Barnebøker om kvinner i politikk og kvinneaktivister

Mellom sidene i disse barnebøkene om kvinner i politikk og kvinnelige aktivister, vil du møte kvinnene som var med på å forme fremtiden og fremme kvinners rettigheter ( og menn ). Mens de fleste av disse bildebokbiografiene fokuserer på kvinner i amerikansk historie ( fordi det er det som er mest tilgjengelig for meg ), Jeg har også tatt med flere bøker om viktige kvinner fra andre deler av verden.Barnebøker om kvinner i politikk og aktivistkvinner

Når jeg lager en liste over biografier, fokuserer jeg på tradisjonelle Bildebok format. I bibliotekets biografiseksjon kan du alltid finne informativ tekst om viktige kjente og ikke så berømte personer. Så selv om det kan se ut som om jeg har lagt igjen noen åpenbare tall utenfor denne listen, er det fordi jeg ikke kunne finne en bildebok jeg likte. Det er mange gode, informative sakprosabøker finnes i biblioteket ditt, og jeg håper du vil slå dem opp. Jeg gleder meg til forlag som tar opp sløret og får noen mer kvalitetsbiografier av banebrytende politiske kvinner og aktivister på hyllene i nær fremtid. ( hint hint ) (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

Bildebøker om kvinners stemmerett

Lær om kvinnene som kjempet og protesterte utrettelig for å få stemmeretten.


Frøken Paul og presidenten: Den kreative kampanjen for kvinners rett til å stemme av Dean Robbins, illustrert av Nancy Zhang. Alice Paul, en suffragette og aktivist, organiserte en protest utenfor Det hvite hus under Wilsons administrasjon. Hun ledet parader, gikk i fengsel og møtte til og med presidenten selv. Hennes kreative taktikk bidro til å bane vei for den 19. endringen.


Elizabeth leder veien: Elizabeth Cady Stanton og stemmeretten av Tanya Lee Stone, illustrert av Rebecca Gibbon. En titt på oppveksten av en pioner for kvinners rettigheter, fra barndommen til utdannelsen, og hennes tilstedeværelse på Seneca Falls-stevnet i 1848.
Jeg kunne gjøre det !: Esther Morris får kvinner til å stemme av Linda Arms White, illustrert av Nancy Carpenter. Presenter døtrene og sønnene dine for den spunkete Esther Morris, som fra barndommen aldri glemte at 'hun også kunne gjøre det.' Det er ikke mye kjent om Morris personlige liv, som var en viktig skikkelse i Wyoming-stemmerettpolitikken og til slutt ble dommer, men denne bildeboken gir et underholdende inntrykk av hvordan det kan være å være en frittalende kvinne på 1800-tallet. .


Rundt Amerika for å vinne avstemningen: To suffragister, en kattunge og 10 000 kilometer av Mara Rockliff, illustrert av Hadley Hooper. En morsom bildebok om to kvinner, Nell Richardson og Alice Burke, som reiste over hele landet med en kattunge, og en skrivemaskin for å spre budskapet om at kvinner skulle ha stemmerett.


Elizabeth startet alle problemer av Doreen Rappaport, illustrert av Matt Faulkner. Boken starter med en slags prolog med Abigail Adams i hovedrollen, som gir en advarsel til mannen sin om at hvis ikke kvinner ble inkludert i de nye lovene for USA, ville de starte sin egen revolusjon. Historien hopper videre frem til 1840 da Elizabeth Cady Stanton og Lucretia Mott starter den revolusjonen. Jeg satte pris på at forfatteren inkluderte stemmen til Sojourner Truth midt i boka fordi det er viktig å huske at Cady Stanton og de andre suffragettene kjempet for den hvite kvinnens stemmerett. Denne boken handler imidlertid ikke bare om kampen for stemmerett, den dekker mange milepæler i kvinnekampen for likebehandling.Bildebøker om kvinnelige aktivister

Disse utrettelige kvinnene tålte ikke å sitte ledig ved urettferdighet. De er rullemodeller ethvert barn kan se opp til.


Yours for Justice, Ida B. Wells: The Daring Life of a Crusading Journalist av Philip Dray, illustrert Stephen Alcorn. I Amerika etter borgerkrigen var Wells en anti-lynch-aktivist og en av de første vellykkede svarte amerikanerne som vant en juridisk kamp i retten. Hun skrev utrettelig mot Jim Crow og nektet å trekke seg, selv i møte med trusler mot livet hennes.


Frihetsstemme: Fannie Lou Hamer: The Spirit of the Civil Rights Movement av Carole Boston Weatherford, illustrert av Ekua Holmes. Dikt forteller historien om livet til Fannie Lou Hamer, fra barndommen hennes som deltaker til livet som aktivist. Teksten er emosjonell og glanser ikke over Fannies vanskeligheter, og collageillustrasjonene er fantastiske.
Malala Yousafzai: Kriger med ord av Karen Leggett Abouraya, illustrert av L. C. Wheatley. En biografi om den unge Nobels fredsprismottaker. Malala har blitt en inspirerende stemme for fred og utdannelse, og selv om historien hennes til tider er skremmende, er dette en god, aldersbestemt bildebok.

Malala er en av de fryktløse kvinnene på våre utskrivbare kvinnekortfargesider. Ta en titt på alle 8 av våre kvinnekort !

Modig jente
Brave Girl: Clara and the Shirtwaist Makers ’Strike of 1909 av Michelle Markel, illustrert av Melissa Sweet . Clara kommer til NYC skitt dårlig, men full av grus. Hun jobber en elendig, tilbakesprengende jobb på en klesfabrikk. Et ekstraordinært individ, hun lærte seg å lese og ledet den største opptredenen av kvinnelige arbeidere i USAs historie, til tross for at hun ble slått og fengslet for å ha deltatt i arbeidstakere. Melissa Sweet forteller en verdifull historie om historien til kvinnelige arbeidere og viktigheten av rettferdig arbeidspraksis. Det er en historie som fremdeles gir gjenklang i dag.


Dolores Huerta: En helt til migrerende arbeidere av Sarah Warren, illustrert av Robert Casilla. Mens mange er kjent med Chávez, er Huerta en annen borgerrettighetsledere som vil inspirere barn. Warren skildrer Huerta i sine mange roller fra lærer til foreldre til demonstrant og mer. Hennes styrke og vilje til å hjelpe gårdsarbeidere førte henne til å organisere en streik slik at de kunne oppnå bedre arbeidsforhold og rettferdig behandling i henhold til loven. Boken inneholder god tilleggsinformasjon etterpå.


Aani og Tree Huggers av Jeannine Atkins, illustrert av Venantius J Pinto. Atkins ble inspirert til å skrive denne boka av hendelser som fant sted i 1970, i India. Landsbyboere protesterte mot å kutte ned sine ærverdige trær ved å holde fast i dem. I denne historien leder Aani, en ung jente, kampen for å beskytte trærne mot treskjærere som har offisiell ordre om å kutte dem. Trærne er en kilde til mat, ly og komfort for landsbyboerne. Dette er en interessant bok å snakke med barna om de mange former for protest. Det er ikke alltid en marsj eller en streik. Det kan være - bokstavelig talt - treklemmer.


Skriv videre, nåde!: Det hemmelige livet til barmhjertighet Otis Warren av Gretchen Woelfle, illustrert av Alexandra Wallner. Jeg elsker historien om barmhjertighet fordi hun ikke bare ble en dyktig forfatter og politisk tenker før, under og etter den amerikanske revolusjonen, hun var omgitt av menn som oppmuntret og verdsatt hennes bidrag, til tross for den vanlige troen på at kvinnens rolle var å lage mat og sy.


Paiute Princess: Historien om Sarah Winnemucca . Dette er en lang, teksttung bildebok med en ikke så pen historie, best egnet for barn i alderen 8 år og oppover. Den forteller den fascinerende historien til en kvinne som kjempet både personlig og politisk kamp med og for sine indianere. Jeg hadde ikke engang hørt om Sarah Wimmemucca før jeg hentet denne boka. Sørg for at barna ikke går glipp av det.


Harlem’s Little Blackbird: The Story of Florence Mills av Renée Watson, illustrert av Christian Robinson er historien om sangeren Florence Mills, som brukte berømmelsen sin til å kjempe for sivile rettigheter på 1920-tallet. Hun var kjent for sin medfølelse for de mindre heldige og for å bidra til å fremme karrieren til andre afroamerikanske artister som møtte dyp rasisme. Hvis du leter etter en bok med et godt forbilde, er dette den.


Red Bird Sings: The Story of Zitkala-Sa, indianerforfatter, musiker og aktivist av Q. L. Pearce, illustrert av Gina Capaldi. Zitkala-Sa forlot hjemmet sitt på Yankton Sioux-reservasjonen i South Dakota for å gå på skole i Indiana hvor hun fant trøst i musikk. Denne fantastiske biografien forteller historien fra kampene hennes på grunn av å være atskilt fra hennes tradisjonelle kultur og oppdage hennes kjærlighet til musikk som barn til aktivismen på vegne av indianere, som voksen.

Bildebøker om First Ladies

De første damene i USA satt ikke stille mens mennene deres drev forretning. Enten deres bidrag var politiske, sosiale eller kulturelle, uttrykte mange første damer en hengiven hengivenhet for å gjøre landet sitt bedre for alle.


Barnehåndbok til Amerikas første damer av Kathleen Krull, illustrert av Anna DiVito. Dette er ikke en bildebok, men jeg fant den en utmerket ressurs og går utover de tørre fakta i hver kvinnes liv som førstedame. Hver kvinnes seksjon kan leses med barnet ditt som en diskret enhet hvis du foretrekker det. Den er nettopp publisert og inkluderer de første damene gjennom i dag.


Amelia og Eleanor tar en tur av Pam Muñoz Ryan, illustrert av Brian Selznick. Jeg elsker denne boken som fanger Eleanor Roosevelts eventyrlystne, konvensjonsutfordrende ånd. I 1933 sniker to risikovilende kvinner seg vekk fra et tett middagsfest og går på tur på himmelen! Brian Selznicks svart-hvite blyantillustrasjoner fanger epoken perfekt.


Dolley Madison redder George Washington av Don Brown. Dolley var en populær førstedame, som mange undervurderte og avskrev som en 'sosialitet'. Det var imidlertid Dolley som gikk opp på platen da soldatene flyktet fra Det hvite hus under krigen i 1812 og reddet verdifulle statspapirer fra herskapshuset, samt det nå berømte portrettet av den første øverstkommanderende. Kjempegøy, men også seriøst på viktigheten av mot.


Miss Lady Bird's Wildflowers: How a First Lady Changed America av Kathi Appelt, illustrert av Joy Fisher Hein. En biografibiografi om Lady Bird Johnsons liv og dedikasjon til å bringe naturens skjønnhet til Amerika, inkludert hennes rolle i Highway Beautification Act.


Da Jackie reddet Grand Central: The True Story of Jacqueline Kennedy's Fight for an American Icon av Natasha Wing, illustrert av Alexandra Boiger. ( For å bli utgitt 3/2107 har jeg ikke sett en kopi av boka ennå, men gleder meg så veldig til å ta den med her. ) En titt på Jackie Kennedy Onassis 'rolle i kampanjen for å holde Grand Central fra å gå veien til Penn Station.

Bildebøker om kvinnelige kandidater og lovgivere

Kvinner er ikke bare hjelpestoffer! De stiller til valg, tjener publikum som representanter og senatorer. Merknad til utgivere: Jeg er skuffet over mangelen på kvalitetsbiografier om kvinner som tjenestegjorde i offentlig tjeneste. Jeg tror du må jobbe med dette!


Hun var den første !: The Trailblazing Life of Shirley Chisholm av Katheryn Russell-Brown, illustrert av Eric Velasquez. Russell-Browns engasjerende biografi om Chisholm forteller hennes reise fra et lite barn med talent for ledelse til hennes liv i politikken. Leserne vil lære om hvordan hennes erfaringer med å vokse opp i Barbados og New York påvirket hennes ønske om å gjøre endringer og kjempe på vegne av andre. Med det økende mangfoldet i høye politiske kontorer, er dette en viktig lesning for barn å lære om den lange banen i kampen for representasjon og rettferdighet.


Hillary Rodham Clinton: Noen jenter er født til å lede av Michelle Markel, illustrert av LeUyen Pham. Det er flere biografier om bildebøker om Hillary Clinton, jeg liker denne, da den gir et inspirerende og positivt budskap i måten den fokuserer på Hillarys reise innen ledelse, service og aktivisme som en jente, ung voksen og voksen kvinne i utdanning, loven og politikk. Jeg elsker også Phams tiltalende illustrasjoner, spesielt de siste sidene som viser Hillary i en gruppe av hennes inspirerende kvinnelige ledere. Jonah Winter’s Hillary og Kathleen Krull’s Hillary Rodham Clinton: Dreams Taking Flight er også verdt å lese.


Stemmesedler for Belva: Den sanne historien om et kvinnes løp om presidentskapet av Sudipta Bardhan-Quallen, illustrert av Courtney Martin. En morsom biografi om en kvinne som stilte som president i 1884. Belva Lockwood var en bestemt kvinne. Da juristgraden ble nektet, appellerte hun direkte til president Grant og vant. Hun argumenterte for en sak for Høyesterett, og hun var modige til å stille til det høyeste kontoret i en tid da kvinner ikke en gang kunne stemme. Likevel de fleste barn ( og voksne ) vet ikke engang navnet hennes. På tide å endre det.


Fru president: Fem kvinner som banet vei av Nichola D. Gutgold, og Abigail S. Kennedy, illustrert av Jane Ramsey. I fravær av en god bildebok for de fleste kvinner som er nevnt i denne boka, inkluderer jeg denne korte samlingen av biografier om kvinner som stilte som president. Boken inneholder historiene om Margaret Chase Smith, Shirley Chisholm, Patricia Schroeder, Elizabeth Dole og Hillary Clinton.

Bildebøker om kvinnelige advokater og dommere


I Dissent: Ruth Bader Ginsburg setter sitt preg av Debbie Levy, illustrert av Elizabeth Baddeley. Jeg elsker denne sjarmerende boka om hvordan Ginsburg aldri sluttet å være uenig med ideer som setter kvinner og andre underprivilegerte personer i en ulempe.


Sonia Sotomayor: En dommer vokser i Bronx / Dommeren som vokste opp i Bronx av Jonah Winter, illustrert av Edel Rodriguez . Dette er en fantastisk bok hvis du leter etter en biografibiografi om en moderne spansk-amerikansk figur ( eller en hvilken som helst inspirerende offentlig person ). Høyesterettsdommer Sonia Sotomayors historie vil inspirere alle. Boken følger Sonia mens hun vokser opp i fattigdom i Bronx og får utdannelse. Boken har et stort, positivt budskap og understreker hvor viktig det er å være omgitt av støttende venner og familie.


Da Esther Morris satte kursen mot vest, kvinner, Wyoming og stemmeretten av Connie Nordhielm Woldridge, illustrert av Jacqueline Rogers. Hvis du nådde slutten av denne listen gratulerer, har du sannsynligvis lagt merke til at dette er den andre boka om Ester Morris. Jeg visste ikke om jeg skulle inkludere henne under suffragetter eller dommere ( kvinner blir aldri i små små bokser, gjør de? ) så jeg tenkte hva i helvete, jeg gjør bare begge deler. Denne boken fokuserer mer på Morris i Wyoming i stedet for barndommen hennes, men begge bøkene er verdt å lese.

Flere boklister om sterke kvinner:

fantasy bildebøker for barn

Bildebøker om kvinner i politikken

Del Med Vennene Dine: