9. klasse sommerleseliste

Etter 14 år å dømme, foretrekker tenåringer å velge sine egne bøker. Dette er forståelig. Da jeg var på vei til videregående, ville jeg ikke ha ønsket at moren min skulle gi meg en sommerliste over 9. klasse. Likevel lagde jeg en uansett, ha ha ha! Hvis du allerede har vært på utkikk etter en liste over gode bøker for 9. klassinger, har du sannsynligvis lagt merke til at sommerliste på videregående skole fokuserer enten på klassikere eller dystopisk fiksjon. Jeg ville gjøre noe annerledes!9. klasse sommerlesebokliste for 13-15 åringer som går på videregående.

349 betydning

Jeg har satt tre typer bøker på denne listen: samtidsfiksjon og sakprosa, historisk fiksjon og sakprosa, og grafisk roman . Det er enda en tilpasning av en klassisk bok, men det er ikke for puristene der ute. De fleste av disse bøkene betraktes som YA ( Ung voksen ), og hvis temaet er en bekymring for deg, oppfordrer jeg deg til å se på bøkene først. Jeg prøver ikke lenger å være portvokter for tenåringens lesing, men ikke alle foreldre er de samme. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

Samtidsfiksjon og sakprosa


Den nysgjerrige hendelsen til hunden om natten av Mark Haddon. Min eldste sønn og hans venn både leste og likte denne boken om en autistisk gutt som sliter med å forstå menneskelige følelser og setter seg for å løse mysteriet om hva som skjedde med en nabolagshund. En unik og spennende bok, skrevet for og voksen publikum, vil også nytes av videregående skoler.


Haten du gir av Angie Thomas. Du har mest sannsynlig hørt om denne fantastiske bestselgende og høyt anerkjente romanen nå. Starr, den 16 år gamle hovedpersonen, navigerer i livet mellom sitt fattige nabolag og hennes eksklusive forskole, men ting blir enda mer anspente når venninnen, Khalil, blir dødelig skutt av politiet. Starrs førstepersonsfortelling er nagende; dette er en må-lese bok.

Stolt: Living my American Dream bokomslag
Stolt: Leve min amerikanske drøm av Ibtihaj Muhammad. I sin selvbiografi forteller Muhammad sin reise fra barndommen til OL i 2016, hvor hun ble den første kvinnen som konkurrerte i gjerde med hijab og den første kvinnelige amerikanske muslimen til medalje. Muhammeds historie om utholdenhet vil inspirere den unge tenåringen din. Merk: dette er Young Readers Edition; avanserte lesere foretrekker kanskje Muhammeds originale selvbiografi .

Vi er fordrevet av Malala Yousafzai bokomslag
We are Displaced: My Journey and Stories from Refugee Girls Around the World av Malala Yousafzai. Yousafzai har samlet fortellinger fra flyktningjenter i denne kraftige og utrolig rørende samlingen. Historiene er ikke lette å lese, men de er viktige og haster. Tenåringen din vil få innsikt i flyktningenes kamp og hjertesorg, så vel som deres håp.


Darius den store er ikke ok av Adib Khorram. Darius far er hvit, moren er fra Iran. På skolen blir han mobbet og sliter med depresjon. Når han drar på tur til Iran for å besøke sin syke bestefar, tror han ikke at han vil passe inn der heller. Dette er en kraftig bok om å finne din plass, lære betydningen av ekte vennskap og å ha tillit til deg selv.

Historisk skjønnlitteratur og sakprosa


Boktyven av Markus Zusak. Min eldre sønn leste denne boka for skolen og elsket den. Han fortsatte å fortelle meg hvor flott det var, og ville sørge for at jeg også leste det! Sett i Tyskland 1939 og forteller historien om Liesel Meminger, som har mistet familien sin, kommer til München for å bo hos en fosterfamilie. Historien er fortalt av Døden, en spennende innbilskhet. En historie som er skapt under krigens redsler, kan ikke være å være mørk, men denne romanen er en side-turner som vil ha barna oppe hele natten, som den gjorde min.

The Hired Girl av Laura Amy Schlitz for sommerlesing for 9. klassinger
Den innleide jenta av Laura Amy Schlitz. 14 år gamle Joan unnslipper sin voldelige far og får jobb som hushjelp i en jødisk husstand i Baltimore på begynnelsen av 1900-tallet. Schlitz forteller historien gjennom Joans dagbok. Joan drømmer om alt hun kan bli hvis hun kan komme seg vekk fra gårdslivet og jobbe hardt med å lage mat og rydde. Hun fordyper seg i å gjøre utmerket arbeid for sine arbeidsgivere, men hennes besluttsomme, naive og optimistiske natur får henne noen ganger i vanskeligheter. Likevel blir hun venn med datteren, forelsker seg i sønnen og blir utdannet av faren mens hun utforsker religion, feminisme, kunst, rikdom og et utall andre dype og verdslige temaer. Joans stemme er morsom, intelligent og underholdende.


Samurai Rising: The Epic Life of Minamoto Yoshitsune av Pamela S. Turner. Dette er en gripende biografi, men jeg vil ikke lyve, det er MYE mennesker som dør unaturlige dødsfall. Minamoto Yoshitsune var en samurai-kriger fra det 12. århundre som etter drapet på faren vokser opp blant munkene ved Kurama-tempelet. Med fantastisk grus og dristig oppfinnsomhet blir Yoshitsune til slutt en kriger som både blir beundret og fryktet. Ja, det er mange grufulle detaljer i denne boka, så kanskje det ikke er for følsomme sjeler. Men hvis du har en tenåring som elsker japansk eller militær historie, er dette en rørende fortelling.

The Faithful Spy nonfiction sommerlesning for 9. klasse
Den trofaste spionen: Dietrich Bonhoeffer og planen om å drepe Hitler av John Hendrix. Det jeg liker med denne boken er at det er så visuelt tiltalende at selv unge tenåringer som tror de ikke liker historie, vil bli sugd inn i historien. Blandingen av informativ grafikk, illustrasjoner, mye tomrom og den begrensede fargepaletten passer perfekt sammen med den engasjerende teksten og biografien til et fascinerende individ i en opprivende og spennende tid. Jeg vedder vel på at foreldre vil ønske å lese denne boka selv!


Ubeseiret: Jim Thorpe og Carlisle Indian Football Team av Steve Sheinkin. Dette er en sakprosabok om en av Amerikas store idrettsutøvere. Mange tenåringer er ennå ikke kjent med noen av Amerikas mer skammelige politikker fra fortiden, for eksempel den tvungne 'omskolering' av indianere til hvite skoler. Sheinkins bok introduserer barna til Jim Thorpes fascinerende liv og karriere uten sukkerbelegg regjeringene prøver å slette urfolks kultur. Anbefales på det sterkeste, spesielt for tenåringer som går på videregående skole med den hensikt å spille på et idrettslag!

Grafisk roman


mars (trilogi) av John Lewis og Andrew Aydin. Lewis, en kongressmedlem fra Georgia er en av våre største helter i borgerrettighetstiden. Denne grafiske romantrilogien er Lewis ’førstehåndsberetning om hans erfaringer under borgerrettighetsbevegelsen. Lewis gir mange personlige detaljer og fokuserer på bevegelsens ikke-voldelige filosofi. Fantastisk.


Iliaden tilpasset av Gareth Hinds. Jeg skulle ønske jeg hadde denne grafiske romantilpasningen i stedet for den forferdelige oversettelsen jeg leste i 9. klasse engelsk klasse. Mest sannsynlig vil videregående skolen møte Homers verk de neste årene, gi dem et forsprang ved å vise dem hvor morsomme historiene faktisk er. Hinds har en rekke grafiske romantilpasninger av klassikere, alle gode for sommerlesing!


Pirate Queen: The Legend of Grace O'Malley av Tony Lee. Her er en morsom, oppsiktsvekkende fortelling om en heltinne fra 1500-tallet som ønsket å hindre engelskmennene i å invadere Irland. Bedre enn en actionfilm langt fra, denne boken tar leserne med på et høyt innsatseventyr der Grace dyktig bruker et sverd og seiler på havet i kamper mot fienden.

hvordan lage et hav i en flaske


Hei Kiddo av Jarrett J. Krosoczka. Dette er en følsom og presserende grafisk romanminne om forfatterens opplevelse i oppveksten. Moren er en rusavhengig, faren er ikke ukjent, og derfor bor han sammen med besteforeldrene. Krosoczka tegner et bilde av en barndom som er både kaotisk og varm. Gjennom opplevelsen lærer Krosoczka hvordan man finner veien og uttrykker seg gjennom kunsten sin. Leserne vil bli fascinert av å lese memoarene til forfatteren som skrev slike bøker som Lunsj Lady og Jedi Academy.

Flere bøker du kan legge til på 9. klassingens sommerliste:

Del Med Vennene Dine: