Terningspill med 5 terninger: Five Times the Fun!

Visste du at å spille terningspill med 5 terninger faktisk er 5 ganger morsommere enn å spille med en terning?Sann historie.

Samling av 5 terningspill for familier

Men seriøst, disse 5-terningspillene er aldri så morsomme for familier, og de er en av de største skjermfrie kjedsomhetene i hele verden. Jeg overdriver ikke. Du kan lese mer om hvorfor vi elsker terningspill for barn her . I tillegg er det noe så veldig, veldig tilfredsstillende ved å kaste ned så mange terninger på en gang og høre de kladdete kladdene på bordet. Er jeg rar for å tenke det? Kan være. Men du kan bedømme selv når du spiller disse spillene med fem terninger med barna dine!

Merk: utskriftsvennlige spillinstruksjoner er nederst i dette innlegget!

DROP DØD

Dette spillet har det verste navnet! Noen ganger kalles det Stuck in the Mud, så du kan bruke det navnet hvis 'drop dead' er litt for skummelt for deg. Min sønn ELSKER imidlertid dette spillet så mye.

Klikk her for de fulle reglene for drop dead , eller se videoen nedenfor.

SKIP, KAPTAIN OG CREW

Barna mine elsker dette terningspillet med skipstegning som bruker 5 terninger. Noen hevder at det er et drikkespill, men åpenbart vil du spille det rett med barna dine!

Ship Captain Crew er et spill med 5 terninger

Objektiv: Spillere ønsker å kaste et skip (6), en kaptein (5) og et mannskap (4), pluss å ha høyest mulig poengsum på de resterende to terningene (lasten). Fangsten? Du må rulle 6, 5 og 4 i synkende rekkefølge. Tross alt kan du ikke ha en kaptein uten skip, eller et mannskap uten kaptein!

Bruksanvisning: Hver spiller får tre ruller for å få skipet og mannskapet sammen. Den første spilleren kaster alle fem terningene i et forsøk på å få 6, 5 og 4. Hvis han kaster en 6, kan han beholde den, men kan bare beholde en 5 eller en 4 hvis han har henholdsvis 6 eller 6, 5 . På de neste to kastene sikter han mot å få en 5 og deretter en 4. Hvis han ved slutten av den tredje kasten har en 6-5-4, legger han opp de resterende to terningene for sin 'last' -poeng. Hvis han ikke har en 6-5-4, scorer han ingenting.

For eksempel, hvis han ruller en 6-3-1-1-4, beholder han 6, men ikke 4, fordi det ikke er noen 5. Han kan rulle 3-1-1-4 for sin andre runde. Hvis han deretter ruller 5-4-2-2, beholder han 5 og 4 og kan velge om han vil rulle 2-2 eller ikke. 4 er ikke en veldig høy score, så det kan være lurt å sikte mot en 'høyere last'.

8338 nummer

Spill så mange runder du vil!

Alternativ: Vi liker å gjøre dette om til et terningspill og spille med sjetonger. Et sett med pokerchips gir en morsom dimensjon. Jeg liker å forelese barna mine om det onde med å spille på ekte, men ha ha ha.

PLUSS OG MINUS

5 grønne terninger og poengsum for tillegg og subtraksjon terningspill

liste over barnelitteraturbøker fra 2012

Du trenger en penn og papir for å holde poengsummen. Dette spillet er flott for å øve på matematiske ferdigheter.

Bruksanvisning: Hver spiller får fire ruller på rad på sin tur. På første kast legger de til de høyeste to verdiene, og deretter kaster de resterende tre terningene. På denne rullen tar de laveste poengsum, setter den til side og trekker den fra forrige sum. På tredje kast kaster de de resterende to terningene; den høyere verdien dør settes til side og legges til den nåværende poengsummen. På den siste rullen av den siste matrisen, blir denne verdien trukket fra poengsummen for å gjøre totalsummen. Gi terningen til spilleren til venstre.

For eksempel: Første kast er 6-4-2-4-1; sett av 6-4 til en score på 10. Andre runde er 3-2-1; sett av 1 og trekk fra 10 for å få en poengsum på 9. Den tredje rullen er 4-2; sett av 4 og legg til 9 for en poengsum på 13. Sluttrullen er 6; trekk fra 13 for en endelig poengsum på 7.

Spillere kan bestemme på forhånd hvor mange runder de ønsker å spille. Lær mer om dette tillegg og subtraksjon terningspill her .

ACES

Ikke forveksle dette spillet med Ess i potten , et terningspill som bare spilles med to terninger. Det er likheter, men hver er interessant nok i seg selv.

Fem terninger som viser fem og fire

Påkrevd: minst tre spillere.

Den første spilleren kaster alle 5 terningene på en gang. Eventuelle 1-er plasseres i midten og fjernes fra spillet. Eventuelle 2-ruller blir gitt til spilleren på hennes venstre side; og 5-er blir gitt til spilleren på hennes høyre side.

Hun fortsetter å kaste eventuelle gjenværende terninger til hun enten har gitt bort alle terningene sine eller ikke klarer å kaste en 1, 2 eller 5. Når hun ikke har kastet en 1, 2 eller 5, gir hun de resterende terningene til spilleren på venstre side , som har sin tur og kaster det antall terninger han har.

Spillet fortsetter på denne måten til det bare er en terning igjen i spillet og spilleren som er igjen med den, ruller en 1 og vinner dermed spillet.

MAFIA SIER

For mafia-terninger trenger hver spiller 5 egne terninger. I tillegg er det et så lett terningsspill! Og superrask, avhengig av hvor mange runder du spiller. Beste spilles med 3 eller flere spillere.

Objektiv: å være den første spilleren som mister alle terningene dine!

Bruksanvisning: Den første spilleren kaster terningene sine, sender 6-er til spilleren på venstre side og fjerner alle terninger som viser en 1 fra spillet. Spillet fortsetter med spilleren til venstre. Spillet fortsetter på denne måten til en spiller står uten terninger og dermed vinner spillet!

Se videoen for å se en morsom variant der spillere bruker sjetonger til å spille runder:

TRE ELLER FLERE

Dette er et annet spill som bruker noen få grunnleggende matteferdigheter.

Objektiv: å ha høyest poengsum på slutten av ti runder.

Bruksanvisning:

Spillerne bytter på å kaste alle 5 terningene. Målet er å rulle minst 3 like.

Etter en spillers tur vil ett av følgende skje:

  1. Hvis rullen ikke inneholder noen kamper, er poengsummen null og spillerens tur er over.
  2. Hvis kastet inneholder 3 eller flere av et slag, registrer du en poengsum på tre og del terningen til neste spiller.
  3. Hvis kastet inneholder to like, kan spilleren kaste de resterende tre terningene på nytt. Hvis det etter den andre runden ikke er minst 3 like, er poengsummen null. Hvis rullen har 3, 4 eller 5 av et slag, registrer du enten en score på tre for 3 av et slag, seks for 4 av et slag eller tolv poeng for 5 av et slag.

Den som har høyest poengsum på slutten av ti runder, vinner.

Se video for å vise Three or More in action:

Vil du ha flere supergøye og enkle spill?

Se samling av alle våre beste terningspill for barn ! Det inkluderer terningspill med 5 terninger, 2 terninger, 1 terning, 4 terninger og mer!

Del Med Vennene Dine:

gode bøker for 12 år gamle jenter