Finn Ut Antall Engel

Matematikkbøker (barnehage, 1. og 2. trinn)

I denne serien av matteboklister , går vi videre til matematikkbøker for barnehager gjennom andre klasse. I listen over mattebøker for førskolebarn Jeg nevnte at det ikke er mangel på matematiske billedbøker. Trikset, i det minste for meg, er å finne bøker for å undervise i matematiske begreper som ikke er kjedelige.Matematikkbøker for å lære konsepter i barnehagen til første klasse

Jeg innrømmer at jeg er delvis med mattebøker som inkorporerer konsepter i engasjerende historier, eller bøker som utfordrer barna til å se matematikk i den naturlige verden rundt dem i stedet for 'matematikkundervisningsbøker.' Det er min preferanse, selv om begge har sin plass. Jeg håper at uansett om du er foreldre eller lærer, vil matematikkbøkene på denne listen hjelpe deg, enten du har et spesifikt undervisningsmål i tankene, eller bare vil utsette barna for matematikkens underverk rundt oss .

Når du er ferdig med å sjekke ut disse bøkene, må du følge lenkene nederst for å få flere lister over matematikkbøker og aldersmessige matematiske aktiviteter fra The Measured Mom som vil hjelpe barna dine å utvikle en kjærlighet til matematikk fra begynnelsen! (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

Counting and Calculation Math Picture Books

Disse bøkene sniker seg inn i konsepter som vil hjelpe barna å bygge et sterkt grunnlag for å lære å beregne. Enkelt tillegg, hopptelling, litt multiplikasjon, samt telling og stedverdi stjeler showet.


Lemonade in Winter: A Book About Two Kids Counting Money . Jeg vet, det høres gal ut å sette opp en limonadestand i snøen, men disse unge gründere vil ikke bli frarådet. Barna dine vil synge en fengende liten sang, sette opp sin egen stand og telle forandringen når du er ferdig med å lese.
Null helten er en gledelig bok. Zero utroper seg som en helt, men de andre tallene kjøper det bare ikke, så Zero går på oppdrag for å bevise seg selv. Dette er en morsom bok å tilbringe litt tid over, med mye smart dialog og til side i talebobler. Tom Lichtenfields illustrasjoner er kjempegøy.


Kyllingproblemet . Jeg mener ikke å høres ut som en snobb ( det kommer bare naturlig, ha ha ha ) men jeg visste ikke om PBS-showet, Peg and Cat, som fører meg til kylling- og eggproblemet ... som først kan boken eller showet. Boken ... tror jeg? Uansett ... Peg og Cat liker å løse problemer, og en dag når kyllingene kommer ut av coop, er det mange problemer - matematiske problemer - å løse.


To av alt , til Kinesere snakker er en morsom måte å lære om dobling. En mann finner en stor gryte i hagen sin. Når han bruker den til å oppbevare vesken med gullmynter, oppdager han pottens magiske egenskaper. Paret bruker potten for å øke sin formue og doble alt de eier, inkludert dem selv
Lifetime: The Amazing Numbers in Animal Lives er et interessant blikk på tall i dyreverdenen. Jeg tror alltid tverrfaglig læring er et av de mest effektive middel for barn å utforske lidenskapene sine. Tall barn vil like å lese om dyr og natur barn vil begynne å koble seg til den matematiske verdenen.


Hvor mange gelébønner ? Etter min erfaring er barna fascinert av virkelig store tall. Det kan være vanskelig å forstå hvor stort tusen er, enn si en million. Et par barn prøver å oppmøte hverandre på antall gelébønner de skal spise. En gigantisk fold-out side viser nøyaktig hvor mange de trenger å spise hvis de faktisk får 1 million gelébønner. ( Jeg får vondt i magen bare når jeg tenker på det. )

13 desember stjernetegn


Hvor mange frø i et gresskar? . Til tross for fokuset på tall og beregninger i klasserommet, elsker jeg virkelig denne boken om en klasse som sammenligner hvor mange frø som er i hvert barns gresskar. Det er nok skipstelling, tillegg og estimater til å holde selv den mest dedikerte lille matematikeren lykkelig.
Dette pluss det: Livets små ligninger . Jeg er veldig troende på at læring skal være morsomt og tullete. Denne boken skal ikke lære barna dine å beregne 7 + 6, men det kan bare hjelpe dem å se at det å legge sammen ting er større enn å telle. Etter å ha lest denne boken, ta en pause fra tallene og kom med dine egne 'livsstilsberegninger!'


Hver appelsin hadde 8 skiver er en av de 'åpenbare' mattebøkene. Det er ingen tvil om at dette er en bildebok som lærer et mattebegrep! På en eller annen måte syntes jeg det imidlertid ikke var kjedelig. Kanskje var det de dristige illustrasjonene, kanskje fordi sønnene mine begge elsket det i sin tur. Enkle 'ordproblemer' oppmuntrer barna til å finne ut enkle beregninger for tillegg og multiplikasjon.


Alexander, som pleide å være rik sist søndag . Er barna dine så besatt av penger, hvor mye ting koster og hvor lenge de må spare for å få det ettertraktede leketøyet? Vel, det er det sikkert. Penger er et fantastisk hverdagsverktøy for å lære matematikk, og denne boka vil hjelpe deg. Det er også en morsom historie.

Geometri og mønster matematikk billedbøker

Begge mine forrige matteboklister inkluderte også et tall ( til og med! ) av bøker om mønster. Det er et så viktig matematisk konsept jeg ønsket å finne bøker som fortsetter å hjelpe barna å se på mønstre i verden rundt dem. Symmetri, måling og tidlig geometri introduseres i denne alderen.


Den grådige trekanten . Hvis du leter etter matematiske bildebøker, er sjansen stor for at du allerede har kommet over denne. Jeg er ikke den største fanen av denne bokens illustrasjoner, men jeg liker måten den viser forskjellige geometriske former på, og det er en veldig nyttig sluttnotat.

2. okt dyrekretsen


Rundtur er et fascinerende blikk på refleksjon og symmetri. Boken er ment å bli lest fremover, deretter snudd og lest opp ned. Min sønn studerte denne boken i evigheter da han først tok den opp, og undersøkte hvordan speilbildene skapte to historier.


Bestefar Tangs historie . Tangram er en fantastisk hånd på vei for barn å utforske geometri. I denne historien om to formskiftende revfeer ser barna tangrammer i aksjon og vil bli motivert til å lage sine egne bilder med de tradisjonelle puslespillformene.


Fannie på kjøkkenet: Hele historien fra suppe til nøtter om hvordan Fannie Farmer oppfant oppskrifter med nøyaktige målinger . Vi vet alle at matlaging innebærer mye matematikk, og denne boka er en fin måte å introdusere akkurat hvorfor matte og proporsjoner er viktige for oppskrifter. Det er ikke mange historiske skjønnlitterære billedbøker som du også kan bruke til å lære matematikk, så ta tak i denne!


Sidemiddag med seks middager er en godt lest bok i huset vårt og perfekt for førskolebarn gjennom første klasse. Sid er en katt som har seks eiere, får seks middager, har seks navn og må til veterinæren seks ganger. Mønster i teksten og enkel telling er sømløst vevd inn. Barn vil ikke engang innse at de styrker matteferdighetene sine.


Følg linjen er en klassisk bok der en enkelt linje skaper et mangfold av scener. Selv om dette kanskje ikke virker som din typiske mattebok, forsterker illustrasjonene romlige konsepter og geometri. I tillegg er det bare veldig kult.


Ser symmetri er en nydelig titt på symmetrien rundt oss, fra dyr til ord til mønstre på stoffer og mer. Barn blir introdusert for begrepene horisontal, vertikal og til og med rotasjonssymmetri. Sluttnotater forklarer konseptet videre, samt gir aktivitetsforslag.


Matematikkunst på museet . En familie bestemmer seg for å besøke et museum der de ser på mesterverk og lærer sine skjulte matematiske hemmeligheter. Mange kjente kunstverk er uthevet, og det er til og med praktiske aktiviteter barna kan utforske etter å ha lest. Husk å besøke ditt lokale museum også!

Dette er den tredje delen i serien jeg samarbeider med The Measured Mom. Hopp videre for å få noen kvalitetsideer til hjelpe barna til å fortsette å elske matte i K - 2 og unngå 'Jeg er ikke god til matematikk!' klage. Hvis du er ny i serien, er det lenker til tidligere innlegg under bildet.

Hjelp barna å elske matte med bøker og aktiviteter

MER MATTE MORO:

MER ENKEL MATTE MORO:

  • Antall matching-spill for barnehager
  • Matematikkøvelse for barnehager med Double Shutter

En liste over morsomme mattebøker

Del Med Vennene Dine: