Finn Ut Antall Engel

Matematikkbøker for førskolebarn

Denne listen over mattebøker for førskolebarn er den andre i en serie av matteboklister Jeg gjør det i samarbeid med The Measured Mom. Sist jeg delte mattebøker for babyer og småbarn , og selv om disse førskolebøkene er langs lignende temaer for å telle, utforske former og mønstre, er konseptene aldri så litt mer sofistikerte på en måte som utfordrer 3 til 5-åringer, som raskt utvider sin evne til å forstå matematiske begreper.

Matematikkbøker for førskolebarn, barn i alderen 3 til 5.

Som du elsker, ELSKER jeg uanstrengt undervisning som disse enkle førskolematematiske aktiviteter for førskolebarn , og å lese for barna dine er absolutt en av de enkleste måtene å hjelpe barnet ditt på!

Det er mye av bøker jeg kunne ha lagt til i denne listen. I aldri er det mangel på telling, form og mønsterbøker for førskolebarn. Denne boklisten er en fin måte å starte, men er på ingen måte uttømmende! Når du begynner å se på biblioteket, vil du enkelt finne mange flere å legge til i leselisten din. (Merk: tilknyttede lenker nedenfor.)

Førskole matte bøker om telling

Førskolebarn er klare til å øve på å telle gjenstander, fremover og bakover. De kan begynne å bruke telling på hverdagen. Disse bøkene oppmuntrer dem også, så se matematikk i verden rundt dem.


Tjue store lastebiler midt i gaten vil bli elsket av barn overalt. Jeg mener, hvilket barn elsker ikke en god trafikkork? Når en isbil går i stykker, begynner bunken. En ung gutt på sykkel tilbyr forskjellige løsninger for å løse problemet, og når syltetøyet tømmes, får han sin søte belønning.


Fest for 10 . En familie handler for, forbereder og setter seg sammen til et måltid. Jeg elsker spesielt bøker som viser matematikk i hverdagssituasjoner som shopping og matlaging. Det kan til og med få den lille interessert i å telle neste gang du legger henne i handlekurven i matbutikken! I tillegg er jeg alt for bøker som viser familier som har det gøy sammen.

300 engelnummer


La oss telle geiter! er en sjarmerende, rimende bok av Mem Fox om å telle geiter som gjør tullete ting. Jeg har lest det mange ganger i løpet av historien sammen med førskolemengden, og det klarer aldri å få barna til å le.


Har du sett dragen min? En gutt leter over en innviklet tegnet New York City etter dragen. Barn vil ha det gøy med å lete etter skjulte gjenstander mens de øver på å telle til 20. Dette var en av mine barnas favorittbøker i fjor .

Førskole matematikkbøker om former og mønstre

Barn i alderen 3-5 lærer ferdigheter som de vil bruke på avansert matematikk senere i livet. Ikke press dem, skjønt! La dem lære gjennom uformell lek med mønstre og former. Disse bøkene vil mate inn i den naturlige nysgjerrigheten, og de vil også glede seg over å utforske former ved å lage sine egne formbok som denne !


Max fant to pinner . Gjett hvor de mest engasjerende mønstrene ligger? Musikk! Jeg elsker denne boka om en gutt som begynner å slå ut musikalske mønstre med to pinner han finner i løpet av en luftig dag. Han tapper lydene han hører rundt seg i rytmiske mønstre. Les det høyt for barna og oppfordre dem til å tappe ut eller si sine egne musikalske mønstre.


Round is a Mooncake: A Book of Shapes . Fortalt i et mildt rim, en ung jente ser seg rundt i hjemmet og nabolaget og oppdager formene i gjenstander. Mange av gjenstandene er kulturelt kinesiske, som dim sum og blekkstein. Det er en ordliste bak, slik at barna kan lære om ukjente ting. Jeg er en stor fan av illustrasjonene til Grace Lin, som gir denne boka liv.


Color Zoo Board Book . Lois Ehlerts karakteristiske dristige, grafiske stil vises med denne smarte utstansede formboken. Når hver side snus, avslører et nytt lag et annet dyr. På baksiden av hver side er formen merket slik at små barn kan sammenligne hvilke former som brukes til å lage hver skapning.

morsomme enkle spill for barn


Tomme for tommer . Denne klassiske boken viser mer enn hvordan en tommeorm overvurderer sultne fugler, den introduserer barna til målekonseptet på en morsom måte.


The Line Up Book . Elsker dere barna å stille opp? Guttene mine lagde for alltid kryssende linjer med biler og lastebiler. Neste gang du går over en av deres lange, svingete leker med leker, klapper du deg selv på ryggen, fordi barnet ditt lærer alt om mønster og romlige forhold, viktige ferdigheter for matematisk læring.


Rooster’s Off to See the World. Når de følger hane på reisen, teller barna først grupper av dyr når de samles for å bli med i hane. Så når hver av gruppene blir slitne, teller de bakover og setter scenen for fremtidig tillegg og subtraksjonslæring.


Endringer, Endringer . I denne fantastiske historien bygger to leker et blokkhus. Når ting begynner å gå galt, bygger de seg på en smart måte for å holde tritt med den skiftende situasjonen. Enhetsblokker er sannsynligvis det beste leketøyet for å fremme tidlig matematisk læring hos førskolebarn ( og utover ).


Dørklokken ringte . Sørg for å ha en tallerken med informasjonskapsler i nærheten når du leser denne boka! Hutchins bruker en gruppe forskjellige barn som setter seg ned for en matbit som ramme om en historie om deling og en veldig enkel og tidlig leksjon i divisjon. Dørklokken begynner å ringe, og når flere barn begynner å komme, deles informasjonskapslene mellom flere og flere barn.

17. september dyrekretsen


Kuber, kjegler, sylindere og kuler . Tana Hoban har en samling bøker som alle er verdt å sjekke ut fra biblioteket. Sett deg ned med barnet ditt og identifiser de tredimensjonale objektene i Hobans fotografier. Vi er vant til å peke firkanter, trekanter og sirkler, men deres 3D-kolleger skal ikke utelates fra ligningen.


Perfekt torg er en populær bok der en fargerik firkant forvandles når den blir kuttet og omorganisert. Du vil ikke kunne motstå å koble denne boken med et kunstprosjekt, da førskolebarnen din utforsker sin egen kraft til å transformere former med litt klipping og rive.

Hvilke bøker vil du legge til i denne listen? Det er mange!

Alle disse mattebøkene for førskolebarn hopper av poeng for å bruke matematikk i hverdagen. For mer om enkle og morsomme praktiske aktiviteter for å oppmuntre små barn til å elske matte, les 7 enkle matematikkaktiviteter for førskolen hos The Measured Mom.

Førskole matte aktiviteter

Morsomme mattebøker for førskolebarn.

Del Med Vennene Dine: