Finn Ut Antall Engel

Første klasse sommerleseliste for 5-7-åringer

Denne første klasse sommerleselisten er rettet mot barn i alderen 5-7 og inneholder både bildebøker og begynnende leserbøker. Barn i denne alderen elsker fremdeles høytlesning av bildebøker, og jeg oppfordrer deg til å bruke mye tid i sommer på høytlesning. Jeg bestemte meg for å holde meg til et folkeeventema for bildebøkene av grunner jeg forklarer nedenfor. Jeg kuraterte også en gruppe enkle lesere fordi noen barn som er på vei inn i første klasse, er nye lesere. Men husk at det er helt normalt at førsteklassingen din ennå ikke leser!

Første klasse sommerleseliste for barn i alderen 5-7

Gjennomsnittsalderen for å lære å lese er syv år gammel. Jeg hadde ett barn som leste flytende i en alder av fire og et annet som ikke en gang ville prøve og lese til han var nesten sju, så jeg har sett begge ender av spekteret. Jeg håper du og barna dine liker denne første klasse sommerleselisten! (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

1. klasse sommerbokliste: bildebøker

Jeg er en stor forkjemper for å lese verdens folkeeventyr for barna dine, og stigende førsteklassinger er i en perfekt alder for å glede seg over disse tidløse historiene. Når du leser disse bøkene høyt, spør barna dine: 'Hvorfor tror du denne historien har blitt gitt i generasjoner? Hva får denne historien til å teste tidens teste. ' Jeg vedder på at de kommer med noen gode svar. Folkeeventyr lager også utmerkede bildebøker å lese høyt om sommeren hvis du også har eldre barn hjemme. Kanskje et annet spørsmål kan være: 'Hvorfor liker folk i alle aldre folkeeventyr?'

hva betyr 5555

Kanin
Kaninens gave av George Shannon er en mild historie om å vise godhet mot andre. Kanin finner en kålrot i snøen, men mens han spiser den, tenker han på kameraten sin, Esel, og lurer på om hun har noe mat. Rabbit etterlater den ekstra kålroten sin ved Donkey’s dør, og når Donkey finner den, etterlater hun den til naboen Geit. Fortsett fortsetter det med hver venn i tur og orden å ta hensyn til en annens velvære. Til slutt kommer de alle sammen til et måltid i vennskap. En fantastisk historie.


Keiseren og dragen av Jane Yolen. Prinsesse Djeow er så liten at hun blir ubemerket av familien sin. Hennes favorittleke er en drage som hun flyr hver dag, 'som en blomst på himmelen.' Når faren hennes blir fanget og fengslet i et tårn, blir søsknene ubrukelige og tilbringer dagene sine gråtende og stønnende. Djeow bruker imidlertid dragen sin til å fly med kurver med mat til faren sin. En dag gir en forbipasserende munk henne inspirasjon i form av et dikt, og den fryktløse prinsessen finner på en måte å bruke draken til å redde faren sin. Han innser datterens verdi, og hun styrer ved siden av ham.

Se mer: Kinesiske folkeeventyr


Topper og bunner av Janet Stevens er en trickster fortelling med røtter i det amerikanske sør, så vel som i Europa. Amerikanske folkeeventyr i postkolonialtiden henter ofte fra fortellerne europeiske aner. Den late bjørnen eier en gård, men siden han ikke vil gjøre jobben, gjør han et kupp med den fattige kaninfamilien. Avtalen er at kaninene skal arbeide landet og dele innhøstingen i to med bjørnen. Kanin vil bare vite, vil Bjørn ha topper eller bunn? Når Bjørn velger topper, planter Kanin rotvekster. Når Bjørn velger bunn, planter Kanin mais. Dette er en smart, morsom historie og flott for historien.

Se mer: Amerikanske høye historier og folkeeventyr


Lizard and the Sun av Alma Flor Alda på listen din. Noen gang lurt på hvorfor øgler liker å slappe av i solen ( hint: det er ikke på grunn av kaldt blod )? Det hele startet da solen forsvant og øglen gikk på jakt etter den. Med litt hjelp fra en aztekisk keiser, en hakkespett og en stor fest, er han i stand til å bringe solen tilbake fra søvnen. Med mange detaljer gir illustrasjonene liv i den aztekiske kulturen. Tospråklig.

319 nummer

Se mer: Latinamerikanske folkeeventyr


Bestemor og den store kalebassen: En bengalsk folkeeventyr av Chitra Banerjee Divakaruni. Når bestemor legger ut for å besøke datteren, må hun reise gjennom jungelen. På veien truer mange ville dyr med å spise henne, men hun utsetter dem for å forklare at hun vil være fylligere på hjemreisen ( etter at hun har festet seg ved datterens bord ). Hennes skjul-i-en-kalebas-strategi på vei hjem lurer alle bortsett fra reven, men hennes trofaste hunder redder dagen ( og henne ).

Se mer: Folkeeventyr fra India


Skatten av Uri Shulevitz. Isak har en drøm om at han skal gå og lete etter skatter under broen ved Det kongelige slott. Han føler seg ganske tåpelig når han gjør det, men kan ikke ignorere kommandoen. Den stakkars, eldre mannen legger ut på reisen bare for å finne en tungt bevoktet bro og en vakt med sin egen drøm. Isaks omvendte reise har en interessant fortellende repetisjon. Den samlede historien er en ganske stille fortelling om tillit og tro, med budskapet 'noen ganger må man reise langt for å oppdage hva som er near. ' Uri Shulevitz fikk Caldecott Honor for denne boken, og illustrasjonene er enestående, like god grunn som noen for å plukke opp denne boken.

Se mer: Jødiske folkeeventyr

Første klasse sommerbokliste: begynnende lesere

Ikke alle barn vil være klare til å lese disse bøkene uavhengig sommeren før første klasse, men hvis du har en ny leser på hendene, kan du prøve disse bøkene!


Fox the Tiger (serie) av Corey R. Tabor. Dette er en fniseinduserende historie om en rampete rev som beundrer tigre så mye at han vil være en. Tigre er tross alt store, raske, luskede og 'de beste'. Så hva gjør han? Hvorfor han selv gir striper, selvfølgelig! Barna dine vil elske hele Fox-serien.


God natt ugle av Greg Pizzoli. Dette er en veldig søt bok om en ugle som vil legge seg, men ikke kan på grunn av lyder om natten. Jeg elsker alle de tidlige leserne til Pizzoli, og de lager til og med morsomme og enkle høytlesninger, noe som ikke er en lett prestasjon for enkel leserbok!

18 november dyrekretsen


Giggle Gang serie av Jan Thomas. Jeg var så spent på å høre at min favoritthistorieforfatter har en morsom serie for tidlige lesere! Hvis du aldri har lest en Jan Thomas-bok, ser du etter en skikkelig godbit, og hvis barnet ditt fremdeles er motvillig, kan du hente en av bildebøkene hennes for å lese høyt. Barnet ditt vil le så hardt at han eller hun vil sørge for å ikke gå glipp av fniset i de tidlige leserbøkene også.


Stor katt av Ethan Long. Jeg hadde vanskelig for å trekke frem en tittel av Long. Han har flere i 'I Like to Read' -serien, og de er alle morsomme tidlige lesere. De er alle veldig enkle å lese også! Å få barn som kanskje ikke vil lese, men som er på scenen der leseevnen begynner å dukke opp blir hjulpet sammen av humor og denne boka skiller seg ut.


Ikke kast det til Mo av David A. Adler. Så langt er det to Mo Jackson-bøker, og jeg mistenker at det er flere på vei. Både sønnen min og jeg syntes serien var sjarmerende. Mo elsker sport, men han er ikke nødvendigvis det mest talentfulle barnet på laget. Det spiller imidlertid ingen rolle. Utholdenheten hans trekker ham gjennom. Både gutter og jenter vil se seg selv i Mo, selv om lidenskapene deres ligger i en ikke-sportslig retning.

Confetti barnebokserie for barnehagesommerlesing
Confetti Kids-serien av Paula Yoo. Dette er en flott serie av begynnende lesere om en mangfoldig gruppe av nabolagsbarn. I Vil spille? barna (inkludert Pablo, som 'leser bøker på både engelsk og spansk') dra ut til parken for en morsom dag.


En tur til bunnen av verden av Frank Viva. Vivas egen opplevelse av å reise til Antarktis inspirerte historien om en mus og hans eier. Dialogen blir fortalt i tegneseriebobler, med musen som gjentar det kjente refresten: 'Kan vi reise hjem nå?' På reisen møter duoen pingviner, svømmer i et varmt vann ( ja, den eksisterer virkelig! ), få ​​øye på en orka ... med andre ord de har det så bra at musen spør når 'det er på tide å reise,' Kan vi snart komme tilbake dit? ' Du kan virkelig ikke gå galt med noen av TOON-bøkene. De er merket med forskjellige lese- og interessenivåer. Hvis grafiske romaner motiverer begynnerleserne, vil du gjøre det bra å ta med deg bunker med TOON-bøker til barnet ditt. Jeg har aldri lest en jeg ikke likte.

Vil du ha flere 1. klasse sommerlesebøker?

Del Med Vennene Dine: