12 Can't-Put-Down Books for 12-åringer

For å lage denne listen over bøker for 12-åringer bestemte jeg meg for å stikke rundt boken til tweenen min for å se hva han leste! Jeg kan ikke tro at ungen min allerede er 12 år gammel! Jeg begynte å lage disse boklistene basert på hva han leste med 8 bøker for en 8 år gammel gutt . Og se nå hvor vi er!Fantastiske kapittelbøker for gutter og jenter på 12 år

Jeg valgte titler på en rekke emner, slik jeg pleier å gjøre, og prøvde å velge bøker som din egen 12-åring kanskje ikke har lest ennå, men jeg vet at de vil like uansett hvilken interesse de har! Middelklassebøker er generelt rettet mot 8-12 åringer, men jeg har valgt bøker i aldersgruppen 10-14 ( etter min mening ). I tillegg er det flere lister med bøker for 12-åringer nederst i dette innlegget.

Merk: mens du generelt kan være trygg på at jeg har lest hver bok jeg anbefaler, i dette tilfellet er det flere bøker på denne listen som barnet mitt har lest, men jeg har ikke lest ennå. Imidlertid pratet jeg med mine 12 år gamle og leste profesjonelle anmeldelser, så jeg føler meg veldig trygg på å anbefale dem! (Merk: omslag og titler er tilknyttede lenker.)

Bøker for 12-åringer


The Mighty Odds (serie) av Amy Ignatow. En bussulykke gir en fire student, et Amish-barn, en bussjåfør og en supermakt fra læreren, alt fra usynlighet til teleportering. Denne mangfoldige gruppen mennesker må nå jobbe sammen for å løse mysteriet bak det som skjedde under ulykken og hvordan de fikk krefter. Fortellingen skifter mellom hovedpersonene, slik at leserne får mange forskjellige synspunkter. Min 12-åring fortalte meg at denne boka var 'flott og morsom!'


Dessuten av Tahereh Mafi. En magisk, mystisk moderne Alice in Wonderland. 12 år gamle Alice er fast bestemt på å finne faren etter at han forsvinner fra Farenwood. Alice er litt feil. I en verden full av farger har hun rent hvitt hår og hvit hud, og hun opptrer elendig på den magiske konkurransen, når alle 12-åringene skal vise sitt unike talent. Etter konkurransen la Alice og en gutt, Oliver, ut på et uventet, innvendig og opp ned eventyr i Videre for å finne og bringe tilbake faren.


The Puzzling World of Winston Breen (serie) av Eric Berlin. Etter at Winston gir lillesøsteren et puslespill, blir de begge stubbet. De begynner en reise for å løse puslespillet som leder dem på en scavenger-jakt som kan føre til masse penger. Leserne løser gåter sammen med hovedpersonene, samtidig som de innser at samarbeid er den mest nødvendige ingrediensen.


The Scourge av Jennifer A. Nielsen. Dette er en veldig spennende fortelling av forfatteren av to andre serier jeg ikke har klart å legge ned ( Den falske prinsen og The Thief Mark ). Når Ani blir fanget og testet for en dødelig sykdom, blir hun sendt sammen med sin sosiale motsetning til en koloni i karantene. Mens i kolonien Ani og hennes årskull begynner å oppdage sannheten om den antatte sykdommen. De planlegger flukt og klekker ut en plan for å bringe regjeringens bedrag fram i lyset. Spennende!


Blackthorn Key av Kevin Sands (trilogi). Det er noe mørkt tema i denne boka, men det er en utrolig spennende og actionfylt høytlesning for eldre barn. ( På nivå med noen av de mørkere bildene i Harry Potter bøker ). Christoper, en foreldreløs lærling i 1600-tallet i London, må løse et komplekst puslespill rundt mordene på apotekere. Til tross for plottets alvor, gir de godt tegnede karakterene litt humor.


Brun jente som drømmer av Jacqueline Woodson. Woodson beskriver hennes minner fra oppveksten i South Carolina, og senere i Brooklyn, på bakgrunn av borgerrettighetsbevegelsen. Fortellingen er morsom og gripende når Woodson finner ut hva som gjør henne spesiell og oppdager hennes kjærlighetsord. Ser du alle medaljene på forsiden? Denne boken oppnådde alle dem.


Lawrence Yep’s Golden Mountain Chronicles er en 10-bokserie som forteller historien om den unge familien gjennom mange generasjoner og to århundrer. Dragon's Gate er satt i 1867. Otter har alltid vært i ærefrykt for sin far og onkel som jobber for jernbaneselskapene over havet. Når han kommer dit selv, tjener arbeidsforholdene, bitter kulde, rasisme og onkelen sin oppførsel ham til desillusjon. Du trenger ikke å lese serien for å nyte dem, og Yep er en dyktig forfatter. Barna dine vil ikke legge fra seg boka.


Like modig som deg av Jason Reynolds. Både barnet mitt og jeg elsket denne boka om 11 år gamle Genie og broren hans som har kommet til Virginia på landsbygda for å tilbringe sommeren sammen med besteforeldrene sine. Genie er en gutt som elsker å stille spørsmål, og når han lærer om bestefars blindhet, har han mye å stille! I løpet av sommeren sliter Genie med å sørge for at han tar de riktige beslutningene når han avdekker hemmelighetene til familiens historie.

engel nummer 735


Døren ved trappen av Katherine Marsh, illustrert av Kelly Murphy. Dette er en fascinerende romanisering av folkeeventyret Baba Yaga. Spenningen vil føre til at tween snur sidene langt ut på natten. ( Forsøk å oppmuntre henne til å sove litt. ) 12 år gamle Mary blir tatt bort fra barnehjemmet av den mystiske Madame Z. Madame Z er full av hemmeligheter og bor i et nysgjerrig hus. I byen blir Mary venn med Jacob, en tryllekunstner. Når de får vite den sanne identiteten til Madame Z, må de jobbe sammen for å unnslippe makten hennes.


Farlige fortellinger (serie) av Nathan Hale. Barnet mitt elsker Nathan Hales historiske grafiske romaner. Temaene spenner fra revolusjonskrig til Donner-partiet, Alamo til WW1 og mer. Som forteller gjør Hale historien fascinerende og morsom. Hvis barna dine sier at de ikke er 'inn i historien', kan du snike noen av disse bøkene inn i lesestammen.


The Inquisitor's Tale: Or, The Three Magical Children and Their Holy Dog av Adam Gidwitz, illustrert av Hatem Aly. Flere forteller forteller eventyrene til flere barn og deres ( potensielt ) hellig hund. Denne boka er en fantastisk blanding av moralhistorie og forvirrende mysterium. Jeanne med sine psykiske visjoner, Willian, en biracial muslimsk munk med overmenneskelige ferdigheter, og Jacob, en jøde som flykter fra sin ødelagte landsby som har helbredende krefter, kommer sammen for et eventyr som beriker livene deres, så vel som livene til leserne.


Den venstrehendte skjebnen av Kate Milford. Lucy og Max prøver å få slutt på krigen i 1812 ved å montere en mystisk og eldgammel motor. Mens det er på et skip, The Left-Handed Fate, blir skipet fanget av amerikanerne og satt under kommando av en 12-åring, Oliver, som må bryte med den moralske avgjørelsen om å bli forræder eller sette andres liv i fare. Denne boken er full av høyt eventyr, forræderiske reiser og spennende handling, og holder tweenen din på kanten av setet.

Flere bøker for 12-åringer:

Gode ​​bøker for 12-åringer

Del Med Vennene Dine: