Beste faglitterære dyrebøker for barn

Elsker barnet ditt dyr? Fakta om dyreriket? Da er denne listen over ikke-skjønnlitterære dyrebøker noe for dem! Faglitteratur for barn er ikke alltid min scene, men det er faktisk til din fordel, siden det kreves en veldig god sakprosabok for å holde meg engasjert! Jeg så lenge og hardt gjennom bibliotekstablene for å finne det beste utvalget av fagbøker om dyr.de beste sakprosa-dyrebøkene for barn

Mens jeg har en liste over tidlige kapittelbøker om dyr , dette er den første fokuserte saklitteraturlisten om de små dyrene jeg har gjort. Jeg har til og med bestemt meg for å lage en ny saklitteraturbokserie, og dette er den første, så forvent flere lister for å holde de faktiske kjærlige barna opptatt i nær fremtid. Jeg inkluderte en generell aldersanbefaling, men de er veldig tapt, så hvis barnet ditt faller utenfor området, men fremdeles er interessert i - si ildfluer eller aper - ikke nøl med å hente boka. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.

14 november stjernetegn


Hvordan overleve som firefly av Kristen Foote er et ganske herlig og smart underholdende tillegg til sakprosaen som lyser opp ( ordspill ment! ) livet til de nysgjerrige skapningene som fascinerer barn og voksne i sommermånedene. Fakta om ildfluer er relatert til leseren slik en lærer ildflue instruerer eleven sin, mener jeg elever . Dyrsaktivister vil være lettet over å vite at ingen ildfluer ble skadet ved opprettelsen av denne håndboken. Alder 5 og oppover.


Gnager Rascals av Roxie Munro. Illustrasjonene til over 20 gnagere er alle i størrelse, noe som betyr at det til tider bare vises en del av gnageren. En kort beskrivelse av hvert bilde inkluderer interessante og minneverdige fakta om skapningen. Kanskje vil en gjennomlesning av denne boken tilfredsstille den lille forespørsel om hamster. Så igjen, kanskje det vil oppmuntre ham til å øke ante. Alder 4 og oppover.


Gal av apekatter av Owen Davey. Her er noen sakprosa dyrebøker for barn som får designere til å gå. Jeg elsker Daveys illustrasjoner i denne boken, så vel som hans bok, Gal på katter . Med en samtaletone gir Davey massevis av informasjon om skapningene, fra deres evolusjon, til det grunnleggende om hvor de bor, hva de spiser, samt spesifikke egenskaper ved de forskjellige apetypene ( eller katter ). Alder 5 og oppover


dyr av Jenny Broom. Denne fantastiske overdimensjonerte boken er et fantastisk valg for barn som elsker klassifisering, og de som elsker å dvele ved naturhistoriske museer. Fantastisk nøyaktige illustrasjoner som fremkaller naturillustrasjoner fra fortiden, tar barn og nysgjerrige voksne på en omvisning i dyreriket. Bare fantastisk. Alder 7 og oppover.


Et bakhold av tigre: en vill samling av kollektive substantiver . Da vi først leste denne boka, begynte mitt yngste barn å 'få' ordspill. Jeg kan se ham stoppe opp og utarbeide ordspill når vi leser denne boken, og han elsker å fortelle meg: 'Oh! Jeg forstår!'. Ordspill florerer i denne rimboken som også introduserer barna til de morsomme ordene vi bruker for forskjellige dyregrupper. Selv om illustrasjonene er fantastiske, introduserer de hoppende rim dyrenavn på en smart, engasjerende måte. Et tårn av sjiraffer, noen? Hva med en piggsvin?


Hva kan du gjøre med en hale som denne? av Steve Jenkins og Robin Page. Alle faglitterære dyrebokelskere bør gå rett til samling av bøker av Jenkins. Han har skrevet og / eller illustrert ( med sin signaturhuggede papir collagestil ) en enorm forfatterskap med bildebøker om dyreverdenen som utfordrer og inspirerer barna til å se på dyr fra kreative synsvinkler. Jeg fremhever en av titlene hans her, men på ingen måte bør du begrense deg til en! Alder 4 og oppover ( andre bøker varierer ).


Jakten på Olinguito: Oppdage nye arter av Sandra Markle. Markle har en rekke fine faglitterære bøker om dyr som er essensielle for spirende zoologer. Jeg valgte å markere denne tittelen fordi jeg tror barna vil bli fascinert av en måte forskere lærer om en ny art. Mange mennesker er alltid overrasket over at nye dyr til og med fremdeles kan oppdages! Sjekk også bibliotekhyllene for flere av Markles bøker! Alder 5 og oppover.


The Big Book of Bugs av Yuval Zommer. La oss ikke glemme insektene i denne listen over ikke-skjønnlitterære dyrebøker! Kjære illustrasjoner som designentusiaster vil elske, fyller denne boken om - du gjettet det - feil. Jeg elsker bittstørrelsen ( skal jeg si bug-sized ?? ) biter av informasjon om de fargerike tosidige oppslagene, så vel som den smarte måten boken inviterer til forespørsel med 'Fant du det?' ber om det.


National Geographic Animal Encyclopedia: 2500 dyr med bilder, kart og mer! De fleste foreldre har allerede oppdaget de fantastiske barnebøkene utgitt av National Geographic. Jeg elsker denne siden den er en utmerket oppslagsbok med nydelig fotografering for ethvert hjemmefaglitteraturbibliotek!


Elefantforskeren . Serien 'Scientists in the Field' er utmerket. Titlene ser på bestemte forskere og deres fag ( andre dyr inkluderer sjøfugler, bier, frosker og mer ) Forsker Caitlin O'Connell studerte elefanter i Afrika og gjorde viktige oppdagelser om deres oppførsel og hvordan de kommuniserer med hverandre. Dette er en veldig fascinerende bok, full av informasjon ikke bare om O'Connell, men om elefanter og deres habitat. Voksne vil like å lese den like mye som barna. Alder 7 og oppover.


Back from the Brink: Saving Animals from Extinction av Nancy Castaldo. Denne boka er full av informasjon for barn som er interessert i det større spørsmålet om skjæringspunktet mellom dyr, miljø og mennesker. Kanskje best for eldre barn i grunnskolen og middelklassen på grunn av tettheten i teksten og de filosofiske spørsmålene forfatteren ber leseren tenke på. Alder 9 og oppover.


Skjønnhet og nebb: Hvordan vitenskap, teknologi og et 3D-trykt nebb reddet en skallet ørn av Deborah Lee Rose og Jane Veltkamp. Denne tittelen vil også fascinere ornitologer og tekniker. Fortellingen tar oss gjennom livet til en skallet ørn, fra fødselen til en ulykke som delvis ødela nebbet. En ingeniør trykte en 3-D protese av den manglende delen av nebbet som tillot fuglen å spise, drikke og kaste seg helt til nebbet regenererte. Alder 5 og oppover.


Prairie Dog Song: The Key to Saving North America’s Grasslands av Susan L. Roth. Selv en liste over ikke-skjønnlitterære dyrebøker bør inneholde litt poesi! Dette er en helt nydelig samling av poesi. Hvert dikt er et vers av en tilpasning av sangen 'And the Green Grass Grew All Around.' Barna mine likte kanskje ikke sangene mine like mye som meg - jeg elsker tilfeldigvis den melodien, så jeg ble spesielt glad. Hver dobbeltsidespredning inneholder også informativ tekst om præriehistorien og dens økologiske betydning. Roths blandede medier collager parallelt med dybden i livet til præriene. Alder 5 og oppover.


Slå opp !: Fuglekikking i din egen bakgård av Annette LeBlanc Cate. Ingen saklitteraturdyreliste for barn ville være komplett uten en manual om hvordan du kan delta i den beste utendørsaktiviteten noensinne: fugletitting. Sidene i denne sjarmerende og morsomme boken er krydret med fuglefakta og se på tips som kommer rett fra fuglene selv. Uimotståelig og viktig for alle fugler på bakgården. Så kom deg ut av fuglemateren og kikkerten! Alder 4 og oppover.

Mer morsom sakprosa:

Matematikkreferansebøker som faktisk er morsomme!

kompatibel med fiskene steinbukken

Faktabøker for barn

Morsomme mattebøker for barn fra 7 år og oppover.

Del Med Vennene Dine: