Finn Ut Antall Engel

30 dager med forskjellige bøker for barnehage og første klasse

Vi er tilbake med den andre listen over 30 dager med forskjellige bildebøker! Som den forrige listen over forskjellige bøker for førskolebarn , denne listen er designet for å gi deg og barna dine en måneds verdi av å lese i en liste. Selv om jeg har merket dette som en liste med forskjellige bøker for barnehage og første klasse, er aldersanbefalingen ikke streng! Gjerne vil noen av bøkene på forrige liste også kunne nytes av barnehager og førsteklassinger, og eldre barn vil også glede seg over disse mangfoldige og flerkulturelle bildebøkene!

Diverse bøker for barnehage og første klasse. Passer bra i alderen 4-8 år.

Disse bøkene gjenspeiler et mangfold av opplevelser og flerkulturelle familier. Listen er delt inn i seks uker med fem bøker hver, for å gjøre det enkelt for lærere og andre omsorgspersoner, men foreldre kan velge å lese en bok hver dag i en måned. Selvfølgelig kan du mikse eller matche etter eget ønske. Ingen resepter! Glad lesning. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

Mer:

30 dager med mangfoldige bøker for 2. og 3. klasse

UKE EN

30 Diverse bildebøker for barnehagen

I dag av Julie Morstad. Jeg elsker denne ekstra store boka med sine utallige illustrasjoner. Det begynner med at en jente våkner og teksten spør 'Hva skal jeg gjøre i dag?' Hver beslutning, fra å velge en frisyre til å velge en matbit til å lese en bok til å plukke transport, tilbyr en rekke forskjellige alternativer, hver illustrert og merket. Boken er fylt med barn med alle bakgrunner, og barna vil elske å diskutere hvordan de ville tilbringe dagen!

Konfetti: Dikt for barn av Pat Mora, illustrert av Enrique O. Sanchez. Dette er en gledelig samling av korte dikt drysset med spanske ord. Pat Mora har gjort en fantastisk jobb med å komponere dikt som vil appellere til veldig små barn på en rekke emner som farger, natur, telling og hverdagsøyeblikk.

Hei farvel hund av Maria Gianferrari, illustrert av Patrice Barton. Zara har en hund som heter Moose. Elg elsker Zara så mye at han vil gå med henne overalt. Elg er ikke en tjenestehund, men andre ser på potensialet hans som en god følgesvenn, og Moose går gjennom opplæringen for å bli terapihund. Selv om Zara sitter i rullestol, handler ikke historien om hennes fysiske utfordringer, den handler om gleden ved vennskap med en furry venn.

Thunder Boy Jr. av Sherman Alexie er både morsom og tankevekkende. Thunder Boy, Jr. ønsker at han hadde et normalt navn, som søsteren. Og det gjør han ikke som å bli kalt 'Little Thunder', som høres ut som en burp eller en prut. ' Han satser på å velge et nytt navn, kanskje et som gjenspeiler en av hans store prestasjoner. Til slutt legger han seg til et perfekt navn - et som både er hans eget og som fortsatt knytter ham til faren sin.

Jeg er muslim av Mark Gonzales, illustrert av Mehrdokht Amini. Fortellingen er skrevet som et brev fra en far til datteren, men den leser som et dikt. Faren erkjenner at barnet hans vil ha spørsmål om hvem hun er og hva hun kan oppnå. Feirens brev feirer deres felles tro og kultur og språk, og har som mål å gi datteren tillit og stolthet over hennes identitet som latina og som muslim.

UKE TO

Barnehage mangfoldige bildebøker

Dette er hvordan vi gjør det av Matt Lamothe. Boken følger syv barn fra forskjellige land: Italia, Japan, Uganda, Russland, India, Peru og Iran. Hvert moderne barn beskriver hjemmet, skolen, familien, maten og det daglige. Dette er et flott utgangspunkt for samtaler om forskjeller og likheter mellom livet i forskjellige land, men også hvordan barn i samme land ikke alle lever på samme måte. På slutten avslører fotografier de faktiske familiene som er avbildet i boka. Jeg elsker bokens store størrelse, og hvordan illustrasjonene innbyr til langvarig gjennomgang.

Cora Cooks Pancit av Dorina K. Lazo Gilmore, illustrert av Kristi Valiant. Bekjennelse: Jeg har et mykt sted for bildebøker som viser familier som lager mat. Jeg vet ikke hvorfor, siden matlaging egentlig ikke er min greie. Coras favoritt filippinske rett er pancit, et nudel- og kyllingmåltid. En dag, når hennes eldre søsken begir seg ut til kjøpesenteret, hopper Cora på sjansen til å hjelpe mamma å lage den deilige retten. Under tilberedningen av maten lærer Cora om familiens historie og filippinske kultur.

Marisol McDonald stemmer ikke overens / Marisol McDonald stemmer ikke overens av Monica Brown, illustrert av Sara Palacios. Rødhodet halvskotsk halvperuviansk Marisol spretter av siden med stor entusiasme og elsker hennes uoverensstemmende liv. Når venninnen, Ollie, utfordrer henne til å 'matche', opplever Marisol at hun er misfornøyd med livet som konformist. Dette er en flott historie som understreker viktigheten av å omfavne og akseptere ens unike. En tospråklig bok.

Stella bringer familien av Miriam B. Schiffer. Stella føler seg ikke annerledes enn de andre barna, men hun innser at foreldrene er forskjellige fra mange andre familier hun kjenner. Skoleklassen hennes planlegger en morsdagsfeiring, så Stella kommer på en måte å inkludere sine to pappaer. Den herlige måten boken kommuniserer på at Stellas pappaer kan gjøre alle tingene en mor kan gjøre, sender en positiv melding om at familier kan se annerledes ut, men kjærligheten er den samme.

Mer igami av Dori Kleber, illustrert av G. Brian Karas. Dette er en søt historie om utholdenhet. Etter at moren til klassekameraten lærer ham origami, er Joey fast bestemt på å være en hovedmappe. Men det krever mye øvelse! Han finner det perfekte stedet å finpusse ferdighetene sine på den lokale restauranten. Jeg elsket hvordan Joey brukte tid på å brette alt han kunne få tak i, inkludert pengene!

UKE TRE

Ulike bildebøker for første klasse

Helt til Havana av Margarita Engle, illustrert av Mike Curato. Jeg elsket rytmen til denne boka! En gutt og hans familie kjører til Havana i bilen sin, Cara-Cara. Underveis tar gutten inn alle severdighetene og lydene fra stasjonen, spesielt lydene fra hans elskede bil. Illustrasjonene er fantastisk levende. Dette er et flott høytleset valg.

En hatt for fru Goldman: En historie om strikking og kjærlighet av Michelle Edwards, illustrert av G. Brian Karas. Dette er en slik og utrolig søt og inspirerende historie! Fru Goldman, en jødisk kvinne, lager hatter til andre og fremførte en mitzvah . Latina-naboen Sophie liker å hjelpe henne ved å lage pom poms som topper hver og en. Når vinteren kommer, merker Sophie at fru Goldman ikke har en egen hatt, og selv om strikking er utfordrende for Sophie, setter hun i gang med å lage en hatt til venninnen. Når hun er ferdig med hatten, betyr mangelen på strikkeevner at hatten har noen hull. Siden Sophie vet at Mrs. Goldman elsker sine pom poms, dekker Sophie imidlertid hullene på en kreativ måte. Fru Goldman elsker selvfølgelig hatten og vennligheten som er vist henne.

The Name Jar av Yangsook Choi. Unhei har nettopp flyttet til Amerika fra Korea. Hun elsker navnet sitt, men når de andre barna ikke kan uttale det, bekymrer hun seg for å passe inn. Hun bestemmer seg for at hun skal velge et nytt amerikansk navn. Klassekameratene hennes fyller opp en krukke med potensielle nye navn, men med støtte fra andre bestemmer Unhei at hun vil beholde sitt koreanske navn. Denne boka er så viktig, spesielt i klasserom der barn kan ha navn som det er vanskelig for engelsktalende å si. Navn er en stor del av en persons identitet, og vi tjener barn godt ved å verdsette dem.

Tilbake til forsiden og opp ned av Claire Alexander. Klassen lager kort til rektor, men Stan har problemer med å lage bokstaver, og hans håndskrift er grumsete og uleselig. Han føler seg motløs, men vet ikke hvordan han kan be om hjelp. Mange foreldre har barn som sliter sterkt med håndskrift, og denne søte boken understreker viktigheten av å få hjelp til kampene og gi seg selv tillatelse til å ta den tiden som er nødvendig for å lære og utføre sine oppgaver.

Kanskje noe vakkert av F. Isabel Campoy og Theresa Howell, illustrert av Rafael López. Denne boka er basert på en sann historie. Mira og naboene forvandler miljøet med fargerike veggmalerier. Jeg elsker de livlige illustrasjonene og budskapet om at kunsten gjør livet bedre!

UKE FIRE

uke fire av forskjellige bøker for barnehager

Vannprinsessen av Susan Verde, og Georgie Badiel, illustrert av Peter H. Reynolds. Jeg elsket denne boken da jeg leste den, og jeg ble overrasket over at jeg ikke allerede hadde den på en liste! I et afrikansk samfunn er vann dyrebart, og hver dag må Gie Gie og de andre jentene reise langt for å hente klart drikkevann til samfunnet. Gie Gie kan beordre andre naturkrefter: hun temmer hundene, hun leker gjemsel med vinden, men hun ser ikke ut til å gjøre vannet trygt å drikke. Men hun holder ut og gir aldri opp håpet om at hun en dag vil ha nok rent, klart vann.

Lucia the Fighter av Cynthia Leonor Garza, illustrert av Alyssa Bermudez. Dette er en morsom, sprudlende bok, som du kan parre med Child Wrestles the World ( 30 dager med mangfoldig liste over førskolebøker ). Lucia løper gjennom lekeplassen med den røde kappen, og guttene forteller henne at jentene ikke kan være superhelter. Dette gjør Lucia sint, 'Spicy mad. KA-POW slags sint. ' Deretter forteller bestemoren henne om luchadorasene, og sammen klekker de en fantastisk plan.

Jeg er ny her av Anne Sibley O’Brien. Hvert barn vet hvordan det er å gå inn i et rom og ikke kjenne noen. Sammensatt det med å ikke være i stand til å snakke språket, eller ikke være kjent med kulturen, og det kan føre til en viss angst. Tre barn - fra Guatemala, Korea og Somalia - forteller sine historier om hvordan det er å være det nye barnet fra et fjernt land.

Monsun av Uma Krishnaswami, illustrert av Jamel Akib. Jeg elsker denne boka om en jente som beskriver hvordan familien hennes venter på monsunregnet. Landet er tørt, og de lurer på om regnet hver gang kommer. Illustrasjonene er fulle av liv og den poetiske teksten er morsom å lese høyt.

Det er min drøm! av Langston Hughes, illustrert av Daniel Miyares. Dette er en bildebok av Hughes dikt, 'Dream Variation', om drømmen om å leve uten rasefordommer. Hver sidespredning inneholder en kort linje av diktet, ledsaget av strålende illustrasjoner. I illustrasjonene ser vi drømmen om transformasjon fra et segregert samfunn til et der et hvitt barn og et afroamerikansk barn kan plaske ansiktene med vann fra samme dam. En nydelig bok og utmerket introduksjon for barn til Hughes fantastiske poesi.

diktresitasjon for klasse 2

UKE FEM

Uke fem med mangfoldige bildebøker for 1. klasse og barnehage

The Regn Stomper av Boswell Addie, illustrert av Eric Velasquez. Jeg elsker den glade ånden i denne boken, illustrasjonene lever med bevegelse. Jazmin er spent på å snurre stafettpinnen i en parade, men regnet truer med å ødelegge alt. Først tar hun ut sinne sitt ved å tråkke i pyttene, men den energien blir raskt til noe annet når hun snurrer og hopper, snurrer og spruter. Resten av nabolaget kan ikke annet enn å bli trukket inn. Dette er en engasjerende bok som viser hvordan fysisk frigjøring av følelser kan føre til positiv handling og frigjøring.

En morgen med bestefar av Sylvia Liu, illustrert av Christina Forshay. Mindfulness trenger ikke å finne sted i ensomhet! Jeg elsker denne boken om hvordan en jente kobler seg til bestefaren sin i løpet av utøvelsen av Tai Chi. Mei Mei slutter seg til bestefaren om morgenen for sitt daglige ritual, men mens han er glatt og grasiøs, setter Mei Mei sitt eget snurr på ting, og minner oss om at oppmerksomhet ikke alltid trenger å bli praktisert i stillheten. En fantastisk historie.

Hvor er Rodney? av Carmen Bogan, illustrert av Floyd Cooper. Dette er en veldig morsom historie om en gutt som ikke kan sitte stille ( vi kjenner alle slike barn, ikke sant? ) og vil bare være ute! Cooper's illustrasjoner fanger fantastisk Rodneys energi når han oppdager gleden ved å være i en park og alle måtene han endelig kan uttrykke seg og frigjøre energien sin!

En fullmåne stiger av Marilyn Singer, illustrert av Julia Cairns. En diktsamling som feirer magien til fullmåne mens den oppleves over hele kloden. Det er dikt som setter byen, landet og over hele verden fra Afrika til Kina til Colombia. Forskjellige religiøse og etniske tradisjoner er representert, inkludert Sukkot, måneskuet i Canada og den kinesiske månefestivalen. Dette er virkelig en flerkulturell samling. Sluttpapirene inneholder notater og et kart over alle stedene som vises i hele boka.

Jalapeño Bagels . Pablo må ta inn noe til skolen for den internasjonale dagen. Han diskuterer om han skal bringe inn morens deilige meksikanske bakevarer eller farens challah. Fra tittelen kan du gjette avgjørelsen hans! Denne boken vil helt sikkert gjøre deg sulten, så ta en matbit. Inkluderer en jiddisk og spansk ordliste.

UKESEKS

Uke seks av mangfoldsbøker i alderen 4-8

Siste stopp på Market Street av Matt de la Peña, illustrert av Christian Robinson . Jeg hadde ikke tenkt å legge denne boka på listen fordi jeg foretrekker å gi plass til nye bøker, og denne er så populær. Men så grublet jeg. Så selv om du har lest den, legg den til i leselisten din igjen. En gutt og bestemoren hans tar bussen. Vi vet ennå ikke hvor de er på vei, men underveis stiller gutten spørsmål om hvorfor de ikke har viss luksus. Bestemoren har et klart svar om fordelene med det de har, og oppfordrer ham til å tenke på positive sider ved manglende materielle goder. Når de når målet, finner vi ut at de reiste for å hjelpe til på et suppekjøkken.

Alfie (skilpadden som forsvant) av Thyra Heder. Dette kan være den eneste boken der fortellingen først blir fortalt fra et menneskelig synspunkt, og deretter fra en skilpadde. Nia fikk en skilpadde til bursdagen sin, men skilpadder gjør egentlig ikke mye når det kommer helt ned til det. Så Nia tar ikke mye hensyn til Alfie, før han forsvinner. Alfie forteller hva som skjedde med ham mens han var savnet ( ett helt år! ). Det viser seg at han lette etter den perfekte gave til Nia. Helt søt.

Just a Minute: A Trickster Tale and Counting Book av Yuyi Morales. Jeg elsker trickster fortellinger, og denne om en bestemor som overlever et skjelett er ganske godbit. Et skjelett kommer for å hente bestemor Beetle på bursdagen hennes, men den smarte kvinnen avverger ham da hun hevder å ha for mange gjøremål først. Historien fletter sømløst spanske tall i den humoristiske fortellingen mens bestemor teller oppgavene hun må gjøre for å holde skjelettet i sjakk.

Barnas hage: Voksende mat i byen av Carole Lexa Schaefer, illustrert av Pierr Morgan. Jeg elsker bøker som feirer hvordan bysamfunn kommer sammen, med alt sitt mangfold, og forvandler nabolagene deres til det bedre. I denne lærer barna i nabolaget om jordbruk og bærekraft mens de dyrker mat i en hage.

Rulers of the Playground av Joseph Kuefler. På lekeplassen erklærer Jonah seg selv som hersker. Til å begynne med spiller de andre sammen, men med litt blikk. Men snart har Jonah en utfordrer som selv ønsker å være hersker, og de to deltar i noen livlige politiske kamper! De fantastiske illustrasjonene skildrer lekeplassens liv med alle sine handlinger, både store og små. Det myldrer av en mangfoldig gruppe barn som til slutt gir opp begge de kommende tyrannene og i stedet for å skape fred. Jeg likte spesielt drollenden.

Trist at de 30 dagene med forskjellige bøker for barnehager og førsteklassinger er over? Prøv bøkene på disse listene:

Diverse bøker for første klasse og barnehage.

Del Med Vennene Dine: