Finn Ut Antall Engel

15 Smilinducerende barnebøker om lykke og glede

Hva får deg til å smile?Det er spørsmålet barna dine vil tenke på mens de leser disse bildebøkene om den menneskelige følelsen av lykke.

Her er en liste over bøker som du sikkert vil smile. Dette siste tilskuddet til serien min av bildebøker om følelser vil gi deg glede. Barnebøker om lykke får kanskje ikke så mye oppmerksomhet som bøker om vanskeligere følelser som sinne, frykt og angst, men de er like nødvendige for et godt hjemmebibliotek.

Barn

Jeg valgte en rekke barnebøker om glede. Det er tavlebøker for babyer og småbarn, bøker for førskolebarn, historier som vil hjelpe eldre barn å tenke på hva indre lykke betyr, quirky historier som får deg til å le og flere som vil oppmuntre alle til å bryte inn i sang. (Merk: boktitler og omslag er tilknyttede lenker.)

518 nummer

Glad lesning!
The Happy Owls av Celestino Piatti. Dette kan være min favorittbok på listen, og når du leser den, vil du få en klar følelse av hvilke typer bøker som får meg til å le høyt. For latter høyt på slutten er det jeg gjorde. Boken ble utgitt første gang i 1964, men jeg leste den for første gang bare nylig. Historien begynner med en gaggle av ulykkelige fjøsdyr som ikke vet hva de skal gjøre med seg selv, bortsett fra krangling med hverandre. Uglene fører imidlertid en lykkelig og innholdsrik tilværelse. Når de andre ber uglene om å avsløre hemmeligheten sin, blir de forbløffet! Men det er alt jeg kan si uten å gi det bort. Beklager. Piattis illustrasjoner er helt fantastiske. Uglenes røde øyne formidler en fantastisk humor og sannhet!


Har du fylt en bøtte i dag? av Carol McCloud. Mest sannsynlig har du hørt om denne boka. En venn og jeg diskuterte nylig hvordan boken, mens vi var ganske (ok, mye) ostete, barn kan lett forholde seg til hovedmetaforen. Det lærer barna at lykke ikke bare handler om dem selv, men er nært knyttet til andres velvære. Det er faktisk en ganske anstendig bok, selv om jeg ikke ville satt den på en liste over 'bøker med subtile meldinger.'


De tre spørsmålene [Basert på en historie av Leo Tolstoy] av Jon J. Muth. Jeg liker å anbefale denne boken så mye som mulig, og det er et godt springbrett for en diskusjon med barna dine om hva som utgjør indre lykke . De vil spørre, Hva er den beste tiden å gjøre ting? Hvem er den viktigste? Hva er riktig å gjøre? og reflektere over viktigheten av å gjøre gode gjerninger og ta hensyn til øyeblikkelig øyeblikk.
Mitt hjerte fylles av lykke av Monique Gray Smith er en super søt og fantastisk tavlebok perfekt for babyen din eller smårollingen. Det er også en av få styrebøker med en indianerperson. Teksten feirer å finne lykke i hverdagshendelsene og glede, fargerike illustrasjoner.


Lykkekrukken av Alisa Burrows. Meg fyller en krukke med alle slags ingredienser som hun synes er den perfekte oppskriften på lykke. Ting som sjokolade og iskrem. Hun tapper glasset overalt hvor hun går for å sikre et lykkelig humør. Hun bruker til og med krukken for å hjelpe henne til å muntre opp andre. En dag mister hun krukken! Men de som hun en gang hjalp til med å muntre opp, viser henne at hun ikke trenger en krukke for å gjøre sin egen lykke. Dette er en søt bok med et flott budskap som presenteres på en måte som førskolebarn og små elementære barn kan forholde seg til.


Hvis du er glad og vet det av Jane Cabrera. Du vil merke på denne listene at det er flere barnebøker om lykke som henter inspirasjon fra populære sanger. Det er noen få versjoner av 'Hvis du er lykkelig og du vet det.' Dette er tilfeldigvis den versjonen jeg leste. Cabrera utvider de tradisjonelle sønnetekstene, slik at barna vil lage lydene av forskjellige dyr når de synger med.
Anna Hibiscus ’Song av Atinuke er en fantastisk billedbok med en av favorittpersonene mine. Anna Hibiscus spiller også i sin egen kapittelbokserie, som vi har lest og elsket. Anna Hibiscus bor i det moderne Afrika, og hun føler så mye lykke at hun ikke vet hva hun skal gjøre med det hele! Hun henvender seg til familiemedlemmene sine for å få råd, og til slutt oppdager Anna sin egen personlige måte å uttrykke gleden på - gjennom sang.


Perfekt torg av Michael Hall. Et perfekt torg er helt lykkelig. Men hva skjer når det begynner å forvandles til andre former? Vil det fremdeles være lykkelig og innhold? Denne boken har blitt en klassisk tekst om former, men hvorfor ikke bruke den til å starte en samtale om det vi baserer våre følelser av lykke på?

engel nummer 31


Lykkelig av Emma Dodd er en deilig bok for leggetid for 0-3 settet. Mild rimetekst som etablerer det klare båndet mellom kjærlighet og lykke.


100 ting som gjør meg lykkelig av Amy Schwartz. Dette er en morsom bok med rimetekst som inneholder alle slags ting som får barna til å smile. Lyse, fargerike illustrasjoner med forskjellige barn som deltar i morsomme, frittgående aktiviteter. Når du leser denne boken med barna, må du også snakke om alle tingene som gjør dem lykkelige.


Augustus og hans smil av Catherine Rayner. Tigeren Augustus ser etter et smil. Han legger ut på en reise som tar ham over hele verden. Underveis møter han skjønnhet og fantastiske severdigheter, og til slutt, når han stirrer ned i et vannbasseng, finner han smilet sitt. Reflekterende (til og med!) på sin erfaring innser han at for å være lykkelig er alt han trenger å gjøre å huske alle de vakre tingene i verden.


Ta et bad og andre ting som gjør meg lykkelig av Scott Menchin. Når en jente ikke ser ut til å mønstre sin egen lykke, begynner hun en søken etter å finne ut hva som gjør andre lykkelige. Hun spør rundt og får svar fra hunden sin, en kanin, en eldre mann og andre sære karakterer. Boken har en sjarmerende, lunefull sans for humor, samt en nydelig melding om hvordan de enkle tingene kan gi oss glede.


Lykkelig! av Pharrell Williams er en illustrert versjon av sangen jeg vedder på at du synger akkurat nå. Sønnen min sang teksten høyt med et stort smil, og det er en ganske god anbefaling.


Hver minste ting av Bob Marley og Cedella Marley. Nok en sangbasert bok! Dynamiske illustrasjoner gir en populær sang liv i bildebokform med det betryggende refrenget, 'Everything's gonna be okay.'


Dobbel lykke . Dette er en nydelig, gjennomtenkt historie av dikteren Nancy Tupper Ling. Vers 'kapitler' forteller en historie som formidler den viktige sammenhengen mellom familiehistorie og fremtiden. To barn, Gracie og Jack, forbereder seg på et stort trekk. De må etterlate den elskede familien, men deres Nai Nai ( mormor ) gir dem hver en spesiell lykkeboks å fylle med viktige gjenstander. Nydelig, nydelig illustrasjon fullfører boka.

Andre bildeboklister om følelser:

  • Bildebøker om sinne, frustrasjon og følelse av cranky
  • Bildebøker om frykt og mot
  • Bildebøker som lærer empati
  • Bildebøker om utholdenhet

Og hvis du liker å le, kan du lese vår favoritt morsomme bildebøker .

Visste du at vi publiserer en ny og fantastisk bokliste hver mandag? Du vil gråte tårer av skuffelse hvis du savner noen av dem. Sett ikke bekymre deg, du kan abonnere på å få vårt nyhetsbrev levert rett i innboksen din .

Abonner på vårt nyhetsbrev

Barn

Del Med Vennene Dine: