Finn Ut Antall Engel

American Folktales and Tall Tales for Kids

Mine sønner, min yngste spesielt, elsker folkeeventyr . Og egentlig er det ikke overraskende. Folklore og fabler blir gitt av en grunn. Amerikanske folkeeventyr er en viktig måte for oss å få kontakt med vår felles historie og formidle kulturelle verdier fra generasjon til generasjon. Amerikansk folklore er rik på høye historier. Hva er høye historier, akkurat? Høye historier er over de beste historiene med det karakteristiske språket av opprørende påstander, vanligvis fysisk styrke eller dyktighet. Noen eksempler på legender i kjente populære høye historier er Paul Bunyon, Davy Crockett, John Henry og Mike Fink.Amerikanske folkeeventyr og høye historier. En billedbokliste for barn.

Før du går videre, hvis du leter etter Native American Folktales Jeg har den boklisten her . Historiene og fortellingene for barnebøker jeg valgte for denne listen er koloniale eller postkoloniale amerikanske folkeeventyr.

Jeg var ganske glad for at jeg kunne ta med et mangfoldig utvalg av amerikanske folkeeventyr på denne listen: kreolsk, afroamerikansk, amerikansk sørvest, pionerfortellinger og mer. Jeg ble faktisk overrasket over å finne et så bredt utvalg av bildebøker. Jeg håper du liker dem like godt som guttene mine og jeg gjorde.

(Merk: titler og omslag er tilknyttede lenker.)


Jackrabbit McCabe og Electric Telegraph er en helt ny fortelling om en gutt hvis ben fortsatte å vokse og vokse til han var raskere enn til og med løpshestene. Når telegrafteknologi kommer til byen, insisterer Jackrabbit McCabe på at han kan levere meldinger raskere enn noe 'nybegynnerutstyr'. Forvent å ha en morsom samtale med barna om hva en telegraf er!
Pecos Bill . Steven Kellogg skrev en rekke bildebøker om amerikanske folkehelter, så jeg vil ikke liste dem alle her, men de er verdt å lete etter på ditt lokale bibliotek. Kellogg vekker landskapet og språket til Pecos Bills Texas. Det jeg likte best med denne boken, var de omfattende illustrasjonene som får deg til å føle deg som en del av handlingen, så vel som en ivrig observatør. Den legendariske Pecos Bill var en dristig cowboy, så vær ikke overrasket om barna dine begynner å øve på lasso-ferdighetene etter en lesing ( eller to, eller tre ) av denne boka.

153 betydning


The Tailypo: A Ghost Story . Les på egen risiko! Jeg husker at jeg ble freaked av denne boken da jeg var liten. Jeg kan ikke engang tenke på å lese den til 7-åringen min fordi jeg er bekymret for hans svar. Imidlertid, hvis du og barna dine liker skumle historier, gå for det. Bare forvent å sove med lysene på i løpet av de neste 25 årene. Tailypo er en kattlignende skapning fra Appalachian folkemusikk. Han leter etter skogsmannen som kuttet av halen og spiste den til middag. Hvis du liker skumle historier, kan du plukke opp Goldone’s Teeny-Tiny Woman mens du er i gang; det er en annen bok som skremte bejeezus ut av meg da jeg var liten.


John Henry av Julius Lester er en tekst tung bildebok, men verdt å lese. John Henry er en afroamerikansk folkehelt som er mest kjent for å hamre gjennom et fjell. På slutten av historien har Henry brukt så mye energi på å hamre, han kollapser og dør (ikke slutten jeg forventet ) men det så ikke ut til å fase barna mine. Lesters tekst er lyrisk og perfekt for høytlesning. Jerry Pinkneys fantastiske, prisbelønte malerier er et fantastisk akkompagnement til denne historien om en mann som levde et 'godt levd liv'.
Doña Flor: En høy fortelling om en gigantisk kvinne med et stort stort hjerte av Pat Mora. I sørvest har Doña Flor et hjerte som passer til høyden hennes. Når landsbyboerne hører en merkelig og skremmende lyd, bestemmer Doña Flor om hun kan hjelpe sine naboer og venner hun vil. Så hun legger ut for å finne kilden til støyen. Etter de hviskede anvisningene fra dyrevennene, drar hun til mesa hvor hun finner en uventet overraskelse. Jeg elsket den godhjertede heltinnen i denne fortellingen, og de spanske ordene som er strødd gjennom hele teksten, gir historien en fantastisk tekstur.


John Henry: En amerikansk legende . Les denne versjonen av Jack Ezra Keats ved siden av Lesters bok (over), eller velg denne versjonen for yngre barn. Den inkluderer en interessant historie om Henrys opplevelse som trosser en storm på sjøen før han blir legenden med en hammer. Keats ’illustrasjoner inkluderer hans varemerke collagestil og formidler fantastisk den fysiske og heroiske handlingen til Henry og hammeren hans.

7 september tegn


I mellomtiden, Back at the Ranch av Anne Isaacs. Enken Tulip Jones fra England arver en ranch i By-Golly Gully, Texas. I Texas oppdager hun og hennes tjenere snart at alt er større. Mye større. Kjempeavlinger, store skilpadder og dessverre antall friere som kjemper om hånden hennes ( og formuen hennes ). Tulip utarbeider en forseggjort plan for å luke ut frierne, som på morsom måte innebærer å avlede en elv, overvinne skurkene, en enorm bryllupskake og 1000 bruder. Mye moro! Trinka Hakes Noble skrev også en versjon av I mellomtiden Tilbake på ranchen .
Sumpengel av Anne Isaacs. Da Angelica Longrider ble født, kunne ingen ha forestilt seg hennes fremtidige prestasjoner som Swamp Angel, den store tennesseanske skogkvinnen som kan lasso en tornado, og drikke opp en hel innsjø i en eneste slurk. Hun beseirer til og med alene Thundering Tarnation, den store bjørnen i en brytingskamp. Sammenlign historien med Frøken Sally Ann ( se nedenfor ). Anne Isaacs har skrevet flere andre høye fortellinger, så plugg navnet hennes i bibliotekkatalogen for latter og gisp.


Selv om jeg også anbefaler Steven Kellogg’s Paul Bunyan , Jeg likte spesielt illustrasjonene av Ed Block i Wood Block Print fra Barbara Emberly fra 1963, Historien om Paul Bunyan . Paul Bunyan er en gigantisk legendarisk logger med en sidekick som heter Babe the Blue Ox. Han brukte sin øks for å hjelpe til med å skjære ut Mississippi-elven. Jeg følte at teksten var velegnet til høytlesning, og for meg fremkalte illustrasjonene også skandivansk folkestil, som passer godt for en historie i Minnesota.


Epler til Oregon: Å være den (litt) sanne fortellingen om hvordan en modig pionerfar brakte epler, ferskener, pærer, plommer, druer og kirsebær (og barn) over slettene av Deborah Hopkinson er en perfekt outlandish tall fortelling om en manns søken etter å ta sine dyrebare frukttrær fra den ene siden av landet til den andre. Han drar familien sin til å lide gjennom hagl så store som frukt, tørke, regnfylte støvler, brede elver og andre farer ved veien. Daughter Delicious forteller hele det vanvittige eventyret.


The Talking Eggs av Robert D. San Souci er et kreolsk folkeeventyr satt i Louisiana og vil først minne deg om Askepott. Blanche gjør alt arbeidet mens søsteren og mamma sitter og vifter. Hun møter en magisk gammel kvinne i skogen som tar henne til huset sitt med snakkende egg fulle av skatt. Den gamle kvinnen gir henne en rekke oppgaver, og fordi Blanche hjelper henne villig med en rekke oppgaver, gir hun noen av eggene til henne. Hjemme igjen blir Blanches slemme søster og mor sjalu. Jeg vil ikke gi bort slutten, men du kan gjette at godhet av karakter vinner til slutt.


Veien opp og over alt av Alice McGill er en afroamerikansk folkeeventyr der slaver drømmer om å være i ferd med å fly opp og langt borte fra livet i trelldom. Historien er fortalt av oldebarn-oldebarnet til en slave som heter Jane. 16 år gamle Jane merker at fem nylig ankomne slaver til Georgia-plantasjen har forsvunnet. Den grusomme tilsynsmannen setter opp for å finne dem og bringe dem tilbake, men Jane ser dem flyr opp og bort mot havet, på vei tilbake til Afrika. Et sluttnotat utforsker flyhistorien i afroamerikansk folklore.


Topper og bunner er en trickster fortelling med røtter i det amerikanske sør, så vel som i Europa. Amerikanske folkeeventyr i postkolonialtiden henter ofte fra fortellerne europeiske aner. Den late bjørnen eier en gård, men siden han ikke vil gjøre jobben, gjør han et kupp med den fattige kaninfamilien. Avtalen er at kaninene skal jobbe landet og dele innhøstingen i to med bjørnen. Kanin vil bare vite, vil Bjørn ha topper eller bunn? Når Bjørn velger topper, planter Kanin rotvekster. Når Bear velger bunn, planter Rabbit mais. Dette er en smart, morsom historie og flott for historietid.


Bruh Rabbit And The Tar Baby Girl . Virginia Hamilton er forfatteren av The People Could Fly: American Black Folktales , en av mine må-lese bøker fra 1980-tallet . I denne gjenfortellingen av den klassiske Brer Rabbit trickster fortellingen, fremkaller Hamilton Gullah folklore fra Sea Islands of South Carolina. Bruh Rabbit stjeler mat fra Bruh Wolfs åker, så Wolf setter opp en klebrig felle, men vil det virkelig fungere å holde Bruh Rabbit utenfor mais og peanøtter? Barn vil elske å sammenligne og kontrastere arbeidsmoral og trickster-evner til Bruh Rabbit med Rabbit in Topper og bunner .


Mary’s Penny av Tanya Landman er en av mine personlige favoritter på denne listen. I de 'gyldne, gamle dager' ønsker en bonde at en av hans sos skal arve gården. Bonden utarbeider en test for å se hvem av sønnene som kan fylle huset med varer til en krone. Når begge sønnene mislykkes i oppgaven, går datteren opp på platen og demonstrerer at, til tross for faren og brødrenes insistering på at 'jenter ikke kan drive gård', er det bare hun som har vett og hjerne til å løse puslespillet.


Thunder Rose av Jerdine Nolen. Sønnen min var litt besatt av ideen om at Rose kunne snakke setninger ved fødselen. 'Babyer kan ikke snakke!' Vel, ikke bare kunne lille Rose snakke like etter at hun ble født, men hun kunne lage baller av lyn og løfte en ku og 'drikke den tørr'. Når hun vokser opp, oppfinner hun piggtråd og lassos en storm for å lindre tørke. Dette var ikke favorittboken min på listen. På en eller annen måte hadde den ikke samme zing som andre her, men det er absolutt verdt å lese for Kadir Nelsons fantastiske illustrasjoner.


Frøken Sally Ann og Panther av Bobbi Miller. Da jeg begynte å lage denne listen, skjønte jeg ikke at det ville være så mange amerikanske folkeeventyr og høye fortellinger om kvinner! Frøken Sally Ann Thunder Ann Whirlwind kan blåse ut måneskinnet og tau en orkan, men har hun møtt kampen hennes når hun møter en stor svart panter? Bare en brytingskamp vil avgjøre. Når ingen av dem kan overvinne den andre, er det ingenting å gjøre annet enn å danne et partnerskap. Millers tekst er full av det fargerike språket du forventer fra en hjertelig høy fortelling, og mens illustrasjonene til Lloyd ikke kan konkurrere med noen av de andre bøkene på denne listen, er serverens ånd godt. Miller skrev flere andre høye historier, så skriv navnet hennes ned på biblioteklisten din.


Sticks ’N Stones’ N Dinosaur Bones . Forfatteren Ted Enik, denne boka, sendte meg en kopi av denne raske rimhistorien om to duellerende paleontologer som insisterer på å oppreise hverandre om hvem som har oppdaget den mest fantastiske dinosauren. Barn som liker historie og dinosaurer vil glede seg over denne opprørende historien.

119 betydning

Vil du utforske folkeeventyrene i andre kulturer? Prøv følgende lister:

Amerikanske fortellinger og folkeeventyr for barn.

Del Med Vennene Dine: