Bøker som den ene og eneste Ivan

Så, den unge leseren din elsket The One and Only Ivan av Katherine Applegate, og de vil vite hva de skal lese videre! Det er ikke rart at de vil ha flere bøker som The One and Only Ivan . Applegates prisbelønte Newbery-historie om vennskap lærer empati og gir håp, selv under de vanskeligste omstendighetene.Følgende bøker vil appellere til Ivan fans som leter etter titler med en lignende følelse ( men kanskje ikke så trist ). De fleste har dyrekarakterer, og alle trekker i hjertet ditt. Best av alt, lese bøker kan oppmuntre barna til å bruke mer tid på å lese.

collager av bøker som den ene og eneste Ivan

( Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker som kan tjene provisjon.)

Her på Hva gjør vi hele dagen, oppfordrer vi deg sterkt til å støtte ditt offentlige bibliotek og lokale bokhandel. Hvis du kjøper bøker online, kan du fortsatt støtte uavhengige bokhandlere gjennom Bookshop. Du finner denne listen over bøker som ligner på The One and Only Ivan kuratert på Bookshop her .


Merk: Jeg har ikke lest den ennå, men det er nå en oppfølger til Ivan , The One and Only Bob .

Bøker for barn som elsket The One and Only Ivan

Lagrer winslow bokomslag som viser lite esel på blå bakgrunn

Sparer Winslow

av Sharon Creech

Bokhandel | Amazon

Young Louie savner broren Gus, som er i hæren. Å pleie et lite, sykt esel som han heter Winslow, hjelper til å fylle gapet av ensomhet. Winslow hjelper ham også med å bli venn med Nora, en sjarmerende og quirky jente som bor i nærheten og som har å gjøre med et eget tap. Herlig og hjertevarm. Alder 7 og oppover.


DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE: Bøker fortalt fra dyrets synspunkt


Wishtree bokomslag som viser tre med røde bånd mot blå himmel

Ønsketre

av Katherine Applegate

Bokhandel | Amazon

Rødt, det 200 pluss år gamle treet, forteller denne historien. Fra hennes perspektiv lærer vi om en feiring i mai der innbyggerne kommer for å knytte sine ønsker til treet. Vi lærer om dyrene som tar ly i Red, de tidligere naboene som har funnet trøst i Red, og vi ser Samar, en ensom jente som kommer for å tilbringe tid ved treet. Når en gutt henger hatmeldinger om Samar på treet, begynner rødt å kommunisere med dyrene for å gripe inn og bringe håp tilbake til samfunnet. Herlig. Alder 8 og oppover.

engel nummer 78

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE: Hjertevarmende Les høyt hele familien vil elske


Bob bokomslag som viser to personer under treet

Bob

Finn det: Amazon | Bokhandel

av Wendy Mass og Rebecca Stead

Mass and Stead skrev denne historien om en liten magisk skapning langt hjemmefra med vekslende stemmer. 11 år gamle Livy kommer tilbake til farmorens gård i Australia og finner en liten grønn sprite-lignende skapning i skapet. Bob insisterer på at han og Livy var venner da hun sist var der da hun var fem år gammel, men Livy husker ikke. Sammen la de ut for å finne ut hvem Bob er og hvor han er fra. Alder 8 og oppover.


den bleke bjørnens reise

Reisen til den bleke bjørnen

av Susan Fletcher

Finn det: Amazon | Bokhandel

Arthur, en gutt som bor i Norge, stikker av fra sin voldelige stefar og stebrødre. Han har et brev fra sine walisiske fettere, som han antar at han ber ham om å vende tilbake til Wales og kreve førstefødselsretten. Dessverre kan han faktisk ikke lese brevet. I havnebyen Bergen møter han en burbjørn og to ruffians skyver ham i buret. Når Arthur beroliger bjørnen, blir han vervet til å følge bjørnen på et skip til England, for bjørnen er en gave fra kong Haakon til kong Henry. Hårreisende, hjertesøkende og sidevendende eventyr følger. Historien ble inspirert av en blek bjørn fra det 13. århundre som bodde i Tower of London menagerie, en gave fra Norge. Alder 9 og oppover.


Rødt bokomslag til The Book of Boy som viser to personer som kjører på hest

Guttens bok

av Catherine Gilbert Murdock

Bokhandel | Amazon

Boy, som han kalles, er en utstøtt i landsbyen hans fra middelalderen. Han er i stand til å kommunisere med dyr, blir hånet for sin misdannede rygg og behandlet grusomt av de han jobber for. En dag går en pilegrim ved navn Secundus gjennom og engasjerer Boy som sin tjener på sin reise for å hente relikviene til Saint Peter. Underveis møter Boy fascinerende karakterer, faller inn i farlige og mystiske eventyr og lærer at ting, inkludert hans egen følelse av selvtillit, ikke alltid er som de ser ut. Dette er en fortryllende historie som får deg og barna til å diskutere godhetens natur og ta valg. Alder 8 og oppover.


Jeg og Marvin Gardens bokomslag som viser gutt og dyr i plenen omgitt av oransje gjerder

Jeg og Marvin Gardens

av April Sarig King

Finn det: Amazon | Bokhandel

Dette var så interessant å lese. Obe Devlin bor i et hus som har sittet på familiens jordbruksland i flere generasjoner. Men bestefaren mistet mye av landet, og det er nå under utvikling for kanalhus. Obe tilbringer tiden nede ved bekken på jakt etter dyrespor, og en dag spionerer han en merkelig ny skapning som spiser plast. Obe kaller dyret Marvin Gardens fordi faren hans elsker Monopol. Obe prøver å holde Marvin hemmelig, men så oppdager han at Marvins scat er giftig for landet. Mens jeg leste denne boken, tenkte jeg stadig at Marvin måtte være en fantasi av Obe's fantasi, men det var han ikke, og det gjør boken så mye bedre. Det ville være lett for Kings bok å overgå til miljøpredikant, men det er slett ikke didaktisk. Alder 8 og oppover.


Secrets of Selkie Bay bokomslag som viser innsjøen i farger

Secrets of Selkie Bay

av Shelley Moore Thomas

Finn det: Amazon | Bokhandel

Cordie og hennes tre søstre bor sammen med faren ved kysten av Irland i en kystby som tjener på fortellinger om de mytiske selkiene, selene som kan kaste huden for å bli mennesker på land. Faren deres pleide å undersøke de lokale nisseseglene, som nå alle på mystisk vis har forsvunnet. Moren deres har også forsvunnet. Når Cordie snakker en fortelling for søsteren Iona, blir den yngre søsteren overbevist om at moren deres er en selkie, tilbake til sjøen. Vær forberedt på en overraskende slutt! Alder 8 og oppover.


Wonderling bokomslag som viser rev og virvlet design

The Wonderling

av Mira Bartók

Finn det: Amazon | Bokhandel

Bartók skaper en fantastisk verden som trekker på det kjente og fantastiske. Hovedpersonen er en 'jordling', en revlignende skapning som rømmer med sin fuglevenn, Trinket, fra et dystert barnehjem for å dra på et eventyr. Deres eventyr sirkler rundt og de planlegger å redde de andre foreldreløse. Det er noe veldig dickensisk ved historien, og i motsetning til noen bøker i rare hybridverdener, bygger Bartóks utrolige beskrivelser og språkbruk sammen med illustrasjonene hennes et fullstendig realisert, fascinerende univers. Fantastisk som høytlesning. Alder 9 og oppover


Ragweed bokomslag som viser mus som har det gøy

Ragweed (Tales from Dimwood Forest-serien)

av Avi

Finn det: Amazon | Bokhandel

Ragweed er en mus som ønsker eventyr. Han forlater familien, hopper på et tog og lander i en by hvor han blir venn med andre mus, lærer mye om livet og hjelper til med å foliere de lokale kattene. Avis evne til å formidle komplekse menneskelige følelser og diskutere emner som frykt, død, ambisjon, kjærlighet og vennskap på en måte som barna kan forstå og forholde seg til, er ganske bemerkelsesverdig, spesielt gitt at karakterene alle er dyr. Her er imidlertid en advarsel: Ragweed dør i første kapittel i neste bok, Valmue . Imidlertid hindret Avis strålende håndtering av Poppys påfølgende reise som et resultat av Ragweeds død mine barn fra å finne hendelsen traumatisk. Alder 8 og oppover.


DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE: Beste bøker for 8-åringer


True Blue Scouts of Sugar Man Swamp bokomslag som viser to vaskebjørn i et tre

The True Blue Scouts of Sugar Man Swamp

av Kathi Appelt

Finn det: Amazon | Bokhandel

Bingo og J’miah er to vaskebjørn som stammer fra en lang rekke vaskebjørn som har fått jobben med å varsle den mytiske sukkermannen i en nødsituasjon. De bestemmer seg for å gjøre det når et band av villsvin invaderer sumpen, med sikte på sukkerrøret. I mellomtiden er 12 år gamle Chad forferdet over å høre at den slimete Sunny Boy Beaucoup ønsker å konvertere sumpen til Gator World Wrestling Arena og Theme Park. Alder 9 og oppover.


saftig bokomslag med gris

Saucy

av Cynthia Kadohata, illustrert av Marianna Raskin

Finn det: Amazon | Bokhandel

Becca og hennes tre brødre er firdobler. En dag finner Becca en liten, mangy liten gris og overbeviser foreldrene om å la henne ta den med seg hjem. Når familien får vite av veterinæren at grisen til slutt vil være 600 pund, samtykker de i å la grisen bli til den når 100, eller 'kanskje 50-60', som moren hennes advarer om. Når Becca lærer seg å ta vare på grisen, reflekterer hun også over noen av valgene hun har gjort i livet, spesielt når det gjelder en venn hun føler hun har sviktet. Dette er en flott familiehistorie. Alder 7 og oppover.


Jeg, Cosmo bokomslag som viser Golden Retriever-ansikt

Jeg, Cosmo

av Carlie Sorosiak

Amazon | Bokhandel

Jeg likte denne boken. Det er fortalt av Cosmo, den eldre familiens golden retriever. Cosmo anser seg å være Maxs storebror, og hans livs arbeid er å holde Max trygg. Men familien er i uro. Foreldrene til Max kjemper og Max og søsteren føler seg engstelige. Max får ideen til å delta i en konkurranse ved å lære Cosmo en danserutine, som han håper vil få foreldrene til å legge merke til ham og slutte å slåss. Han får gjennom tøffe tider ved hjelp av onkelens visdom og sin indre besluttsomhet. Alder 8 og oppover.


DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE:

20 april tegn

Del Med Vennene Dine: