Finn Ut Antall Engel

Rare og fantastiske bøker for barn som liker Roald Dahl

Bøker av Roald Dahl dukker opp på alle 'beste bøker for barn' -listen der ute. Barna mine og jeg elsker hans magisk subversive historiefortelling i bøker som Charlie og sjokoladefabrikken og Matilda , som jeg er sikker på at din også gjør. Men hva leser du når du leter etter din neste opprørende morsomme, men likevel litt onde historie? Jeg håper denne listen over bøker for barn som liker Roald Dahl, vil gi deg noen gode ideer.Morsomme bøker for barn som liker Roald Dahl.Siden denne boklisten inneholder titler som passer for en rekke aldre, har jeg antydet min beste gjetning i hver mini-anmeldelse. De vil alle gjøre veldig hyggelig høytlesning, men noen er bedre for eldre barn, og noen få er også bra for det yngre settet. Husk at du alltid kan finne mange, mange, mange flere bøker på en av boklister indeksert på hovedlisten vår . (Merk: titler og omslag er tilknyttede lenker.)

MER: Etter å ha gått gjennom denne listen, gå over til 100 morsomme kapittelbøker for å finne flere titler med Dahl-esque humor.


Jeg tenkte først på ideen til denne listen når jeg lyttet til Nooks & Crannies av Jessica Lawson lydbok. Jeg hadde ikke lest Amazon-anmeldelsen av den, men nå ser jeg at jeg ikke er den eneste som sammenlignet premissene og karakterene med Charlie og sjokoladefabrikken ! En filantropist grevinne sender våre seks mystiske invitasjoner til seks barn. Den eklektiske barnegruppen, inkludert vår heltinne, Tabitha Crumb, ankommer herskapshuset for å oppdage at en av dem antas å være grevinnens barnebarn. Ting er imidlertid ikke alltid slik de ser ut - verken de involverte eller huset - og barna ( eller i det minste de gode barna ) må jobbe sammen for å løse mysteriene i huset. I likhet med Dahls bøker er rollebesetningen her herlig kokende og rar, med ineptiske og forsømmelige foreldre, både bortskjemte og lærte barn, og forklednings-tjenere. Passer for barn i alderen 10 år og oppover.
T han Scandalous Sisterhood of Prickwillow Place av Julie Berry. Jeg elsket denne fantastiske onde boken. Jeg lyttet til lydbokens fortelling om denne vrien på den viktorianske kostskolens mysterieroman, som var strålende. Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente, og når rektoren og broren hennes i løpet av de første par sidene faller død av gift, og jentene bestemmer seg deretter for å begrave dem i stedet for å rapportere det, tenkte jeg, 'hvor makabert! Men jeg husket den herlig uhyggelige tradisjonen med Dahls bøker. Jentene som har fantastiske monikere som 'Smooth Kitty', 'Disgraceful Mary Jane' og 'Stout Alice' bestemmer seg for å prøve å overbevise alle om at deres rektor fortsatt lever, slik at de kan unngå å bli sendt hjem. Forfatter Berry er en veldig smart og smart historieforteller med skarp vidd. Passer for barn i alderen 10 år og oppover.
Buckle and Squash: The Perilous Princess Plot var en av våre best lese høyt romaner fra 2015 . Da jeg leste dette for 6-åringen min kunne vi ikke slutte å le! Jeg likte ganske å lage dumme stemmer for alle Sarah Courtaulds latterlige og sjarmerende karakterer. Den hardtarbeidende, praktiske Eliza og hennes drømmende, søster Gertrude som samler prinsen, er motsetninger. Når Gertrude en dag går av sted for å finne en prins og i stedet blir fanget, går søsteren ut for å redde henne. Vi venter spent på oppfølgeren !!


Doctor Proctor’s Fart Powder er en serie av norsk krimforfatter Jo Nesbø. Vennene Nilly og Lisa hjelper den gode legen med å utvikle det aktuelle flatulente pulveret, og i et trekk som er verdig Weasley-tvillingene, selger de det på skolen. Planen deres er å hevne seg på klasseboelene, Truls og Trym, noe de gjør på en morsom måte. Men når legen oppfinner en sterkere ( mye sterkere ) Fartonautpulver, barna må holde det borte fra de som ønsker å bruke farts kraft til ondskap. ( Jeg kan ikke tro at jeg nettopp skrev den setningen. ) Eksplosivt gøy. ( Jeg kunne ikke hjelpe meg selv. ) Passer for barn fra 8 år og oppover.
Eventyrene til barnepike Piggins er en av de morsomste bøkene jeg har lest. Denne populære australske importen er en serie om tre søsken hvis far er så nøysom at han ansetter en gris for å ta vare på dem. Nanny Piggins er ingen Mary Poppins. Den entusiastiske sirkusgrisen synes skolen er overvurdert, sjokolade er en matgruppe og tar barna med på 'fantastiske opplevelser.' Dette er en flott bok for barn ( og voksne ) som liker Roald Dahl, og over-the-top, subversiv humor og ren, god moro. Hvis du foretrekker moralsk didaktikk, fortsett.
The Incorrigible Children of Ashton Place (Series) av Mary Rose Wood begynner med en bisarr premiss. Mens han var på jakt, oppdager Lord Fredrick tre søsken oppdratt av ulv og adopterer dem. Deres ville hylende og usiviliserte mannerisme forstyrrer herregården og den 15 år gamle Penelope Lumley er ansatt for å være deres guvernante. Penelope er en fan av platitude, poesi og lesing og satser på å temme barna. Men noe mystisk skjer bak kulissene, og barna må fortsette å lese serien for å oppdage hva det er. Denne serien er en smart vri på den klassiske viktorianske regjeringsfortellingen, og dens metafiksjonelle innsikt vil best bli verdsatt av barn i alderen 10 år og oppover.


Heldigvis melk av Neil Gaiman. Når far går ut for litt melk i hjørnebutikken, møter han en gruppe romvesener som krever at han overgir seg som representant for hele menneskeheten. Han nekter og blir deretter sugd inn i et fantastisk tidsreiser eventyr som involverer en varmluftsballongtur med en stegosaurus, wampyrer (sic), pirater og de nevnte romvesenene. Gjennom det hele opprettholder han et godt grep om melken, og til slutt er han heldigvis i stand til å komme tilbake i tide til barna sine kan nyte frokostblandingen. Kooky, bisarr, fantasifull og grundig Dahl-esque. Dette er en kort roman og passer for barn i alderen 7 år og oppover.


Horton Halfpott: Or, The Fiendish Mystery of Smugwick Manor; eller, The Loosening of M’Lady Luggertuck’s Corset . Hvordan kan du ikke elske en bok med den tittelen? Farsen begynner når M'Lady Luggertucks hushjelp ikke strammer elskerinnens korsett ganske så tett som hun pleier å gjøre. Den svake økningen i M’Lady Luggertucks evne til å puste setter i gang en fantastisk latterlig kjede av hendelser, inkludert tyveri av Luggertuck-skatten. De over-the-top skurker, detektiver, tjenere og rundt herlig quirky karakterer ville passe rett inn i enhver Dickens eller Dahl bok. Kjempegøy, spesielt hvis du leser det høyt og elsker å gjøre tullete stemmer. Nyt!
Chitty Chitty Bang Bang: Den magiske bilen . Sønnen min elsket også denne boka. Denne humoristiske fortellingen av forfatteren av James Bond er kjempegøy. Den sprø Pott-familien kjøper en bil som også kan fly på fangst av kranglende kriminelle. ( Ikke gidder å se filmen! Ugh. ) Egnet for høytlesning til tidlige elementære barn.

134 engelnummer


Pippi Langstrømpe . Jeg trenger knapt introdusere denne klassiske tittelen. Den ærbødige Pippi er forløperen til mange av våre favoritt moderne heltinner, så hvis du har lest Dahls bøker med barna dine, men ikke Pippi, kan du rette opp den situasjonen akkurat nå. Egnet for høytlesning for alle aldre som er klare til å lytte til kapittelbøker.


Mr. Poppers pingviner . Denne Newbery Honor-boka fra 1938 er fremdeles like morsom i dag som den gang. Mr. Popper og hans familie adopterer en pingvin sendt til dem av en kjent utforsker. Katten vokser til 12 pingviner og latteren begynner. Vi lyttet først til dette som en lydbok da min yngste sønn var nesten 4 år, og han likte den utrolig, spesielt scenen der popperne flommer over kjelleren med vann, og fryser den så pingvinene kan gli rundt hjemmet sitt. En fantastisk høytlesning for barn fra 4 år og oppover.


En serie med uheldige hendelser (Series) av Lemony Snicket. Du har sikkert hørt om denne bestselgende serien fylt med foreldreløse og foresatte som er verdig de beste gotiske viktorianske melodramene. Når Baudelaire-barna får vite at foreldrene har omkommet i en brann, blir de overlevert i hendene på den onde grev Olaf som er fast bestemt på å få tak i formuen deres. Fortelleren minner leseren konsekvent om at denne boka er fylt med deprimerende hendelser og har en ulykkelig slutt ( alt sammen med moro selvfølgelig ) så vær forberedt! ( Eller hopp over det hvis du ikke liker tunge i kinnhumor - i så fall fikk jeg ingenting. )


Zorgamazoo av Robert Paul Weston er vanskelig å motstå å lese høyt med sprø, sprø stemmer! Westons romaner er skrevet i livlige, kreative vers. Den fartsfylte, smarte og rimende historien følger Katrina Katrell, som stikker av fra sin onde verge, og reiser på et eventyr med en merkelig skapning kalt en Zorgle fra Zorgamazoo. Et komplisert mysterium med bisarre og morsomme karakterer følger. Vinner av E.B White Read Aloud Award 2009. Jeg leste dette for min 5-årige og 9-åring.


Prins Puggly fra Spud og Kingdom of Spiff av Robert Paul Weston. Forutsetningen er fantastisk dum: i Kingdom of Spiff er alle besatt av mote, og latterlig forseggjort mote på det. Vel, nesten alle - prinsessen foretrekker pyjamas ... og bøker. I Spud er ting imidlertid litt annerledes, og når Puggly of Spud og Frannie of Spiff møtes, satte de seg for å lære de andre en ting eller to om hva som virkelig er viktig. Dette er veldig morsomt å lese høyt på grunn av det fantastiske vokabularet og rimekopplingene. Selv skriften er 'fancified'. Jeg anbefaler imidlertid det for mer erfarne lyttere. Jeg tror absolutt at en 5-åring kan høre på den, men det er ikke den vanlige prisen, og jeg fant ut at mini-sammendrag av handlingen før vi begynte hver lesesesjon for å være ekstra nyttig. Likevel var det en hit.


Når foreldre forteller meg at barna har problemer med å fullføre bøker, anbefaler jeg det The Whipping Boy . Det er en kort roman, men like underholdende og oppfyllende som lengre bøker. Den forfengelige og snobbete prinsen Brat og Jemmy, hans piskende gutt, blir kidnappet av et par tyver. Et tilfelle av feil identitet er katalysatoren for mye action, humor og interessante plot-vendinger. I tillegg er det en klassiker fra 1980-tallet og en Newbery-vinner slik at du kan føle deg ganske fornøyd med å få barnet ditt til å lese det. Passer for barn fra 8 år og oppover.


Falske bart: Eller hvordan Jodie O'Rodeo og hennes vidunderhest (og noe nerdete barn) reddet presidentvalget i USA fra en gal genial kriminell hjerne . Jeg har litt av et mykt sted for sprø lange titler, så hvordan kunne jeg motstå denne? 7. klasse Lenny Flem Jr.s venn, Casper, kommer i en uventet storm og kjøper en dress og falsk bart. Rett etterpå finner en rekke ran sted og Casper tar et grep om verdensherredømme. Høres absurd nok ut for deg? En av de overraskende vriene i denne bøkene er at fortellingen skifter fra Lenny (mann) til Jodie (kvinne), og på en eller annen måte får Angleberger alt til å fungere glimrende. Du finner ikke en annen bok med et plot som dette. Kiddo leste faktisk flere passasjer høyt for meg for å demonstrere hvor god han syntes boken var.


Hoboken Chicken Emergency . Med et vitende nikk til naboene mine i New Jersey, må du innrømme at enhver bok som parrer 'Hoboken' og 'Chicken' i tittelen, må være morsom. Når det ikke er noen kalkun å finne noe sted i Hoboken til Thanksgiving-middag, kommer Arthur hjem med en kylling. Problemet? Kyllingen er 266 pund. Hijinks følger. Jeg leste dette høyt for sønnene mine, og de elsket det. ( Egnet for tidlig elementær som høytlesning .)


Dominic . Jeg kan ikke synge loven til denne boken nok. Det har lett blitt en av våre best leste høyt kapittelbøker fra 2015 . Min 6 år gamle elsket den. Det var så god høytlesning at vi ble ferdig med det på en dag! ( Vi er veldig dedikerte lesere. ) Jeg er flau for å innrømme at jeg ikke engang visste at Steig skrev kapittelbøker. Dominic er en hund som legger ut på eventyr. Underveis møter han Doomsday Gang, et band med nybårne brønner som sprer kaos blant lokalbefolkningen. Dominic ødelegger lett den grådige gjengen og tjener alles ærefrykt og respekt. Hans godhet mot andre tjener ham en belønning, som han sprer rundt til de mindre heldige mens han fortsetter på reisen. Dominic har en så positiv holdning til livet, du og barna dine kan ikke unngå å smile gjennom hele boka.


Sideways Stories from Wayside School . Jeg likte å lese denne boka om et sprø skolemiljø for barna. Jeg synes det er bra å gi dem et utløp for å tenke på skolen i en ikke-tradisjonell ( tør jeg si 'subversiv' ) måte. Mens den da 5-åringen min lo med, var humoren mer egnet for min 9-åring. Både barn som elsker dumme og latterlige, og foreldre som setter pris på velskrevne, humoristiske bøker, vil finne noe å sjarmere dem.


Nancy og Plum . Denne 1952-boken fra forfatteren av fru Piggle-Wiggle er den perfekte oppskriften for en gammeldags høytlesning: to foreldreløse søstre, en ustabile internatfrue som gir dem hard havregryn, en velstående ungkarsonkel, en julemiljø og en følelse -god slutt der de dårlige svikter og den gode seieren. Les den nå, eller lagre den til din høytid høytleset liste .


Heltenes guide til å redde ditt rike . (serie) Christopher Healys serie er best for barn som liker mye humor i lesingen. Fire humlende prinser blir kastet ut av deres respektive eventyrprinsesser. Prinsessene har sine egne personlighetsegenskaper, men alt sammen kjemper de mot de mindre salte skapningene i riket og har sine egne versjoner av lykkelige, middelmådige og ikke så lykkelige avslutninger. Veldig morsomt og morsomt tunge i kinnet. Hvis du liker eventyrbøker, har jeg mer til deg på listen min over Eventyrkapittelbøker eller Prinsesse kapittelbøker .

mr lemoncello
Flykte fra Mr. Lemoncello’s Library (Serie). Hvis du noen gang har drømt om å tilbringe en natt i biblioteket, er dette eventyret for deg. Luigi Lemoncello, en verdenskjent spillskaper har designet det lokale biblioteket og tolv 7. klassinger får overnatte. De har nøyaktig 24 timer på å finne den hemmelige utgangen og vinne en premie. Mange vendinger finner sted i denne boka som er perfekt for barn som elsker å løse gåter.

Bonusbok nr. 23:

hpafter candymakers
Candymakers av Wendy Mass sammenlignes ofte med Charlie og sjokoladefabrikken . Jeg introduserte den først for deg på sønnens liste over 9 bøker for 9-åringer . Når fire barn samles til Confectionery Association Conference, ender de opp med å løse mysteriet om en stjålet hemmelig ingrediens og lage det beste godteri noensinne. En fin lang bok for å holde dem lese, lese, lese.

Disse listene vil også ha bøker for barn som liker Roald Dahl:

  • Bøker for barn som elsker Little House on the Prairie
  • Bøker for barn som elsker Harry Potter
  • Bøker for barn som elsker Percy Jackson
  • Bøker for barn som liker Diary of a Wimpy Kid
  • Morsomme høytlesede kapittelbøker
  • Bøker for 11-åringer
  • Klassiske kapittelbøker fra 1960-tallet .
  • Middelklassens mysterier

Er du klar til å forsikre deg om at du ikke går glipp av noen av våre kommende boklister? Jeg lager en ny liste hver mandag. Abonner på vårt nyhetsbrev og bokmerke indeksen over alle listene våre .

Abonner på vårt nyhetsbrev

Rare og fantastisk morsomme bøker for barn som liker Roald Dahl-bøker

Del Med Vennene Dine: