11 bøker for 11-åringer

Det startet med 8 bøker for 8-åringer , og nå er vi på 11 bøker for 11-åringer! Min hvordan tiden flyr. Dette er en bokliste med titler sønnen min nylig har lest og som han har gitt tommelen opp for. I motsetning til min andre boklister , Jeg har ikke nødvendigvis lest hver av disse bøkene, men jeg snakker med sønnen min om hvor mye han likte bøkene og hvorfor. Ofte leser han bøker som jeg har sjekket ut av biblioteket for meg selv, men siden han har mer fritid enn meg, ender han opp med å lese dem først!Engasjerende bøker for 11-åringer (oppe).

Selv om jeg kaller dette en liste over bøker for 11-åringer, kan barna i de øverste klassene også glede seg over disse titlene. Hva er din 11 år gamle lesning i disse dager?

(Merk: titler og omslag er tilknyttede lenker.)


Om . Cynthia Kadohata er forfatteren av Tingen om flaks , som jeg inkluderte på min liste over bøker for barn som liker Little House on the Prairie . Denne boka ble tildelt lesing for sønnen min i fjor i 4. klasse, og han skrev en fantastisk ( hvis jeg sier det selv ) rapporterer om boka med flere andre barn i klassen hans. På 1950-tallet flytter Katie og hennes familie fra Iowa til Georgia, hvor det er svært få andre japansk-amerikanske familier. Foreldrene til Katie jobber forferdelige jobber i en kyllingforedlingsfabrikk, og når søsteren Lynn blir syk, går ting raskt nedover. Gjennom vanskelighetene fokuserer Katie på Lyns evne til å se 'kira-kira', et ord som betyr livets glitrende, glitrende øyeblikk. Sønnen min advarte meg om at denne boken er 'trist, men får deg til å tenke'.


Etterrommet (Apotekerserien) . Jeg har skrevet hvordan sønnen min og jeg begge har hatt glede av Apothecary-serien, og nå har 11-åringen min lest den siste boka i trilogien. Hans svar, 'Du MÅ lese denne moren. Jeg skal ikke fortelle deg hva som skjedde lenger. ' ( Han hadde fortalt meg plottet kapittel for kapittel. ) Selvfølgelig må du lese de to første delene i serien først, og jeg introduserte deg først for trilogien på min liste over bøker for Percy Jackson-fans, så gå der borte for å lære mer.


Hjertet av en samurai . Jeg begynte å lese denne boka, men den ble snappet fra hendene mine av sønnen min som gir den store tommelen opp. Det er en eventyrhistorie, inspirert av historiske hendelser. I 1841 er 14 år gamle Manjiro og 3 andre menn strandet på en øy utenfor Japan under en fisketur. Til slutt reddes de av et amerikansk hvalfangstfartøy, men i stedet for å returnere til Japan, reiser Manjiro med kapteinen, går på skole i Amerika - for å takle fordommene som følger med å være en utenforstående - og drar til California under gullrushet. På den tiden ble Japan avskåret fra verden, og ingen fikk komme tilbake til landet etter at de dro, men Manjiro risikerer livet sitt for å komme tilbake.


En hund og gutten hans . Jeg sjekket opprinnelig denne boka med planen om å lese den høyt. Det har ikke skjedd ennå, men sønnen min plukket den opp og erklærte den som en god lesning, 'morsom og ikke trist.' Han var ikke i et kommende humør da jeg spurte ham om historien, men du bør vite at den er av den store britiske barneforfatteren Eva Ibbotson, og er den siste boken hun skrev før hun døde for noen år siden. Historien følger Hal, hvis foreldre endelig får ham hunden han alltid har drømt om. Når han innser at Fleck ( hunden ) må returneres til rent-a-dog byrået, han er fast bestemt på å beholde ham og kommer med en plan om å stikke av med Fleck til besteforeldrene.

20 september stjernetegn


Al Capone Does My Shirts av Gennifer Choldenko er rett og slett gøy. Året er 1935 og 12 år gamle Moose og familien flytter til Alcatraz etter at faren hans får jobb der. Mooses storesøster er autistisk, og moren deres prøver å få henne inn på en spesialskole mens Moose blir pakket inn med sprø ordninger for å tjene penger som oppsynsdatteren drømmer om. Dette er fartsfylt, realistisk fiksjon som har stort hjerte og stor humor.


Alle svarene . Jeg har hatt denne boken i min for å lese haug for alltid, så selvfølgelig kom sønnen min til den først. Kate Messner er en solid og pålitelig forfatter, hvis bilde- og kapittelbøker jeg har anbefalt mange ganger gjennom årene. Ava finner en gammel blå blyant, og mens hun tar en matteprøve, oppdager hun at blyanten kan svare på ethvert faktiske spørsmål som stilles til den. Ava utnytter deretter kraften til blyanten ( som viser seg å være gjennomsyret av bestemorens ånd ) for å hjelpe bestefaren og moren. Min sønn erklærte denne boken for 'veldig interessant'.


Crossover . Kwame Alexanders fantastiske versroman om tvillingbrødre er rørende, omgjengelig og ekstraordinært engasjerende. Josh forteller historien sin om å komme overens med sin brors nye kjæreste, søskenrivalitet, presset og gleden ved å spille ball og forholdet til faren. Denne boka har en trist slutt, og jeg anbefaler den for barn i alderen 10 år og oppover.


George . George er en jente, men alle tror at hun er en gutt. Hun er bekymret for at ingen vil vite hvem hun er, og hun vil forbli skjult for alltid. Hun drømmer om å spille Charlotte i skoleproduksjonen av Charlotte’s Web men læreren vil ikke engang vurdere henne for den delen. George bekjenner hemmeligheten sin til sin beste venn, som hjelper henne med å lage en plan. Dette er en stille perle av en bok, og jeg er imponert over hvor tilgjengelig teksten er for det tiltenkte publikum. George er en femteklassing, og historien er ikke overkomplisert eller fast i sosial og politisk bakgrunn eller kontrovers. Mens mange kanskje avviser denne boken ( som ville være trist ), eller omfavne det utelukkende på grunn av Georges transseksuelle identitet, er det mye mer enn bare en LGBT-historie. Alle barn er kjent med å holde hemmeligheter og bekymre seg for å bli akseptert av andre. Dette er en gripende og håpefull historie.


Skilpadden og soldaten: En historie om mot og vennskap i første verdenskrig . Sønnen min likte denne boka så godt at han leste den to ganger. Den har nydelige illustrasjoner og er ikke veldig lang lest, så bruk den til å lokke såkalte 'motvillige lesere'. Foreldre bør vite at siden det er en krigshistorie, er det vanskelig, men aldersbestemt, materiale. Den er basert på den sanne historien om Henry Friston, som tjenestegjorde i den britiske marinen under første verdenskrig. Mens han reddet andre i Gallipoli, finner han en skilpadde som blir hans følgesvenn for resten av krigen. Henry forteller er historien til en ung gutt og inspirerende journalist.


Confessions of an Imaginary Friend: A Memoir av Jacques Papier . Jeg leste denne fantasifulle boka først og overleverte den til 11-åringen min. Historien blir fortalt av en innbilt venn som går gjennom en eksistensiell krise når han finner ut at han er innbilt. Han drar på en sjelsøkende reise når han er tilordnet forskjellige virkelige venner, og blir kjent med andre tenkte venner, til og med blir med i en støttegruppe. Det er noen ganske dype spørsmål om tilværelsen og meningen med livet i denne boka, men den er også utrolig morsom og rørende, og en av de mest unike bøkene jeg har lest på en stund.


Odd, Weird & Little er en kort pussig roman med et stort budskap. Det er et nytt barn på skolen, og han er litt uvanlig. Historien er fortalt av Woodrow, som selv er en dårlig passform, og selv om den aldri blir uttalt, er det tydelig for leseren at Toulouse, den nye gutten, faktisk er en ugle. Først håper Woodrow at de andre barna vil fokusere på Toulouses rare, i stedet for hans egen, men innser at vennskap med Toulouse er den bedre avtalen.

Flere bøker for 11-åringer:

1126 betydning
  • Bøker for barn som liker Harry Potter
  • Bøker for barn som liker Warriors-serien
  • Bøker for barn som liker Diary of a Wimpy Kid
  • Min favorittbøker i mellomklassen i 2015
  • Bøker for 10 åringer (og opp!)
  • 12 bøker for 12 åringer
  • 6. klasse leseliste for globalt bevisste barn
  • 100 morsomme kapittelbøker
  • Se alle våre middelklasseboklister her

Ikke gå glipp av noen av våre kommende mandagslister! Abonner på vårt nyhetsbrev og bokmerke vår episk indeks over boklister for barn .

Abonner på vårt nyhetsbrev

Et godt utvalg av bøker for 11-åringer.

Del Med Vennene Dine: