9 Fairy Tale Chapter Books (No Princesses Edition)

Jeg har tilståelse. Jeg elsker moderne eventyrfortellinger, og jeg har ingen skam ved å innrømme at jeg helst vil lese en av disse eventyrkapittelbøkene i mellomklasse enn en 'voksen' bok noen dag. Så hvorfor har jeg ikke laget en bokliste før nå? Vel, mysteriene til universet er enorme, men i det minste lager jeg det nå.Eventyrkapittelbøker for barn fra 8 år og oppover. Dette er historier som ikke er prinsesser.

Jeg har begrenset denne eventyrboklisten til ikke-prinsessehistorier. ( Jeg skal lage en annen liste over kapittelbøker fra prinsesseeventyr, ikke bekymre deg! ) Det er ikke å si at det ikke vil være en prins og prinsesse ( eller to ) i disse bøkene, men eventyrene som disse kapittelbøker er basert, er ikke de vi vanligvis tenker på som 'prinsessesagn'.

Dette er alt middelklasse bøker , egnet for barn fra 8 år og oppover. De fleste av dem er veldig morsomme, selv om noen få er mer seriøse og alle vil appellere til både gutter og jenter. Det er bare ett eventyr duplisert nedenfor, så variasjonen bør holde barna interessert en stund! (Merk: omslag og titler er tilknyttede lenker.)


Rump: Den sanne historien om Rumpelstiltskin . Jeg har nettopp lest denne fantastiske boken som vender 'Rumplestiltskin' på hodet. I stedet for å være skurken, har Rump, som han er kjent, alltid følt seg som en halv person fordi han ikke en gang vet sitt fulle navn! Han og bestemoren skraper forbi på de magre rasjonene som mølleren gir i bytte mot gullet han finner i gruven. En dag oppdager Rump at han kan spinne halm til gull, men det viser seg ikke å være den velsignelsen han trodde det kunne være. Han drar på en reise for å finne ut hvem han er og hvordan han kan få kontroll over magien sin. Jeg syntes Rump var en fantastisk tegnet karakter. Han hadde mange, mange mangler og ganske mye selvtillit, men som leser syntes jeg han var relatert. Forfatteren gjør en god jobb med å lage en karakter som vi normalt avskyr til en sympatisk skapning.


Brixen-heksen . Før jeg plukket opp denne boka, ville jeg ikke trodd at 'The Pied Piper of Hamlin' ville være et godt materiale for et eventyrfortelling. Jeg antar at det er fordi jeg som barn syntes historien om at barn ble tatt bort av en piper, var ganske urovekkende! Jeg hadde en Kate Greenway illustrert kopi av fortellingen, og til og med hennes pastorale tegninger kunne ikke forene meg med fortellingen! Anyhoo…. nok av barndomsfrykten min. Rudi finner en mynt på fjellet, men det viser seg å tilhøre heksen. Han prøver å returnere den slik at heksen ikke vil bringe ned en forbannelse over landsbyen, men han mister den i snøen. Så dukker RATS opp, etterfulgt av en merkelig mann som lover å bli kvitt dem for en pris - Rudis gullmynt. Det er noen biter om RAT-fangst. Det var overraskende om både humor og dybde i denne fortellingen ( du trenger det for å balansere RATS - nevnte jeg at de er RATS? ) og hvis du har en sønn som har bukket under for 'eventyrene er for jentesykdom, vil dette være en god bok for å starte hans helbredelsesprosess.


Sol og måne, is og snø er basert på en av mine favoritteventyr, 'East of the Sun, West of the Moon', et norsk eventyr som minner om Beauty and the Beast. En ung jente reiser nordover med en snakkende isbjørn for å redde familien. Bjørnen håper at hun er den som bryter forbannelsen hans, men når hun ved et uhell gjør ting verre, må hun reise til trollland for å redde ham. Det er flere andre gjenfortellinger av dette eventyret, men de passer bedre for et YA-publikum. Denne gjenfortellingen (også på listen min over Winter Chapter Books ! ) er bra i alderen 8 år og oppover.


Half Upon a Time er den første boka i en smart trilogi som stirrer Jack, sønnen til berømmelsen 'Jack of the Beanstalk'. Jack, fast forankret i eventyrverdenen, prøver å gjenopprette familiens gode navn når plutselig mai faller en 'punkprinsesse' med en mobiltelefon fra himmelen. Det viser seg at bestemor til May er Snow White og de to parer seg sammen for å redde den kidnappede bestemoren. Riley bringer inn materiale fra flere kjente eventyr for å lage en historie som er mer et ødelagt eventyr enn en gjenfortelling per se . Men det er massevis av moro, med humor, smarte plot-vendinger og løftet om to oppfølgere for å få barna til å lese mer.


Brødsmuler er en vakker gjenfortelling av 'The Snow Queen'. Det er mange litterære referanser i boka, og den er utsøkt skrevet. Hazel og Jack er venner, men en dag når Jack får et glass i øynene, blir han pisket bort av en merkelig, ond kvinne til et land med snø. Hazel legger ut på en reise for å finne venninnen sin og komme hjem.


Et spørsmål om magi er også på min liste over bøker for barn som ikke er helt klare for hele Harry Potter-serien . Denne romanen er en gjenfortelling av Baba Yaga-legenden. Serafina finner ut at hennes tante er Baba Yaga og det hun har blitt innkalt til å gå inn i tantens sko! Hun tar motvillig på seg sin nye rolle, der hun sant må svare på ett spørsmål fra en fremmed og bo i et hus som står på kyllingben. Det er litt humor fra de snakkende hodeskallene i hennes nye hjem, og også en veldig lett romantikk i form av Alek som vil redde henne fra å være Baba Yaga.

<
jeg fant Nightingale’s Nest å være en ganske trist bok. Jeg er faktisk ikke helt sikker på at jeg til og med likte denne gjenfortellingen av Hans Christian Anderssons 'The Emperor and the Nightingale', selv om kritikerne elsket det. ( Jeg synes de fleste av Anderssons eventyr er litt deprimerende, faktisk. ) Imidlertid lurer jeg på om min voksnes følsomhet kommer i veien. Jeg vet ikke at barna ville føle det samme. Jeg hadde sannsynligvis likt det da jeg var liten. 12 år gamle John hjelper faren sin med å kutte trær på eiendommen til den lokale topp forretningsmannen, Mr. King, når han møter den skrøpelige og mystiske Gayle. Gayles sangstemme er magisk, og Mr. King overbeviser John om å forråde vennskapet med jenta til gjengjeld for å hjelpe Johns fattige familie. John føler seg syk av sviket og søker en måte å forløse seg selv på.


The Sinister Sweetness of Splendid Academy er en ganske skummel og humoristisk oppfatning av Hansel og Gretel-historien. Når Lorelei og broren hennes begynner å gå på den nye skolen, finner de en tillatende rektor, en klar tilførsel av dessert, og den eneste regelen ser ut til å være at alle fortsett å spise. Selvfølgelig kan vi se hvor dette er på vei som leser, men hvem vil tro Loreleis mistanker? En flott bok for barn som liker litt kriblende ryggrad.


Ophelia og den fantastiske gutten er en annen gjenfortelling av 'The Snow Queen', selv om jeg likte Brødsmuler mye mer, først og fremst fordi jeg ikke syntes Ophelia var så interessant som Hazel. Historien er imidlertid ganske annerledes enn den nevnte boken. Jeg lyttet til lydboken mens min 6 år gamle fortsatte å avbryte med mange spørsmål om Miss Kaminski, som tydeligvis var den onde dronningen. Det meste av handlingen foregår på et museum, der faren til Ophelia jobber og den fantastiske gutten er blitt låst av dronningen. Ophelia må finne en måte å redde ham før snødronningen slipper løs sin vrede over verden. Hun møter rettssaker i museets rom og korridorer og må overvinne bisarre hindringer som en spansk conquistador, elendighetsfuglen og til og med barnespøkelser. Ophelia begynner boken med en sunn dose skepsis mot magi, men lærer å overvinne mistilliten til ting hun ikke kan forstå.

Flere boklister:

7. okt stjernetegn

Sterke og fryktløse prinsesse romaner
Bøker for barn som liker Chronicles of Narnia
Middle Grade Mystery Books

Del Med Vennene Dine: