Finn Ut Antall Engel

Bøker for barn som liker Little House on the Prairie

Jeg har tilståelse: Jeg har aldri lest Little House-bøkene for sønnene mine. Jeg begynte Bondegutt en sommer , men de ble så forstyrret av piskingen i første kapittel at vi la den ned og aldri kom tilbake til den. Som barn elsket jeg Laura Ingalls Wilders bøker og leste dem om og om igjen, men da jeg begynte å forgrene meg, begynte det overordnede temaet for robust individualisme og hvordan 'hardt arbeid kan vinne alt', å rive på meg, spesielt som bøker er spioneringen som en fiktiv versjon av det som skjedde, ennå er langt fra sannheten . Nå skjønner jeg at alt dette høres ut som blasfemi ( Jeg liker ikke Dr. Seuss så tydelig at jeg ikke kan stole på det ), men jeg tror Lite hus bøker er eksempler på overlegen historiefortelling og det er greit hvis du liker dem. Jeg synes bare ikke portrettet av livet som pioner skal være så idealisert som det har vært.

Bøker som Little House on the Prairie for barn og voksne.

133 engel nummer betydning

Titlene på denne listen er ikke nødvendigvis bøkersom Little House on the Prairie , selv om mange av dem har lignende innstillinger og banebrytende temaer. Jeg kuraterte denne boklisten med det samme målet som jeg hadde i tankene for listene mine bøker for barn som liker Harry Potter , og bøker for barn som liker Percy Jackson . En gang Lite hus har barna hekta på å lese, det er en flott tid å få dem til å forgrene seg! Jeg har også spesifikt valgt en rekke bøker med alternativer til den anglo-amerikanske fortellingen. Så les disse bøkene høyt for barna dine, og diskuter deretter likhetene og forskjellene med Little House-bøkene.

Vær oppmerksom på: denne listen er tung med jentepersoner, men akkurat som Lite hus bøker, vil hver eneste bok på denne listen også nytes av gutter.

(Merk: omslag og titler er tilknyttede lenker)


Eng lotus av Linda Sue Park. Et fantastisk, gjennomtenkt alternativ til Lite hus bøker, Eng lotus , handler om Hanna, en 14 år gammel halvkinesisk jente som drømmer om å være en dressmaker. Hun og hennes hvite far har flyttet til en ny by i Dakota-territoriet der faren hennes åpner en klesbutikk. Hanna er spent på å gå på skole for første gang og uteksaminere, slik moren drømte for henne. Hun møter rasismen til byens hvite folk, men Hanna er bestemt. Hannas sterke indre stemme, minnet om moren hennes og noen få nye venner hjelper henne å holde seg sterk og lykkes.


Vår eneste mai Amelia . Mai Amelia og hennes familie er finsk-amerikanske bosettere i 1899 Washington. May Amelia har syv eldre brødre, og som den eneste jenta i området er hun absolutt i undertall, men holder seg selv og har liten tålmodighet for å oppføre seg på samme måte. Mai Amelias mamma er i ferd med å få en baby til, og fingrene krysses for en annen jente. Karakterrollene, fra May Amelias sofistikerte bytante til sin skarpe bestemor, er intenst engasjerende og pionerlivet blir utsatt i all sin nitty-gritty glory. Jeg elsket å lese denne boken og har nå Holm’s Boston Jane serie på min leseliste også.


Detektivets assistent av Kate Hannigan er basert på livet til Amerikas første kvinnelige detektiv og vil minne barna om at 1800-tallet ikke bare handlet om pionerliv! 11 år gamle Nell havner på døren til tanten Kate. Tante Kate foretrekker å avlevere Nell på det lokale barnehjemmet, men Nell gjør seg nyttig for sin tante, som jobber for Pinkerton Detective Agency. Hannigan håndterer behendig flere historielinjer og fletter inn mye interessant historisk innhold. Det skjer mye her: Nell og Kates etterforsker ( ja, det er et ord, jeg fant opp det ) rundt Baltimore-tomten ( et forsøk på å drepe Abraham Lincoln i det virkelige liv ), Nells korrespondanse med Jemma, en afroamerikansk venn som forteller historier med bekymringsfulle detaljer om Underground Railroad, og mysteriet rundt hennes onkels og fars død. Interessante karakterer og fartsfylt handling vil få leserne til å ønske å løpe til slutten!


Balladen av Lucy Whipple . jeg er en stor tilhenger av Karen Cushmans bøker. Jeg har anbefalt noen av hennes historiske romaner med middelalderlige omgivelser ( de ville også være et godt tillegg til denne listen! ); denne er satt i 1849. Lucys enke mor bestemmer seg for å flytte familien sin fra Boston for å prøve lykken i California under gullrushet. Lucy er ikke en fan av denne planen, og hun gjør alt hun kan for å tjene seg tilbake til Boston. Cushman er dyktig i å lage humoristiske, spunky fortellere, og bøkene hennes beveger seg i et raskt tempo, noe som gjør dem spesielt gode for barn som kanskje ikke vil hente en stor roman.


