Beste billedbøker å gi som gaver som barna ikke allerede har

Denne boklisten er mitt hemmelige våpen.Og jeg overleverer det til deg. Gratis. Fordi hvert barn skal se hjemmet sitt fylt med bøker. Du er her fordi du ikke bare er enig med meg, men med ekspertene som sier at det å vokse opp omgitt av bøker, har en kraftig innvirkning på sinnet.

7272 nummer

Bildebokgaver til barn

Det du ønsker er en liste over de beste bildebøker for barn som du kan gi som gaver . Disse bøkene må oppfylle flere kvalifikasjoner. Det må inspirere fantasien, de må oppmuntre barn-omsorgspersonsbinding, men viktigst av alt, de må være bøker som du med rimelighet kan være trygg på at ikke allerede er i barnas bokhylle.

Titlene på denne listen er bildebøkene for barn som jeg fortsetter å kjøpe som gaver. Uten unntak har alle disse bøkene fått ypperlige anmeldelser fra ekspertene, og mange er prisvinnere, så du trenger ikke bare å ta ordet mitt for det.

Hvis du leter etter en bok med et bestemt tema ( som oppfinnere eller folkeeventyr osv. ), ta en titt på indeks over alle boklistene mine . ( Merk: Bokomslag og titler er tilknyttede lenker. )

Her er mine beste bildebøker å gi til barn:

Gavebøker for babyer og småbarn

Ethvert barn som har begavelse til en av disse tavlebøkene, vil verne om å høre det om og om igjen. Dette er fantastiske bøker, både klassiske prisvinnere og mangfoldige, moderne valg.


Ti, ni, åtte av Molly Bang. Det er sannsynlig at noen andre vil gi babyen en kopi av den God natt måne, men hvert barn bør også eie en kopi av denne milde, tellende historien om leggetid. Det er tidenes favoritttellingbok. Det er sant at innbundet bøker er fine, men tavlebøker er mye mer babyvennlige.


Charlie Parker spilte Be Bop . Denne er også bra for førskolebarn, men da barna mine var babyer og småbarn, elsket de å høre på den jazzy, onomatopoeiske teksten.


Lille deg av Richard Van Camp er en søt tavlebok som er en øm, rimende kjærlighetshistorie fra mor og far til babyen deres.


Besos for Baby: A Little Book of Kisses av Jen Arena. Et søtt lite brett med repeterende og rimende tekst. På engelsk med noen få spanske ord.


The Going-To-Bed Book er en annen bok det er verdt å eie fordi du vil lese den igjen og igjen og igjen. Det er nesten umulig å kjede seg over Sandra Boyntons svingende, rytmiske tekst og den delen som dyrene trener etter at de allerede har gjort seg klar til sengs, er en ganske nøyaktig skildring av hva som skjer i huset vårt!

stjernetegn åndedyr

Gavebøker for småbarn og førskolebarn


Trykk her av Hervé Tullet. Ord kan ikke uttrykke hvor mye jeg elsker denne boka. Det er den ultimate interaktive boka. Hver side ber barnet om å utføre en handling som utløser en hendelse som blir avslørt på neste side. Tenk på det som en ikke-elektronisk app. Dette er min bokanbefaling # 1. Jeg gir den til alle barn fra 4 år og under. Denne boka har nå blitt veldig populær; Tullet skrev flere lignende bøker hvis barnet allerede har denne boka.


tirsdag av David Wiesner. Jeg har aldri møtt en eneste person som ikke sa 'Jeg elsker denne boka!' Det kan virke rart, men jeg tror ordløse bøker ofte gir de beste bokgavene. De vokser sammen med barnet. Når barna blir eldre, oppdager de mer og mer i illustrasjonene alene, men når de er yngre, ser det på ordløse bøker å oppmuntre til et positivt engasjement mellom foreldre og barn. Det er faktisk vist at foreldre som leser ordløse bøker bruker mer komplisert ordforråd enn når de chatter om bøker med tekst. Weisners tirsdag er en klassisk ordfri bok, full av humor og mystikk. Selv eldre barn vil elske det.


Racecar Alfabet av Brian Floca. Hver gang vi leser denne høyenergiske alfabetboken ( som ofte var ), min sønn vil ønske å komme seg ut av bilene sine og leke etterpå! Det er en stor bok og vil gjøre ganske inntrykk som en gave til en racerbilfan.


Hysj! En Thai Vuggevise av Minfong Ho. Jeg elsker denne boka! Etter at en mor har sovnet babyen sin i en hengekøye, må hun stille til lyder rundt seg. Forfatter Minfong Ho skriver hvert dyrs onomatopoetiske lyd, og jeg liker at de er uvanlige. For eksempel sier firfirsen 'tuk-ghaa', grisen sier 'uut-uut.' Den milde, rytmiske teksten skaper en så nydelig vuggesang.

Gavebøker for barn fra 4 år og oppover


Little Bear's Big House av Benjamin Chaud. Jeg liker virkelig Chauds hele Little Bear-serien. Disse store bildebøkene er fylt med tette illustrasjoner som barn elsker å undersøke. Hver boks historie følger Little Bear på et eventyr, og leserne må spore hvor han befinner seg og aktiviteter på hver dobbeltsidespredning. Mye moro!


Reise av Aaron Becker. Denne trilogien med ordløse bildebøker er utrolig nydelig og er en absolutt målesning. Ved hjelp av en rød fargestift tegner en jente en rød dør på veggen til rommet sitt og går inn i en parallell verden der eventyr med flygende tepper, onde herskere, luftskip og dristige unnslipp venter. Denne boken ( og dens oppfølgere ) vil oppmuntre barn til å fortelle det de ser på sidene og undre seg over fortellingens magi.


Vi har begge deler Zen Shorts og De tre spørsmålene av Jon Muth. Muths bøker er fantastiske for eldre barn som vil kunne grave dypt inn i betydningen av historiene-i-en-historien. Hver tankevekkende bok vil oppmuntre barna til å tenke på verdien av vennskap, å gi og tålmodighet. Jeg anbefaler disse for 5 og oppover.


Farlig noensinne av Dashka Slater. Amanita elsker farlige planter, og når naboen, prins Florian, gir henne roser, snur hun nesa opp til hun oppdager at de har torner. Florian lover å gi henne mer, men når han ved et uhell gir henne en nesebukett, setter Amanita seg for å rette opp feilen. Illustrasjonene, spesielt Amanitas frisyrer (!), Er fortryllende. Gi denne boka til et barn som går gjennom en prinsessefase!


Den andre siden av Jacqueline Woodson. Et gjerde, både metaforisk og fysisk, definerer grensen mellom Annies hvite familie og Clovers afroamerikanske. Clovers mor har fortalt henne at hun ikke skal krysse gjerdet fordi det er usikkert. I stedet sitter Clover på gjerdet og ser på den andre jenta leke. Annie nærmer seg til slutt Clover og de to sidene begynner å snakke, et vennskap dannes og gjerdet blir endelig krysset. Det er ingen didaktikk i Woodsons forfatterskap som kan få en til å krype i en bok som denne. Det endelige bildet av en jentelinje som sitter på gjerdet peker på fremtidens muligheter. Alder 5 og oppover.

658 engelnummer

Der har du det. Jeg håper jeg har gått utover den typiske gavelisten med forslagene mine. Noen valg er velkjente, andre er mindre kjente perler du vil gjerne oppdage. Uansett hva du velger, husk at bøker gir de mest herlige gaver!

Andre gaveguider du kan finne nyttige:

De beste barna

Del Med Vennene Dine: