Finn Ut Antall Engel

Flerkulturelle tidlige kapittelbøker for barn med forskjellige karakterer

Hvert barn fortjener å se seg representert i barnebøker . Hvis du ikke ser erfaringene dine i bøker, er meldingen 'du har ikke noe å si.' På baksiden, hvis bare en type barn blir portrettert i litteraturen, setter den den falske forutsetningen om at barnet fortjener et bedre sete ved bordet. Det er ikke meldingen vi vil sende barna våre. Det er en av grunnene til at disse flerkulturelle tidlige kapittelbøkene med forskjellige karakterer er så viktige.Ulike og flerkulturelle tidlige kapittelbøker for barn i alderen 6-10

Å utsette barna for bøker som gjenspeiler den mangfoldige verden rundt dem lærer empati og hjelper barn å bli globale borgere. Med det i tankene har jeg kuratert en liste over flerkulturelle tidlige kapittelbøker som har forskjellige gruppekarakterer og innstillinger.

Jeg har delt listen i to seksjoner. I den første inkluderte jeg mine favoritt flerkulturelle tidlige kapittelbøker som er satt i ikke-vestlige land, som India, Nigeria, Singapore, Colombia og mer. Jeg fylte den andre delen med begynnende kapittelbøker med en mangfoldig rollebesetning, men i vestlige land ( først og fremst Amerika, da det er det som er tilgjengelig for meg ).

'Tidlige kapittelbøker' er bra for barn som har gått utover enkle lesere, men som ennå ikke er klare for skjønnlitteratur i mellomklassen. Generelt er det bøker som er designet for å appellere til alderen 6-10, men selvfølgelig kan lesenivåene i denne alderen variere vidt.

Hvis du oppdager at du går deg vill når du leter etter aldersmessige, on-level bøker for barnet ditt, kan du finne mine tips for foreldre som leter etter tidlige kapittelbøker nyttige . (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker)Flerkulturelle tidlige kapittelbøker i ikke-vestlige land


Juana og Lucas av Juana Medina. Juana er en sjarmerende og heldig jente som forteller om opplevelsen av å bo i Colombia. Hun må lære engelsk på skolen, og hun liker det ikke! Men så forteller besteforeldrene henne at de skal på en tur der engelsk vil komme godt med og Juana oppdager at det å lære engelsk blir lettere jo mer du trener. Jeg elsker blandingen av spansk og engelsk i denne boken, og Juanas måte å uttrykke seg på er fantastisk dramatisk og sjarmerende.


Rickshaw Girl av Mitali Perkins. I Bangladesh føler Naimi seg frustrert at hun hele tiden blir fortalt at hun ikke kan jobbe for å tjene penger for familien sin fordi hun er en jente. Når hun ved et uhell ødelegger farens rickshaw, forkledning hun seg som en gutt og møter noen som vil forandre livet hennes. Boken inneholder en ordliste og et forfatternotat om mikrofinansiering. Dette er en av favorittene mine på listen og har tjent en rekke utmerkelser.


Bestill Onkel og meg av Uma Krishnaswami. The Book Oncle er en vennlig herrer som hjelper barn i India å finne akkurat den rette boken på gaten hjørne utlån biblioteket han driver. Dette er en fantastisk historie om en jentes vilje til å stå opp og protestere mot korrupte politikere som truer med å sette Book Oncle ut av virksomheten. Yasmins historie vil inspirere barna dine til å jobbe mot et mål og lære om verdien av samfunnsengasjement.
Den hvite elefanten . Newbery-prisvinneren Sid Fleischman har laget en engasjerende historie om Run Run, et foreldreløst barn i Siam som jobber som en elefanttrener. Når han opprører prinsen, er hans straff gaven til en sjelden hvit elefant som han må ta vare på, men ikke kan sette i arbeid. Run Run er først en motvillig eier, men Sahib, elefanten og gutten danner et bånd, og det å ta vare på Sahib lar Run Run komme videre. Denne boka er så godt skrevet, og det er mye informasjon om elefanter som dyreelskende barn virkelig vil like den. Dette er også en flott høytlesning.


Anna hibiskus av Atinuke (serie). Dette er en helt fantastisk serie om en jente som bor sammen med sin utvidede familie i Afrika. Det har fått mye skryt av alle kritikere, og fortjent. Det er en fin serie å introdusere barna for familielivet i en annen kultur.


No 1 Car Spotter (serie) av Atinuke er satt i Modern Africa og skrevet av forfatteren av Anna hibiskus . Oluwalase Babatunde Benson har fått kallenavnet nr. 1 bilspotter fordi han liker å se biler mens de kjører forbi landsbyen. Han har også andre talenter, inkludert hans raskt tenkende oppfinnsomhet som hjelper naboene og familien i vanskelige situasjoner. Jeg elsket virkelig denne serien og anbefaler den på det sterkeste.
Edle Ramotswe Mysteries (serie) av Alexander McCall Smith. Precious Ramotswe of the Nr. 1 Ladies ’Detective Agency bokserie for voksne løste hennes aller første sak i Botswana da hun bare var jente. Når venninnene deres spiser lunsj, forsvinner Precious på jobben, og når hun oppdager den overraskende tyven, får en hjertelig latter. Denne boken er en fin måte å utsette unge lesere for andre kulturer og inkluderer en leseveiledning, ordliste, aktivitetsideer og til og med en oppskrift!


Akimbo og løvene (serie) av Alexander McCall Smith. Akimbos far er hovedranger på et Game Preserve i Afrika. Hver bok i serien fokuserer på et annet vilt dyr. Akimbo hjelper til med å ta vare på dyrene og løser problemer når de uunngåelige skrapene oppstår. McCall Smith formidler historien med ekte respekt for landskapet og dyrelivet.


Sherlock Sam and the Missing Heirloom i Katong (serie) av A J Low. Sam er Sherlock Holmes i Singapore. Bare denne gangen er Watson kjæledyrroboten hans! Sam er en detektiv og mystisk kjærlig kinesisk Peranakan-gutt fra Singapore som er litt besatt av mat. Det er forskjellig nok fra alle de andre detektivseriene der ute for å gjøre det verdt å lese, og beskrivelsene av Singapore satte en fargerik scene for et mysterium.

Bøker i vestlige land med forskjellige karakterer


Bobby the Brave (Noen ganger) (serie) av Lisa Yee. Bobby Ellis-Chan sliter med det faktum at han ikke er interessert i fotball selv om faren hans er en pensjonert profesjonell. 'The Freezer', som faren hans er kjent, er nå hjemmefar og mens søsknene har sin vanlige frem og tilbake, er det en funksjonell, kjærlig familie. Bobbys familie er to-rasisk og vennene hans kommer fra forskjellige etniske bakgrunner.

2424 nummer


Møt Yasmin! (serie) av Saadia Faruqi er en veldig tidlig kapitelbokserie om en sjarmerende pakistansk-amerikansk jente. Hver bok er delt inn i fire separate historier der Yasmin bruker sin kreative energi og høye fantasi for å løse problemer. Deilig.

Lola Levine er ikke dårlig bok
Lola levine (serie) av Monica Brown, illustrert av Angela Dominguez. Halvjødisk, halvperuviansk Lola elsker å spille fotball, men er fortvilet da hun ved et uhell sårer en klassekamerat og de andre barna begynner å kalle henne 'Mean Lola Levine'. Lola finner ut en plan for å ombestemme alles sinn og vise dem at hun virkelig er en hyggelig person og god venn. Jeg elsker måten bøkene i denne Lola’s omfavner hennes multiracial arv.


Dog Days: The Carver Chronicles (serie) av Karen English. Dette er den første tittelen i en serie om tredjeklassingen Gavin, som begynner på en ny skole. Når han og vennene hans kommer i trøbbel, er hans straff å ta vare på tantens irriterende lille pommerske. Den bue-bedecked hunden forstyrrer seriøst sitt forsøk på å bevise seg 'kul'! Jeg tror mange barn vil forholde seg til Gavin.


Indiske sko av Cynthia Leitich Smith. Denne tidlige kapittelboken er en samling morsomme historier om en moderne Seminole-Cherokee-gutt og hans bestefar. Jeg synes denne boken, med sine sjarmerende historier om det kjærlige forholdet mellom generasjoner, fungerer veldig bra som høytlesning.


Kraftsko (serie) av Jacquline Jules. Jeg har stor kjærlighet til Freddy Ramos. Tross alt elsker han og moren å lese sammen. Det er også hyggelig å se en latino-superhelt. En dag mottar Freddy et mystisk par sko som viser seg å ha magiske krefter, og Freddy, som er den typen gutt han er, bruker kraften deres for godt.


Sophia Martinez (serie) av Jacqueline Jules. Denne mangfoldige bokserien om tidlige kapitler er veldig lett å lese, med fargeillustrasjoner og veldig stor type med mye hvit plass. Noen ord er spanske ( det er en ordliste, men betydningen av dem blir lett hentet fra teksten ). Sophie er en tiltalende smart ( og ikke irriterende sassy, ​​takk og lov ) jente som liker å nyte livet, hjelpe andre og komme med en uttalelse.


Gjør deg klar for Gabí (serie) av Marisa Montes. I den første boken i serien kommer Gabí i et virvar og blander sammen engelsk og spansk. Det er virkelig en historie om at din gjennomsnittlige jente har å gjøre med en gutt som erter henne om navnet hennes. Jeg elsker at det er en ordliste over de spanske ordene og setningene som brukes i boka! Det er mange, og det gjør boken lett tilgjengelig for barn uten eksponering for spansk.


Sam og Charlie (serie) av Leslie Kimmelman. Denne serien strekker seg over linjen mellom lettlest og tidlig kapittelbok, men jeg ønsket å inkludere en bok som gjenspeiler det jødiske livet. Boken etablerer et tema ved å åpne med et vers fra 3. Mosebok - 'Elsk din neste som deg selv.' Sam og Charlie er naboer, og hvert av de seks korte kapitlene viser de to vennene som arbeider gjennom saker som deling, tilgivelse og vennlighet.


Calvin kokosnøtt (serie) av Graham Salisbury. Rask, navngi alle bøkene du kjenner til på Hawaii: gå! ... Ja, jeg trodde det. Disse bøkene er realistiske historier om en 4. klassing som bor sammen med sin enslige, arbeidende mor og lillesøster i paradiset. Barna dine kan forestille seg å ha opplevelser på Hawaii-strendene mens de blir kjent med Calvin. Calvin prøver å gjøre alt riktig, men ser ikke ut til å holde seg utenfor trøbbel. Som du kan forestille deg, følger hijinks.


Frekk (serie) av Sharon Draper. Fjerde klassing Sassy er irritert over at familien hennes kaller henne 'Lillesøster'. Faktisk liker hun ikke mye som følger med å være det yngste barnet. Hun er fast bestemt på å endre ting, og innholdet i den glitrende vesken hennes som bestemor ga henne, var nyttig på den oppdraget.


Lulu og anda i parken (serie) av Hilary McKay. Jeg elsket virkelig denne søte og morsomme historien om Lulu, en dyreelsker som ikke klarer å legge igjen et forlatt andegg i parken, og gjemmer det under genseren og tar det med på skolen.


Bare Sarah (serie) av Phyllis Reynolds Naylor. Denne mangfoldige vennegjengen har opplevelser i Chicago, ofte sentrert rundt forskjellige etniske restauranter. Den første boka handler om leilighetsboende barn som adopterer en due på brannflukten.


Gjør vei for Dyamonde Daniel (serie) av Nikki Grimes. Dyamonde er en av de mest optimistiske karakterene i tidlige kapittelbøker! Hun har alenemor, bor i en liten leilighet og begynner på en ny skole. Likevel er hun en go-getter, en can-do gal. Dette er den første boken i serien, og som den nye gutten på skolen setter Dyamonde seg for å få venner med den andre nybegynneren, til tross for sin ujevne holdning. Ikke stopp med denne, les også resten av serien.


Nikki og Deja . Karen Englands nydelige serie om to venner var en Bank Street College of Education Best Children's Book of the Year. Det er morsomt, søtt, og alle jenter som har en BFF, vil kunne forholde seg til Nikki og Dejas vennskap og leksjonene de lærer.


Ruby and the Booker Boys (serie) av Derrick Barnes. 8 år gamle Ruby har tre bølle brødre, men Rubys energi samsvarer med deres. Hun er en entusiastisk og talentfull sanger. Jeg elsker portrettet av støttende familieliv da Ruby prøver å sette sitt eget preg i verden.

16. desember stjernetegn


Jasmine Toguchi (serie) av Debbi Michiko Florence. Hver bok i denne morsomme nye serien inkorporerer Jasmines japansk-amerikanske arv i historien. Intrepid Jasmine takler bankende mye ris, Japanese Girls 'Day, japansk tromming og mer.


Alvin Ho (serie) av Leonore Look. Alvin har et angstkompleks: han er redd for alt, og han er så redd for skolen at han ikke en gang snakker. Alvin er en svært intelligent gutt; hans kinesiske arv, kjærlighet til Henry David Thoreau ( ja, du leste riktig ), forsøk på å være en gentleman og kjærlig familie gir god lesning. Det er mange kulturelle referanser ( min favoritt er pappas forkjærlighet for Shakespeare-forbannelser ) som er definert i en humoristisk ordliste. Vi lyttet til en fantastisk lydbokversjon på en lang biltur som holdt oss fnise.


Ruby Lu, modig og sann (serie) av Lenore Look. Ruby Lus kinesiske arv er en viktig del av historiene, spesielt når kusinen hennes, Flying Duck kommer for å bli. Jeg elsker den morsomme, lille flip-boken som er innebygd i den første boka, så vel som Rubys unike måte å beskrive verden rundt seg på.


Historiene Julian forteller (serie) av Ann Cameron. Da jeg først tok med meg denne boken fra biblioteket, informerte sønnen meg at læreren hans i 2. klasse fortalte klassen at dette var noen av hennes favorittbøker. Jeg har ikke lest dem alle ( ennå ) men jeg kan se hvorfor. Fantasifull Julian kommer i skade med sine høye historier, men heldigvis har han en kjærlig, tilgivende familie.


Gloria Rising (serie) av Ann Cameron. Julians nabo, Gloria, har noen få egne bøker. Novellene de inneholder følger de typiske historielinjene om skole og familie. De er velskrevne, sjarmerende, og jeg liker spesielt vekt på forholdet mellom foreldrene og barna deres.


Bokens år (serie) av Andrea Cheng. Bokorm Anna Wang sliter med sosialt drama på skolen og identifiserer seg med sin kinesiske arv og forlegenhet over foreldrene. En rørende og medfølende historie. I den andre boka, Babyens år , familien hennes adopterer et barn fra Kina.


Med hovedrollen Grace (serie) av Mary Hoffman. Sommeren er den perfekte tiden for Grace og vennene hennes til å ha noen fantastiske, fantasifulle opplevelser rett i hennes egen bakgård. Dette er en solid tidlig kapittelbok om heltinnen til den høyt elskede bildeboken, Fantastisk nåde .


Klubbhus Mysterier (serie) av Sharon Draper. En mangfoldig gruppe på fire gutter kaller seg 'Black Dinosaurs', bygger et klubbhus, dekoder hemmelige meldinger og løser mysterier. Dette er en solid serie fra Sharon Draper som barna vil like. Det er litt humor, tiltalende karakterer og selvfølgelig noe mysterium.


Mitt navn er María Isabel av Alma Flor Ada. María Isabel Salazar López elsker navnet hennes, men når hun begynner på en ny skole, bestemmer læreren seg for å ringe henne Mary for å skille henne fra de andre Marias. Dette er en kort, sensitiv historie om barnets frykt for å passe inn og respektere kulturelle forskjeller.


Donavans Word Jar av Monalisa DeGross. Donovan elsker ord så mye at han holder dem på papirlapper i en krukke. Når han ser et nytt ord, slipper han det i krukken. Han begynner å bekymre seg for at krukken fylles, betyr det at han ikke vil kunne lære noen nye ord? Jeg var forelsket i ideen om ordet jar og jeg elsker konklusjonen som Donavan kommer til om fordelene ved å dele ord med andre.


Clara Lee og Apple Pie Dream av Jenny Han. Jeg elsker denne boken, selv om omslaget får det til å se ut som Clara er tenåring! Etter at bestefaren til Clara Lee har fortalt henne at hennes dårlige drøm betyr at hun vil ha lykke, ser denne sjarmerende koreansk-amerikanske jenta på resten av dagen og hennes deltakelse i Little Miss Apple Pie-konkurransen i et positivt lys.


Barn av Longhouse av Joseph Bruchac. Dette er en historisk roman ( det er kort, men på midten av kanten av dette lesenivået ) fortalt i vekslende synspunkter mellom Ohkwa’ri og tvillingsøsteren hans Otsi: stia. Søsknene er Mohawks som bor på 1400-tallet i det som senere skulle bli upstate New York. Ohkwa’ri forteller de eldste at han hørte en annen gutt planlegge aktivitet som ville bryte en fredsavtale med en nabostamme. Hans motbydelige nye fiende planlegger å hevne seg under et spill av det vi kan kalle lacrosse. Det er så mye fantastisk informasjon om indianerliv, kultur og tradisjoner i denne boka.

Trenger mer tidlige kapittelbøker for 6-10-åringene dine ? Alle listene mine inneholder bøker med forskjellige karakterer, og her er noen flere temalister for barna dine:

Tidlige kapittelbøker om skolen

bøker om å fortelle sannheten

Magiske tidlige kapittelbøker

Eventyrlystne tidlige kapittelbøker

Tidlige kapittelbøker om venner og familier

Del Med Vennene Dine: