Finn Ut Antall Engel

En fantastisk, eklektisk 8. klasse leseliste (12-14-åringer)

Å lage denne 8. klasseleselisten var en utfordring. Det er en tøff alder for å finne riktig bok. 8.-klassinger i økende grad vil kanskje ikke lese YA-skjønnlitteratur ennå, men de vil heller ikke lese bøker i mellomklassen om 10 og 11-åringer. Mange 8. klasseleselister inneholder en rekke klassikere som Dyregård eller Å drepe en sangfugl , men jeg har holdt meg til samtidsfiksjon, som jeg tror de fleste 12 og 13-åringer vil ha glede av. ( Ikke at det er noe galt med å lese klassikerne! )

8. klasseleseliste for 12-14-åringer

Jeg har kuratert et eklektisk og mangfoldig utvalg av titler for denne leselisten for 8. klassinger i alderen 12-14, så om ungdomsskolen din vil ha realistisk fiksjon, historisk lesing eller fantasi der, vil han eller hun sikkert finne noe å lese i løpet av skoleåret eller sommer. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)Realistisk skjønnlitteratur for 8. klassinger

De fleste 8. klassinger vil få mye ut av å lese om barn i deres egen alder og vil forholde seg til alle disse karakterene, selv om deres virkelige livserfaringer er ganske forskjellige. Jakten på å finne ut hvem du er er universell for alle ungdommer!


Spøkelse av Jason Reynolds. Ghost er den første boken i en serie med sportstemaer av en utmerket forfatter i mellomklassen. Castle Crenshaw, med tilnavnet 'Ghost' på grunn av talentet for å løpe vekk, blir trukket inn i det lokale baneteamet. Ghost, som bor med sin hardtarbeidende alenemor, er ikke sikker på at han passer inn i teamet. Han er imidlertid ikke den eneste på laget som sliter, men med hjelp fra støttende voksne finner barna veien. Jeg likte denne boken og satte pris på måten Reynolds skapte komplekse individer som sliter med vanskelige valg, selv når de tar feil avgjørelser.


Hele sommeren av Hope Larson. I denne grafiske romanen vender 13 år gamle Bina seg til musikk etter at foreldrene har stengt skjermtiden. Hun bruker musikk for å jobbe gjennom følelsene sine om hvordan hennes forhold til familie og venner endres når hun blir eldre. En helt ny grafisk roman perfekt for sommeren eller når 8. klassingene dine ønsker at det var sommer!

7. aug horoskop


Farvel fremmede av Rebecca Stead. Jeg likte fortellerstilen til denne boka mye. Det er tre historier fortalt fra forskjellige synspunkter på barn som vokser opp i New York City. Bridge, som hadde en alvorlig ulykke da hun var yngre, bærer nå et katt-ørepannebånd til skolen hver dag. Hun blir kjent med sjuendeklassingen, Shem, hvis historie Stead delvis forteller gjennom brevene til en fraværende bestefar. En tredje, ikke navngitt tenåringsforteller, bruker dagen på å prøve å unngå noen og reflektere over hennes kompliserte vennskap. Historiene overlapper hverandre og Stead utmerker seg når det gjelder å fortelle de komplekse emosjonelle og sosiale historiene til ungdomsskolene og hvor kompliserte livene deres kan virke for dem.


Blackbird Fly av Erin Entrada Kelly . Apple går gjennom de vanskelige ungdomsskoleårene. Vennene hennes har på mystisk vis vendt seg mot henne, hun blir ertet av utseendet hennes på skolen, og hun synes moren er pinlig, spesielt når hun lager mat fra Filippinene til vennene sine. Av en eller annen grunn vil moren hennes ikke ha henne til å spille gitar eller lytte til farens Beetles-album av en eller annen grunn. Jeg likte denne boka, og den fanger realistisk angsten fra de tidlige tenårene.


Ungdomsskolen de verste årene i livet mitt . Sønnen min har hatt glede av James Pattersons middelklassebøker. Dette er Pattersons første middelklasse-roman, og han har mange flere for barn som ønsker en lett og morsom lesning som fremdeles adresserer alle vanskeligheter, usikkerhet, oppturer og nedturer i ungdomsskoleårene.

MER: Bøker for 12 åringer

Fantasy-bøker for 8. klassinger

Tenåringer elsker det å unne seg litt fantasilesing! Legg til disse bøkene på leselisten til 8. klassing.


Tid på reise med en hamster av Ross Welford. I denne, en av få barnebøker med en britisk indisk hovedperson, Al Chaudhury får et brev og en hamster fra sin avdøde far. Brevet forteller ham å finne farens tidsreiser og gå tilbake i tid for å avverge en katastrofe. En morsom og spennende lesning.


Frogkisser! av Garth Nix. Dette er en flott bok for fantasifans som vil ha et avansert eventyr lest av, og ikke få lyst på historien. Prinsesse Anya må på jakt etter å finne ingrediensene til en Transmorgification Reversal Lip Balm, i tillegg til å unnslippe stefus, hertug Rikards, lure planer. Hennes snakkende hund, Ardent, følger henne på eventyret hennes, som er fullt av vendinger, svinger, nysgjerrige og fascinerende karakterer og mye latter. Det er ikke en gjenfortelling av et bestemt eventyr, men boka inneholder referanser til mange kjente historier.


The Thief Mark (trilogi) av Jennifer A Nielsen. Denne utrolig spennende trilogien er full av action og vendinger bak hver mais. Nic og søsteren hans er slaver i gruver like utenfor det gamle Roma. Når Nic oppdager en gammel bulla som en gang tilhørte Julius Caesar, fyller bulla ham med en kraft. Han blir både et mål og en bonde i en politisk konspirasjon.


Bøker av Bayern av Shannon Hale. Jeg elsker denne fantasyserien som mange foreldre bare kjenner som forfatter av den populære serien med tidlige kapitler, Prinsessen i svart . De fire romanene starter med en gjenfortelling av eventyret, The Goose Girl, men utvider seg til mye mer enn det. Hver bok fokuserer på en annen hovedperson knyttet til landet Bayern som har en spesiell makt de må lære å kontrollere og bruke effektivt. Det er lett romantikk, men i mellomklassen, ikke YA-sorten, og barna dine vil elske disse sidevendere, spesielt hvis de likte serier som Harry Potter eller Percy Jackson .


Inkheart (trilogi ) av Cornelia Funke. Jeg elsker den metafiksjonelle delen av denne boken. Det er noe så fantastisk med karakterer som unnslipper grensene for historiene deres. Meggies fars høytlesede ferdigheter er så magiske at de faktisk kan lese tegn ut av bøkene! Dessverre er en ond karakter han har lest ut av en bok på oppdrag for å bringe ham ned, og faren til Meggie har ved et uhell lest sin kone inn i ei bok. Spellbinding.

21 sep horoskop

MER: Bøker for barn som liker Harry Potter

Historisk skjønnlitteratur for 8. klassinger

Jeg har med vilje valgt historiske romaner til denne 8. klasseleselisten, som jeg tror vil appellere til barn som tror de hater historisk fiksjon!


Kastet ut av Pam Muñoz Ryan. Jeg kan ikke tro at jeg aldri har tatt dette med på en liste før. Denne mesterlige romanen fortelles i flere deler som krysser historiske og kulturelle grenser. Tråden som binder fortellingene sammen er en magisk munnspill. Musikk er en så integrert del av historien, og så anbefaler jeg også lydbokformatet som er helt fantastisk.


Hattie Big Sky av Kirby Larson. I 1918 reiser den 16 år gamle Hattie, en foreldreløs, til Iowa, fast bestemt på å gjøre sin nylig avdøde onkels hjem i Montana til sin egen. Men hun må temme landet om et år for å beholde det som sitt eget. Fortellingen er kombinert med korte artikler som Hattie skriver til en avis om sine erfaringer og brev hun skriver til venninnen Charlie, som er i krig i Frankrike. Hatties liv er vanskelig, og hun stoler på at naboene hjelper henne, men det er også andre husmannsfolk som ikke er så støttende. Dette er en fantastisk bok og et godt valg for avanserte lesere.


Jordmorens lærling av Karen Cushman. Jeg elsker Cushmans bøker! Brat, som er en 13 år gammel foreldreløs, hjemløs jente, blir tatt på som jordmorens lærling. Hun viser seg å være en rask lærer og en hardarbeider, men når hun gjør en feil, er forlegenheten hennes slik at hun stikker av. Det resulterende eventyret og hennes endelige retur er en side-turner som selv barn som tror de hater historien vil glede seg over. Det er ikke en lang roman, og det er også bra for avanserte lesere og motvillige lesere.


The Inquisitor's Tale: Or, The Three Magical Children and Their Holy Dog av Adam Gidwitz. Flere forteller forteller eventyrene til flere barn og deres ( potensielt ) hellig hund. Denne boka er en fantastisk blanding av moralhistorie og forvirrende mysterium. Jeanne med sine psykiske visjoner, Willian, en biracial muslimsk munk med overmenneskelige ferdigheter, og Jacob, en jøde som flykter fra sin ødelagte landsby som har helbredende krefter, kommer sammen for et eventyr som beriker livene deres, så vel som livene til leserne.

MER: Spennende historisk skjønnlitteratur for barn

17. juni dyrekretsen

Poesi for 8. klassinger

Trodde du at en 8. klasse-leseliste kunne være komplett uten poesi? Tenk igjen!


Poesi snakker hvem jeg er: Oppdagelsesdikt, inspirasjon, uavhengighet og alt annet . Tror ikke den begynnende tenåringen din vil ønske å lese poesi. Denne utmerkede samlingen av 100+ klassiske og moderne dikt ble opprettet spesielt for å snakke med ungdommen din. Jeg var veldig imponert over utvalget av dikt, og jeg tror du blir det også! Det korte formatet til et dikt er tiltalende for barn som helst vil være ute og sykle enn å lese.

Flere boklister for den unge tenåringen din:

Del Med Vennene Dine: