'Buffering' er den enkleste måten å unngå retinolforbrenning

Ansiktet ditt vil definitivt takke deg. hvordan unngå retinolforbrenning

Getty bilderTil tross for at hudleger beskriver retinol som en hudpleiestjerne, kan det komme med en ubehagelig bivirkning: retinolforbrenning. Også kjent som retinolirritasjon, er det i hovedsak det som skjer når ansiktet ditt ikke tåler den kraftige ingrediensen og deretter forvandles til et flakete, flassende, rødt rot. Både dermer og redaktører beskriver det ofte som den kraftigste eksfolieringen som finnes, så når du treffer det søte stedet, gir det glødende, lysende hud - Heather Rogers, M.D., kaller det en vidunderkrem. Men hvis du ved et uhell overdriver det eller bruker det feil, kan reaksjonen være plutselig og ubehagelig, noe som fraråder mange til og med å prøve retinol.

'Noen pasienter hopper inn i å bruke retinoler med for mye spenning,' sier Union Square Laser Dermatologi Y. Claire Chang, M.D. «Det er viktig å lette veien inn for å unngå overdreven irritasjon. Jeg anbefaler alltid en prikktest før du påfører hele ansiktet. Feil påføring og misbruk kan også føre til overflødig irritasjon.'

Det er imidlertid et enkelt triks for å idiotsikker retinolpåføring. Det kalles buffering, og det innebærer å kombinere retinol med fuktighetskrem for å fortynne det slik at huden din kan tilpasse seg. Nedenfor bryter eksperter ned prosessen.

329 betydning

Hvorfor brenner retinol huden min?

'Av alle de aktuelle alternativene du har for antialdring, har retinoler oftest vist seg effektive,' sier hudlege Hadley King, M.D. Retinol virker ved å øke celleomsetningen slik at brune flekker forsvinner raskere, hudormer og blokkerte porer fjernes, solskader repareres og huden din bygger kollagen (som holder rynker og fine linjer i sjakk). Den vanskelige delen: Jo mer det kommer på huden din, jo mer vil det få cellene til å overdrive. Ansiktet ditt gjør det det blir fortalt, så hvis for mye av ingrediensen synker inn, vil ikke-klar hud dukke opp – og akkurat som det sitter du igjen med rød, avflalling irritasjon.

Retinolforbrenning kan også oppstå avhengig av formuleringen du bruker og hvor ofte du bruker den. 'Retinoler som ikke er reseptbelagte har en tendens til å forårsake mindre irritasjon enn reseptbelagte retinoider,' sier Chang. 'Det kan ta uker før huden din blir vant til dem, så det er viktig å lette veien inn. Bruk som tolerert.' Hun råder ofte pasienter til å inkorporere ingrediensen bare noen få netter i starten, og deretter øke frekvensen sakte. Vurder din hudtype også; retinol er en kraftig ingrediens, så hvis du har en tendens til å være sensitiv (eller har hudsykdommer som eksem og rosacea), unngå områder med oppblussing og gå sakte.

Hvordan forhindre hudirritasjon fra retinol

Forebygging av irritasjon er der buffering kommer inn - og svarer på det vanlige spørsmålet om du bør bruke retinol før eller etter fuktighetskrem. Svar: Prøv å bruke det samtidig i stedet. Selv om den er mer potent når den påføres på forhånd, kan noen hudfarger dra nytte av et ekstra lag med fuktighetskrem.

'Buffring fortynner retinolet og gjør det mer tolerabelt totalt sett,' forklarer hudlege og medgründer av LM Medical NYC's Morgan Rabach, M.D. 'Dette anbefales for folk som blir tørre etter å ha brukt retinoler.'

tessellasjonsideer trinn for trinn

Hvis du vil høste fordelene av ingrediensen uten å satse på at du bruker den feil, er fuktighetskrem nøkkelen. Rogers er enig, og påpeker at prosessen både hydrerer huden din og fungerer som en buffer for en mildere opplevelse.

Selv om det betyr at du ikke får full fremdrift av retinolens evner, kan det være en god ting for personer med tørr eller sensitiv hud. Jo tynnere eller mer reaktiv huden din, desto mer vil retinol absorberes, så legg til en enkel, enkel fuktighetskrem som CeraVe fuktighetskrem holder huden glad. Hvis du vil forenkle enda mer, sier King at du kan fukte først, og deretter toppe med retinol. Likevel er buffering – å blande de to sammen – en fin måte å være ekstra sikker på at du ikke overdriver, og Rogers sier at hun anbefaler det for folk som har hatt en dårlig retinol-opplevelse, men som ønsker å prøve det på nytt.

Når du er tilbake i salen og huden din ser ut til å ha justert seg, foreslår Rogers å reversere rutinen din – bruk retinol etterfulgt av en fuktighetskrem – for å unngå irritasjon uten å sløve fordelene. Etter at du har vært eksponert for vitamin A (grunnlaget for retinol) i noen uker, reduseres antallet reseptorer i huden din, så mengden retinol du tar inn synker også.

28 mai dyrekretsen

Rabachs ekstra tips er å kombinere buffering med varierende styrker av retinol. 'De fleste reseptfrie retinoler er svake, med Differin som den svakeste, og går helt opp til Tazarotene, som er den sterkeste,' sier hun. 'Start med de svakeste og bygg opp over tid til sterkere som tolerert.' Hun advarer også mot å bruke andre eksfolierende midler mens du justerer, inkludert både fysiske og kjemiske skrubber.

Hvordan behandle retinolforbrenning

Hvis du ender opp med et prebufferende tilfelle av retinolforbrenning, behandle det før du dykker inn i en ny rutine. Avhengig av alvorlighetsgraden bør du vurdere å bestille time. 'Du bør gå til en hudlege fordi det kan være hyperpigmentering forbundet med det,' råder Rabach. 'Vanligvis behandler vi med et steroid, en emulgator som Aquaphor , og solbeskyttelse. Noen ganger kan en blekekrem som hydrokinon være nødvendig.'

Du bør også slutte å bruke umiddelbart til huden din er fullstendig grodd. 'Bruk milde rensemidler og fuktighetskremer i mellomtiden og unngå andre irriterende produkter som AHA, BHA og benzoylperoksid,' sier Chang. Hennes anbefalte rutine er å vente og strømlinjeforme rutinen din til ingredienser som ikke vil forårsake en ny oppblussing. Hvis du har en mer alvorlig reaksjon som ikke er alvorlig nok til å se en hud, prøv å bruke en OTC-hydrokortisonkrem for å lindre rødheten.

Når du er klar til å gå tilbake til buffering, har Chang ett siste tips. 'Jeg anbefaler å se etter retinolformuleringer som er kombinert med beroligende eller fuktighetsgivende ingredienser for å minimere irritasjon som antioksidanter, ceramider og hyaluronsyre,' sier hun. Det er en enda enklere måte å våkne med glødende, flakfri hud.

Del Med Vennene Dine: