Finn Ut Antall Engel

Middelklassebøker med svarte hovedpersoner

Denne listen over middelklassebøker med svarte hovedpersoner er ment som en komplementær liste til boka mi liste over bildebøker av svarte forfattere . Mange av middelklasseforfatterne her har også bildebøker, og omvendt, men jeg ville ikke duplisere forfattere.

Beste middelklassebøker av svarte forfattere

Jeg har valgt å fokusere på samtidsfiksjon, fordi som andre har nevnt , karakterer av afrikansk avstamning er ofte begrenset til scenen for borgerrettigheter og slaveri. Imidlertid snek seg noen få historiske skjønnlitterære titler på denne listen. Jeg antyder ikke at vi ikke leser historisk fiksjon om borgerrettighetsbevegelsen, eller om slaveri før borgerkrigen. Flere av forfatterne har tross alt fantastiske historiske skjønnlitterære romaner . Barn har imidlertid rett - og behovet - for å se seg selv i kjente, moderne omgivelser og ikke alltid som historiske skapninger!

Jeg ønsket ikke å duplisere forfattere med mine samtidige bildebøker av Black Children's Authors, og det er derfor du kanskje synes denne listen er ufullstendig, så sjekk også ut listen.

Med mindre annet er oppgitt, er disse titlene best fra 9 år og oppover. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker. Som Amazon Associate tjener jeg på kvalifiserte kjøp.)


The Parker Arv av Varian Johnson. Etter foreldrenes skilsmisse flytter Candace og moren fra Atlanta for å tilbringe sommeren i South Carolina, der bestemoren hennes bodde tidligere. Candace er ensom og savner Atlanta. Hun blir venn med Brandon, en sjenert 11 år gammel nabo, og de to satser på å løse et historisk mysterium som involverer bestemor til Candace. Underveis avdekker de en historie om rasespenning i den lille byen og en spennende historie om identitet og formue. Husk å sjekke ut Johnsons andre bøker !


Sesongen av Styx Malone av Kekla Magoon. For brødrene Caleb og Bobby er Styx Malone superkul. Styx kommer inn i livet deres en sommer, og de blir fanget i en stor bytteordning som fører til hijinks og avslører hemmelige ambisjoner. Morsomt, hjertevarmende og ganske ekstraordinært.


Harbour Me av Jacqueline Woodson. Seks forskjellige barn er satt sammen i et rom på skolen som et sted hvor de kan snakke om problemene de står overfor i livet. Byrdene deres er like forskjellige som bakgrunnen; fengsling, raseprofilering, mulig utvisning er bare noen få av emnene ungdomsskolene trenger og vil snakke om med hverandre. Woodsons prosa er nydelig, nesten poetisk, og leseren vil ta seg av alle tenårene når de forteller historiene sine. National Book Award-vinner og Young People’s Poet Laureate, Woodson, har også mange fantastiske billedbøker . Alder 10 og oppover.


Nikki og Deja . Teknisk sett er Karen Englands nydelige serie om to venner en tidlig kapitel bokserie snarere enn middelklasse. Det er morsomt, søtt, og alle jenter som har en BFF, vil kunne forholde seg til Nikki og Dejas vennskap og leksjonene de lærer. Sjekk også engelskens andre bøker, spesielt hennes tidlige kapittelbøker om Gavin Carver, The Carver Chronicles . Alder 7 til 10.


Blandet av Sharon M. Draper. Isabella prøver å finne ut hvem hun er, og hun føler seg revet mellom to identiteter. Hennes fraskilte foreldre, en velstående svart far og en hvit arbeiderklasse mor, deler forvaring, og Isabella tilbringer alternative uker hjemme hos foreldrene. En bekymring selv på skolen gjør øyeblikkelig Isabellas jakt etter identitet når hun vet at følelsen av seg selv er så mye mer komplisert at verden oppfatter. Du kan ikke gå galt med bøker av Draper .


The Blossoming Universe of Violet Diamond av Brenda Woods. Fiolets far ble drept i en bilulykke før hun ble født, og hun føler seg noen ganger som en outsider med sin blondhårede mor og søster, til tross for deres nære og kjærlige forhold. Violet bestemmer seg for at hun vil møte sin afroamerikanske bestemor, en kjent kunstner. Hun drar på besøk til Los Angeles for å bo hos sin 'nye' slektning og møter søskenbarn og tanter som ønsker henne hjertelig velkommen til familien.


Bud, ikke kompis . Christopher Paul Curtis er en favoritt middelklasse forfattere og jeg elsket å lese dette høyt for 9-åringen min. 10 år gamle Buddy stikker av fra en rekke ubehagelige fosterhjem og legger ut for å finne faren, som han mener er en jazzmusiker. Sett i depresjonen, er Curtis forfattere fylt med humor så vel som alvorlige sannheter. Til syvende og sist er det en optimistisk bok, full av latter, og man kan ikke unngå å bli forelsket i Buddy.


Clayton Byrd går undergrunnen av Rita Williams-Garcia. Clayton avguder sin bluespillende bestefar, Cool Papa Byrd, men når han dør, selger Claytons mor alle sine bluesminner og forbyr Clayton å spille sin elskede bluesharp. Forstyrret, Clayton stikker av. Han havner på New York City T-bane, og lager musikk med en gruppe gutter, busker under jorden.


Like modig som deg av Jason Reynolds. Både barnet mitt og jeg elsket denne boka om 11 år gamle Genie og broren hans som har kommet til Virginia på landsbygda for å tilbringe sommeren sammen med besteforeldrene sine. Genie er en gutt som elsker å stille spørsmål, og når han lærer om bestefars blindhet, har han mye å stille! I løpet av sommeren sliter Genie med å sørge for at han tar de riktige beslutningene når han avdekker hemmelighetene til familiens historie.

engel nummer 0


The Harlem Charade av Natasha Tarpley. Tarpley er best kjent for den banebrytende bildeboken, Jeg elsker håret mitt , men jeg vil at dere alle skal vite om den fantastiske kapittelboken hennes! Jin, Alex og Elvin satte seg for å løse mysteriet rundt bestefaren til Elvin og manglende malerier. Dette er en livlig fortelling der kulturen og livskraften til Harlem er stjernen.


Ghost Boys av Jewell Parker Rhodes. 12 år gamle Jerome blir mobbet på skolen, men når et nytt barn dukker opp, får Jerome sin første venn. Carlos hjelper ham med å avverge mobberne med en lekepistol og gir den deretter til Jerome for å ta med hjem. Den kvelden blir Jerome drept av politibetjenter. Jerome kommer tilbake som et spøkelse, og bare datteren til den hvite politimannen som skjøt ham kan se ham. Sammen jobber de gjennom det som skjedde mens andre spøkelsesgutter dukker opp, inkludert Emmet Till. Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste; den undersøker et betimelig emne fra erfaringene til de involverte barna.


Crossover av Kwame Alexander. Alexanders fantastiske versroman om tvillingbrødre er rørende, omgjengelig og usedvanlig engasjerende. Josh forteller historien sin om å komme overens med sin brors nye kjæreste, søskenrivalitet, presset og gleden ved å spille ball og forholdet til faren. Denne boka har en trist slutt, og jeg anbefaler den for barn i alderen 10 år og oppover.


Stjernene under føttene våre av David Barclay Moore. Lollys bror ble drept for noen måneder siden, og Lolly har vanskelig for å tilpasse seg livet uten søsken. Morens kjæreste bringer ham poser med LEGO, som han tar med seg etter skoleprogrammet og begynner et episk byggeprosjekt. Samtidig som Lolly blir presset av lokale barn til å bli med i mannskapet som svelget broren, lærer han å bli venn med Big Rose, en jente som flytter inn på LEGO-territoriet sitt. Moores debutroman er en gripende historie om hvordan valgene våre beveger oss nedover stier, og hvordan traumer påvirker disse valgene.


Orkanbarnet av Kheryn Callender. 12 år gamle Caroline bor på Jomfruøyene i USA sammen med faren. Moren hennes dro for mange år siden, og Caroline vet ikke hvor hun er. Mobbet på skolen og ser ånder, prøver Caroline å forbli uredd, og når en ny jente, Kalinda, kommer på skolen, er Caroline fast bestemt på å få venner med henne. Når to jenter blir nære venner, innser Caroline at hun har sterke følelser for Kalinda og tilstår henne i et brev. Kalinda er først skremt av, men går med på å hjelpe Caroline med å finne moren mens det stormer en storm på øya.


Den røde blyanten . Andrea Davis Pinkney er best kjent for sine historiske billedbøker for barn. 12 år gamle Amira bor i Darfur-regionen i Sudan på familiens gård. Det er 2003, akkurat som krig bryter ut i området. Hun elsker familien sin og drømmer om å gå på skole. Når Janjaweed ankommer landsbyen hennes, tar de overlevende den lange turen til flyktningleiren, der forholdene er vanskelige. Amira mottar gaven med en rød blyant og en gul notisblokk som blir en slags katalysator, både for hennes ånd og for hennes sinn. Den vanskeligste scenen i boka er når Janjaweed terroriserer landsbyen og Amira ser faren sin død. Avslutningen på boka etterlater mange spørsmål ubesvarte, men nysgjerrige og gjennomtenkte barn vil ønske å lære mer. Alder 10 og oppover.


Dragons in a Bag av Zetta Elliott. Dette er også et utmerket valg for tidlige kapittelboklesere, fra 7 år og oppover. En dag går moren til Jaxon i omsorgen for Ma, en kvinne som han tror er bestemor, men som faktisk er en heks på en drageutleveringsoppdrag. Ma tar ham som lærling, og de reiser til en magisk verden, men når de alle er klar til å returnere til Brooklyn, blir Ma ved et uhell etterlatt og Jaxon hjelper vennene sine til å ta seg av babydrakene og redde Ma.

Flere middelklassebøker med svarte hovedpersoner:

Del Med Vennene Dine: