Poesi for ungdomsskolen som barn kan forholde seg til

Liker de unge tenårene og pre-tenårene å påvirke luften av å være litt trist? La oss innse det, ungdomsskolen er ikke en lett tid for noen. Foreldre, studenter, lærere, alle er bare litt på kanten! 6., 7. og 8. klasse kan være et grovt par år. Men hvilken bedre måte å uttrykke seg på enn gjennom poesi? Som du vet er jeg en stor fan av å anbefale poesi som ikke er kjedelig og denne poesilisten for ungdomsskolen inneholder en overflod av dikt som barn i alderen 10 år og oppover vil sette pris på. Så hvis 12-åringene smelter døra i ansiktet ditt, må du sørge for at de har en lyrikkbok på sengen å lese mens de stuper om hvor urettferdig livet er!En liste over poesibøker for ungdomsskolen

Denne diktlisten for ungdomsskolene inkluderer forskjellige antologier og poesibøker, noen historier i vers og samlinger av moderne og klassiske diktere. Når du leser gjennom denne listen, vil du oppdage at de fleste av disse diktene også er gode for ungdommer i videregående skole. Gjennom artikkelen har jeg fremhevet noen enkeltdikt som tenårene dine kan huske, pluss noen få spørsmål å stille mens de vurderer betydningen og tolkningen av diktet! Og du kan finne mer klassiske dikt å huske her .

(Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


Poesi snakker hvem jeg er: Oppdagelsesdikt, inspirasjon, uavhengighet og alt annet redigert av Elise Paschen. En samling av klassiske og samtidige dikt som tar opp temaer som er spesielt viktige for tenåringer: å finne sin plass i verden, identifisere hvilken type person de vil være, spørsmål om rase og kjønn og mer. Best for alderen 12 og oppover og gjennom videregående skole.


Frihet over meg: Elleve slaver, deres liv og drømmer brakt til liv av Ashley Bryan. Bryan tar et historisk eiendomsdokument som beskriver slavene og prisene, og gjør det til en kraftig bok om drømmen til virkelige mennesker. Hun gir hver ikke navngitt slave et navn, en alder og livlige håp og drømmer. Dette er en usedvanlig kraftig diktsamling og illustrasjoner.


Teknisk sett er det ikke min feil: betongdikt av John Grandits. Et konkret dikt er et dikt der ord danner en form som forholder seg til innholdet i diktet. For eksempel, for et dikt om en kopp kaffe, kan ordene ligge i et arrangement som tar form av et krus med damp som stiger opp fra det. Betongdikt er spesielt morsomme for barn. I Grandits samling forteller en 11 år gammel gutt diktene som berører emner som pizza, søstre, skole, fantasifulle berg- og dalbaner og alle slags humoristiske funderinger. Sjekk også diktene hans i boka, Blå leppestift: Betongdikt s , som er fortalt fra perspektivet til en 15 år gammel jente på videregående skole.

Dikthøydepunkt:

'I'm Nobody' (# 260) av Emily Dickinson

Husk å spørre hvordan dette diktet kan tolkes i en tid med sosiale medier!

Jeg


Shakespeares Sonnets and Poems av William Shakespeare. Ungdomsskoleelever kan absolutt takle Shakespeares sonetter, og en kommentert versjon bidrar til å gjøre språket mer tilgjengelig, for la oss innse det, selv voksne trenger hjelp noen ganger.


Du kan fly: Tuskegee Airmen av Carole Boston Weatherford, illustrert av Jeffery Boston Weatherford. En kraftig historisk versroman om Tuskegee Airman som ble noen av de mest vellykkede pilotene fra andre verdenskrig, til tross for den voldsomme rasismen de møtte.

Dikthøydepunkt:

'Lines Written in Early Spring' av William Wordsworth (1770 - 1850)

Spør barnet ditt, hva tror du Wordsworth betyr med 'hva mannen har gjort mot mannen?' Hvorfor ville han sette det i et dikt om våren og skjønnheten i naturen?

Linjer skrevet tidlig på våren av william wordsworth

28 sept stjernetegn


Finn underverker: tre jenter som endret vitenskap av Jeannine Atkins. Denne nydelige romanen bruker poesi til å fortelle historien om Maria Merian, en naturforsker fra 1600-tallet, Mary Anning, en fossiljeger fra 1800-tallet, og Maria Mitchell, en astronom fra 1800-tallet. Versbiografiene adresserer omstendighetene i deres daglige liv i en verden som verdsetter prestasjonene deres mindre enn mennenes, men også fokuserer på de kvinnelige kjærligheten til oppdagelse.

Dikthøydepunkt:

Dette diktet er under copyright, så jeg publiserer det ikke i sin helhet, men du kan få hele diktet her: 'I Too' av Langston Hughes (1902-1967)

1414 betydning

Spør barna, hvorfor Hughes trenger å understreke ordet 'også'. Hvordan kan dette diktet snakke annerledes til forskjellige mennesker?

Langston Hughes-dikt I Too


A Maze Me: Poems for Girls av Naomi Shihab Nye. Selv om Nye skrev disse diktene for jenter i alderen 12 år og oppover, tror jeg ikke det ville være underlig av meg å foreslå at gutter også kan lese dem. Tross alt, hvis vi ønsker å oppdra gode menn, må vi sørge for at de forstår den kvinnelige opplevelsen. Når det er sagt, er disse diktene et fantastisk tillegg til ethvert jentebibliotek. Nye dekker alle slags temaer: forholdet til ens mor, kroppsbilde, knusing, fellesskap og identitet. Helt nydelig.


Gode ​​mestere! Søte damer!: Stemmer fra en middelalderlandsby av Laura Amy Schlitz. Dine tenåringer og tenåringer tror kanskje ikke at de vil like en rekke dikt som ble satt i år 1255, men utfordre dem, og når de leser disse diktene, vil de helt sikkert komme rundt! Schlitz skrev disse diktene ( og litt prosa ) skal utføres, for å være sikker på å lytte når barna dine leser dem høyt.


Ja! We Are Latinos: Poems and Prosa About the Latino Experience av Alma Flor Ada og F. Isabel Campoy. En samling gratisversfortellinger om det store mangfoldet av latinoopplevelser. Diktene deler de fiktive opplevelsene til tretten latinoer og latinas på tvers av steder og viktige historiske tidsperioder.

Dikthøydepunkt:

Dette diktet er under copyright, så jeg publiserer det ikke i sin helhet, men du kan se hele diktet her: 'Ode to My Socks' av Pablo Neruda , (1904-1973) oversatt av Robert Bly

Spør ungdomsskolen din, hvorfor skulle Neruda skrive poesi om sokker? Til hvilket vanlig objekt vil du skrive og ode?

Gammel til sokkene mine av pablo neruda


Poesi for ungdomsserien . Hver av bøkene i denne serien er en diktsamling som er spesielt valgt for å snakke til unge lesere og lyttere. Disse bøkene er av spesiell fordel når lengre dikt av slike klassiske poeter som Walt Whitman kan virke overveldende for ungdomsskolebarn. Jeg synes de er gode for høytlesning. Titler inkluderer poesi av Robert Frost, Maya Angelou, Langston Hughes, Walt Whitman, Emily Dickinson, Edgar Allan Poe og mer.

Dikthøydepunkt:

'Poetry' av Marianne Moore (1887-1972)

Spør barna dine, hva er egentlig Moores oppfatning av poesi som kommunisert her?

Poesi av Marianne Moore

Vil du ha mer poesi godhet?

Del Med Vennene Dine: