Poesibøker for babyer og småbarn

Kan du lese poesi for babyer og småbarn? Selvfølgelig! Barn fra 3 år og yngre vil være et mest mottakelig publikum. Når du slutter å vurdere saken, vil du legge merke til at de fleste gode bøker for babyer, småbarn og til og med førskolebarn er skrevet i rim og med en behagelig rytme.Jeg elsket å lese poesi for armene mine. Da guttene mine var spedbarn, kunne jeg komme unna med å resitere Shakespeare under bleieskift imellom rim om toeies og poesies fordi jeg visste at det hele dreide seg om lyden av stemmen min. Senere, i småbarnsårene, handlet det mindre om Bard og mer om Mother Goose!

Poesibøker for barn i alderen 0-4 år

Jeg har kuratert en liste over de beste lyrikkbøkene å lese for babyer og småbarn. Små ører vil verne om å høre omsorgspersonens stemmer når de leser disse diktene. I denne runden opp finner du tradisjonelle Mother Goose barnerim som hvert barn skal høre, formelt strukturerte dikt som haiku , og samlinger av en rekke vers. Jeg har til og med tatt med en tospråklig diktsamling. Og hvis du vil ha Shakespeare-forslag, sjekk ut de siste poesibøkene for små tots på listen!

Så neste gang du vil dele et spesielt øyeblikk med den lille, kan du lese dem et dikt eller resitere et vers fra minnet! Dere vil begge elske det. I tillegg setter du scenen for en poesi fylt fremtid! (Merk: omslag og titler er tilknyttede lenker.)

engel nummer 959

Dikt for barn i alderen 0-4 år


Here’s A Little Poem: A Very First Book of Poetry red., av Jane Yolen og Andrew Fusek Peters. Sats på at du aldri forventet å lese et vers av Gertrude Stein til den lille! Jeg elsker denne samlingen med uventede dikt for barn i alderen 0-3, og de vil også bli gledet av barn i førskolealderen! Yolen og Peters har fylt denne samlingen med dikt av stjernediktere som A.A. Milne, Langston Hughes og Robert Louis Stevenson. Det er virkelig imponerende hvor velvalgte diktene er og hvor deilig de er å lese. Du finner ikke en annen samling som dette, og Polly Dunbar's lunefull illustrasjoner øker bare magien!
Haiku Baby og Haiku Night av Betsy E. Snyder. Hver poesibok er en elskede tavlebok med 6 haikudikt om natur og dyr. Jeg elsket virkelig hvordan Snyder bruker onomatopoetiske ord som naturlig appellerer til babyer og collageillustrasjonene er fargerike og søte. De tykke sidene med faner er enkle å ta tak i når smårollingen din vil snu på sidene selv!


Little Poems for Tiny Ears av Lin Oliver. Dette er en søt diktsamling som adresserer veldig viktige babyproblemer. Bekymringer som vrikende tær, barnevognutflukter og å oppdage seg selv i speilet! Jeg elsker hvordan Oliver bruker ordspill og rim, og dePaolas muntre illustrasjoner av en mangfoldig gruppe babyer og småbarn er det perfekte akkompagnementet.


Nabolaget Mother Goose av Nina Crews. Barnerim trenger ikke å illustreres med rosa kaniner og delikate gule blomster! Crews fotografier av en mangfoldig gruppe barn som opplever den daglige gleden og hendelsene i hverdagen følger med et utvalg av tradisjonelle Mother Goose rim. Jeg elsker Crews 'tolkning av hvert dikt i fotografiene hennes. For Pat-a-Cake spiller et par jenter et håndklappende spill foran et bakervindu; for Pease Porridge, søsken lager suppe og så videre. Mange elsker å se på fotografier av andre barn, og de vil bli betatt av disse scenene fra Brooklyn. Deilig!266 engelnummer


Les høyt Rhymes for the Very Young red. av Jack Prelutsky. Dette var en stift i hjemmet vårt da barna mine var tots. Barn elsker hoppende rim, lurt ordspill og humor og Prelutsky vet dette! Samlingen inneholder både klassiske og moderne dikt om ting barna bryr seg om - leggetid, piknik, familie, bad, mat og mer. Overstrømmende illustrasjoner dekker hele siden.


Min aller første mor gås . Jeg vedder på at du allerede kan lese et dusin barnerim fra minnet. Denne store boken med Wells karakteristiske illustrasjonsstil er flott for en lap sitter, men i motsetning til en tradisjonell bildebok, vil du ikke lese alt i en gang. Det er ok! Kurator Iona Opie har tatt med både kjente og ikke-kjente Mother Goose-rim. Mange av dem var nye for meg, men ble raskt raske favoritter som jeg likte å lese på badet, på farten eller når ånden beveget meg.

kreft økende egenskaper


¡Pío Peep !: Tradisjonelle spanske barnehagerim red. , av Alma Flor Alma, F. Isabel Campoy og Alice Shurtle. Du må ikke gå glipp av denne tospråklige samlingen av barnerim. Hvert tradisjonelle rim er til stede både på spansk og på engelsk. Hvis du ikke er flytende, men har hatt litt spansk på videregående skole, kan du prøve å lese den spanske versjonen høyt, babyen din vil elske lyden av ordet flyt og rytme, og å høre et annet språk er bra for hjernen!
Behowl the Moon og The Wild Waves Whist av William Shakespeare, bearbeidet av Erin Nelsen Parekh. Hvis du vil resitere Shakespeare til babyene dine, er dette bøkene for deg! Jeg delte disse først på Instagram med advarselen om at jeg vanligvis ikke liker gimmicky 'klassikere' for babybøker, men jeg elsker disse! I stedet for å prøve å oppsummere plottet til stykkene, har forfatteren og illustratøren løftet tekst fra stykkene og skapt en historie gjennom illustrasjonene.

Flere måter å dele poesi med barn i alderen 0-4 år:

Del Med Vennene Dine: