12 Praktiske livsaktiviteter for barn

Da jeg var yngre, oppdaget jeg Montessori , og selv om jeg aldri fulgte deres aktiviteter og leksjoner strengt tatt, elsket jeg ideen bak den og prøvde å innlemme aktivitetsideene i vår daglige læring. Jeg ble spesielt tiltrukket av Montessoris vekt på praktiske livsaktiviteter. Praktiske livsaktiviteter er en fantastisk måte å bevisst lære barna om 'vanlig liv'.Montessori-inspirerte praktiske livsaktiviteter (1) (1)

Følgende liste over praktiske livsaktiviteter er noen av måtene jeg elsket å oppmuntre sønnene mine til å gjøre 'ekte arbeid' på en måte som virket attraktiv for dem, i stedet for å få det til å føle seg som et arbeid. Min nabo ga meg en hånd-ned-kopi av Undervisning i Montessori i hjemmet: Førskoleår: Førskoleår (tilknyttet lenke) og jeg syntes det var veldig nyttig. Bortsett fra å lese Montessori-fokuserte blogger, var det min primære kilde til inspirasjon.

En av fordelene med å undervise i praktiske livsferdigheter er ikke bare å få barna til å hjelpe med gjøremål, men barna begynner å forstå bedre hvor mye arbeid foreldrene må gjøre. De setter pris på verdien av det som går med å ta vare på et hjem, lærer ansvar og blir rundt mer gjennomtenkte barn.

Tips : Klikk på lenkene nedenfor hvis du vil se litt mer om hver aktivitet.

19 nov stjernetegn

Dekke på bordet . For å lære sønnen min å dekke bordet, laget jeg en enkel læringsdisk.

Vask av vinduer . Å vaske vinduer var en overraskende hit. Jeg antar at det er fordi det alltid er morsomt å jobbe med en sprayflaske! (Husk å mal over dem først !!)

å vaske vinduer er en praktisk livsaktivitet

Binder sko . Jeg vet ikke om dette kvalifiserer som en praktisk livsaktivitet i den offisielle Montessori-håndboken, men jeg syntes det var utrolig praktisk å få sønnen min til å binde sine egne sko. Klikk på den lenken for å lære kaninens rim!

horoskop 20 juni

Undervisning av barn ikke å smelle døren . Jeg var så sliten, sliten, lei av å høre døren smelle. Han ville smelle døren uansett humør. Tips: peppy holdning kreves.

Lære å forbered en matbit med en kniv . Å tilberede sin egen matbit som en praktisk livsaktivitet ga sønnen min en fantastisk følelse av prestasjon.

Tar målinger . Barn kan hjelpe til med å pusse opp eller flytte møblene!

Dunkende krydder . Sønnen min elsket å bli fortalt at det var greit å slå bort! I tillegg er det en flott måte å få ut overflødig energi!

Øve på ved hjelp av en trakt . Dette er flott når du tar med matvarer i bulk. Som du kan se, kan det bli litt rotete, men å rydde opp etterpå er en del av læringsopplevelsen. Hvis de fyller en krukke med krydder, er det også en flott luktopplevelse!

Fylle en krukke med målebeger og trakt

Avskalling av erter. Denne praktiske livsaktiviteten fungerer alltid, finn motor og holder dem opptatt under tilberedningen av måltidet. Se 10 flere måter barna kan hjelpe på kjøkkenet .

Ta vare på planter . Å lære barn å ta vare på husplanter forbinder dem med naturen når de ikke kan komme seg ut og gir dem en måte å tilføre skjønnhet til verden. I tillegg, hvilket barn elsker ikke en sprayflaske?

spill fra hele verden

Vaske opp . Vi vil alle ha hjelp med oppvasken, nei?

Forbereder gjenstander til komposten . Lær barna viktigheten av å leve grønt!

Selvfølgelig er det mange andre måter å lære praktiske ferdigheter på, som å lage sengen, feie gulvet, rydde opp leker. Jeg fant ut at en av de viktigste aspektene ved å lære sønnene mine om disse 'husarbeidene' ikke var å nærme seg dem som 'gjøremål', men bare som stoffet i det daglige.

Del Med Vennene Dine: