Finn Ut Antall Engel

The Colourful Cabbage Juice Science Experiment

Som du elsker, elsker jeg hjemme vitenskapelige eksperimenter . Dette syrebaserte vitenskapelige eksperimentet med kåljuiceindikator er morsomt, fargerikt og virker ganske magisk. Det er perfekt for eldre barn som vil lære om den vitenskapelige metoden, og det er flott for yngre barn som fremdeles bare utforsker vitenskapens underverk.

Kåljuiceindikator vitenskapelig eksperiment. Enkel vitenskap å gjøre hjemme for alle aldre.

(Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker. Jeg mottok en anmeldelseskopi av boken.)

Jeg gjorde faktisk dette kåljuice-vitenskapelige eksperimentet med sønnen min for 7 år siden, (vi kalte det ' lilla brygge ') men da jeg så det i Asia Citros nye bok, The Curious Kid's Science Book: 100+ kreative praktiske aktiviteter i alderen 4-8 Jeg bestemte meg for å prøve det igjen, spesielt siden sønnen min ikke husket eksperimentet, og jeg visste at han ville få mye mer ut av det nå.

Hva trenger du:

  • Kåljuice ( lag det selv ved å koke eller blande kål og vann )
  • Husholdningspulver og væsker som natron, fløte av tartar, eddik, etc. For eldre barn kan du også prøve hydrogenperoksid, boraks osv.
  • Kopper, boller, skjeer osv.

Husholdningsingredienser som skal brukes i vitenskapelig eksperiment med kåljuice

Bruksanvisning:

Hell kåljuice i forskjellige beholdere. Bland med utvalgte ingredienser og se hva som skjer! Valgfritt: ta opp resultater.

Kåljuice vitenskapelig eksperiment for å lære om syre og baser.

Hva skjer:

Kåljuice er en ph-indikator som endrer farge i henhold til surheten til stoffet som er tilsatt den. Jo surere stoffet, jo rosa blir det. Jo mindre syrlig, jo nærmere gul blir juice.

TIPS: Noen ingredienser vil bruse. La det skje, sett det opp et sted der barna kan eksperimentere uten å bekymre seg for rot. Akkurat som med vår enkelt førskolevitenskapslaboratorium , bør du la barna utforske de vitenskapelige reaksjonene slik de vil. Vennligst følg nøye hvis du bruker sterke ingredienser.

Trenger du mer motivasjon for å prøve det? Se videoen og hør på sønnens reaksjoner:

Du tror kanskje du har nok vitenskapelige bøker på sokkelen din ( og det gjorde jeg absolutt ) men jeg synes Asias bok er mer inspirerende enn de fleste av dem fordi den legger vekt på videre praktisk utforskning av vitenskapelige rektorer i stedet for å gi et sett med instruksjoner og la det være. Min favorittdel er sitatene fra barna om deres funn! Det er også super nydelig inne med fargerike bilder. (Du husker kanskje at Asias første bok, 150+ skjermfrie aktiviteter for barn: De aller beste og enkleste leketidaktivitetene fra FunAtHomeWithKids.com! inspirerte oss til prøv slim for aller første gang .)

Få tak i boka!

AMAZON | BESTILL INNSKUD | BARNES & NOBLE

Lær om vitenskap med et morsomt vitenskapelig eksperiment med kåljuiceindikator.

Del Med Vennene Dine:

29 august dyrekretsen