The Thing About Luck , en National Book Award-vinner av Cynthis Kadobata, blir fortalt av Summer, en moderne japansk-amerikansk jente hvis familie jobber som hveteopptakere. I år er Summers foreldre i Japan, og derfor reiser hun og hennes spesielle behovsbror, Jaz, og besteforeldrene hennes med de andre hveteopptakerne fra Kansas til Texas og Oklahoma. Sommerens fortelling inkluderer fascinerende beskrivelser av hvordan innhøstingen bringes inn, og hennes erfaring avslører en livsstil som de fleste amerikanske barn ikke vet eksisterer. Når besteforeldrene til Summer er for syke til å hjelpe, trekker 12-åringen sin egen styrke til å hjelpe til med å få inn hveten når en viktig frist kommer. Dette er en utmerket bok og er et flott motpunkt til pionerens gårdsliv!


Hattie Big Sky av Kirby Larson. Jeg elsket denne boka, og dens oppfølger, Hattie Ever After . I 1918 reiser den 16 år gamle Hattie, en foreldreløs, til Iowa, fast bestemt på å gjøre sin nylig avdøde onkels hjem i Montana til sin egen. Men hun må temme landet om et år for å beholde det som sitt eget. Fortellingen er kombinert med korte artikler som Hattie skriver til en avis om sine erfaringer og brev hun skriver til venninnen Charlie, som er i krig i Frankrike. Hatties liv er vanskelig, og hun stoler på at naboene hjelper henne, men det er også andre husmannsfolk som ikke er så støttende. Dette er en fantastisk bok. (Anbefales fra 12 år og oppover.)


Mai B. Hvis barnet ditt er en fan av Laura Ingalls Wilder, men snur nesa mot poesi, plasser det Mai B. i hendene hans. 13 år gamle May og hennes familie bor på grensen, og for å hjelpe til, finner foreldrene til May henne et sted som jobber for en annen familie femten miles unna. Når paret på mystisk vis forsvinner og lar May være i fred, må hun finne en måte å overleve den kommende vinteren på. En gjennomtenkt berøring er Mays sterke interesse for læring og lesing, selv om hun sliter med dysleksi ( selv om May, i motsetning til moderne lesere, ikke vet at dysleksi er hennes problem ).


Birchbark House . (serie) Louise Erdrichs serie om en familie i Ojibwa-stammen sammenlignes og kontrasteres ofte med Lite hus serie. Denne første boken finner sted på en øy i Lake Superior i 1847 der 7 år gamle Omakayas, 'Little Frog' og hennes Ojibwa-familie bor. Little Frog er den eneste overlevende etter en koppepidemi og blir adoptert til et nytt samfunn. Erdrich beskriver Ojibwas hverdagsliv og opplevelser, så vel som sorgene de får som et resultat av den hvite mannen. Utmerket, og en må lese for barn.


Lizzie Bright and the Buckminster Boy . I 1912 kjeder Maine seg Turner Buckminster III. Så møter han Lizzie Bright, en afroamerikaner fra Malaga Island, et samfunn bosatt av tidligere slaver, og de to forbinder seg over baseball. Turners ministerfamilie og resten av menigheten godkjenner ikke det fattige Malaga Island-samfunnet og bestemmer at det må gå for å tiltrekke seg turisme til området. Dette er en alvorlig historie, basert på selve fjerningen av Malaga Island-samfunnet. Innbyggerne ble sendt til en vanvittig asyl. Det er litt humor i fortellingen, men den har ingen lykkelig slutt. ( Alder 12 og oppover. ) ( Jeg lyttet til dette på lydbok. )


Bjørnene på Hemlock Mountain . Bjørnene på Hemlock Mountain er en veldig kort roman. Den forteller historien om Jonathan som krysser et snødekte fjell for å hente en gryte fra tanten sin. Han krysser fjellet og gjentar mantraet 'det er ingen bjørner i det hele tatt.' Når han møter en bjørn, klarer han å gjemme seg på en ganske smart måte. Dette er en enkel historie som barna kanskje kan lese på en gang. Den har fått mye kritikk for ikke å være verdt sin Newberry - jeg vil ikke kommentere det bortsett fra å si at, med tanke på tresnittillustrasjonene og vektleggingen av familieforhold, syntes jeg det var en fin, om tam bok.

13 november stjernetegn


Sarah, vanlig og høy blir ofte spioneringen som en bok å lese etter Little House, ( sammen med Caddy Woodlawn som jeg har sluttet med denne listen ) og det er en rekke følgebøker for å holde barna lesende. Sarah, skolelærer, svarer på en annonse for kone og mor, og reiser til prærien fra Maine. Sarah og hennes nye familie må finne måter å tilpasse seg hverandre i tillegg til å takle følelser av tap og finne måter å komme seg videre fra sorg.


I fotsporene til Crazy Horse av Joseph Marshall III er to historier: en om Jimmy McClean, en gutt av blandet Lakota og Anglo arv, som tar en visjonsreise med sin bestefar i Lakota, Nyles High Eagle. Den andre er historien om Tasunke Witko, aka Crazy Horse, som fortalt til Jimmy av bestefar Nyles. Denne boken fikk gode anmeldelser, men jeg vil innrømme at jeg likte Crazy Horse-fortellingen mer enn den moderne historien. Når historien gikk over til Jimmy og Nyles, var jeg opptatt av å komme tilbake til den historiske handlingen. En ting jeg likte med boken, var imidlertid vektleggingen av at indianere ikke bare er en del av den amerikanske fortiden. Dessverre, slik barna blir undervist i amerikansk historie, får de ofte feil inntrykk, og denne boka er et godt utgangspunkt for å rette opp feilen.


Bright Island er sannsynligvis best for eldre tweens, da den er ganske lang og tett. Thankful er en jente som elsker havet. Foreldrene hennes sender henne imidlertid bort til skolen på fastlandet slik at hun kan lære 'hva en jente er bra for.' De vakre skriftdetaljene Thankful sin erfaring på skolen, hennes tilknytning til båtliv og kysten av Maine. Det er en nydelig alderdom og er perfekt for fans av bøker som Anne of Green Gables . Jeg vil også understreke at GUTTER også vil glede seg over denne boka. ( Kan du fortelle at jeg føler meg helt utslitt av 'bøker for gutter' mot 'bøker for jenters anbefalinger? )


Fingerbøl sommer . Elizabeth Enrights bok er et fantastisk valg hvis du leter etter kapittelbøker om sterke uavhengige jenter. Ni år gamle Garnets familiegård har vært utsatt for mangel på regn, men når hun finner en sølvfingerbøl og regnet kommer, begynner Garnets fantastiske sommer. Enrights forfatterskap er fantastisk, og beskrivelsene av Garnets hverdagsliv er fortryllende.


Elias fra Buxton . På 1860-tallet ble Elijah det første gratis barnet som ble født til å løpe bort slaver i en koloni i Canada. Familien hans ser på ham som 'skjør', gråter for lett eller blir redd eller såret. Den første delen av boken er fylt med humoristiske narrestreker rundt samfunnet Buxton. Senere tar Elijah beslutningen om å reise til Amerika for å hjelpe en venn med å gjenvinne penger som ble stjålet fra ham, og frihetens natur stirrer ham rett i øynene.


Preacher’s Boy . På slutten av 1800-tallet Vermont bestemmer 10 år gamle Robbie at han ikke skal spille den dydige rollen som forkynnergutten. Mens han gjemmer seg ute i skogen, møter han hjemløse Violet og hennes alkoholiserte far. Når hans foreløpige vennskap med Violet vokser, bryter han med det rette å gjøre for seg selv og sine nye bekjente. Dårlige valg og andre omstendigheter resulterer i en alvorlig skade, som også viser seg å være katalysatoren som Robbie er i stand til å forløse seg selv. Jeg likte måten denne historien ikke var en studie i absolutte moralske valg, men en mer realistisk utforskning av hvordan vi ( og spesielt barn når de oppdager hva slags mennesker de vil være ) bestemmer deg for å handle og behandle andre.


Blue Mountain er historien om Tuk, en storhornsau som har en visjon om et blått fjell. Når dalen der stammen hans føder om vinteren, blir bar og tamme sauer, bringer sykdom, bestemmer Tuk seg for å føre medmennesken til det blå fjellet. Noen er i tvil om Tuks løfte om suksess og blir igjen, men den lille gruppen reisende setter ut og krysser en sti fylt med rovdyr og farer. Tuk klarer å overvinne bjørn og ulv og lede sine tilhengere i heltens søken. Når de kommer til det blå fjellet, snur Tuk seg tilbake for å hente resten av flokken. Med sin poetiske tekst og interessante karakterer, Blue Mountain er en flott høytlesning.


Vest for månen . Dette var en av favorittlesningene mine i fjor og tilbud Lite hus fans sjansen til å vurdere hva det kan ta for noen individer å komme seg til Amerika i utgangspunktet. ( Selv om jeg håper ikke så mange var så dramatiske som denne! Mer enn noe annet, vil Astri bli med sin far i Amerika, men tanten hennes selger henne til Svaalberd, en stygg, stinkende geitebonde som behandler henne grusomt. Astri klarer å flykte fra Svallberd, griper søsteren fra tanten og onkelen sin før de også kan selge henne. Søstrene, med en merkelig jente Astri har møtt i låven til Svaalberd, løper mot kysten i håp om å ta en båt til Amerika, men de forfølges av Svallberd. Skriften er en spennende blanding av historie og folklore. ( Jeg anbefaler det i alderen 12 og oppover. ) Redigert for å legge til: Det er en scene for voldtektsforsøk i denne boken som kan gjøre noen foreldre ukomfortable, så forhåndsvis boken hvis det er en bekymring for deg. * Se kommentarer nedenfor.


Uvanlige kyllinger for den eksepsjonelle fjørfebonden er en fantastisk moderne blanding av magi og realisme. Når faren til Sophie Brown mister jobben, flytter familien fra Los Angeles til farmoren til storonkelen. Dette er en epistolær roman; Sophie skriver brev til Abuelita om sitt nye liv. Mens Sophie tilpasser seg å bo på en gård, er en av de eneste 'brune menneskene' i samfunnet og foreldrenes nøysomhet, oppdager hun noen kyllinger som har uvanlige egenskaper. Hennes nye oppdrag blir å lære å ta vare på og beskytte hennes nye overnaturlige flokk.


En lang vei fra Chicago er en moderne klassiker. Søsknene Joey og Mary Alice besøker bestemor Dowdel i delstaten Illinois. Sett under depresjonen, med en quirky rollebesetning av karakterer ( spesielt bestemor! ), barna mine likte denne mye. De reagerer vanligvis bra på alt som er morsomt, og selv om noe av teksten og vokabularet går over hodet på New Kid, når han ser sin eldre bror le, ler han rett sammen med ham. Han vil aldri bli utelatt!


Jeg hadde prøvd å fullføre Ut av støvet før du fullfører bokliste over barneromner i vers men jeg klarte det ikke helt. Jeg er glad for å kunne dele Hesses bok med deg nå. Billie Jo forteller historien om å bo i støvskålen Texas under depresjonen. I fri vers beskriver hun vanskeligheter med fattigdom, å ha en far langt borte, og den tragiske ulykken med morens død som også skadet hennes egne hender slik at hun ikke lenger er i stand til å spille piano. En gripende historie.


Min side av fjellet . Min 10-åring kom hjem fra skolen og sang lovordene i denne boka, og jeg spurte ham om han ville være interessert i å høre på meg lese den for ham og broren. Han innrømmet at han ville gjøre det, så det står på vår leseliste. Som barn leste jeg denne boka om en gutt som stikker av fra New York City for å bo i villmarken, og husker at jeg var fascinert av den.


Forsto Betsy . Eleanor Roosevelt utnevnte forfatteren Dorothy Canfield Fisher som en av Amerikas ti mest innflytelsesrike kvinner. Lærere vil gjenkjenne henne som kvinnen som introduserte Montessori-metoden i amerikanske klasserom. Den filosofien er gjenkjennelig i Forsto Betsy . Inntil hun skal bo på en gård på landsbygda sammen med kusinene, har ni år gamle Elizabeth 'aldri funnet ut en eneste ting for seg selv alene'. I landet tar hun glede og stolthet over å lære og blir en veldig dyktig og lykkelig Betsy.

sakprosa for 4. klasse


Jeg legger Bo ved Ballard Creek på denne listen fordi mange mennesker elsker, elsker, elsker det. Jeg er imidlertid ikke en av dem. Hovedpersonen, Bo, er en evig munter 5 år gammel ( en merkelig alder for hovedpersonen i en middelklasse-roman ) jente adoptert av to alaskanske gruvearbeidere, afroamerikanske Jack og den svenske innvandreren, Arvid, da moren, 'en god tidspike', føler seg overveldet over å ta vare på henne. Handlingen finner sted i Alaska på 1920-tallet, i et overraskende mangfoldig og innbydende samfunn. Handlingen er primært vignett-stil, og boka ender med at familien adopterer en lillebror for Bo. Jeg innrømmer at det er en søt bok som vil appellere til fans av Little House on the Prairie . For meg koblet jeg meg rett og slett ikke til den fortellende stemmen, og jeg likte ikke noen generaliseringer om 'eskimoer'. Jeg tror fortsatt at mange familier vil ha glede av det. Jeg tror også det vil gjøre det bedre å lese høyt på grunn av alderen til hovedpersonen.

Andre lister du vil like hvis du liker Little House-bøkene:

Ikke gå glipp av det! Abonner på vårt nyhetsbrev slik at du får nye bokanbefalinger hver mandag.

Bøker for barn som liker Little House on the Prairie.

Del Med Vennene Dine: