Lazy Mom’s Guide to Teaching Phonics without Electronics :: Summer Learning

Har jeg noen gang nevnt at jeg kan være litt lat når det gjelder å organisere forseggjort og slu læringsaktiviteter ? Jeg tror jeg har. Har jeg noen gang nevnt at jeg er for billig til å kjøpe 'pedagogisk' elektronikk eller apper? Jeg tror jeg har. ( Dessuten synes jeg de er irriterende. ) Jeg presenterer for deg:The Lazy Mom’s Guide to Teaching Her Child Phonics.Lær lyd til barna hjemme med enkle aktiviteter

200 betydning

Sommerlæring og leseberedskap

Min 4-åring skal inn i barnehagen i høst. (JEG nsert klisje her: 'hvor å, hvor går tiden?' ) Jeg er glad for å se at han viser tegn til leseberedskap. ( Han er ikke rockestjerneleseren slik broren hans var, som det var lese kapittelbøker etter denne alderen . Hvis jeg ikke kan skryte av internett, hvem kan jeg skryte av? ) Jeg vil sørge for at ferdighetene hans fortsetter å utvikle seg over sommeren både uten å presse ham og uten å skattlegge meg selv. ( Jeg nevnte latskapen min, ikke sant? ) (Dette innlegget inneholder tilknyttede lenker.)

Enkle ideer for undervisning i fonikk:

Heldigvis kan du utvikle barnets fonetiske forståelse uten Leapfrog eller en iPhone! Her er noen av måtene jeg gjør det på:

Spill et enkelt ordvalgsspill. Med vårt magnetiske ordsett * la jeg to ord ved siden av hverandre og ba ham peke på det jeg kalte. For eksempel, 'Hvilket ord er' ape '?' ( se bildet over ) Han trenger bare å kjenne lyden fra første bokstav for å gjøre dette, men det gjør ham klar til å lese hele ord

Bruk en alfabetpuslespill for å øve og introdusere lydlyder .

Når du leser bøker, 'ødelegger' ord. Lesesamtalen din kan for eksempel gå slik:

Mamma (leser en bok): ... og bonden kjørte anda ...

Kid (fniser): Nei! Mamma! Lastebil! Ikke and!

Mamma (setter fingeren på bokstaven T): Å, ja. Du har rett, det er en 't' ikke en 'd'. Hvordan kunne jeg være såååå dum? 'T' er 'tttttt' lyd, ikke en 'ddddd' lyd!

Legg til mye enkle rimespill til hverdagen din . Jeg elsker denne ideen for en rimtur fra Det hyggeligste. Du vil ta mange turer i naturen om sommeren, ikke sant? Selv late mødre som meg kan klare det.

engel nummer 800

Lese opp tungevridere . Tungevridere er også utmerkede distraksjonsverktøy når barna dine blir vanvittige og blir sint i offentligheten. Alliterasjon er flott for lydforståelse.

La deg barn spill med Scrabble-fliser eller et Boggle-spill . De kan sortere bokstaver mens du lager lyden. Eller bare drikke kaffe chai mens de stabler dem sammen. Det fungerer også.

Prøv a frossen ordjakt i badekaret. Dette tar litt planlegging, men er fortsatt veldig enkelt.

Og selvfølgelig… lese, lese, lese .

* Avbildet er Magnetic Poetry Kit - Really Big Words , Som begge guttene kjærlighet leker med.

For de av dere som liker mer strukturerte fonikkaktiviteter , Jeg elsker, elsker, elsker ressursene på vennen min, Annas nettsted, Den målte moren . Klikk på bildet nedenfor for å få alle de fantastiske ressursene hennes!

gratis fonikk regneark lydbøker

Del Med Vennene Dine: