Bildebøker for å feire et godt nytt år!

Det er overraskende vanskelig å finne barnebilder om nyttårsdagstradisjoner og nyttårsaften. Feriebøker er det som regel ikke mangelvare på, og det er ganske mange bøker om kinesisk nyttår og Rosh Hashanah, men overraskende få til 1. januar-høytiden.
Nyttår
Likevel, fryktløs bokfinner som jeg er, raslet jeg et par nyttår bildebøker slik at du kan lese med barna. Jeg var til og med i stand til å samle et par forskjellige nyttårs bildebøker som skildrer feiringer fra hele verden som her hjemme. Du vil kunne finne noen flere faglitterære bøker om nyttårstradisjoner i biblioteket hvis det er det du er ute etter.Så om du holder deg våken hele natten, teller ned timene til starten på et helt nytt år, eller hvis dere alle legger deg tidlig til sengs for en god natts søvn, gjør det til Nyttårsforsett å lese alle disse bøkene og fortsette på samme måte gjennom året. (Merk: Bokomslag og titler er tilknyttede lenker som kan tjene provisjon.)

Bøker om nyttårsfester

Freedom Soup-bok til nyttårsfeiring
Frihetssuppe av Tami Charles. Ikke gå glipp av denne fantastiske bildeboken om et gledelig nyttårstradisjon! Ti Gran lærer Belle om den haitiske tradisjonen med å lage Freedom Soup til nyttår. Ti Gran deler revolusjonens kulturhistorie så vel som oppskriften. På slutten av boken vil barna dine danse, synge og klappe sammen med Ti Gran og Belle.


Hver måned er et nytt år: feiringer rundt om i verden av Marilyn Singer. Dette er en fantastisk diktsamling som introduserer leserne til globale nyttårsferier. De fleste vestlige barn vet om 1. januar, månenyttåret og Rosh Hashanah, men det er 9 flere! Singer deler et dikt for hver måned for å feire en annen nyttårstradisjon.


Shanté Keys and the New Year’s Peas av Gail Piernas-Davenport. Å spise svarteøyer på nyttår er en sørlig tradisjon som betyr lykke til det kommende året. Når Shanté går ut til naboene og leter etter de nødvendige ertene, lærer hun alt om hvordan andre kulturer feirer nyttår. Hvis du har lest flerkulturelle julebøker denne sesongen er dette den naturlige etterfølgeren.

2. april dyrekretsen


Stjernene vil fortsatt skinne av Cynthia Rylant. Dette er egentlig ikke en nyttårsspesifikk bok, men er fortsatt en av mine beste på listen over bøker jeg skal lese når alle snakker om nybegynnelse. Jeg elsker denne milde betryggende boka om hvordan sykluser av hendelser fortsetter å komme og gå. Det er optimistisk, og bekrefter livets godhet og vennligheten til enkeltpersoner uansett hva som kommer. Les det hele året.


Godt nytt år, Spot! av Eric Hill. Så du trenger en nyttårsbok for småbarn og førskolebarn for å forklare hvorfor de ikke kan holde seg oppe til midnatt? Godt gammelt sted er svaret ditt! Denne elskelige, pålitelige barnebokkarakteren kan ikke holde seg oppe heller, men han finner fremdeles en måte å bli med på feiringen. Forvent å lese den tolv titalls ganger på rad. Men hvis det får barna til sengs, vil du lese det dobbelt så mange ganger, ikke sant?


Jeg liker virkelig Owen Paul Lewis ’enkle illustrerende stil i P. Bear’s New Year’s Party: A Counting Book , og det er flott for småbarn og førskolebarn. Det er noen fine komponenter: en klokke for undervisningstid, interessant vokabular for grupper av dyr ( 'flokk', 'flokk' osv ), samt telling.


Ekornets nyttårsforsett av Pat Miller er et morsomt valg å lese hvis du diskuterer oppløsninger med barna dine. Ekorn går gjennom skogen og lurer på hvilke resolusjoner hun bør ta for det nye året, og endelig innser at alle hennes snille og hjelpsomme handlinger er det som er veldig viktig. Sørg for å lage dine egne etter å ha lest familie vennlighet resolusjoner .


Godt nytt år overalt! av Arlene Erlbach. Er du den typen person som har energi til nyttårs temahåndverk og aktiviteter organisert av land? Hvis du er det, er dette boka for deg.


Natten før nyttår . Forfatteren Natalie Wing har en serie med 'natt før [legg inn ferie her]' bøker. Denne ser på ... du gjettet det. Nyttår. Det er et morsomt valg for barn som er avhengige av å telle ned timene.

Flere bøker du vil elske:

4499 nummer
  • Familieles høyt bøker for hver sesong
  • The Giant Hug: a Family Valentine Craft and Book
  • 15 Smilinducerende barnebøker om lykke og glede

Del Med Vennene Dine: