Jackie Chan's Net Worth: A Review of Chan's Wealth and Most Outstanding Prestations

InnholdsfortegnelseHvem er Jackie Chan?

Jackie Chan er en Hong Kong-skuespiller, filmprodusent og regissør, TV-produsent, manusforfatter, kampsportartist og stuntsartist, sanger, komiker og gründer.

I filmverdenen er Jackie Chan mest kjent for sin makeløse akrobatiske kampstil, som ofte inneholder innovative stunts og improviserte våpen. Han er også kjent for å blande inn litt tegneserie lettelse inn i filmene sine, uansett filmens underliggende tema.

Chan har befalt rampelyset siden 60-tallet, og til dags dato har han vist seg i mer enn 150 filmer.

I løpet av skuespillerkarrieren har Jackie Chan vunnet over 28 priser og mottatt 34 prisnominasjoner.

Noen av hans mest fremragende priser inkluderer:

• en Oscar
• En Blockbuster Entertainment Award,
• En Day Time Emmy Award,
• Golden Horse Film Festival Award,
• 4 Hong Kong Film Awards, og
• Taurus-æresprisen i 2002

Som kampsportartist har Jackie Chan trent i Kung Fu og Hapkido.

nummer 829

Kjappe fakta

Fullt navn: Chan Kong-sang
Populært navn: Jackie Chan
Kjønn: Mann
Bursdag: 7. april 1954
Alder: 66 år
Foreldre: Charles Chan og Lee-Lee Chan
Søsken: Fang Shide, Fang Shisheng, Yulan Chan og Guilan Chan
Fødested: Victoria Peak, britisk Hong Kong
Nasjonalitet: Kinesisk (Hong Kong) og amerikansk
Etnisitet: kinesisk
Utdanning: Nah-Hwa Primary School, China Drama Academy, og Dickson College
Sivilstatus: Gift
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Joan Lin
Barn: Jaycee Chan og Etta Ng Chok Lam
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 520 millioner (per 1. november 2020)
Rikdomskilde: Skuespill, komedie, filmproduksjon og regi, TV-produksjon, manus, kampsport og stuntutøvelse, entreprenørskap, godkjennelsestilbud og andre satsinger
Høyde: 5 ′ 8 ″ (1,7 m)
Vekt: 65 kg; I pund: 143 pund.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Jackie Chan ble født 7. april 1954, i Victoria Peak, britiske Hong Kong, til Charles Chan og Lee-Lee Chan. Foreldrene hans jobbet for den franske ambassadøren i Hong Kong. Chan flyttet senere til Canberra, Australia, hvor faren hadde fått en ny jobb som kjøkkensjef for den amerikanske ambassaden.

Etter flytter til Australia , Jackie Chan meldte seg inn på China Drama Academy, og i 1976 ble han med sine foreldre i Canberra. Chan gikk kort på Dickson College mens han også jobbet som bygningsarbeider. Som bygningsarbeider ble Chan veiledet av en medarbeider ved navn Jack, hvorfra han fikk navnet sitt Jackie.

Jackie Chan begynte å vises i filmer allerede i en alder av fem. Da han var åtte år dukket han opp sammen med noen av klassekameratene i Big og Little Wong Tin Bar.

Etter å ha landet flere mindre roller ble Chan signert til Great Earth Film Company, hvor han perfeksjonerte sine akrobatiske ferdigheter. Gjennom selskapet jobbet Jackie Chan som den ledende stuntmannen i filmene Fist of Fury og Enter the Dragon, med den legendariske Bruce Lee .

Det var imidlertid først i 1973 at Jackie Chan fikk sin første hovedrolle i filmen Little Tiger of Canton. Siden har han aldri sett seg tilbake.

Noen av Chans mest suksessrike filmer så langt inkluderer:

• The Snake in the Eagle's Shadow (1978),
• Drunken Master (1978),
• The Big Brawl (1980),
• Rumble in the Bronx (1995),
• Rush Hour (1998), som førte til to oppfølgere - Rush Hour 2 og Rush Hour 3, og
• Shanghai Noon (2000)

Jackie Chans nettoverdi

Per 1. november 2020 hadde Jackie Chan en nettoverdi på 520 millioner dollar. Chan har tjent mye av sin rikdom fra sin lange karriere i filmindustrien, som inkluderer skuespill, filmproduksjon og regi, manusforfatter og TV-produksjon. Til dags dato har alle filmer som Jackie Chan har spilt i, produsert eller regissert, samlet inn mer enn 5 milliarder dollar over hele verden.

I et typisk år tjener Chan i gjennomsnitt 50 millioner dollar, hvorav mye kommer fra underholdningsrelaterte satsninger og hans andre investeringer.

Følgende er et høydepunkt i Jackie Chans inntjening de siste årene:

• 2015 - Tjenes $ 50 millioner,
• 2016 - Tjenes 61 millioner dollar,
• 2017 - Tjenes $ 49 millioner
• 2018 - Tjenes $ 48 millioner,
• 2019 - Tjenes $ 68 millioner, og
• 2020 - Tjenes 40 millioner dollar

Selv om det er lite kjent om hvor mye Jackie Chan tjener på filmene sine, forblir Rumble in the Bronx og Rush Hour-serien noen av hans best betalte filmer noensinne. Han tjente angivelig 4 millioner dollar fra Rumble in Bronx i 1995 og opptil 40 millioner dollar i Rush Hour-serien.

Som filmprodusent har Jackie Chan produsert mange av filmene sine gjennom sitt eget produksjonsselskap, JCE Movies Limited. Han er også tilknyttet to andre store filmproduksjonsselskaper - Jackie & Willie Productions og Jackie & JJ Productions.

Foruten skuespill og filmproduksjon, er musikk Jackie Chans andre store underholdningsrelaterte inntektstaker. Chan har gitt ut musikkalbum siden 1984. Han har også fremført vokal på forskjellige språk, inkludert engelsk, kantonesisk, mandarin, taiwansk og japansk.

Hittil har Jackie Chan 20 album og mer enn 100 sanger til navnet sitt. Noen av Chans sanger har blitt brukt som lydspor i populære filmer som The Young Master (1980) og Police Story (1985). I 2007 ga han ut det offisielle 1-årige nedtellingen til sommer-OL 2008, kjent som We Are Ready. Han fortsatte også med å gi ut et av de eneste to offisielle OL-albumene, med tittelen Official Album for the Beijing 2008 Olympic Games - Jackie Chan’s Version.

Jackie Chan har også tjent noen millioner på produktpåtegninger. Spesielt støttet han Little Tyrant, et produkt som forsøkte å omgå Kinas forbud mot videospillkonsoller.

Som investor har Jackie Chan interesser i kles- og matindustrien. Han eier også klubbtreningssentre og en sushirestaurantkjede, samt en rekke kaker og sjokolade. For ikke å nevne en av Kinas største kinokjeder kjent som Jackie Chan Theatre International.

Leksjoner fra Jackie Chan

1. Vær lidenskapelig opptatt av jobben din

Jackie Chan er best kjent for å ha kastet sin fulle vekt bak hvert prosjekt han gjennomfører. Noe som forklarer hvorfor han har fått mange skader ved å utføre stunts under produksjonen av noen av filmene hans.

2. Vær konsekvent

Svært få skuespillere kan styre rampelyset i nærmere seks tiår. Chans evne til å opprettholde konsistens gjennom actionfilmene hans er grunnen til at han har vært relevant til dags dato.

3. Gi sjenerøst

Chan er ikke bare en av de rikeste skuespillerne på planeten, men også en av de mest filantropiske. Han kom en gang på Forbes ’liste over de 10 mest veldedige kjendisene.

Berømte sitater av Jackie Chan

kreft penger horoskop

'Å være stille og ikke gjøre noe er to helt forskjellige ting.'

'Kino gjenspeiler kultur, og det er ingen skade å tilpasse teknologien, men ikke på bekostning av å miste originaliteten.'

“Ikke la omstendighetene kontrollere deg. Du endrer omstendighetene dine. ”

liste over bøker for barn

“Jeg gjør små ting. Jeg prøver å gjøre gode ting hver dag. ”

'Hvis man ikke knytter seg til mennesker og ønsker, skal hans hjerte aldri knuses.'

Konklusjon

Jackie Chan vil gå inn i historien som en av de dyktigste akrobatene noensinne som har prydet filmverdenen. Takket være hans dristige personlighet og dype lidenskap for jobben sin, har Chan vært et kjent navn i actionfilmens år.

Del Med Vennene Dine: