Arbeidsark og fakta fra første verdenskrig (WW1).

Første verdenskrig (1 verdenskrig) også kjent som første verdenskrig, var en global krig sentrert i Europa som begynte 28. juli 1914 og varte til 11. november 1918. Krigen varte i nøyaktig fire år, tre måneder og 14 dager. Før andre verdenskrig begynte i 1939, ble første verdenskrig kalt den store krigen, verdenskrigen eller krigen for å avslutte alle kriger. 135 land deltok i første verdenskrig, og mer enn 15 millioner mennesker døde. Se faktafilen nedenfor for mer informasjon om første verdenskrig.Første verdenskrig var en militær konflikt som varte fra 1914 til 1918 som involverte nesten alle verdens største makter. Det involverte to motstridende allianser - de allierte og sentralmaktene. Landene til de allierte inkluderte Russland, Frankrike, Det britiske imperiet, Italia, USA, Japan, Rumania, Serbia, Belgia, Hellas, Portugal og Montenegro. Sentralmaktenes land inkluderte Tyskland, Østerrike-Ungarn, Tyrkia og Bulgaria.

engel nummer 64

WW1-fakta som er oppført på denne siden er fantastiske og veldig interessante når du tenker på at hendelsene skjedde i svært nyere historie.

WW1-fakta for barn

 • Første verdenskrig utløste 28. juni 1914. 1. verdenskrig ble utløst 28. juni 1914 av attentatet mot Erkehertug Franz Ferdinand av Østerrike og hans gravide kone Sophie. Erkehertug Franz Ferdinand av Østerrike var nevøen til keiser Franz Josef og arving til tronen til Østerrike og Ungarn. Attentatet ble planlagt av en serbisk terrorgruppe, kalt The Black Hand, og mannen som skjøt Franz Ferdinand og hans kone var en bosnisk revolusjonær ved navn Gavrilo Princip.
 • En primær årsak til WW1 var en forskjell i utenrikspolitikk. Selv om drapet på Franz Ferdinand utløste første verdenskrig, var det bare den umiddelbare årsaken. Ulikheter om utenrikspolitikk mellom de store verdensmaktene var den underliggende årsaken til krigen.
 • Første verdenskrig hadde mange årsaker :
  • Et virvar av allianser inngått mellom land, for å opprettholde en balansemakt i Europa, som førte til omfanget av konflikten.
  • Bosniakrisen der Østerrike-Ungarn overtok den tidligere tyrkiske provinsen Bosnia i 1909 og gjorde Serbia sint.
  • Land bygget sine militære styrker, våpen og slagskip.
  • Land ønsket å gjenvinne tapte territorier fra tidligere konflikter og bygge imperier.
  • Den marokkanske krisen der tyskerne protesterte i 1911 mot den franske besittelsen av Marokko.
 • Første verdenskrig ble kjent under en rekke forskjellige navn. Andre navn for første verdenskrig inkluderer 'The War to End All Wars', The War of the Nations, WW1 og 'The Great War'.
 • Amerikanerne ble med i 1. verdenskrig etter at 128 amerikanere ble drept av en tysk ubåt. I 1915 ble den britiske passasjersluppen Lusitania senket av en tysk ubåt. I alt mistet 1195 passasjerer, inkludert 128 amerikanere, livet. Amerikanerne ble rasende og la press på den amerikanske regjeringen for å gå inn i krigen. President Woodrow Wilson ønsket en fredelig slutt på krigen, men i 1917, da tyskerne kunngjorde at deres ubåter ville senke ethvert skip som nærmet seg Storbritannia, erklærte Wilson at Amerika ville gå inn i krigen og gjenopprette freden i Europa. USA gikk inn i krigen 6. april 1917.
 • 8 millioner soldater døde i første verdenskrig og 21 millioner ble såret. 65 millioner soldater ble mobilisert under krigen, 8 millioner soldater døde og 21 millioner soldater ble såret. 58 000 britiske soldater gikk tapt den første dagen i slaget ved Somme. Kjemiske våpen ble først brukt i første verdenskrig. Kjemikaliet var sennepsgass.
 • USA brukte bare syv og en halv måned i faktisk kamp. USA var i krigen i faktisk kamp i bare syv og en halv måned, hvor 116 000 ble drept og 204 000 ble såret. I slaget ved Verdun i 1916 var det over en million tap på ti måneder.
 • I 1918 streiket tyske borgere og demonstrerte mot krigen. Den britiske marinen blokkerte tyske havner, noe som førte til at tusenvis av tyskere sultet og økonomien kollapset. Da led den tyske marinen et stort mytteri. Etter den tyske keiseren Kaiser Wilhelm II abdiserte den 9. november 1918, og lederne fra begge sider møttes i Compiegne, Frankrike. Fredsvåpenhvilen ble undertegnet 11. november. Ved slutten av krigen hadde fire imperier - det russiske imperiet, det osmanske riket, det tyske riket og det østerriksk-ungarske riket kollapset på grunn av krigen.
 • I 1919 avsluttet Versailles-traktaten offisielt første verdenskrig. Traktaten krevde at Tyskland aksepterte det fulle ansvaret for å forårsake krigen; gjøre erstatninger til noen allierte land; overgi noe av territoriet til omkringliggende land; overgi sine afrikanske kolonier; og begrense størrelsen på militæret. Traktaten opprettet også Folkeforbundet for å forhindre fremtidige kriger. Folkeforbundet hjalp Europa med å gjenoppbygge og femtitre nasjoner ble med innen 1923. Men det amerikanske senatet nektet å la USA bli med i Folkeforbundet, og som et resultat fikk president Wilson, som hadde opprettet forbundet, en nervøs kollaps og tilbrakte resten av sin periode som invalid.
 • Tyskland ble med i Folkeforbundet i 1926, men mange tyskere var veldig harme over Versailles-traktaten. Tyskland og Japan trakk seg fra Folkeforbundet i 1933. Italia trakk seg tre år senere. Folkeforbundet klarte ikke å stoppe tysk, italiensk og japansk fra å utvide sin makt og ta over mindre land. Mange tror at første verdenskrig aldri tok slutt, og at andre verdenskrig aldri ville ha skjedd hvis ikke for første verdenskrig.

Flere interessante fakta om WW1

 • En eksplosjon på slagmarken i Frankrike ble hørt i England. Det meste av første verdenskrig ble utkjempet i gjørme og skyttergraver, men en gruppe gruvearbeidere ville også grave underjordiske tunneler og detonere miner bak fiendens skyttergraver. I Messines Ridge i Belgia detonerte disse gruvearbeiderne over 900 000 pund med eksplosiver på samme tid, og ødela den tyske frontlinjen. Eksplosjonen var så høy og kraftig at den ble hørt av den britiske statsministeren David Lloyd George – 140 mil unna i Downing Street.
 • WW1-journalister risikerte livet for å rapportere om krigen. Regjeringen prøvde å kontrollere strømmen av informasjon fra frontlinjen under krigen, og journalister ble forbudt å rapportere. Krigskontoret vurderte å rapportere om krigen som å hjelpe fienden, og hvis journalister ble tatt, risikerte de dødsstraff. En håndfull journalister risikerte livet for å rapportere om krigen og de harde realitetene som soldatene møtte.
 • 12 millioner brev ble levert til frontlinjen hver uke. Selv i krigstider tok det bare to dager før et brev ble levert fra Storbritannia til Frankrike. Et spesialbygd postsorteringskontor ble opprettet i Regent's Park før brevene ble sendt til skyttergravene i frontlinjen. Da krigen tok slutt, hadde over to milliarder brev og 114 millioner pakker blitt levert til skyttergravene!
 • Plastisk kirurgi ble oppfunnet på grunn av første verdenskrig. Et av de tidligste eksemplene på plastisk kirurgi kom under første verdenskrig da en kirurg ved navn Harold Gillies hjalp splitter ofre med forferdelige ansiktsskader. Splinter forårsaket mange ansiktsskader i første verdenskrig, og det vridde metallet ville påføre langt verre skader enn de rette sårene til en kule. Dr. Gillies var banebrytende for de tidlige teknikkene for ansiktsrekonstruksjon.
 • Den yngste britiske soldaten i første verdenskrig var bare 12 år gammel. Over 250 000 mindreårige soldater fikk kjempe i første verdenskrig. Den yngste var en gutt ved navn Sidney Lewis som bare var 12 år gammel, men løy om alderen for å bli med. Det var mange tusen mindreårige gutter som vervet seg og de fleste løy om alderen deres. Noen ble med for kjærligheten til landet sitt, mens andre gjorde det for å rømme fra livene og de dårlige forholdene de levde under.
 • Blodbanker ble utviklet under første verdenskrig. Det var under første verdenskrig at rutinemessig bruk av blodoverføring ble brukt til å behandle sårede soldater. Blod ble overført direkte fra en person til en annen. I 1917 etablerte en amerikansk hærlege ved navn kaptein Oswald Johnson den første blodbanken på vestfronten. Han brukte natriumsitrat for å forhindre at blodet koagulerte og ble ubrukelig. Blodet ble oppbevart på is i så lenge som 28 dager og ble transportert ved behov til ryddestasjoner for bruk i livreddende operasjoner på soldater som hadde mistet mye blod.
 • 9 av 10 britiske soldater overlevde skyttergravene. Britiske loddemetaller var sjelden i skuddlinjen i første verdenskrig. De beveget seg rundt grøftesystemet konstant og ble vanligvis holdt fra farene ved fiendtlig ild. De fleste britiske soldater i livet under første verdenskrig ville ha regelmessige rutiner og kjedsomhet.
 • Hærens generaler måtte forbys fra å gå 'over the top'. En vanlig stereotypi er at vanlige loddemidler ble brukt av de høyerestående - løver ledet av esler som det sies. Eslene var de inkompetente generalene som ikke tilbrakte noen tid i frontlinjen mens tusenvis av loddemenn – løvene – ble drept. Faktisk ønsket så mange britiske generaler å kjempe, og de måtte bli utestengt fra å gå over toppen fordi de ble drept og erfaringen til en general var for viktig til å miste.

Arbeidsark for første verdenskrig

KOMPLETT 40 siders guide til 1. verdenskrig.

Hele denne enhetsplanen vil gi elevene eller barna hele utdanningen de trenger under den store krigen. Med over 40 sider med utfordrende regneark og aktiviteter, er dette en omfattende enhetsplan som kan brukes i ethvert læringsmiljø.

Innenfor denne enheten vil du utforske alle aspekter av WW1. Fra bakgrunnen og årsaken til første verdenskrig til forholdene de soldatene måtte tåle som var i skyttergravene. Studentene blir også utfordret på slutten av hver studieveiledning med en rekke unike arbeidsark. Hvert arbeidsark er designet for å spesifikt teste barnets kunnskap og forståelse av den store krigen. Nedenfor er listet opp hovedkonseptene som elevene kan forstå ved å fylle ut disse regnearkene.

Begreper som undervises i denne enhetsplanen

 • Studentene leser teksten nøye og svarer på utfordrende spørsmål basert på den medfølgende studieveiledningen.
 • En rekke regneark og konsepter for å utvide studentenes sinn og tilpasse seg vanlige kjernestudiekriterier.

Viktige læringspunkter:

 • Fremhev alvorlighetsgraden og forholdene menn, kvinner og barn ble utholdt gjennom hele krigen
 • Oppmuntrer studenten til å anvende kunnskap lært til studiene.
 • Engasjerer hjernen deres i kritisk tenkning.
 • Arbeidsark tar sikte på å generere analyse og forståelse av dette historiske emnet.
 • Studenten skal aktivt reflektere over det studerte og hjelpe dem til å få en dypere forståelse av hvordan forhold var for de involverte.

Denne nedlastingen inkluderer følgende regneark:

Horoskop for 30. januar
 • Fakta om utvidelse vestover
 • De originale tretten koloniene
 • Kartlegging av Vesten
 • Indianske indianerstammer
 • Transport og kommunikasjon
 • California Gold Rush
 • Fordeler og ulemper med utvidelse
 • USAs presidenter
 • Manifest skjebne
 • Ville ville vesten
 • USA i dag

Link/siter denne siden

Hvis du refererer til noe av innholdet på denne siden på ditt eget nettsted, vennligst bruk koden nedenfor for å sitere denne siden som den opprinnelige kilden.

Arbeidsark og fakta fra første verdenskrig (WW1): https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 26. juni 2020

Link vil vises som Arbeidsark og fakta fra første verdenskrig (WW1): https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 26. juni 2020

Bruk med hvilken som helst læreplan

Disse regnearkene er spesielt utviklet for bruk med enhver internasjonal læreplan. Du kan bruke disse regnearkene som de er, eller redigere dem ved hjelp av Google Slides for å gjøre dem mer spesifikke for dine egne elevferdighetsnivåer og læreplanstandarder.

Del Med Vennene Dine: