Finn Ut Antall Engel

Tankefulle barnebøker om godhet

‘Dette er den perfekte sesongen for å lese noen få barnebøker om godhet. ( Ok, hver sesong er den perfekte sesongen for å oppmuntre vennlighet med bildebøker! )

Bøker om godhet for barn.

Boklisten nedenfor er i tre deler, og selvfølgelig er det mye overlapping.

  • Godhetsbøker for småbarn
  • Godhetsbøker for førskolebarn
  • Godhetsbøker for barnehager og grunnskole

Vi ønsker å oppdra elskverdige barn, men vi må også gi hjernen deres tid til å utvikle seg når vi lærer dem viktigheten av vennlighet, til og med til sin yngre bror. ( Ahem .) Du har kanskje allerede sett listen min over bøker for å lære barna om empati og jeg får også mange forespørsler om bøker om godhet, og det er heldig, fordi jeg gjør det til et poeng å lese barnebøker om å være snill mot barna mine alle. de. tid. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

Bonus: Siden det er flere fantastiske bøker å lese, vil du nederst i dette innlegget finne lenker til flere boklister som oppmuntrer vennlighet og empati hos barn.

Bøker om godhet for småbarn


Så snilt av Mary Murphyviser hvordan en enkel vennlighet kan overføres. Det begynner med at Hen gir Pig en gave og Pig svarer: 'Så snill!' Gris blir deretter inspirert til å formidle godheten til Kanin, Kanin til ku, og videre går det. All denne vennligheten kommer selvfølgelig i full sirkel når den originale gaven klekkes og Grisen returnerer egg-nå-kyllingen til Hen.


Baby Vær snill av Jane Cowen Fletcher. I veldig enkel tekst og søte illustrasjoner viser Fletcher babyer og småbarn alle de enkle måtene de kan være snille, fra å hjelpe venner, til å dele leker og gi klemmer.

Bøker om godhet for førskolebarn

kjempen av jum og andre godhetsbøker for barn
Kjempen til Jum av Elli Woollard, illustrert av Benji Davies. Dette er en gledelig rimhistorie, og en morsom vri på Jack and the Beanstalk som førskolebarn vil elske å høre når de blir med på refren av 'Avgift!' sier han og 'Fi!' sier han og 'Fo!' sier han og 'Fum!' . En sulten gigant er på jakt etter et velsmakende barn ved navn Jack å bite i. I løpet av søket møter han flere barn som ber om hans hjelp - redde katter i trær osv. Den slags ting som giganter er spesielt gode til - slik at når han finner Jack, belønner barna godheten hans med en kake og kjempen innser at sjokolade uansett er bedre enn barn.

8. april dyrekretsen


En god gjerning av Terri Fields, illustrert av Deborah Melmon. Jake utfører en godhet for naboen ved å plukke morbær. Den gode gjerningen setter i gang en domino-kjede av gode gjerninger i hele nabolaget. Boken har en mild beskjed om det jødiske ansvaret for mitzvah (mitzvah er ikke nevnt før slutten av boka ). Dette er imidlertid en bok for alle barn, uansett hvilken religiøs bakgrunn de har, og jeg satte spesielt pris på det flerkulturelle aspektet av Jakes nabolag.


På grunn av deg av B.G. Hennessy, illustrert av Hiroe Nakatais. Denne boken er ute av trykk ved å se etter den i biblioteket ditt. Den videreformidler det fantastiske budskapet om at hvert barn blir født med potensial til å forandre verden med sine vennlige handlinger, og at tilsynelatende små godheter faktisk er store. Denne boka er spesielt egnet for førskolebarn og skildrer en mangfoldig gruppe barn.


Hva betyr det å være snill? av Rana DiOrio, illustrert av Stéphane Jorisch. Det er ikke mye av en historie her; den lette fortellingen er basert på at en jente finner mot til å møte studenter i en ny klasse. Gjennom historien blir lytteren bedt om å vurdere om visse handlinger er snille eller ikke. Dette er en god bok som en forløper for en samtale. Det er litt didaktisk for min smak, men det har fortsatt mye verdi. Denne boka er en del av en utilitaristisk serie; de andre bøkene fokuserer på tålmodighet, sikkerhet og andre sosiale problemer.


Brunhilda’s Backwards Day av Shawna Tenney. Brunhilda heksen gleder seg over å være stygg, ha på seg moteriktige klær, spise edderkoppgrøt og være vond mot små barn. Men en dag våkner hun for å finne alle vorter borte, en rosa rosa kjole i skapet, sunt havregryn på bordet og - redsler! - alle hennes magi forårsaker godhet! Imidlertid likte Brunhilda liksom high fives og applaus som gjør gode gjerninger. Brunhilda lærer at vennlighet mot andre gir henne mer glede enn å være en mobber.


Skjul og bjørn av Ivan Bates. I gult rim forteller denne boken historien om en bjørn som gleder seg over å skremme alle de andre skogskapene. Kanin tar det imidlertid på seg å lære å bære verdien av kjærlighet og hvor mye morsommere det er å være hyggelig enn å skremme. Det er ikke noe å tenke på her, men dette er en søt bok som understreker viktigheten av sosiale oppførsel og vennlighet mot andre. Verdt å sjekke ut på biblioteket for en kosete historietid.


Ordinary Mary’s Extraordinary Deed av Emily Pearson, illustrert av Fumi Kosaka. Dette er nok en 'kjedereaksjon' av godhetsbok. Mary plukker blåbær til naboen, som baker dem i muffins, deler dem med venner og inspirerer til mer og mer vennlige gjerninger. Dette er en god historie å starte en samtale om de langsiktige effektene av våre handlinger.

Bøker om godhet for barnehagebarn on Up

En hatt for fru Goldman. En bok om å være snill.
En hatt for Mrs. Goldman: En historie om strikking og kjærlighet av Michelle Edwards, illustrert av G. Brian Karas. Dette er en så utrolig søt og inspirerende historie! Fru Goldman lager hatter til andre. Sophie liker å hjelpe henne ved å lage pom poms som topper hver og en. Når vinteren kommer, merker Sophie at fru Goldman ikke har en egen hatt, og selv om strikking er utfordrende for Sophie, setter hun i gang med å lage en hatt til venninnen. Når hun er ferdig med hatten, betyr mangelen på strikkeevner at hatten har noen hull. Siden Sophie vet at Mrs. Goldman elsker sine pom poms, dekker Sophie imidlertid hullene på en kreativ måte. Fru Goldman elsker selvfølgelig hatten og vennligheten som er vist henne.


Hvis du planter et frø av Kadir Nelson. En kanin og hans musevenn er glade for å høste noen få avlinger, men når fuglene kommer til å dele på byttet, må kanin og mus ta en beslutning. Vil de plante frø av egoisme eller frø av godhet? Viktigheten av å velge godhet er klar, men det som virkelig får denne boka til å skinne er Nelsons fantastiske illustrasjoner, og spesielt en herlig morsom spredning av fuglene på utkikk etter frø. Dette er en helt sjarmerende bildebok for å lære om godhet.


Zen sokker . Dette er det siste i Jon J Muth’s Zen Shorts serien, og som de andre, tilbyr Stillwater the Panda viktige leksjoner til vennene sine om viktigheten av vennlighet og empati overfor andre. Skånsom humor og 'ah ha'-øyeblikk holder ting fra å bli forkynnende, og Muths illustrasjoner er fantastiske som vanlig.


Siste stopp på Market Street . En gutt og bestemoren hans tar bussen. Vi vet ennå ikke hvor de er på vei, men underveis stiller gutten spørsmål om hvorfor de ikke har viss luksus. Han vil vite hvorfor de ikke har bil eller iPod. Bestemoren har et klart svar om fordelene med det de har, og oppfordrer ham til å tenke på positive sider ved manglende materielle goder. Når de når målet deres ... vel ... det vil bli enda mer inspirerende.


Den minste jenta i minste klasse av Justin Roberts, illustrert av Christian Robinson. Sally er kanskje liten, men hun er den mest observante gutten i klassen. Hun merker alt, spesielt når noen andre blir mobbet eller ertet. Sally bestemmer seg for at det rette er å stå opp for andre og lære sine jevnaldrende om godhet. Jeg likte denne boken mye og hvordan den understreket at du kan være snill uansett hvor stor du er - fysisk eller sosialt.


Ett grønt eple . Under en klassetur til en eplehage er Farah, en muslimsk jente som ennå ikke har lært engelsk, nervøs for sine nye klassekamerater. I fortellingen om første person avslører hun at hun vet at det er spenninger mellom hennes tidligere hjem og hennes nye land, og hun er usikker på om klassekameratene vil ønske henne velkommen. Til slutt blir imidlertid en annen student venn med henne, og forbindelsen blir opprettet. Det vennlige showet smitter over i resten av barna.


Lend a Hand: Poems about Giving av John Frank, illustrert av London Ladd. Fjorten gratisversdikt inspirerer barna til å reflektere over hvilken kraftig vennlighet det er å gi til andre. Jeg satte spesielt pris på hvor mange av diktene som viste barn som krysset grenser for å hjelpe andre som var veldig forskjellige fra seg selv. Mange vennighetsbøker fokuserer på å være hyggelige mot venner og naboer, men her er fokuset på det større fellesskapet og læring om andre gjennom vennlighet og raushet.


Den usynlige gutten av Trudy Ludwig, illustrert av Patrice Barton. Noen ganger når jeg leser en bok, kan jeg høre hjulene snu i hodet til sønnen min mens han behandler historien. Det var tilfelle med denne boka om en gutt som føler seg usynlig, ignorert og utelatt på skolen. Så en dag kommer et nytt barn til timen, og en liten vennlighet handler om. Det er en fortalt historie som lærer empati og vennlighet. Det er til og med spørsmål for diskusjon bak i boka.

engel nummer 67


Gå rett opp: Hvordan Doc og Jim Key lærte verden om vennlighet av Donna Janell Bowman, illustrert av Daniel Minter. Barna mine og jeg ble fascinert av denne biografiske beretningen om en mann og hesten hans. På 1800-tallet ble William 'Doc' Key, en mann som ble født som slave, en vellykket forretningsmann etter borgerkrigen. Han elsket hester, og i en tid da det ikke var uvanlig å være grusom mot dyr, forstod Doc Key verdien av godhet. Ved hjelp av godhet lærte Doc en av hestene sine å lese, skrive og utføre summer. Doc og Jim turnerte landet og viste Jim ferdigheter. Underveis sto Doc opp for rasisme og skepsis fra andre, og lærte at det var godhet som inspirerte Jim til å lære. Dette er en virkelig fascinerende historisk historie og illustrasjonene er spektakulære.


Fly gratis av Roseanne Thong, illustrert av Eujin Kim Neilan. Mai lengter etter å frigjøre fuglene hun mater. Hun vet også at 'når du gjør en god gjerning, kommer den tilbake til deg.' Når hun blir venn med Thu, hjelper Mai henne og god handling karma blir satt i gang i hele landsbyen. Det fengende diktet 'Fly Free, Fly Free når du gjør en god gjerning det kommer tilbake til deg', vil gi gjenklang hos barna og holde fast i hodet, og minne dem om bokens budskap.


Maddi’s Kjøleskap av Lois Brandt , illustrert av Vin Vogel. Sofia og Maddi spiller etter skolen, men når jentene drar til Maddis leilighet og den sultne Sofia ser etter en matbit, er hun overrasket over å finne et nesten tomt kjøleskap. Maddi får Sofia til å love ikke å fortelle noen at moren hennes ikke har nok penger til matbutikken. Sofia bekymrer seg for hva hun skal gjøre, og tar til slutt den riktige avgjørelsen. Jeg liker hvordan denne boken vektlegger fellesskap, så vel som vennlighet mot enkeltpersoner.

Flere boklister som oppmuntrer vennlighet:

  • Bildebøker som lærer empati
  • Kapittelbøker som lærer empati
  • Bildebøker om godhet (et gjestepost jeg gjorde for kaffekopper og fargestifter)
  • Bøker for å inspirere barna til å forandre verden
  • Bøker som feirer det å være annerledes

Bøker som lærer godhet

Del Med Vennene Dine: