Finn Ut Antall Engel

Bildebøker om kvinner i historien

Vil du lese noen gode bilder fra biografier om kvinner i historien? Du har kommet til rett sted. Denne boklisten med bøker om kjente kvinner (og noen ikke-berømte-men-burde være) er den perfekte måten å inspirere barna dine: både jenter og gutter!Bokliste over kvinnehistoriske biografier

Selv om mars Kvinnehistorisk måned , når som helst er en god tid å lese barnebøker om banebrytende kvinner. Bildebokbiografier er et fantastisk verktøy for å lære om hvordan kvinner endret historiens gang, enten det var innen vitenskap, kunst, sosial rettferdighet, regjering eller på noen annen front.

Jeg har sortert denne boklisten etter emne:

  • miljø
  • realfag / matematikk
  • kunstnere / utøvere
  • forfattere
  • idrettsutøvere
  • aktivister
  • politikk / lov
  • ukategoriserbar!

For de fleste kategorier har jeg også lenket til en mer omfattende bokliste om emnet! Nyt denne boklisten med de beste bildebøkene om kvinner i historien.

(Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker som kan tjene provisjon)

Miljø og natur

Du vil også like denne boklisten: Bildebøker om miljøetThe Water Walker

av Joanne Robertson

Amazon | Indiebound

Indianersamfunn var de første til å gjenkjenne hva mennesker gjorde med planeten, og har alltid spilt en avgjørende rolle i å øke bevisstheten om miljøet. Hver morgen hilser Josephine Mandamin, en bestemor i Ojibwe, nibi ( vann ) med takknemlighet. Å vite at forurenset vann snart vil være en knapphet, hun og en gruppe kvinner begynner å gå rundt de store innsjøene for å gjøre oppmerksom på viktigheten av rent vann. Det tar dem syv år å gå rundt innsjøene, men de gir seg ikke. Både teksten og illustrasjonene tilfører denne viktige historien søt humor. Også tilgjengelig i tospråklig utgave på engelsk og Anishinaabemowin
Mama Miti: Wangari Maathai and the Trees of Kenya

av Donna Jo Napoli

Amazon | Indiebound

Wangari Maathai var den første afrikanske kvinnen som mottok Nobels fredspris. Hun ble anerkjent for sitt arbeid med å restaurere trær til Kenya. Det fantastiske med Maathais historie er at den involverer samarbeid av et utvidet kvinnesamfunn og vil gjøre barna oppmerksomme på individers kraft til å bringe positive, langvarige globale endringer. Som alltid er Kadir Nelsons illustrasjoner imponerende. Du kan også finne flere andre bøker om Wangari på biblioteket ditt.
The Tree Lady: The True Story of How One Tree-Elskende kvinne forandret en by for alltid

av H. Joseph Hopkins

Amazon | Indiebound

Som byboer er jeg spesielt glad i treklemmer, spesielt de som ser verdien av trær og planteliv i urbane omgivelser. Katherine Olivia Sessions var den første kvinnen som ble uteksaminert fra University of California med en grad i naturvitenskap. Etter å ha flyttet til en nesten treløs by i San Diego, gikk hun inn for og ledet en kampanje som forvandlet området til et frodig grønt land. Jeg håper Sessions historie inspirerer andre barn til å gjøre en forskjell i samfunnet deres.


The Watcher: Jane Goodall's Life with the Chimps

av Jeanette Winter

Amazon | Indiebound

Winter spesialiserer seg på bildebokbiografier, og jeg finner vanligvis bøkene hennes, med hennes ekstra, men bevisste illustrasjonsstil, veldig lesbare. Vinteren formidler den ut-av-boksen-undersøkelsen og livet til Jane Goodall, og barna vil komme bort med en rikere forståelse av hva som er primatolog ( og 'en seer' ) virkelig er.


Life in the Ocean: The Story of Oceanographer Sylvia Earle

av Claire A. Nivola

Amazon | Indiebound

Denne boka starter med de stille 'undersøkelsene' til en jente som ser på en dam. Når familien hennes flytter til Florida, starter hun undersøkelsene av Mexicogolfen. Earles kjærlighet til havet og dets liv driver fra siden, og dette er en overraskende rørende bok med detaljerte illustrasjoner å utforske. Det er en fantastisk bok å starte en samtale med barna, ikke bare om hvor viktig livet i havet er for planeten ( det samme er Earles lidenskap ), men hvordan ens egen interesse kan utløse et større formål.


Vitenskap og matematikk

Disse biografiene inneholder kvinner som tok store fremskritt innen STEM-felt som matematikk, medisin, databehandling og mer.

Du vil også glede deg over disse listene:

Legen med øye for øynene: Historien om Dr. Patricia Bath

av Julia Finley Mosca

Amazon | Indiebound

Dette er en fantastisk biografi om en kvinne du sannsynligvis aldri har hørt om, men som har gitt betydelige bidrag til medisin, inkludert behandling av blindhet. Skrevet i rim flyter fortellingen godt og illustrasjonene er engasjerende. Sluttmateriale, inkludert et brev fra Dr. Bath, fotografier, en tidslinje og ytterligere detaljer om Dr. Baths liv og arbeid gjør denne biografien ekstra spesiell.


Hidden Figures: The True Story of Four Black Women and the Space Race

av Margot Lee Shetterly

Amazon | Indiebound

En film med samme navn brakte disse lite kjente kvinnene i lyset, og vi er alle bedre for det! Dette er historien om fire fantastiske matematikere, Dorothy Vaughan, Mary Jackson, Katherine Johnson og Christine Darden, som bidro til NASAs suksess ved å gi viktige beregninger. Men det var ikke lett, og de måtte overvinne sterke rasemessige og kjønnsmessige barrierer for å lykkes.


Ada Byron Lovelace and the Thinking Machine

av Laurie Wallmark

Amazon | Indiebound

Jeg elsker denne illustrerte biografien om en kvinne som nylig har blitt 'oppdaget' som den første dataprogrammereren. Datteren til den beryktede dikteren, Lord Byron, Adas matteelskende mor, reiste henne bort fra henne. Ada har et nysgjerrig, nysgjerrig sinn og når hun møter Charles Babbage ( som oppfant den første mekaniske datamaskinen ), er det Ada som finner ut hvordan man programmerer den. En fascinerende og nydelig bok med morsomme detaljer som vil fascinere barn.


Mae blant stjernene

av Roda Ahmed

Amazon | Indiebound

Ikke så teksttung som mange biografibøker, dette er en fantastisk bok om den første afroamerikaneren i verdensrommet, Mae Jemison, og den vil inspirere yngre barn. Fortellingen fokuserer på den unge Mae og hennes drømmer om å se jorden fra verdensrommet. Når hun lærer at hun trenger å være en astronaut for å gå ut i rommet, lærer hun så mye hun kan om stjernene og hva som trengs for å være en astronaut. Foreldrene hennes oppfordrer henne til å drømme stort, selv i møte med andres skepsis.


Grace Hopper: Queen of Computer Code

av Laurie Wallmark

Amazon | Indiebound

Har du aldri hørt om fru Hopper? Du blir rikere for å ha lest denne boka! Fra og tidlig alder elsket Hopper å finne ut hvordan ting fungerte. Oppmuntret av foreldrene sine til å studere matematikk og naturfag, til tross for at mennene dominerte feltet, hjalp Hopers nysgjerrige sinn henne til å holde ut, og hennes sinnsstyrke førte henne til å verve seg til WAVES, kvinnedivisjonen til Sjøforsvaret, under andre verdenskrig. Hopper ble i marinen til hun var 80 ( ! ) løse utrolig komplekse dataprogrammeringsproblemer. En helt fascinerende historie.


Kunstnere og utøvere

Du vil også glede deg over følgende to boklister:

Frida Kahlo og Her Animalitos

av Monica Brown

Amazon | Indiebound

Du kan finne en rekke biografier om Kahlo i bibliotekshyllene, og jeg liker denne fordi den fokuserer på dyrene som inspirerte mange av Kahlos malerier. Kahlo hadde et antall kjæledyr, inkludert aper, fugler, kalkuner, til og med en fawn. Teksten trekker sammenligninger mellom kunstnerens kjærlighet til hennes animalitos, Azetc-kulturen og hennes meksikanske arv, og kommenterer deres innflytelse i kunsten hennes. Viktige livshendelser er kort nevnt, men de er ikke fokuset i biografien.


Maya Lin: Artist-Architect of Light and Lines

av Jeanne Walker Harvey

Amazon | Indiebound

Denne vakkert illustrerte bildeboken forteller historien om kinesisk-amerikanske Maya Lin, arkitekten og kunstneren som skapte Vietnam Veterans Memorial. Den sporer reisen hennes fra en jente som var fascinert av naturen, bygde og lære om strukturen til college studenten som deltar i en konkurranse for å designe minnesmerket. En forfatternotat gir ytterligere informasjon.


Dans!: Amalia Hernández og Mexicos folkloristiske ballett

av Duncan Tonatiuh

Amazon | Indiebound

Dette er en flott bok å lese for barn sammen med bøker som har tradisjonelle europeiske ballerinaer. Amalia Hernández visste alltid at hun ville være danser, og hun studerte en rekke danseformer. Hun reiste over hele Mexico og lærte tradisjonelle danser i hver region. Hun dannet El Ballet Folklórico de México, som kombinerte ballett med disse folkedansene. Tonatiuhs illustrerende stil, som fremkaller Mixtec-kunstverk, er perfekt for denne bildebokbiografien om en viktig utøver. Hvis du er heldig, kan du få med deg selskapets neste forestilling !


Tallchief: America's Prima Ballerina

av Maria Tallchief og Rosemary Wells

Amazon | Indiebound

Dette er historien om en viktig skikkelse i dansen som sannsynligvis er ukjent for de fleste av oss. Fortalt av Maria Tallchief selv, begynner hun med å beskrive barndommen sin på Osage-reservasjonen. Med oppmuntring fra moren vokste hun opp med en voldsom kjærlighet til musikk og dans, og familien flyttet til Los Angeles, slik at Maria kunne fortsette treningen. Denne biografien fokuserer på Marias formingsår, og boken slutter når hun slutter seg til Ballets Russes de Monte Carlo i en alder av 17 år.


Verden er ikke et rektangel: et portrett av arkitekt Zaha Hadid

av Jeanette Winter

Amazon | Indiebound

Hadid ble født i Irak og utdannet i London, og tegnet fascinerende og kunstneriske bygninger over hele verden. Men som muslimsk kvinne var veien ikke lett, og hun måtte overvinne hindringene for fordommer. Denne biografien er skrevet enkelt, noe som gjør den til et godt valg for det tidlige elementære settet. Sørg også for å se på fotografier av Hadids vakre bygninger.


Forfattere

Heldig for oss, mange fantastiske ord skrevet av kvinner overlever for å fortelle historiene sine gjennom tidene.

Rise !: From Caged Bird to Poet of the People, Maya Angelou

av Bethany Hegedus

Amazon | Indiebound

En av de viktigste dikterne i det 20. århundre, Maya Angelous poesi gir stemme til millioner av kvinner hvis kompliserte liv er fylt med motgang, triumf, selvbevissthet og utholdenhet. Denne helt nydelige boka følger Angelous reise med motgang mot aktivisme og litteratur.


Hun laget et monster: Hvordan Mary Shelley skapte Frankenstein

av Lynn Fulton

Amazon | Indiebound

De fleste barn kan beskrive det populære bildet av Frankensteins monster: det kvadrerte grønne hodet med masker. Men vet de at han ble drømt om av en kvinne i det 19. århundre. Denne morsomme biografien forteller historien om den mørke og stormfulle natten Frankenstein og hans monster ble født.

engel nummer 70

Skriv videre, nåde!: Det hemmelige livet til barmhjertighet Otis Warren

av Gretchen Woelfle

Amazon | Indiebound

Jeg elsker historien om barmhjertighet fordi hun ikke bare ble en dyktig forfatter og politisk tenker før, under og etter den amerikanske revolusjonen, hun var omgitt av menn som oppmuntret og verdsatt hennes bidrag, til tross for den vanlige troen på at kvinnens rolle var å lage mat og sy..


Vanlig, ekstraordinær Jane Austen

av Deborah Hopkinson

Amazon | Indiebound

Elsker vi ikke alle Jane Austen, vennene mine? Nå kan dere også lære å elske henne. Og det vil de! Spesielt etter å ha lært om hennes kjærlighet til å observere andre, hennes humor og hennes forkjærlighet for teater og bøker.


Mitt navn er Gabriela / Mitt navn er Gabriela

av Monica Brown

Amazon | Indiebound

Gabriela Mistral var den første Latina som vant Nobelprisen. Denne biografien forteller historien om hvordan hennes fantasifulle ånd og kjærlighet til ord og lyder inspirerte henne til å bli dikter. Da hun var femten, ble hun skolelærer og delte sin kjærlighet til lesing, skriving og utdanning med barna i hjemlandet Chile.


Sport

Det har tatt lang tid for kvinner å bli tatt på alvor som profesjonelle idrettsutøvere, og det er fortsatt noen idretter der kvinner ikke kan konkurrere!

Du vil også like denne boklisten: bildebøker om baseball

Hun elsket baseball: The Effa Manley Story

av Audrey Vernick

Amazon | Indiebound

Effa Manley er den eneste kvinnen som ble innlemmet i Baseball Hall of Fame. Hun var forretningsfører for Newark Eagles, et Negro League Baseball-lag, som hun og mannen hennes grunnla. Hun kjempet hardt for rettighetene og tilstrekkelig anerkjennelse for afroamerikanske ballspillere.


The Kid from Diamond Street: The Extraordinary Story of Baseball Legend Edith Houghton

av Audrey Vernick

Amazon | Indiebound

I 1922 prøvde 10 år gamle Edith Houghton på - og gjorde kuttet med - Philadelphia Bobbies. Denne biografien forteller ikke bare høydepunktene i Houghtons interessante karriere ( hun ble senere rekrutterer ) men inkluderer også interessante detaljer som gjør historien levende.Wilma Unlimited: Hvordan Wilma Rudolph ble verdens raskeste kvinne

av Kathleen Krull

Amazon | Indiebound

Wilma vokste fra en 4 pund baby til å være en av de raskeste kvinnene i verden og konkurrerte i OL. Dette er utrolig med tanke på at man etter en barndom med polio trodde at beinet hennes var permanent skadet. Wilma jobbet gjennom skaden som ung jente, fikk et atletisk stipend og vant tre olympiske gullmedaljer. Barna mine var fascinert av ideen om at hun vant medaljene sine selv om hun hadde en vridd ankel!


Langarmet Ludy og det første kvinnelige OL

av Jean L. S. Patrick

Amazon | Indiebound

Den høye og tynne Lucille 'Ludy' Godbold oppdaget på Winthrop College at de lange armene hennes ga henne en stor fordel i kulestøt-arrangementet. Hun kvalifiserte seg deretter til de første kvinnelige OL i 1922. I frykt for at hun ikke ville ha midler til å reise til Frankrike for arrangementet, samlet presidenten hennes høyskole, kollegene og lærerne pengene sine til å sende henne.


Nothing but Trouble: The Story of Althea Gibson

av Sue Stauffacher

Amazon | Indiebound

Før Venus og Serena var Althea. Althea vokste opp i Harlem som en bølle tomboy og fortsatte med å bli den første afroamerikaneren som vant Wimbledon Cup. Min favorittdel av boka er måten Greg Couch illustrerte Althea på, med en slags konstant regnbuevibrasjon. Dette er en morsom høytlesning, spesielt for sportsfans, som vil like å etterligne stemmen til en kunngjører.


Aktivister

Disse aktivistkvinnene tok på seg undertrykkende og urettferdige sosiale institusjoner. Noen av dem risikerte til og med livet for at kvinnene og jentene som fulgte etter dem skulle få et mer rettferdig system.

Du vil også like denne boklisten: Bildebøker om sosial rettferdighet

Separat er aldri like: Sylvia Mendez og hennes families kamp for desegregasjon

av

Amazon | Indiebound

Denne boken forteller historien om skolesegregasjon 10 år før Brown mot utdanningsstyret . I 1944 flyttet Sylvias familie til et nytt samfunn. Da hun prøvde å gå på skolen, fikk hun beskjed om at hun måtte gå på 'den meksikanske skolen'. Sylvia og hennes familie kjemper tilbake og til slutt vinner en veldig viktig domstolskamp, ​​som setter scenen for fremtidige desegregasjonssaker. Dette er en flott bok for å lære barna våre at segregering strakte seg utover Jim Crow-lovene i Sør.


Huset som Jane bygde: En historie om Jane Addams

av Tanya Lee Stone

Amazon | Indiebound

Dette er en inspirerende historie om Jane Addams, den første amerikanske kvinnen som ble tildelt en Nobels fredspris, som grunnla et bosettingshus kjent som Hill House (fortsatt eksisterer!) I Chicago på slutten av 1800-tallet. Addams ble født i en velstående familie, men fra barndommen ønsket hun å hjelpe de fattige i samfunnet sitt. Fortellingen trekker leserne effektivt inn i historien ved å skildre de unike individene som påvirkes av Addams 'arbeid, samt den større betydningen av hennes arbeid. Et flott snakk når du leser denne boken for barn, er hvordan prosjekter som Hull House bidro til økningen av samfunnssentre og hva slags fordeler de har for innbyggerne.


Yours for Justice, Ida B. Wells: The Daring Life of a Crusading Journalist

av Philip Dray

Amazon | Indiebound

I Amerika etter borgerkrigen var Wells en anti-lynch-aktivist og en av de første vellykkede svarte amerikanerne som vant en juridisk kamp i retten. Hun skrev utrettelig mot Jim Crow og nektet å trekke seg tilbake, selv i møte med trusler mot livet hennes.


Malala Yousafzai: Kriger med ord

av Karen Leggett Abouraya

Amazon | Indiebound

En biografi om den unge Nobels fredsprismottaker. Malala har blitt en inspirerende stemme for fred og utdannelse, og selv om historien hennes til tider er skremmende, er dette en god, aldersbestemt bildebok.


Modig jente

Brave Girl: Clara and the Shirtwaist Makers ’Strike of 1909

av Michelle Markel

Amazon | Indiebound

Clara kommer til NYC skitt dårlig, men full av grus. Hun jobber en elendig, tilbakesprengende jobb på en klesfabrikk. Et ekstraordinært individ lærte hun seg å lese og ledet den største opptredenen av kvinnelige arbeidere i USAs historie, til tross for at hun ble slått og fengslet for å ha deltatt i arbeidstakere. Melissa Sweet forteller en verdifull historie om kvinnelige arbeidstakers historie og viktigheten av rettferdig arbeidspraksis. Det er en historie som fremdeles gir gjenklang i dag.


Politikk og lov

Disse kvinnene var banebrytende i den politiske verdenen, og arbeidet innen regjering og lov.

Du vil også glede deg over denne boklisten: Bilder av biografier om kvinnelige politikere og aktivister

I Dissent: Ruth Bader Ginsburg setter sitt preg

av Debbie Levy

Amazon | Indiebound

Jeg elsker denne sjarmerende boka om hvordan Ginsburg aldri sluttet å være uenig med ideer som setter kvinner og andre underprivilegerte personer i en ulempe.


Turning Pages: My Life Story

av Sonia Sotomayor

Amazon | Indiebound

bøker som løven, heksen og klesskapet

Det er fantastisk ( og sjelden! ) å ha en selvbiografisk bildebok av en sittende høyesteretts rettferdighet. Sotomayor, den første høyesterettsdomstolen i Latina, forteller sin egen historie om hvordan bøker og lesing hjalp henne med å komme seg gjennom livets vanskeligheter, så vel som å inspirere henne til å følge drømmene sine. En fantastisk historie som vil oppmuntre andre til å oppsøke gleden ved det skrevne ordet. Også tilgjengelig på spansk.


Frøken Paul og presidenten: Den kreative kampanjen for kvinners rett til å stemme

av Dean Robbins

Amazon | Indiebound

Alice Paul, en suffragette og aktivist, organiserte en protest utenfor Det hvite hus under Wilsons administrasjon. Hun ledet parader, gikk i fengsel og møtte til og med presidenten selv. Hennes kreative taktikk bidro til å bane vei for den 19. endringen.


Stemmesedler for Belva: Den sanne historien om et kvinnes løp om presidentskapet

av Sudipta Bardhan maneter

Amazon | Indiebound

En morsom biografi om en kvinne som stilte som president i 1884. Belva Lockwood var en bestemt kvinne. Da hennes juridiske grad ble nektet, appellerte hun direkte til president Grant og vant. Hun argumenterte for en sak for Høyesterett, og hun var frimodig å stille til det høyeste kontoret i en tid da kvinner ikke en gang kunne stemme. Likevel de fleste barn ( og voksne ) vet ikke engang navnet hennes. På tide å endre det.


Hillary Rodham Clinton: Noen jenter er født til å lede

av Michelle Markel

Amazon | Indiebound

Det er flere bildebokbiografier om Hillary Clinton, jeg liker denne da den gir et inspirerende og positivt budskap i måten den fokuserer på Hillarys reise innen ledelse, service og aktivisme som jente, ung voksen og voksen kvinne i utdanning, loven og politikk. Jeg elsker også Phams tiltalende illustrasjoner, spesielt de siste sidene som viser Hillary i en gruppe av hennes inspirerende kvinnelige ledere. Jonah Winter’s Hillary og Kathleen Krull’s Hillary Rodham Clinton: Dreams Taking Flight er også verdt å lese.


Musikere

Sangere og musikere! Disse damene får føttene til å tappe!

Mitt navn er Celia / Me llamo Celia: Livet til Celia Cruz / la vida de Celia Cruz

av Monica Brown

Amazon | Indiebound

Denne livlige, livlige tospråklige biografien forteller historien om kubanskfødte Celia Cruz, en viktig salsasanger og utøver. Fortellingen sporer Celias reise, og begynner med sin kjærlighet til musikk og gjennom hennes opplevelse som flyktning som rømmer fra det kommunistiske regimet på Cuba. Hun brakte sin musikalske kunst til Miami og New York, kjempet mot rasestereotyper og ga aldri opp. Teksten fremkaller rytmen til salsamusikk og er veldig morsom å lese.


When Marian Sang: The True Recital of Marian Anderson

av Pam Muñoz Ryan

Amazon | Indiebound

Contralto Marian Anderson fant sann aksept først i Europa fordi amerikanerne ikke var villige til å akseptere en svart kvinne på scenen. Da DAR nektet å tillate henne å opptre i Constitution Hall, arrangerte Eleanor Roosevelt at hun skulle synge på Lincoln Memorial i 1939. ( Se en video av den forestillingen her .) Som alle andre kvinner på denne listen, måtte Anderson overvinne sterke barrierer for å oppnå suksess. Ryan forteller om dyktigheten Andersons liv som sanger og borgerrettighetsaktivist og fanger de følelsesmessige opp- og nedturene på Andersons reise. Selznicks illustrasjoner skinner. Et omfattende forfatternotat er inkludert.


Harlem’s Little Blackbird: The Story of Florence Mills

av Renée Watson

Amazon | Indiebound

Dette er historien om sangeren Florence Mills, som brukte berømmelsen sin til å kjempe for sivile rettigheter på 1920-tallet. Hun var kjent for sin medfølelse for de mindre heldige og for å hjelpe til med å fremme karrieren til andre afroamerikanske artister som møtte dyp rasisme. Hvis du leter etter en bok med et godt forbilde, er dette den.


Lille Melba og hennes store trombone

av Katheryn Russell-Brown

Amazon | Indiebound

En sjarmerende historie om lite kjent musiker Melba Doretta Liston som lærte seg å spille trombone da hun bare var 7! Dette er en ekstremt velskrevet jazzbildebok om en musiker du vil ønske du hadde kjent om mye, mye tidligere!


Drum Dream Girl: How One Girl’s Courage Changed Music

av Margarita Engle

Amazon | Indiebound

Denne fantastiske billedboken er inspirert av livet til Millo Castro Zaldarriaga, en kinesisk-afrikansk-kubansk jente. Millo slo Cubas tabu mot kvinnelige trommeslagere og ble en berømt musiker, og spilte til og med bongoene på en bursdagsfeiring for FDR. Boken er skrevet som et dikt, etter en jentes lengsel etter å slå på alle slags trommer: congas, bongos og timbales. Hun øver hemmelig til hun endelig har lov til å dele gaven sin med verden. Rafael Lópezs illustrasjoner er helt fantastiske.


Enda flere trailblazers

Disse biografiene handler om kvinner som ikke passer inn i ryddige og ryddige kategorier. Men gjør noen av oss, egentlig?

Du vil også elske denne boklisten: Biografier av fantastiske afroamerikanske kvinner

Planting Stories: The Life of Librarian and Storyteller Pura Belpré

av Anika Aldamuy Denise

Amazon | Indiebound

Pura Belpré emigrerte fra Puerto Rico i 1921. Hun var New York Citys første Puerto Ricanske bibliotekar. Hun var også en historieforteller og dukketeater som kjempet for tospråklig litteratur. Dette er en helt nydelig bok og en nyttig forfatternotis gir ytterligere bakgrunn om denne viktige trailblazer.


Molly, av Golly !: Legenden om Molly Williams, Amerikas første kvinnelige brannmann

av Dianne Ochiltree

Amazon | Indiebound

Jeg elsker når bildebøker lærer meg om uklare, men fascinerende historier jeg ikke hørte om på skolen! På begynnelsen av 1800-tallet var Molly kokk for et brannhus i New York City, men under en snøstorm gjorde motet henne til den første kvinnelige brannmann i USA. Boken inneholder også fascinerende fakta om tidlig slukking og en nyttig bibliografi. Barn vil like denne veldig mye.


Du glemte skjørtet ditt, Amelia Bloomer

av Shana Corey

Amazon | Indiebound

På midten av 1800-tallet er Amelia lei av de latterlige og tungvint klærne som kvinner forventes å ha på seg. Så hun bestemmer seg for å gå videre med en ny stil. Som du kan forestille deg, er ikke alle imponert. Hvis du har barn som har uavhengige ideer om hva de har på seg, vil de elske Amelias historie.


Her kommer speiderne!

av Shana Corey

Amazon | Indiebound

Speiderjenter vil glede seg over å lese denne biografien om Juliette Daisy Gordon Low, som grunnla speiderne for å gi jenter en måte å utforske interesser utenfor 'ordentlig damete sysler'. Jeg elsker Hadley Hoopers illustrasjoner og måten teksten bruker sitater fra Girl Scout-håndboken.


Hva skal jeg gjøre med Alice ?: Hvordan Alice Roosevelt brøt reglene, sjarmerte verden og kjørte sin far Teddy gal!

av Barbara Kerley

Amazon | Indiebound

Jeg elsker at Alice var kjent for å bare være seg selv. Denne prisbelønte boken sjarmerer leserne med Alices utmattelse og krangling av sosiale konvensjoner. Hun avviste en primskole til fordel for hjemmelæring, overlevde benstøtter og gled ned trappene til Det hvite hus. Hun høres ut som en god venninne å ha hatt.


Bibliotekaren i Basra: En sann historie fra Irak

av Jeanette Winter

Amazon | Indiebound

Når krig truer med å ødelegge Alias ​​dyrebare biblioteksamling, som inkluderer sjeldne utgaver, jobber hun modig for å flytte 30 000 bind i sikkerhet. Dette er en kraftig historie om mot og besluttsomhet.


Romdrakten: Hvordan en syerske hjalp med å sette mennesket på månen

av Alison Donald

Amazon | Indiebound

Jeg elsker denne boken fordi den introduserer barna for noe de kanskje ikke har tenkt på, men uten noe som månelandingen aldri kunne skjedd! NASA har en konkurranse om å komme med designet for romdrakten, og Eleanor Foraker leder et team med talentfulle sømmer for å få det til.


Dare the Wind: The Record-breaking Voyage of Eleanor Prentiss and the Flying Cloud

av Tracey Fern

Amazon | Indiebound

På 1800-tallet navigerte kvinner ikke på skip, men faren til Ellen så datterens kjærlighet til havet og næret den. Hun vokste opp, giftet seg med en sjøkaptein og fulgte ham på hans handelsreise. I 1851 seilte Flying Cloud, i stor grad på grunn av navigasjonsevnen til Ellen, rundt Cape Horn fra New York til San Francisco på rekordstore 89 dager, 21 timer. Både teksten og illustrasjonene vil få barnet til å føle at det er der, på sjøen, med Ellen og klipperen.

Del Med Vennene Dine: