Finn Ut Antall Engel

30 Inspirerende bildebøker om frykt og mot

Dette er den første delen i en ny serie: bøker om følelser . Gjennom årene har jeg ofte henvendt meg til bøker for å hjelpe barna mine å forstå de store følelsene deres. Siden det å hjelpe barna våre med å overvinne frykten kan være en stor utfordring for mange foreldre, trodde jeg at jeg skulle begynne med en liste over bildebøker om frykt og mot.

Bildebøker om frykt og mot til å hjelpe foreldre med barna sine

Selvfølgelig kan ingen boklister noen gang være uttømmende, så i stedet for å prøve har jeg valgt familiefavorittene våre. Dette er bildebøker om å være modig og møte frykt som barna mine likte mest, og som hjalp oss til å ha meningsfulle samtaler. Jeg håper du liker det store utvalget av titler fordi jeg målrettet har valgt bøker med forskjellige karakterer for førskolebarn, samt bilder fra biografier som passer for eldre barn. Det er noen kjente klassikere i tillegg til bøker som sikkert er nye for deg. Så fortsett, vær modig, les en ny bok! (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


Sheila Rae the Brave er en must-read klassisk bildebok om å være modig. Sheila Rae er veldig modig når det gjelder torden, hunder og å tråkke på sprekker. Hun tror lillesøsteren Louise er en skumle katt. Men Sheila Rae må møte frykt hun ikke visste at hun hadde da hun mistet seg, og det er opp til Louise å redde dagen.


Daredevil Duck . 7-åringen min elsket denne boka om en and som drømmer om å være modig. Til tross for navnet hans, er Daredevil Duck tilfeldigvis redd for alt. Alt. Men en dag ber Mole Ducks hjelp til å hente en ballong. Daredevil Duck overvinner sin frykt for å hjelpe, og får på den måten en ny venn. Jeg elsker hvordan and måtte trenge å være modig for å hjelpe noen andre, i stedet for å bevise tapperhet av en selvbetjent grunn. Morsomt og sjarmerende.


Modig irene . Irenes mor er dressmaker og klarer ikke å levere en viktig kjole til hertuginnen. I typisk Steig-stil trosser Irene vinterstormen, overfor fiendene, den piskende vinden og virvlende snøen for å få kjolen til den takknemlige damen i tide.


The Fun Book of Scary Stuff er av Emily Jenkins, en av mine favorittforfattere for barn . En gutt deler frykten sin med en hund, som debunker dem en etter en på en mest morsom måte! Hvis barnet ditt frykter mørket eller andre mystiske skapninger, må du le det godt.


Mørket . Da jeg hørte at det var et samarbeid mellom Lemony Snicket og Jon Klassen som ble utgitt, tenkte jeg: 'Hvis den boka ikke er bra, vil jeg bare gi opp.' Heldigvis er det flott! Laszlo er redd for mørket. Den lever vanligvis i kjelleren, selv om den også lurer i skap og bak dusjforhenget. Hver morgen hilser Laszlo mørket og håper at mørket vil slutte å besøke soverommet hans om natten. En natt snakker mørket til Laszlo og fører ham til kur for frykten. Mye har blitt sagt om denne boka og dens grundige skriving, og jeg kan ikke håpe å konkurrere med prosaen fra ekte kritikere. Til slutt er alt du trenger å vite at det er en bok som min 4 år gamle, som er redd for mørket, ba om igjen og igjen. Det kurerte ham ikke mirakuløst av frykten hans, men det er likevel en god bok.


Flyskole av Lita Judge. En ung pingvin har kanskje ikke akkurat den rette kroppen for flukt, men han har 'sjelen til en ørn'. Han er ikke motløs når han er ivrig etter å melde seg på flyskolen og lære hva som trengs for å sveve. Heldigvis er de andre fuglene så opptatt av hans besluttsomhet at de gjør det som trengs for å få drømmene til å bli oppfylt. Helt herlig.


Hvis jeg aldri bestreber meg . Å spre vingene og forlate foreldreredet er den klassiske metaforen for å ta en risiko. Dette er en fantastisk bok om de transformative opplevelsene som kommer som et resultat av å være villig til å finne mot til å prøve noe nytt. Fuglen sitter i reiret sitt, vurderer alternativene sine og veier fordelene med sikkerhet mot mulighetene for å fly og hva han vil savne hvis han ikke prøver. Han finner sin styrke innenfra og proklamerer: 'Hvis jeg alltid prøver å fly, vil jeg ikke vite om jeg kan.'


Scaredy ekorn er en veldig elsket serie og har blitt en av de klassiske bildebøkene om frykt. Scaredys hyperbolske frykt og intense behov for å være forberedt på enhver situasjon vil få barna til å fnise og kaste seg. Men de vil også heie på Scaredy når han endelig forlater nøttetreet.


Nana i byen er av Lauren Castillo, en av mine favorittforfattere / illustratører. Storbyen kan virke veldig skummel når du er en liten person og ikke er vant til støy og folkemengder. Vi burde alle være så heldige å ha en bestemor som gir oss en spesiell kappe som hjelper oss til å være modige i møte med nye opplevelser. Herlig.


Thunder Cake . Patricia Polacco er en av de forfatterne som ser ut til å ha en bok for enhver situasjon. Jeg likte henne veldig godt med å ta på seg den klassiske boken 'Jeg er redd for torden'. Denne historien er basert på hennes egen erfaring ( så mange av bøkene hennes er ) hvordan hvordan bestemoren hjalp henne med å overvinne frykten for torden da hun var jente. Når en storm er i horisonten, insisterer bestemoren på at de må få den tradisjonelle 'tordenkaken' i ovnen før stormen kommer. Noen av ingrediensene er imidlertid ikke så enkle å samle på. De lager selvfølgelig kaken til slutt, og stormen raser utenfor mens roen setter seg inne.


Mot av Bernard Waber. Dette er en søt og skånsom bok som ofte anbefales når foreldre leter etter bøker om å overvinne frykt. Den utforsker hva det vil si å ha mot og alle de forskjellige typer tapperhet som finnes. Historien understreker hvordan mot oftest eksisterer i hverdagslige øyeblikk, som å lære å sykle, eller 'være den første som gjør opp etter en krangel.' Foreldre vil lett kunne reflektere og chatte med barna sine om hvordan barna var modige i løpet av dagen.


Mirette på High Wire . Mirette hjelper til med gjøremålene på morens pensjonat, og blir tatt med en av gjestene som har et særegent talent. Mirette overtaler The Great Bellini til å lære henne sine høye trådtriks, men det er den yngre funambulisten som lærer ham å overvinne sin frykt. McCullys Caldecott-vinnende illustrasjoner kan minne deg litt om Toulouse-Lautrecs malerier.


Hundehuset . Denne morsomme bildeboken er flott for førskolebarn og er et vinnende valg for historien. Mus, gris, ku og and spiller gjerne når ballen deres ved et uhell ruller inn i hundehuset! Hvem vil være modig nok til å få ballen? Mus frivillig 'tappert' hver av de andre dyrene etter tur, men de kaster seg alle av frykt mens hunden forklarer at han har hvert av dyrene til middag. Men hva det egentlig betyr, vil få barnet ditt til å glise fra øre til øre.


Miss Hazeltine’s Home for Shy and Fearful Cats er relativt nytt i hyllene, og sønnen min ba om gjentatte avlesninger av den. Miss Hazeltine har tatt på seg å drive en skole for sjenerte og redde katter. Hennes oppgave er å lære dem å være modige i møte med både fugler og koster. Crumb er den minste og mest redd av alle. Imidlertid, en dag, når frøken Hazeltine går ut for litt melk og aldri kommer tilbake, kanaliserer Crumb sin indre tapperhet og leder redningsoppdraget.


Når løver brøler . Teksten i denne boka er enkel, men historien er meningsfull. Et lite barn blir overveldet av skremmende sanseopplevelser: brølende løver, knallende torden og mer. Han setter seg ned og sier til dem: 'Gå bort!' og når han åpner øynene, ser han rolige og vakre bilder: mødre og pappaer, blomster. Raschkas illustrasjoner er perfekte for historien, og det er en fin melding i denne boken om hvordan vi kan snu skumle situasjoner med et skifte av perspektiv og positiv tenkning.


Max the Brave . Vi elsket denne morsomme boka! Max er en voldsom kattunge. Dessverre vet ikke alle dette, og de kler ham i rosa buer! Hva tenker de? Max er imidlertid på oppdrag. Han vil fange en mus og da vil alle vite hvor modig han er! Bare ett tenåringsproblem. Han vet ikke hvordan en mus ser ut. Barna mine fniste uten stopp.

8. mai stjernetegn


Det er et mareritt i skapet mitt er en søt, søt klassiker av Mercer Mayer. En natt bestemte en gutt seg for å erobre frykten for monstre ved å ta på seg en soldathjelm og bevæpne seg med en korkpistol. Når han slukker lysene, kommer monsteret tilbake. Gutten spretter ham med pistolen sin og monsteret brister i tårer. Gutten trøster vesenet modig, og de driver bort til slummerland sammen.

<
Det er ingen skumle ulver . En liten gutt vil ut, men moren er ennå ikke klar og ber ham vente. Fantasien hans tar ham utenfor for å utforske nabolaget, men hans overaktive fantasi ser ulver overalt, og han bestemmer seg for at det kanskje er bedre å vente på moren sin. Historien har en mild humor, og barna vil like å oppdage en liten overraskelse i illustrasjonene på slutten.

14 feb stjernetegn


Historien om Ruby Bridges . Jeg liker denne boken fordi den er den sanne historien om et barn fortalt på en måte som barn i samme alder virkelig kan forstå. Denne boken feirer seks år gamle Ruby, som i 1960 møtte sinte folkemengder og tomme klasserom da hun ble det første barnet som gikk på en helt hvit skole etter en rettsbestemt desegregasjon i New Orleans. Forfatter Coles gjør en god jobb med å gjøre en historisk begivenhet personlig og vise hvordan et barn kan overvinne en vanskelig situasjon.

Modig jente
Brave Girl: Clara and the Shirtwaist Makers ’Strike of 1909 av Michelle Markel, illustrert av Melissa Sweet . Clara kommer til NYC skitt dårlig, men full av grus. Hun jobber en elendig, tilbakesprengende jobb på en klesfabrikk. Et ekstraordinært individ, hun lærte seg å lese og ledet den største opptredenen av kvinnelige arbeidere i USAs historie, til tross for at hun ble slått og fengslet for å ha deltatt i arbeidstakere. Melissa Sweets bøker og illustrasjoner blir bare bedre og bedre, og hun forteller en verdifull historie om kvinnelige arbeidstakers historie, viktigheten av rettferdig arbeidspraksis og det å være modig i møte med mektige institusjoner, som alle fremdeles gir gjenklang i dag.


Oliver Button er en niss . Jeg ble ganske overrasket over å finne denne dePaola-boka fra 1979. Oliver Button liker å gjøre ting som å leke med papirdukker, pynte seg, tegne og lese. De andre guttene erter ham og skriver 'Oliver Button is a Sissy' på skolens vegger, men foreldrene hans registrerer ham for danseleksjoner, hvor han trives og jobber hardt med en rutine for talentkonkurransen. Oliver vinner ikke konkurransen, men når han kommer tilbake til skolen, oppdager han at guttene har krysset ut 'sissy' og skrevet 'star'. Først ble jeg skuffet av måten Olivers far også avviste Olivers forskjeller, men faren hans lot ham ikke bare begynne på dansekurs, han endte opp med å være stolt av Oliver. Jeg tenkte på hvordan mange foreldre dessverre fremdeles mangler mot til å akseptere barna sine når de ikke samsvarer med et ideelt bilde. Jeg likte også det faktum at Olivers forskjell ikke var det som fikk ham ned, det var resultatene av talentkonkurransen. La oss innse det, vi er alle litt bummed når vi ikke vinner, men den nye funnet støtten til vennene hans var akkurat den rette avslutningen.


Ruby's Wish . I gamle Kina bor Ruby med sin enorme familie. Gutter blir ansett som heldige, og det forventes at jenter broderer og gifter seg. Ruby er misfornøyd med familiens vekt på tradisjonelle kjønnsroller. Ruby vil ikke gifte seg, hun vil gå på universitet som brødrene sine. Ruby forteller modig bestefaren sitt ønske, men forventer ikke at ting endrer seg for henne. Rett før hun tror hun må gifte seg, finner hun imidlertid at ønsket hennes er oppfylt. Dette er en flott bok for å starte en samtale, ikke bare om hvordan samfunnets forventninger til jenter har endret seg ( eller ikke endret ) over tid, men også om viktigheten av å snakke om det du vil.


Mitt navn er Bilal . Det nåværende politiske klimaet viser at barn som er forskjellige fra det vanlige har all grunn til å bekymre seg for å bli mobbet for å være muslim. Vi må lære barna våre at det ikke er greit å utpeke en bestemt etnisk eller religiøs minoritet for latterliggjøring, og vi må modig stå opp for de som gjør det! Etter at noen har trukket av søsterens skjerf, bekymrer Bilal seg om at han kanskje burde skjule det faktum at han er muslim for klassekameratene. Hans medfølende lærer gir ham en bok om en modig muslim som heter Bilal, og Bilal bestemmer seg for å stå opp for søsteren, og tjene respekt fra sine jevnaldrende.


Malala, en modig jente fra Pakistan / Iqbal, en modig gutt fra Pakistan: Two Stories of Bravery er faktisk to bøker i en. Begge ekstraordinære hovedpersonene figurerer i kampen for barns rettigheter. Malala, som overlevde et attentat, var mottaker av Nobels fredspris i 2014. Iqbal kjempet for barnearbeidsrettigheter i Pakistan, men ble tragisk skutt og drept i en alder av 12. Historiene er godt skrevet med enkel, men effektiv tekst ( Winter har en rekke gode sakprosa-biografier for barn ) men foreldre kan bestemme alvoret i emnet betyr at denne boka er best for eldre barn.


Henry’s Freedom Box . Snakk om å være modig! Dette er den sanne historien om Henry Brown, en slave som, da han ble separert fra familien, var fast bestemt på å nå frihet. Ved å bruke sine begrensede ressurser i et miljø med stor motgang og fare, og med hjelp fra en avskaffelse, pakker han seg inne i en kasse og sender seg til frihet.


Amandina er en av favorittbøkene mine hele tiden. Amandina er veldig talentfull, men veldig sjenert. For å overvinne sjenansen bestemmer hun seg for å stille opp et show. Hun rydder opp i et gammelt teater, konstruerer settene, syr kostymene, øver på akrobatikken og setter opp plakatene. Når hun åpner gardinene, er imidlertid huset ( aka publikum ) er tom. Motløs, men målbevisst, setter hun opp livets forestilling, uten å vite at mens hun synger og danser publikum vokser ... Ruzziers illustrasjoner fremkaller kunstkomedie av hjemlandet Italia, og teksten hans fanger perfekt den sanne ånden og hjertet av hva det betyr å være en utøver. En må lese, og få den mens du kan, fordi den er ute av trykk.


Eventyrene til Sparrowboy . En dag mens han syklet, kolliderer Henry med en fugl og blir Sparrowboy! Han bruker sine nye funnet krefter for å redde nabolaget fra mobbere og rømningsvogner - alt mens han fullfører aviseruten. Mye moro.


Vi hadde akkurat lest Thumbelina da jeg hentet Den minste samurai å lese for min daværende 5-åring, så han klemte seg rett inn i denne historien om en liten og modig liten kriger som lager et sverd av en nål og bruker rustning laget av billevinger. Inchkin, som han heter, klarer å beseire to demoner og vinner som belønning to premier: høyde og prinsessens hånd.


Sergio lager et sprut . Begge sønnene fniste av ideen om at en pingvin kunne elske vann, men likevel være redd for å svømme. Svømmelæreren, fru Waddle, gir ham litt mild oppmuntring, og Sergio tar endelig steget ( så å si ). Selv om mine nesten 5 og nesten 9 åringer ( aldri for gammel for bildebøker! ) likte dette. Jeg tror også den enkle plottet og den milde humoren gjør det til et godt valg for førskolebarn.


Det rosa kjøleskapet er også på listene mine av bøker om å prøve nye ting . Noen ganger er det bare å komme seg ut for å gjøre en stor forskjell i livet. Grevlingen ( ? muldvarp? - Jeg er ikke helt sikker på hva slags skapning han er! ) finner et mystisk rosa kjøleskap i en søppeltun. Hver dag har notatet på kjøleskapet et nytt forslag, som 'les mer', 'lag bilder' eller 'spill musikk'. Inne i kjøleskapet finner han materialene han trenger: bøker, kunstforsyninger, en trompet osv. Den siste noten, 'fortsett å utforske', ber Dodsworth om å legge igjen sin egen lapp, 'Gikk å finne et hav.' Dette er en flott historie om viljen til å være modig og åpen for å prøve nye ting.

Hva er favorittbøkene dine om frykt og mot?

RELATERTE BOOK LISTER:

  • Bildebøker om å prøve nye ting
  • Bildebøker som lærer empati
  • Bildebøker om utholdenhet
  • Eventyr bildebøker
  • Bildebøker for å inspirere barna til å forandre verden
  • Bildebøker om å følge drømmene dine
  • Bildebøker om flyktninger
  • Bøker for å lære barna om sosial rettferdighet
  • Indeks over alle våre boklister (mer enn 100 å velge mellom!)

Ikke gå glipp av flere lister i serien vår av bildebøker om følelser . Abonner på vårt nyhetsbrev.

Abonner på vårt nyhetsbrev

En liste med 30 bildebøker om frykt og å være modig for barn.

Del Med Vennene Dine: