14 barnebøker med multiracial familier

Jeg ønsker bøker som gjenspeiler en mangfoldig, flerkulturell verden. Barnebøker med multiraciale og biracial familier og karakterer er for alle! Familien min bor i en av de mest forskjellige byene i landet, og jeg er så heldig at barna mine vil vokse opp og kjenne mennesker fra alle samfunnslag. Det vil hjelpe dem å bli de tolerante, medfølende individene jeg vil at de skal være.Bøker for barn med multiracial og biracial familier

jeg liker å lese flerkulturelle folkeeventyr med barna mine , men de er ikke en erstatning for moderne historier med forskjellige karakterer. For denne listen valgte jeg bildebøker med en rekke ansikter fra blandede familier. Noen ganger blir karakterens raseidentitet notert, andre ganger er den bare en del av historiens bakteppe. En bemerkelsesverdig (a og fantastisk ) funksjonen er at kanskje av disse bøkene vektlegger viktigheten av generasjoner mellom generasjoner! Jeg vil gjerne at du legger til ytterligere anbefalinger i kommentarene.

For videre lesing, se alle listene mine med flerkulturelle bøker for barn .

(Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


svart er brun er solbrun . Denne fantastiske klassiske boken fra 1973 er ​​en nydelig, varm og poetisk hyllest til både det spesielle og det normale med interracial familier. Det er en overveldende positiv bok. En hvit pappa og en svart mamma er kjærlige foreldre til sine 'solbrune' barn. Det vil gjøre at du vil kose deg med dine egne barn, uansett hvilken farge du har på ( eller deres ) hud!

27 sept stjernetegn


Hello, Goodbye Window . Ja, faktisk-y forfatteren av Phantom Tollbooth har en bildebok! Ikke bare det, men det er illustrert av den berømte, prisbelønte Chris Raschka. En ung jente elsker å besøke besteforeldrene sine som har et innbydende kjøkkenvindu du kan klatre inn i, se ut av og se refleksjonen din i. Teksten tar oss med på en reise med barnet mens hun beskriver sitt spesielle forhold til Poppy og Nanna. Hun har både afroamerikanske og hvite besteforeldre. En Caldecott Award-vinner.

2. oktober dyrekretsen


Marisol McDonald stemmer ikke overens / Marisol McDonald stemmer ikke overens . Jeg elsket Marisol fra det øyeblikket jeg møtte henne, og som et resultat har hun vist seg på flere av listene mine, inkludert bøker med forskjellige karakterer og bøker for Hispanic Heritage Month . Rødhodet halvskotsk halvperuviansk Marisol spretter av siden med stor entusiasme og elsker hennes uoverensstemmende liv. Når venninnen, Ollie, utfordrer henne til å 'matche', finner Marisol at hun er misfornøyd med livet som konformist. Dette er en flott historie som understreker viktigheten av å omfavne og akseptere ens egenart. ( Teksten er på både engelsk og spansk. ) En Pura Belpré Honor Award Book. Forlaget har også en nyttig lærerveiledning (gratis, online) å bruke .


Du var den første er en anbudsbok der foreldre, en asiatisk, en kaukasisk, forteller barnets førstegang. 'Du var den første som gråt.' Du var den første til å smile. ' Når barnet vokser litt, forandrer den første seg. Slik som: 'Du var den første som gravde.' Det er en søt bok som vil gi en fantastisk ny babygave eller en spesiell bok å lese for et eldre søsken.


'Mer mer mer,' sa babyen , en av favorittbøkene mine å kjøpe til nye mødre, er en herlig klassiker. Vera B. Williams bok består av tre vignetter som hver viser en voksen ( pappa, bestemor, mamma ) leker med en baby. De tre familiene er forskjellige: et hvitt barn, et torasielt barn og en asiatisk-amerikansk - alle like elsket, alle like lekne. På slutten av hver vignett blir babyene gjemt i sengen av deres kjærlige voksen. En Caldecott Honor-bok.


Overalt babyer . Meyers bok feirer mangfoldet av babyer over hele verden og hvordan babyer kan sove, spise, leke og leve annerledes, men alle er elsket likt. Frazee er en fantastisk kunstner, og mangfoldet av ansiktsuttrykk på alle babyene er kjempefint. Frazee gjør en god jobb med å inkludere mennesker fra alle samfunnslag i sine illustrasjoner. Jeg elsket kontrasten mellom de 'eldre' foreldrene og de yngre. Det fikk meg til å fnise litt.


Bestefar teller fokuserer primært på forholdet mellom generasjoner mellom en ung jente og bestefaren. Helen snakker engelsk, Gong Gong snakker kinesisk, og gjennom å telle på sine respektive språk danner de et bånd. Jentas biracial identitet danner et bakteppe, men er ikke hovedfokuset for boken. Lee & Low har en flott lærerveiledning å bruke når du leser denne boken med barna dine.


Dumpling Suppe . Marisa bor på Hawaii og hennes familiemedlemmer er koreanske, hawaiiske, japanske og kinesiske! Storfamilien samles på nyttårsaften for å lage dumpling suppe. Marisa er bekymret for at ingen vil like hennes ikke så perfekte dumplings, men den varme, familie, festlige atmosfæren ( og litt hjelp fra bestemor ) sørger for at alle har det fantastisk. Inkluderer en ordliste på 4 språk.


Jeg elsker lørdager og søndager er en fantastisk oppløftende historie om en jente som tilbringer lørdager med sine engelsktalende besteforeldre og søndager med sine spansktalende abuelos. Hun beskriver gleden ved hvert besøk, og leseren ser øyeblikkelig parallellene og hvor høyt familien elsker hverandre. Til slutt kommer alle sammen til bursdagen til den lille jenta. Det er mange spanske ord og uttrykk, men ingen ordliste ( i det minste ikke i biblioteket mitt ), men kun engelsklesere har ikke noe problem med å forstå historien.


Jalapeno Bagels . Pablo trenger å hente inn noe til skolen for den internasjonale dagen. Han diskuterer om han skal bringe inn mors mors deilige meksikanske bakevarer eller farens challah. Fra tittelen kan du gjette avgjørelsen hans! Denne boka vil helt sikkert gjøre deg sulten, så ta en matbit. Inkluderer en jiddisk og spansk ordliste.


I'm Your Peanut Butter Big Brother . Matbilder er det mange av i denne søte historien om en ung gutt som lurer på hva hudfargen til den nye broren hans vil være. Faren hans har 'sjokoladeskinn', moren er 'jordbærkrem mamma melk'. Når lillesøsteren hans er født, er hudfargen hennes akkurat som hans. Det vil si 'peanøttsmør'. Jeg var litt lei av matreferansene på slutten av boka, men det er en søt lesning, spesielt for å være store søsken.


Mine to bestemødre og Mine to bestefar . Begge bøkene har lignende temaer: den ene besteforelderen er fra Carribbean, den andre fra England. Hver har en veldig annen personlighet enn den andre. Men ved hjelp av barnebarnet lærer de å sette pris på hverandres forskjell og lage litt musikk i mellomtiden.


Oscar’s Half Birthday . Jeg liker alltid Bob Grahams stille og nydelige historier som lærer oss om hvordan vanlige øyeblikk forbinder oss med andre og verden rundt oss. I denne boka tar Oscars familie en utflukt til parken for å feire Oscars 6 måneder av livet. Det jeg elsker med denne boka er at den biracial familien rett og slett er .

engel nummer 7

Hvilke bøker med familier mellom raser vil du anbefale? Er det noen familier du vil se mer av i barnelitteraturen? ( Jeg vil spesielt legge til en bok med et tegn med indianarv til denne listen. Har du en å foreslå? )

Del Med Vennene Dine: