

Kaninen lyttet

av Cori Doerrfeld

Amazon | Indiebound

Skredder ( avbildet som kjønnsnøytralt slik at ethvert barn kan identifisere seg med Taylor ) bygger et tårn når en fugl kommer og slår den over. Taylor er veldig opprørt, og flere dyr kommer bort for å prøve å fikse situasjonen. De går imidlertid galt. De roper, lover hevn eller prøver å avvise Taylors sorg. Kaninen lytter imidlertid til og lar Taylor oppleve en hel rekke følelser over tapet av tårnet hans. Jeg elsket absolutt denne boka, og foreldre vil lære en god leksjon for seg selv når de leser den også!


Bakgrunn

av Thao Lam

Amazon | Indiebound

I denne for det meste ordløse fortellingen flytter en jente inn i et nytt hjem. Hun spionerer en trio av venner i et trehus og ser på dem med interesse. Men når de ser henne, gjemmer hun seg, og klarer ikke å ta spranget for å bli med dem. I stedet skreller hun tilbake et stykke tapet og går inn i en imaginær verden. Hennes eventyr inne i denne verden hjelper henne med å finne mot til å få venner i den virkelige verden. Å få nye venner kan være utrolig tøft for noen barn, men selv om det er enkelt for barna dine, er det et viktig skritt mot å lære å utvikle empati for de som sliter. bygge en dybde av emosjonell intelligens .


En venn for Henry

av Jenn Bailey

Amazon | Indiebound

Henry ser på klasserommet sitt, han legger merke til alle detaljene om gjenstandene og klassekameratene. Han leter etter en venn og lurer på hvordan han vil passe inn. Når han prøver å finne et barn som en venn, er det noen misforståelser og tilbakeslag, og litt sensorisk overbelastning til tider. Selv barn som ikke er på autismespekter vil gjenkjenne utfordringene og fordelene som følger med å lære å være en venn.


Mine tre beste venner, og jeg, Zulay

av Cari Best

Amazon | Indiebound

Zulay, som er blind, liker å gå på skole med sin mangfoldige vennegruppe, men det hun ikke liker er hennes spesielle leksjoner for å lære å bruke stokken. Når nyheter om feltdagen kommer, er muligheten for å delta i et løp bare motivasjonen Zulay trenger.


Mama Lion vinner løpet

av Jon J. Muth

Amazon | Indiebound

Barn som elsker biler og løp, vil glede seg over denne muntre boken, og det er en flott bok om vennskap for førskolebarn. Vennene Mama Lion og Tigey tar av på et løp gjennom landsbygda. Mama Lion påpeker hvordan verden er nydelig og vennlig. Når de mister et dekk, stopper andre for å hjelpe, og viser Mama Lion's mantra, 'å vinne er ikke alt.'


Maddie’s kjøleskap

av Lois Brandt

Amazon | Indiebound

Sofia og Maddi leker etter skolen, men når jentene drar til Maddis leilighet og den sultne Sofia ser etter en matbit, er hun overrasket over å finne et nesten tomt kjøleskap. Maddi får Sofia til å love ikke å fortelle noen at moren hennes ikke har nok penger til matbutikken. Sofia bekymrer seg for hva hun skal gjøre, og tar til slutt den riktige avgjørelsen for venninnen. Jeg liker hvordan denne boken vektlegger fellesskap, så vel som vennlighet mot enkeltpersoner.


Jeg er ny her

av Anne Sibley O’Brien

Amazon | Indiebound

Hvert barn vet hvordan det er å gå inn i et rom og ikke kjenne noen. Sammensatt det med å ikke være i stand til å snakke språket, eller ikke være kjent med kulturen, og det kan føre til en viss angst. Tre barn - fra Guatemala, Korea og Somalia - forteller sine historier om hvordan det er å være det nye barnet fra et fjernt land. Jeg er så glad for at det nå er en annen bok, Noen nye , som forteller historiene fra de 'gamle' studentenes synspunkter!


Zola’s Elephant

av Randall de Sève

Amazon | Indiebound

Her er en nydelig bok om hvordan det ofte tar tapperhet å overvinne sjenanse og få nye venner. Etter at Zola har flyttet til nabolaget, lurer nabojenta på om Zola noen gang vil være vennen hennes når hun allerede har en elefant å gjøre så mye kule ting med! Men er det virkelig en elefant, eller er det bare hennes fantasi?


Poetree

av Shauna LaVoy Reynolds

Amazon | Indiebound

Kan du være venner med et tre? Sylvia skriver et dikt og knytter det til et tre. Til hennes overraskelse dukker det opp et annet dikt som svar. Sylvia lurer på om treet svarer henne og bestemmer seg for å fortsette korrespondansen. Men det er ikke treet. Det er Walt, en klassekamerat som har ertet henne. Blir de venner? Åpenbart vil jeg elske enhver bok der venner blir laget gjennom poesiens kraft!


Lubna og Pebble

av Wendy Meddour

Amazon | Indiebound

Lubna og hennes far er flyktninger. De ankommer 'World of Tents' for å leve midlertidig. Lubna har ingen leker, så hun tar opp en rullestein, gir den et ansikt og gjør den om til en venninne. Denne boka er overraskende emosjonell og fremhever Lubnas kreativitet og spenst. Midt i hennes ustabile situasjon gir Pebble trøst. Når Lubna møter Amir, en gutteflyktning alene, blir de to venner og leker med Pebble. Når Lubna og faren får beskjed om at de skal reise til et nytt land, finner Lubna motet til å gi Pebble til Amir.


Jeg går med Vanessa

av Kerascoët

Amazon | Indiebound

En ordløs bok om godhetens kraft og dens rolle i å skape vennskap. Vanessa er den nye jenta, og hun blir mobbet av en skolekamerat. En annen jente ser dette skje, og etter litt ettertanke bestemmer hun seg for å gå med Vanessa til skolen. Snart får de selskap av andre, og mobberen trekker seg tilbake.


Jenta med en papegøye på hodet

av Daisy Hirst

Amazon | Indiebound

Isabels beste venn, Simon, flytter bort og Isabel er fortvilet og gleder seg ikke over noe, og avviser selskap med andre. Siden hun har en papegøye på hodet, trenger hun ikke engang andre, ikke sant? Men så dukker det opp imaginære bekymringer, og det ser ut som den eneste som kan hjelpe er et annet barn, Chester. Så søt og søt.


Rulers of the Playground

av Joseph Kuefler

Amazon | Indiebound

På lekeplassen erklærer Jonah seg selv som hersker. Til å begynne med spiller de andre sammen, men med litt blikk. Men snart har Jonah en utfordrer som selv ønsker å være hersker, og de to deltar i noen livlige politiske kamper! De fantastiske illustrasjonene skildrer lekeplassens liv med alle dets handlinger, både store og små. Det myldrer av en mangfoldig gruppe barn som til slutt gir opp begge de kommende tyrannene og i stedet for å skape fred. Jeg likte spesielt drollenden.


Flere bøker å elske:

engel nummer 320

Del Med Vennene Dine: