14 bøker for å inspirere barn til å følge drømmene sine

Vi vil alle vite hemmeligheten bak å hjelpe barna våre å realisere drømmene sine. Selv om jeg ikke kan late som om jeg har nøkkelen til å hjelpe deg med det, kan jeg tilby deg en liste over bøker som kan inspirere barna til å følge deres drømmer og lidenskaper. Dette er alle bildebokbiografier om mennesker som aldri ga opp, som fulgte drømmene sine, selv når de kanskje hadde virket umulige for andre. Noen av dem møtte vanskeligheter som våre egne barn sannsynligvis aldri vil oppleve (forhåpentligvis), men de holdt ut.14 bildebokbiografier som vil inspirere barna til å følge deres drømmer og lidenskaper.

Tenk på denne bildeboklisten som en følgesvenn til min liste over bøker for å inspirere barna til å forandre verden , fordi ved å følge lidenskapene sine og forfølge drømmene sine, kan de ende opp med å gjøre nettopp det. Mennene og kvinnene som er avbildet i disse bøkene, kommer fra alle samfunnslag og historiene deres strekker seg gjennom århundrene. La dem inspirere deg også. (Merk: omslag og titler er tilknyttede lenker.)

25. mars stjernetegn


Emmanuels drøm: Den sanne historien om Emmanuel Ofosu Yeboah . Jeg leste denne boken for noen netter siden for sønnen min, og det er boken som inspirerte meg til å lage denne listen. Emmanuel ble født i Ghana med bare ett ben. De fleste barn med nedsatt funksjonsevne gikk ikke på skolen, men Emanuel var bestemt og hoppet to mil hver vei for å gå på skolen. Etter at moren hans døde, bestemte han seg for å ære hennes siste ord ved å bevise 'at det å være ufør betyr ikke å være ute av stand til.' Han fullførte den forbløffende bragden med å sykle 400 miles på 10 dager. For å si det mildt er Emmanuel’s en inspirerende historie, og Thompson og Qualls gir stor rettferdighet til hans prestasjoner. En forfatternotat beskriver hans fortsatte arbeid og suksesser på vegne av funksjonshemmede i Ghana.


Drum Dream Girl: How One Girl’s Courage Changed Music . Strengt tatt er dette ikke klassifisert som en biografi. Snarere er det inspirert av livet til Millo Castro Zaldarriaga, en kinesisk-afrikansk-kubansk jente. Millo slo Cubas tabu mot kvinnelige trommeslagere og ble en berømt musiker, og spilte til og med bongoene på en bursdagsfeiring for FDR. Boken er skrevet som et dikt, etter en jentes lengsel etter å slå på alle slags trommer: congas, bongos og timbales. Hun øver hemmelig til hun endelig har lov til å dele gaven sin med verden. Rafael Lópezs illustrasjoner er helt fantastiske.


A Splash of Red: The Life and Art of Horace Pippin . Horace Pippin, som jeg aldri hadde hørt om før jeg hadde lest denne bildeboken, var en selvlært maler. Han ble skutt i armen under første verdenskrig, men han jobbet jevnt og trutt for å lære å bruke armen igjen for å skape kunst. Det er så mange ting jeg elsker med denne boken, og du kommer bort fra den med en sterk følelse av hvordan Pippin brukte kunst til å tolke verden. Pippin led av fattigdom, de psykologiske og fysiske kostnadene ved krig, men likevel drev talentet hans til å skape. Et interessant notat er at Pippin var afroamerikansk, men forfatteren tar det dristige valget å ikke engang nevne det. Vinner av Schneider Family Book Award (pluss mange andre).
Hvem sier at kvinner ikke kan være leger ?: Historien om Elizabeth Blackwell . Denne flotte boken vekker liv til en kvinne som vedvarende fulgte målene sine og brøt barrierer fra 1800-tallet for å få lov til medisinstudiet, møtte avvisningen fra medstudentene og deretter kollegene hennes, samtidig som hun beviste at hun var smartere enn de var. Jeg elsker de livlige, energiske illustrasjonene.


The Boy Who Drew Birds: A Story of John James Audubon . Jeg inkluderer denne boka til ære for min eldste sønn som ønsker å være ornitolog. John James kunne gjøre mange ting, men det han elsket å gjøre best var å se på fugler fra morgen til kveld. Født i Frankrike sendte faren ham til Amerika da han var atten, hvor han - forutsigbart - var besatt av fugler. Davies beskriver hvordan Audubon ubarmhjertig observerte fuglenes vaner, og gjorde viktige funn om migrasjon. Barn kan lære mye av Audubons tålmodighet, besluttsomhet og lidenskap for læring.


Dare the Wind: The Record-breaking Voyage of Eleanor Prentiss and the Flying Cloud . På 1800-tallet navigerte kvinner ikke på skip, men faren til Ellen så datterens kjærlighet til havet og næret den. Hun vokste opp, giftet seg med en sjøkaptein og fulgte ham på hans handelsreise. I 1851 seilte Flying Cloud, i stor grad på grunn av navigasjonsevnen til Ellen, rundt Cape Horn fra New York til San Francisco på rekordstore 89 dager, 21 timer. Både teksten og illustrasjonene vil få barnet til å føle at det er der, på sjøen, med Ellen og klipperen.MER: Hver mandag har jeg en ny bokliste. Registrer deg slik at du ikke går glipp av noe.

Abonner på vårt nyhetsbrev


Femti cent og en drøm: Young Booker T. Washington . Asim forteller Washingtons historie i vakre frie vers. Født som slave, var Washington fast bestemt på å utdanne seg og etter frigjøring gikk han 500 mil med en drøm om å tjene en høyskoleeksamen. Washingtons utholdenhet for å lære er inspirerende og dobbelt så når vi vurderer vanskeligheter, hat og hindringer han møtte. Colliers illustrasjoner er helt nydelige.
Det riktige ordet: Roget og hans synonymordbok . Når noen sier 'inspirerende mennesker', tenker du kanskje ikke umiddelbart på Peter Roget ( eller i det hele tatt ), men denne gutten som elsket å lage lister og hadde en lidenskap for ord, vokste opp til å ikke bare være en dyktig lege, men en oppfinner og mannen hvis navn nå pryder hyllene til enhver seriøs ordsmed. Boken viser oss at du kan være en rolig person, men med lidenskap og en kjærlighet til å lære og tenke og tukle, kan du følge drømmene dine og oppnå mye. Nydelig, nydelig kunstverk av Melissa Sweet og et interessant historisk notat gjør dette til en bok du må lese.


Gutten som elsket matematikk: Det usannsynlige livet til Paul Erdos . En biografibiografi om en vellykket matematiker er en fin måte å inspirere barna dine som kanskje ikke ellers blir inspirert av de vanlige heltene på sport og eventyr. ( Ikke at matte- og eventyrelskende barn utelukker hverandre! Ikke send meg en gretten e-post! ) Jeg tilstår, jeg visste ikke hvem Paul Erdös var før jeg leste denne boka. Paul Erdös var en eksentrisk, men veldig sosial matematiker som reiste verden rundt og spredte og delte sin kjærlighet til tall. Heiligman gjør en god jobb med å integrere matematiske begreper i skrivingen, og sluttnotatene inkluderer historisk bakgrunn og matematiske forklaringer.


Jim Thorpe’s Bright Path . En stund ville sønnen min at jeg skulle lese denne boken om og om igjen for ham. Denne biografibiografien utelater mye om Jim Thorpes liv, men de inspirerende tingene er der. Thorpe var en indianer som hadde en vanskelig barndom. Foreldrene og broren hans døde alle, og han ble sendt til en indisk internatskole. Disse internatskolene var ikke lykkelige steder av noen fantasi, og studentene ble forventet å komme inn i samfunnet som tjenere og håndarbeidere. Thorpe unngikk dette dystre utsiktene til å bli en av de største idrettsutøverne gjennom tidene.


Sonia Sotomayor: En dommer vokser i Bronx / Dommeren som vokste opp i Bronx . Dette er en fantastisk bok hvis du leter etter en biografibiografi om en moderne spansk-amerikansk figur ( eller en hvilken som helst inspirerende offentlig person ). Høyesterettsdommer Sonia Sotomayors historie vil inspirere alle. Boken følger Sonia mens hun vokser opp i fattigdom i Bronx og får utdannelse. Boken har et stort, positivt budskap og understreker hvor viktig det er å være omgitt av støttende venner og familie.


Meg . . Jane . Jane Goodalls barndom er full av drømmer. Hun tilbringer dagene sine ute i den naturlige verden og drømmer om å hjelpe og leve med dyr. Når hun vokser opp, flytter hun seg fra sommerfugler til små dyr og til slutt til sjimpansene hun er så kjent for. Jeg liker spesielt måten McDonnell sidestiller fotografier av Jane Goodall med illustrasjonene sine, og fanger Janes håp i både barndomsdrømmene og den endelige realiseringen av disse drømmene.


Wilma Unlimited: Hvordan Wilma Rudolph ble verdens raskeste kvinne . Wilma vokste fra en 4 pund baby til å være en av de raskeste kvinnene i verden og konkurrerte i OL. Dette er utrolig, med tanke på at etter en barndom med polio ble det antatt at beinet hennes var permanent skadet. Wilma jobbet gjennom skaden som ung jente, fikk et atletisk stipend og vant tre olympiske gullmedaljer. Barna mine var fascinert av ideen om at hun vant medaljene sine selv om hun hadde en vridd ankel!


Trombone Shorty . Troy Andrews skrev denne selvbiografiske bildeboken om hvordan han vokste opp i et musikkrikt miljø, og da han fant et ødelagt instrument begynte han å spille trombone, fikk han kallenavnet Trombone Shorty. Han spilte og øvde hardt og vokste opp til å bli en Grammy-nominert multi-instrumentalist.

Det er mange, mange historier og bøker der ute som vil oppmuntre og inspirere barna til å forfølge drømmene sine. Jeg kan absolutt ikke inkludere dem alle her! Hvilke inspirerende bilder fra biografier vil du anbefale?

Vil du ha flere bøker som dette? Disse listene vil også være nyttige:

Biografier av afroamerikanske kvinner for barn

Del Med Vennene Dine: