Beste klassiske eventyrbøker

Rask! Hva er eventyrbildebøkene du husker fra barndommen din? Hvorfor snakket de til deg?Står det på denne boklisten over de beste eventyrene for barn?

Dette er en liste over europeiske eventyr for barn og hva Jeg anser for å være de beste eventyrbildebøkene. Jeg innrømmer fullstendig at mange av dem valgte jeg bare fordi de var bøker foreldrene mine leste for meg mens jeg var i mine formative år. De har holdt fast ved meg og fanget fantasien min.

Klassiske eventyrbildebøker hvert barn og familie bør lese.

Siden dette er alle europeiske historier, kan du supplere denne listen med bøker fra min over hele verden folkeeventyres boklister ! Og merk at dette ikke er tilpasninger av eventyr eller moderne fortellinger. ( Den ødelagte eventyrlisten kommer snart! )

Einstein eventyr sitat Neil Gaiman drage sitat Bøkeliste over klassiske eventyr for barn å lese

Jeg vet at det er fristende å lese eventyr fra innsamlede verk ( og det er noen flotte ) Men jeg oppfordrer deg sterkt til å lese eventyrbøker med en tittel. Jeg måtte jobbe hardt for å forhindre at denne boklisten ble uhåndterlig! Ingen tvil om at du allerede har dine favoritt klassiske eventyrbøker som umiddelbart fører deg tilbake til din egen barndom! (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


Snøhvit , tekst av Randall Jarrell, illustrert av Nancy Ekholm Burkert. Jeg hadde denne boken som barn, og jeg vil alltid huske at jeg ble overrasket over slutten der Snow Whites stemor ble tvunget til å danse til sin død mens hun hadde på seg rødglødende jernsko. Jeg var ikke bekymret for det; faktisk syntes jeg alltid Disney-filmen var mye mer skremmende. Jeg tror ikke ( mest ) barna synes de originale Grimm-historiene er like urovekkende som moderne voksne gjør. I alle fall, hvis du skal dele eventyr med barnet ditt, er illustrasjonene i denne boka svimlende fantastiske, og teksten er tolv tusen ganger bedre enn Disney.


Skjønnheten og udyret , popup-gjenfortelling av Robert Sabuda. Jeg har aldri funnet en tradisjonell bildebokversjon av Beauty and the Beast som jeg elsket, ( ingenting holder et lys til Robin McKinley’s Beauty), så jeg går for denne helt fantastiske Pop-up-versjonen som vil gjøre barna dine wow. Helt verdt å kjøpe. Sabuda har andre eventyr, inkludert Den lille havfrue .


Rapunzel gjenfortalt og illustrert av Paul O. Zelinsky. Hvis ditt primære mål er nydelige illustrasjoner, kan du ikke gå galt med Zelinsky. Jeg liker denne versjonen av Rapunzel fordi den trekker på mange forskjellige kilder, ikke bare Grimm-versjonen. Det er ingen annen Rapunzel-bok som til og med sammenlignes eksternt med denne.

Zelinsky har flere andre spektakulære eventyr, inkludert:


Askepott tekst og illustrasjoner av Marcia Brown. For meg vil Marcia Browns gjengivelse av det klassiske eventyret alltid være den viktigste versjonen. Det er mange, mange Askepott der ute, noen ganske gode, andre fryktelige. Det er ikke grusomt som de originale Grimm-fortellingene, men det er ikke sakkarin som Disney. Dette var faktisk den første boken som lærte meg at Askepott faktisk gikk på ballen tre ganger. Så du vet, hun kjente faktisk prinsen godt nok til å gifte seg med ham. ( jeg tuller .) Uansett er Browns illustrasjoner guddommelige, og av min godhet ... kostymer! La oss bare si at det blir mye dress up-spill etter å ha lest denne boken.

Flere eventyr illustrert av Marcia Brown:


Henny Penny gjenfortalt av Paul Galdone. Dette kan kanskje kvalifisere som et folkeeventyr ( Jeg er ikke sikker på hvor linjen er tegnet ) men det er en av favorittene mine, så jeg får bestemme meg. Henny Penny er freaked ut av at himmelen faller og samler like godtroende dyr for hennes sak. Galdone er en gullgruve av eventyr. Det ville være litt latterlig for meg å liste opp alle bøkene hans, men flere som ikke er på denne listen av andre forfattere er:


Gullhår og de tre bjørnene gjenfortalt og illustrert av James Marshall. Jeg tenkte at jeg kanskje skulle ta med en mer ærbødig versjon av denne fortellingen, men ærlig talt, jeg elsker denne så mye at jeg måtte ta den med. Goldilocks er så fantastisk slem at det er vanskelig å ikke elske henne for det.


Den stygge andungen av Hans Christian Anderson, gjenfortalt og illustrert av Jerry Pinkney. Andersons velkjente fortelling om skjønnhet får en nydelig makeover. Pinkney, i tillegg til mange må-lese bildebokversjoner av fabler, har illustrert flere andre eventyr, inkludert:


Tre klassiske barnehistorier tekst av James Donnelly, illustrert av Edward Gorey. Bare forrige uke på Instagram Jeg delte oppdagelsen min av en Gorey illustrert versjon av Rødhette . Den boka ble skrevet i vers av den fantastiske Beatrice Schenk de Regniers ( forfatter av Må jeg ta med en venn). Dessverre er den utsolgt, og hvorfor boken ble omskrevet til dette bindet, aner jeg ikke. Da jeg så omslaget til denne samlingen hadde jeg en A-HA! minne som jeg elsket den Gorey-illustrerte versjonen av Rumpelstiltskin (tekst av Edith H. Tarcov - omskrevet av Donnelly for denne versjonen) som barn og jeg holder fingrene krysset for at moren min fortsatt har det! Jeg har ikke sett denne eksakte samlingen personlig, men hvis biblioteket ditt har Gorey-eventyr, sjekk dem !! ( Jeg klarte ikke å motstå å kjøpe denne boka for meg selv! )


Pied Piper of Hamelin , gjenfortalt av Robert Browning, illustrert av Kate Greenaway. Jeg var litt besatt av denne boken da jeg var liten, men også helt freaked ut av historien. Illustrasjonen på stedet hvor barna havner etter at de fulgte piperen, så så tiltalende ut, men ideen om at den virtuelle døren lukket for alltid var ganske freaky. Men eventyr hjelper barna å jobbe gjennom slik frykt, og du kan ikke gå galt med Greenaways illustrasjoner!

engel nummer 1017


Hans og Grete gjenfortalt av Cynthia Rylant, illustrert av Jen Corace. Jeg skjønte ikke Rylant (hvem er enveldigproduktiv forfatter) tilpassede eventyr. Dette er en veldig tilgjengelig versjon av Grimm’s Hansel and Gretel. Det er ikke altfor skummelt, men alle de klassiske elementene er der. Rylant og Corace samarbeidet også om en versjon av Den standhaftige tinnsoldaten .


Froskeprinsen gjenfortalt av Edith A. Tarcov, illustrert av James Marshall er en annen bok jeg elsket som barn. Jeg liker ideen om eventyr som enkle lesere. Det er en fin måte for barna å oppleve klassiske historier de kanskje tidligere har hørt på sine egne premisser. Marshalls versjon har god humor, selv om jeg fortsatt synes det er rart at en prins vil gifte seg med en jente som bare kastet ham mot veggen.


Den lille havfrue av Hans Christian Anderson, illustrert av Lisbeth Zwerger. Bekjennelse: Jeg har aldri likt dette eventyret. Jeg vil ikke dykke ned i psyken min for å prøve å forklare hvorfor, sånn at jeg ikke begynner å finne ting som er veldig urovekkende enn en historie om en jente som ofrer alt for en mann som ikke anerkjenner henne verdt. Anywhooo. Zwergers illustrasjoner er spektakulære, så hvis havfruer og lydløshet er din kopp te, så prøv det.

Andre bøker illustrert av Zwerger


Bymusikerne i Bremen , av brødrene Grimm, bearbeidet og illustrert av Gerda Muller. Jeg elsket dette eventyret da jeg var liten. Jeg prøvde mitt beste for å finne ut hvilken versjon jeg leste, men jeg kunne ikke. Jeg er sikker på at den ikke lenger er trykt. Jeg tror dette eventyret om en omreisende gruppe av smarte, musikalske dyr ofte blir oversett, men det er svært tilfredsstillende, og Muller illustrasjoner er en fryd.


Fiskeren og hans kone , gjenfortalt og illustrert av Rachel Isadora. Isadora har flere eventyrbøker der hun setter handling i Afrika. De fungerer ikke alle for meg; Jeg foretrekker fablene hennes, men jeg syntes dette var en vellykket bok, og jeg elsker Isadoras collageillustrasjoner.


Hans pinnsvinet mitt , gjenfortalt av Kate Coombs, illustrert av John Nickle. Har du aldri hørt om wee Hans? Du er ikke alene. Jeg husker ikke å ha hørt denne historien i det hele tatt da jeg vokste opp. Forutsetningen vil imidlertid høres kjent ut. Et par ønsker mot håp for et barn. Når barnet er født er det en halv pinnsvin. I frykt for et liv med avvisning, drar han hjemmefra og møter… .. ( trommevirvel ) to prinsesser. Og hva vet du, lykken hans begynner å endre seg. Dette er en flott bildebok for å introdusere barnet ditt for en mindre kjent Grimm-fortelling.


Den sovende skjønnheten . Hvis biblioteket ditt har den sveitsiske designeren Felix Hoffanns illustrerte versjon, er det verdt å oppsøke. Hoffman illustrerte også versjoner av andre historier, inkludert De syv ravnene og King Thrushbeard . Hvis du har en versjon av denne fortellingen du elsker, gi meg beskjed.

Andre boklister du vil elske:

  • Prinsesse kapittelbøker
  • Eventyrkapittelbøker uten prinsesser
  • Du kan se alle mine verdens folkeeventlister her .
  • Se alle mine bildeboklister .

Del Med Vennene Dine: