Finn Ut Antall Engel

Sommerleseliste for barnehage (4-6-åringer)

Sommeren før barnehagen er en bittersøt tid. Barn føler seg kanskje litt voksne og glade for å begynne på skolen med de store barna. Eller de fyller kanskje litt fryktelige muligheter for å bruke mer tid borte fra hjemmet. Du kan lette overgangen ved å bruke mye tid på å knytte sammen dine voksende barnehager mens du leser bøkene på denne barnehageleselisten!

historier om utholdenhet for barn

Liste over barnehage sommerlesebøker

Jeg ønsket å lage en sommerbokeliste for 4-6 åringer som hadde et morsomt læringstema uten å være alfabet og tallbøker, så jeg kom på ideen om å kuratere en liste over bøker med flott ordspill. Denne listen fokuserer på rim, tullespråk, blandespråk, ordspill, ordforråd og rundt dumt ordspill. Jeg tror de morsomme og quirky bøkene på denne listen vil få hver eneste barnehagebarn til å smile. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

ta en tur miles og spike rimbok for sommerlesing
Ta en Hike Miles og Spike av Ethan Long & Travis Foster. Jeg syntes denne bildeboken var veldig morsom å lese høyt. Miles og Spike drar på et utendørs eventyr og rimer seg gjennom villmarken. Super dumt, morsomt og med en god melding om å lære å komme sammen med andre.

Zombier don
Zombies Don't Eat Veggies! av Megan Lacera. Puns kan være en sofistikert type ordspill for en 5-åring, men denne boka er så gøy og akkurat passe for den alderen. En ung zombie elsker grønnsaker og ønsker å få foreldrene til å forstå, selv om zombier ikke skal ha glede av en hage. Planen hans om å få foreldrene til å nyte greener fungerer ikke, men de godtar ham for den han er. Drysset med spanske ord ( lett å forstå i sammenheng for ikke-spansktalende ) legg til et ekstra lag med språk og ordspill moro til denne morsomme bildeboken. Også tilgjengelig på spansk som Zombies Don't Eat Vegetables! .


Ingenting rimer med oransje av Adam Rex. Det virker ikke rettferdig, gjør det? Jeg mener at alle de andre fruktene har mange rimord, men appelsin blir utelatt av moroa! Her er nok en tullete glede av rim, og barna dine vil ikke kunne motstå å prøve så veldig, veldig hardt å tenke på et ord som rimer med oransje. Og blant ordspill-tullete er det en rørende historie om Apple som ser ut til sin venn, Orange.


Alle er velkomne av Alexandra Penfold er en betimelig bok som beroliger studentene om at skolen er et trygt og innbydende miljø for barn med alle bakgrunner, religioner og identiteter. Rimteksten og de fargerike illustrasjonene er fantastisk munter, og det positive budskapet vil treffe en akkord for alle. Et velkomment tillegg til ethvert skolebibliotek og perfekt for barnehager som snart skal være!


En dag i Eucalyptus, Eucalyptus Tree av Daniel Bernstrom. Min sønn og jeg elsket den rytmiske teksten i denne boken. En slange ligger og venter på det neste måltidet og sluker opp skapninger når de krysser veien hans. Lite vet han at måltidene og snacksene hans planlegger å flykte fra magen! Mye moro og flott for alle aldre.


Hysj! En Thai Vuggevise av Minfong Ho. Jeg elsker denne boka så mye og har anbefalt den flere ganger, så den er ikke bare for sommerlesing! Etter at en mor har sovnet babyen i en hengekøye, må hun dempe lydene rundt seg. Forfatter Minfong Ho skriver hvert dyrs onomatopoetiske lyd, og jeg liker at de er uvanlige for engelsktalende. For eksempel sier firfirselen 'tuk-ghaa', grisen sier 'uut-uut.' Den milde, rytmiske teksten skaper en så nydelig vuggesang.


Du Iz Tak? av Carson Ellis er en lunefull og unik billedbok, flott for sommerlesing når du har god tid til å utforske dens betydning. Historien dreier seg om oppdagelsen av en spire og dens påfølgende kolonisering av en gruppe nysgjerrige og oppfinnsomme insekter. Ellis karakterer kommuniserer imidlertid med et oppfunnet språk. Først var jeg skeptisk, men ordene er så utrolig morsomme å si, og det er så godt gjort at betydningen er klar, og mot slutten av boka tror leseren faktisk at han kan snakke dette nye språket.


Bringing the Rain to Kapiti Plain av Verna Aardema. Storfe gjeter Ki-pat anerkjenner det store behovet for regn og gjennomborer en sky med pilen for å frigjøre stormene. Fortalt som en repeterende, rytmisk, kumulativ fortelling (tenk: Dette er huset som Jack bygget ), understreker det menneskers avhengighet av den naturlige verden. Du vil definitivt ønske å lese denne til din voksende barnehage når en sommerstorm treffer!


Bee-bim Bop!
av Linda Sue Park. Kan vi alle være enige om at 'bee-bim bop' er det beste navnet på en mat noensinne? Denne morsomme familiefortellingen, fortalt i hoppende rim, forteller gleden en ung jente opplever når hun lager favorittretten. Forresten, 'bee-bim bop' oversettes som 'mix-mix ris', som er nesten like fantastisk et navn. Og selvfølgelig vil du lage den tradisjonelle koreanske retten med dine egne barn når du er ferdig - noe du kan gjøre siden boka inneholder en oppskrift!


Froodle av Antoinette Portis. Første gang vi leste denne historien klarte ikke min 5-årige å slutte å le! Han ville ha boka igjen og igjen. Jeg tror han likte det så godt fordi han kunne identifisere seg med ønsket om å være dum og annerledes enn alle andre. Alle fuglene i nabolaget har sine egne lyder, de er godt regulert og alle kjenner hans rolle. Så en dag bestemmer Little Brown Bird seg for ikke å lage sin vanlige kikkelyd. En etter en oppdager fuglene herligheten ved å prøve noe nytt, til og med - til slutt - den sta kråken.

Trenger du flere bøker til barnehagens sommerliste?

Del Med Vennene Dine: