Finn Ut Antall Engel

23 morsomme bøker for barn som liker dagboken til et lite barn

Det er mange av boklister der ute for barn som liker Diary of of a Wimpy Kid så jeg planla ikke å lage denne listen, men så begynte sønnen min å lese serien. Han kom til det sent i spillet. Mange barn leser serien når de er 8 eller 9, selv om det er en bok rettet mot ungdomsskolebarn, så jeg begynte å tenke på hva barna kunne lese i stedet, eller etter at de var ferdige. Wimpy Kid .Bøker som Diary of a Wimpy Kid som barna vil elske. En rekke kapittelbøker på denne listen.

Jeg bestemte meg for å lage en liste over bøker for barn som liker En pingles dagbok det er ikke bare fullt av leselikes. Det er noen av den slags bøker i dette innlegget, men som jeg har nevnt med mine andre 'bøker for barn som liker ...' innlegg, er min stil å hjelpe barn å utvide deres horisonter! Det er selvfølgelig ingenting galt med lesbare bøker. Jeg antyder på ingen måte at det er tilfelle.

Det jeg prøvde å gjøre med denne listen er å ta elementer av Wimpy Kid serier og finn bøker som forgrener seg med ett av to av disse elementene, enten det er dagbokformat, temaet å føle seg vanskelig på skolen eller vekt på illustrasjoner for å fortelle historien. Jeg inkluderte også en rekke bøker som passer for 8 og oppover, i stedet for 11 og oppover Wimpy Kid er passende for. Jeg håper du finner noe barnet ditt vil elske! (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


Jeg, morsom: En ungdomsskolehistorie (serie) av James Patterson. Patterson har en rekke bøker på ungdomsskolen, men denne serien har sendt sønnen min til fniser. Fylt med tegneserieillustrasjoner forteller Jamie sin egen fortelling om sin vilje til å bli en stand up-tegneserie. Han har mye på gang hjemme, men han bestemmer seg for å delta og vinne en komedikonkurranse og vil ikke la dommerne gi ham syndestemmen bare fordi han sitter i rullestol.

MER: Hvis barna dine liker morsomme bøker, må du sjekke ut listen min over 100 morsomme kapittelbøker for barn
Waylon! One Awesome Thing av Sara Pennypacker. Waylon er stjernen i en ny serie av forfatteren av Clementine . Jeg har nylig lest den for 2. klassingen min. Waylon er en super sjarmerende 4. klassing som sparer pengene sine for å kjøpe en spesiell notatbok der du kan registrere alle ideene til oppfinnelser. Men på skolen deler det 'kule barnet' klassen i lag. Hvordan vil dette påvirke vennskapene hans? Og hva med den mobberen? Og søsteren hans opptrer så rart! Jeg elsket denne boken og gleder meg til å lese mer. Passer for barn fra 7 år og oppover.


13 Story Tree House (serie) av Andy Griffiths er en australsk import. Dette er det mest fantastiske trehuset noensinne! Jeg mener, den inkluderer en maskin som skyter marshmallows inn i munnen din! Guttene som bor i trehuset har noen alvorlige sprø eventyr og mange illustrasjoner gir alt liv. Hver bok i serien legger til flere historier i huset! Sønnen min er for tiden på The 52 Story Tree House .

bøker om dyr for barnehagen


De forferdelige to (serie) av Jory John og Mac Barnett. Det er en episk krig med triks og sprell når Miles flytter til Yawnee Valley, bare for å finne ut at skolen allerede har en mesterprankster i bostedet: Niles. Miles og Niles slår seg sammen for å bli 'Terrible Two' i et forsøk på å få tak i den mest episke skøyen noensinne. Denne boken er en veldig interessant, lettlest roman for barn som kan klassifiseres som 'motvillige lesere.'
Qwickpick Papers (serie) av Tom Angleberger. Jeg vet at du kommer til å bli satt utenfor av tittelen, men alt av Tom Angleberger er verdt å sjekke ut. Denne serien er skrevet med dagbokoppføringer, illustrasjoner, notater, tegneserier osv. Og er en engasjerende, morsom lesning for ungdomsskolebarn. Tre venner danner 'Qwikpick Adventure Society', og i denne åpningsboken i serien er deres oppdrag å se den lokale 'poop fontenen' (et kloakkrensningsområde). Ærlig talt er det ganske morsomt, selv med all grovhet. I de neste bøkene i serien prøver barna å toppe suksessen deres med kaken fontene. ( Satser på at du ikke kan vente .)


Stick Cat av Tom Watson. Det er vanligvis Stick Dog-serien som vises på 'Books like En pingles dagbok 'lister, men Stick Cat, dagboken til en morsom katt har nettopp kommet ut, og siden jeg er mer en kattemann enn en hundemann, måtte jeg slå ting litt opp.


Bestilt av Kwame Alexander. Dette er wild card på listen. Det er sant at formatet ikke er noe som Wimpy Kid . Det er heller ikke morsomt. Det er skrevet i 1. person fortellende vers uten illustrasjoner. Men vær med meg her. Gratisvers er faktisk flott for motvillige lesere. Den flyter raskt og sidene er mye mindre tette ( og derfor mindre skremmende ). Langvarig beskrivelse er erstattet av til og med følelsesmessige opplevelser og handling. Kwame Alexanders bok om Nicky på 12 år er fantastisk. Nicky navigerer i det vanlige ungdomsskoledramaet; han ser frem til en fotballturnering, prøver å finne ut hvordan han kan snakke med en jente, og takle foreldrenes separasjon. Under reisen lærer han å elske bøker, og oppdager at kanskje farens kjærlighet til ord ikke er så ille. Best for ungdomsskolelesere.
Falske bart: Eller hvordan Jodie O'Rodeo og hennes Wonder Horse (og noen nerdete barn) reddet USAs presidentvalg fra en gal genial kriminell hjerne . Jeg har litt av et mykt sted for sprø lange navn, så hvordan kunne jeg motstå dette? 7. klasse Lenny Flem Jr.s venn, Casper, kommer i en uventet storm og kjøper dress og falsk bart. Rett etterpå finner en rekke ran sted, og Casper tar et grep om verdensherredømme. Høres absurd nok ut for deg? En av de overraskende vendene i denne bøkene er at fortellingen halvveis skifter fra Lenny ( hann ) til Jodie ( hunn ) og på en eller annen måte får Angleberger det hele til å fungere glimrende.


Roller Girl av Victoria Jamieson. Grafiske romaner er et godt valg, og det er noen gode der ute. Selv graverer jeg ikke mot denne sjangeren, men begge guttene mine elsker grafiske romaner og min eldre sønn skjønt Roller Girl var fantastisk.' Astrid registrerer seg for rulleleir, og det er gjennom å delta i rullende derby at hun oppdager sin indre styrke.


Deafo av Cece Bell er en grafisk romanminne fortalt av Cece, som her mister hørsel på grunn av ryggmargsbetennelse. En veldig morsom og sjarmerende bok om opplevelser, forestillinger og ønsker fra en døv jente ( faktisk er alle en kanin ). Selv om historien vil hjelpe høre barn å se utfordringer til døve, vil de også se likheter.


Spacegirl Zita (Zita the Spacegirl Series) av Ben Hatke. Sønnen min og vennene hans elsker Zita-bøkene. Zita rykker ut i verdensrommet for å redde vennen sin som er blitt bortført av romvesener. Space viser seg å være bebodd av noen alvorlig bisarre, men underholdende skapninger. Det er litt av en Wizard of Oz-følelse i Zitas søken, og serien er massevis av moro.


Timmy-feil: Feil ble gjort . (serie) Timmy Failure’s format er lettere å lese enn mange andre middelklassebøker ( f.eks. mer tilgjengelig for barn som fremdeles kan motstå liten type ) og inkluderer rikelig med illustrasjoner ( Pastis er en tegneserieskaper ). Timmy ønsker å være en god detektiv, men det er litt vanskelig når partneren hans er en tenkt isbjørn. Timmy er også litt clueless og naivt trygg på sine ferdigheter. Alt dette høres deprimerende ut mens jeg skriver det, men boken er faktisk en flott blanding av offbeat silliness og mer alvorlige problemer


Origami Yoda Files . Denne serien av Tom Angleberger følger en galt ungdomsskole som har en forkjærlighet for papirbretting og prøver å lære de sosiale tauene til ungdomsskolen ( som vi alle vet, er dette en sisyfisk oppgave ). Bedre for ungdommer på ungdomsskolen enn barn på grunnskolen ( etter min mening ).


Hvordan spise stekte ormer av Thomas Rockwell. Rekk opp hånden hvis du leste denne boka fra 1973 da du var liten! Hvis du ennå ikke har lest den, må du ikke bedømme en bok etter tittelen. Dette er en smart, morsom, spennende bok som tegner et realistisk portrett av gutter i en tilstand av 'krig' mot hverandre. Jeg kjøpte denne boken for Kiddo som en av hans første dag-i-tredje klasse-bøker. Billy aksepterer en utfordring å spise 15 ormer på 15 dager. Premien er hele 50 dollar. Mens Billy tenker på nye måter å gjøre ormene velsmakende, kommer konkurrentene hans på stadig mer komplekse måter å overliste ham.


Spionen Harriet av Louise Fitzhugh . Barn som liker En pingles dagbok kan nyte klassikerne også! Når journalen hennes blir stjålet og jevnaldrende lærer de uflatterende tingene hun skrev om dem, finner hun seg selv en utstøtt. Det som gjør Harriet så fantastisk, er at hun er en ekte person. Hun er ikke alltid ( kanskje ikke engang ofte ) hyggelig for alle, hun gjør feil, men hun er smart og ressurssterk. Rått.


Charlie Joe Jackson av Tommy Greenwald (serie). 11-åringen min elsker denne serien, og jeg hører ham ofte le høyt. Charlie Joe Jackson er en ny ungdomsskole, og i den første boka i serien prøver han å opprettholde sin oversikt over å ikke lese en bok i sin helhet. Medvillige lesere vil forstå det, men de vil likevel fullføre denne boken.


Wonderstruck av Brian Selznick kan virke som et vanlig valg for denne boklisten. Jeg inkluderte det på grunn av den unike avhengigheten av illustrasjoner for å fortelle en historie. To fortellinger kommer sammen. Bens historie om hans lengsel etter faren blir fortalt gjennom tekst. Roses drømmer om en skuespillerinne blir fortalt gjennom bilder. Historiene er 50 år fra hverandre, men når de kommer sammen på American Museum of Natural History, vil barna gispe av undring. ( Jeg orket ikke å si det. )


Stanford Wong flunks Big Time (serie) av Lisa Yee. Jeg har nevnt andre bøker i denne følgeboktrilogien før, men de akademiske kampene Stanford står overfor gjør det til et godt valg for denne listen. Stanford elsker basketball, men han vil ikke kunne spille lenger hvis han ikke forbedrer karakterene. I tillegg er han bekymret for at Emily Ebbers ( som har sin egen bok ) vil ikke like ham lenger hvis det skjer. For å få det til, må han undervises av et irriterende jentegeni, Millicent ( som også har sin egen bok )!


Joey Pigza svelget nøkkelen (serie) av Jack Gantos. Joey har å gjøre med noen tøffe situasjoner, ikke minst er mangelen på Ritalin å kontrollere ADD. Dette er en flott bok som tar for seg hvilke ufølsomme voksne som vil merke 'dårlig oppførsel' i skolen. Det er til tider humoristisk, men tar også for seg vanskelige situasjoner. National Book Award Finalist.

5. januar stjernetegn


The Bolds av Julian Clary. Jeg leste denne veldig rare og veldig morsomme boken høyt for 7-åringen min. Et par hyener antar identiteten til et britisk par, forlater hjemmet sitt i Afrika og flytter inn i et hjem i England. ( Jeg sa at det var rart. ) De oppdrar et par unger og bruker tiden sin på å unngå å få avslørt deres sanne identitet, susser ut den rare nabo og redder andre hyener fra den lokale dyrehagen. Barn som også liker Roald Dahl vil få et spark ut av denne boka.


Alvin Ho (serie) av Leonore Look. Jeg elsker Alvin Ho og kan ikke motstå å oppmuntre deg ( men igjen ) for å hente en av disse bøkene til barnet ditt. Alvin lider av angst over mange ting, og dette fører til at han blir stum på skolen. Likevel mislykkes hans familieliv, narrestreker og historier om hvordan han navigerer i 'skumle ting'. Flott fra 7 år og oppover.


For sikkerhets skyld (serie) Introvert og sensitiv Justin Case er veldig, veldig, veldig nervøs for å starte tredje klasse. Jeg elsker hvor autentisk Justin er; han analyserer alt fra fotball, til sine venner og 'fiender', til avanserte matteproblemer. Vail skrev Justins historie i dagbokformat, med noen korte setninger som speilte Justins tanker. Flott fra 7 år og oppover.


Big Nate av Lincoln Peirce (serie). Du har sikkert allerede hørt om denne serien hvis du har barn som også leser Wimpy Kid, men det er verdt å nevne igjen. Det er en million Big Nate-bøker, så fordelen er at ungen vil lese mye hvis denne serien treffer riktig tone med dem. Nate går i sjette klasse, og hans mishandlinger fører ham inn i alle slags humoristiske situasjoner. Foreldre som ikke liker humoren i Diary of a Wimpy Kid eller Captain Underpants, liker kanskje ikke disse bøkene. Jeg har aldri vært bekymret for at barna mine begynner å oppføre seg dårlig på skolen på grunn av en bok, men bruk din egen vurdering.

Flere boklister inspirert av populære titler:

  • Bøker for barn som liker Harry Potter
  • Bøker for barn som liker Roald Dahl
  • Bøker for barn som liker Percy Jackson
  • Bøker for barn som liker Beverly Cleary
  • Bøker for barn som liker Warriors-serien
  • Bøker for barn som liker The Chronicles of Narnia
  • Bøker for barn som liker Little House on the Praire

Flotte bøker som Diary of a Wimpy Kid

Del Med Vennene Dine: