Finn Ut Antall Engel

Brunbjørn fakta og arbeidsark

Stor og shaggy-haired, den brunbjørn (Ursus arctos) varierer i farge, og er en del av familien Ursidae, som finnes over store deler av Nord-Eurasia og Nord Amerika . Også kjent som 'bruin', er brunbjørn fortsatt en minst bekymret art som er oppført av IUCN.





Se faktafilen nedenfor for mer informasjon om brunbjørnen eller alternativt kan du laste ned vår 20-siders brunbjørn-arbeidsarkpakke for å bruke i klasserommet eller hjemmemiljøet.

Nøkkelfakta og informasjon

BESKRIVELSE

  • Brunbjørn har store og konkave hoder med snuter som stikker ut av ansiktet, noe som gjør dem lett gjenkjennelige fra andre Bjørn arter. De har også en stor skulderpukkel, som bidrar til å skille dem fra svartbjørnen (Ursus americanus). De har korte haler, vanligvis fra 4 til 5 tommer lange.
  • Deres solide underarmer har massive poter med klør som strekker seg opp til 6 tommer i lengde, som først og fremst brukes til graving. Brunbjørneklør kan ikke trekkes tilbake, og har noe butte spisser. Akkurat som alle bjørner, er de plantigrades, eller pattedyr som har evnen til å stå og gå på sålene på bakfoten i lange perioder.
  • Brune bjørner har pels som varierer i farge, for eksempel brun, svart, brun eller blond, eller en kombinasjon av disse. De lengre ytre beskyttelseshårene har ofte hvite eller sølvfargede tupper, noe som gir dem et mer 'grizzled' utseende.
  • De er enorme pattedyr, og kan drepe ethvert stort bytte ved å knekke ryggen og nakken. Brune hannbjørner er vanligvis større enn hunner.
  • Hodet og kroppslengden deres er omtrent 1,7 til 2,8 meter lang, og skulderhøyden er omtrent 90 til 150 centimeter.
  • Den eurasiske brunbjørnen er den minste underarten, med hunner som veier maksimalt 90 kilo. Kodiak-bjørnen, den sibirske brunbjørnen og bjørnene hjemmehørende ved kysten Russland og Alaska er den største underarten av brunbjørnen.

DISTRIBUSJON OG HABITAT

  • Brunbjørn er vidt distribuert over hele Nord-Amerika, Europa , nordlige Asia , og Japan .
  • Det er rundt 200 000 brunbjørner over hele verden, med den største bestanden i Russland (120 000), forente stater (32.500), og Canada (21.750). Flertallet av dem i USA finnes i Alaska, og disse underartene av brunbjørner kalles 'grizzlybjørner'.
  • Det er rundt 14 000 brunbjørner i Europa, fra Spania til Russland, og fra Skandinavia til Romania , Bulgaria og Hellas .
  • Brunbjørn står allerede overfor utryddelse på de britiske øyer, og er enormt truet inn Frankrike og Spania , og resten av Sentral-Europa.
  • Finland etablerte brunbjørn som sitt nasjonaldyr.
  • De var en gang endemiske for Atlasfjellene i Afrika , og kan ha eksistert i de siste delene av 1800-tallet i Algerie og Marokko. Den siste kjente meksikanske brunbjørnen ble drept i 1960.
  • I de arktiske områdene øker det potensielle økosystemet til brunbjørnen. Klima forandringer har tillatt disse bjørnene migrere lenger nord inn i det som en gang utelukkende var domenet til isbjørn . I tempererte områder får tap av habitat skylden på grunn av det økende antallet fare og jakt.
  • Grizzlybjørner ser ut til å foretrekke åpne landskap, mens i Eurasia oppholder disse bjørnene seg stort sett i tette skoger.

ATFERD OG KOSTHOLD

  • Brunbjørn er generelt enslige pattedyr, selv om de kan klemme seg sammen i store grupper der det er rikelig mattilgang og etablere sosiale hierarkier basert på alder og størrelse.
  • I sommer , lagrer de betydelige reserver av fett som kan nå 400 pund i større populasjoner, som de er avhengige av for å overleve vinteren, når de blir veldig late og trege.
  • Selv om de ikke går helt i dvale og lett kan vekkes, elsker brunbjørner å bo på lukkede steder som grotter, sprekker eller hule tømmerstokker i disse kalde månedene.
  • Brunbjørn er altetende; de spiser for det meste planter, som bær, røtter, spirer, så vel som sopp og til og med fisk , insekter og små pattedyr.
  • Parringssesongen starter slutten av mai til begynnelsen av juli. Brunbjørner er seriemonogame, og bor hos samme partner fra flere dager til uker.
  • Hunnene blir kjønnsmodne mellom 5 og 7 år, mens hannene vanligvis ikke finner en partner før de er store og sterke nok til å konkurrere med andre hanner om paringsrettigheter.
  • En kvinnes zygote vil skille seg og flyte fritt i livmoren i et halvt år; denne prosessen kalles forsinket implantasjon. I vinterdvalen vil fosteret klamre seg til livmorveggen. Embryoet vil ikke implanteres i livmoren og vil bare bli absorbert av kroppen hvis moren ikke gikk opp nok til å klare seg gjennom den kalde årstiden.
  • Unger fødes etter åtte uker mens bjørnemoren sover, med et gjennomsnittlig kull mellom ett og fire, hvor to er det vanligste antallet. Størrelsen på kullet avhenger av morens alder, geografisk plassering og mattilgang. Det er også tilfeller når eldre hunnbjørner føder et stort antall kull.
  • Unger er i utgangspunktet født blinde, uten tenner og pels, og veier mindre enn et pund. Morsmelken deres er deres eneste matkilde frem til våren og så sent som forsommeren. I løpet av denne tiden veier ungene fra 15 til 20 pund, og er gamle nok til å følge moren sin og begynne å lete etter fast føde.
  • Babybrune bjørner forblir ved morens side fra to til fire år, i løpet av denne tiden tilegner de seg overlevelsesteknikker gjennom imitasjon, som for eksempel å lete etter mat med høyest næringsverdi, jakt, fiske, selvforsvar og finne ly.
  • Brunbjørn er utsatt for spedbarnsdrap - voksne hanner har en tendens til å drepe ungene til en annen bjørn for å gjøre hunnen seksuelt mottakelig eller bare for konsum. Unger vil klatre opp i et tre i frykt når de oppdager en merkelig hannbjørn, og moren vil forsvare dem til tross for hannens størrelse, som kan være det dobbelte av hennes.
  • Brunbjørn trekkes til søppelfyllinger og søppelbøtter, og kan forsøke å besøke menneskers boliger eller låver på jakt etter mat.
  • Overraskelse, nysgjerrighet, invadert personlig plass, rovdyr, jaktsår, kadaverforsvar og provosert ladning er hovedårsakene til bjørneangrep, ifølge Alaska Science Center.

Brunbjørn arbeidsark

Dette er en fantastisk pakke som inneholder alt du trenger å vite om den brune bjørnen på 20 dybdesider. Disse er bruksklare arbeidsark for brunbjørn som er perfekte for å lære elevene om brunbjørnen (Ursus arctos) som varierer i farge, og er en del av familien Ursidae, som finnes over store deler av Nord-Eurasia og Nord-Amerika. Også kjent som 'bruin', er brunbjørn fortsatt en minst bekymret art som er oppført av IUCN.

Komplett liste over inkluderte arbeidsark

  • Brunbjørn fakta
  • Møt Brunbjørn
  • Brunbjørnens anatomi
  • Livssyklusen til en brunbjørn
  • Bare Bear Things
  • Nyanser av brunt
  • Brun og svart
  • Spør Brunbjørn
  • Bare mer bjørnefakta
  • En bjørns fortelling
  • Forholdet til mennesker

Link/siter denne siden

Hvis du refererer til noe av innholdet på denne siden på ditt eget nettsted, vennligst bruk koden nedenfor for å sitere denne siden som den opprinnelige kilden.

Brunbjørn fakta og arbeidsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 4. mai 2020

Link vil vises som Brunbjørn fakta og arbeidsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 4. mai 2020

Bruk med hvilken som helst læreplan

Disse regnearkene er spesielt utviklet for bruk med enhver internasjonal læreplan. Du kan bruke disse regnearkene som de er, eller redigere dem ved hjelp av Google Slides for å gjøre dem mer spesifikke for dine egne elevferdighetsnivåer og læreplanstandarder.

Del Med Vennene Dine:

213 betydning