Poesiskriving for barn: 14 kreative ideer

Er det vanskelig å skrive poesi? Hvor begynner du? Hvordan kommer du på en diktide? Å skrive poesi trenger ikke være smertefullt, spesielt ikke for barn hvis kreative ånd elsker å bli sluppet løs! Likevel er poesiinstruksjoner en velsignelse for de forfatterne som stirrer på en tom side og lurer på hvor de skal begynne. Disse diktideene som fokuserer på poesiformer og emner er gode skriveanvisninger for barn ( og voksne! ) som trenger en kreativ start.Diktideer og dikteskrivende instruksjoner for barn

April er forresten National Poetry Month og jeg alltid gjøre en stor avtale med det. Enhver unnskyldning for mer poesi! Da vi først startet Poesilesingutfordring , husket min 5 år gamle Lewis Carroll's Jabberwocky bare ved å høre meg resitere den om og om igjen.

engel nummer 135

Etter å ha brukt tid på å lære oss å lese vers, var det på tide å sette oss ned og skrive noen av våre egne, så vi brukte en måned på å dykke i diktskriving! Og poesi er ikke alle seriøse utseende og kontemplative rynker. Le deg dum mens du blir med på denne poesiskrivingutfordringen å lære å skrive poesi på den enkle måten ; det kan gjøres når som helst på året. Siden jeg ikke vil at barna mine skal vokse opp med å tenke på kreativ skriving som en jobb, har jeg samlet noen enkle ideer med lavt trykkdikt og ber om å starte deg.

(Merk: Dette innlegget inneholder tilknyttede lenker.)

Diktideer og forretter

Skriv et ryggdikt bruker bøkene i hyllene dine.Skriv en fargedikt . Dette er en god ide for diktskriving for yngre barn. (via den målte moren)

Skriv en 'aldri' dikt . (via skrivebutikken)

Noen ideer om poesiskriving kan være mer utfordrende enn andre, men ikke vike unna. Du vil bli overrasket over hvordan barna dine kommer til anledningen. Skriv en reverso dikt (via Mama Smiles, inspirert av Marilyn Singer’s Speil speil )Hvordan skrive haiku , en artikkel av Bob Raczka, dikter og forfatter av en av mine favoritt haikubøker, GUYKU: A Year of Haiku for Boys . Via Imagination Soup)

Skriv en gåtdikt . (via fantasisuppe)

beste bøker for 3 åringer

Grøft pennen og papiret og skriv poesi ved hjelp av magnetiske ord. Vi har et sett med virkelig store magnetiske diktord og guttene elsker dem. Det hjelper også å ta presset fra å skrive for å ha et begrenset utvalg av ord å velge mellom.Skriv en konkret dikt . Hvem visste at dikt kunne ha så interessante former? (via poesi 4 barn)

Trenger du et diktstarter barn vil elske? Gi dem et tema de øker selvtilliten. Skriv en 'Jeg er så smart' dikt . Jeg tror barnet mitt kanskje liker denne ideen litt også mye. (via La oss utforske)

Skriv et akrostisk dikt . Akrostikk er ofte de første diktene barna lærer å skrive på skolen. (Dette innlegget lærer også om liknelser)

Skriv en limerick for å få alle til å le! (via kraftpoesi)

Skriv en dikt ved hjelp av de 5 sansene . Dette er en annen god lett diktide for barn. (via denne lesemammaen)

Lage en rim med ordfamilier . (via denne lesemammaen)

Skriv en diamantdikt . (via skrivebutikk)

Poesibøker til inspirasjon:

  • Haiku poesibøker
  • Ulike poesibøker
  • Ikke-kjedelige poesibøker for å få deg til å elske poesi
  • Morsomme dikt for barn

Trenger du mer overbevisende?

hvordan spiller du søppel kortspillet
  • 8 måter poesi beroliger barn og gir glede i familielivet

Ting å skrive poesi om

Del Med Vennene Dine: