Easy Reader Books som faktisk er enkle

Har du en ny leser? Har du noen gang lagt merke til hvor mange av de såkalte enkle leserbøker er faktisk ikke lett ? Min 5-åring er for tiden dypt i begynnelsen av å lese bøker. Mens jeg med det eldste barnet mitt tidlig leste, var jeg bekymret finne avanserte bøker med fag som passer for en 4-åring , nå leter jeg etter enkle lesere som er faktisk enkelt .Enkle leserbøker og serier for barn som lærer å lese. Disse er faktisk enkle.

Til å begynne med har jeg lagt merke til at alle utgivere har forskjellige standarder for nivåer! I tillegg kan vanskelighetsgraden variere selv innenfor samme utgiver og nivå. Og glem om enkle lesere med lisensierte karakterer. Det er de verste. Min sønn valgte en Star Wars nivå 1-bok, og den inneholdt ord som 'skulder', 'symbol' og 'organisasjon'. Det er det ikke begynnende å lese ord. Jeg vil ha bøker som vil bygge sønnen min tillit til hans evne til å lese, ikke frustrere ham!

Mer: Klikk her for en liste over enkle lesere som ikke vil få deg til å stikke øynene ut .

Så jeg har vært på jakt etter lett bøker. Det er en grundig prosess, men jeg håper du finner denne listen nyttig for begynnerleseren din. (Merk: alle boktitler og omslag er tilknyttede lenker.)

De enkleste lettleserbøkene


Ball . Dette er en ordbok. Nå spør du deg kanskje hva som er hensikten med å lese bøker med bare ett ord. Ett ord: Tillit. Etter at New Kid hadde lest denne boken, hadde han et enormt glis i ansiktet, ikke bare fordi boka var morsom, med den tegneserieformede utformingen, men fordi han følte en følelse av prestasjon. Å lære å lese handler ikke bare om å dekode bokstaver og setninger. Ordet 'ball' brukes til å uttrykke følelser, formidle handling og avsløre karakter. Ved å lese denne boka syntetiserer barna tekst, historie, illustrasjon og forstår at ord formidler patos, klimaks og dénouement. Dette er avgjørende for leseforståelse.


Klem . En babygorilla søker etter moren sin ved å bruke et enkelt ord, 'klem'. Som Ball (se ovenfor) enkeltordet er viktig, og til og med et enkelt ord kan formidle dramatisk struktur og følelser. Jo flere begynnende lesere kan føle seg forbundet med en historie, de har større sannsynlighet for at de leser den. Også inkludert er ordene 'Bobo' og 'Mamma'.


Orange Pear Apple Bear . Som Ball og Klem , dette er ikke nødvendigvis ment som en lett leser, men jeg brukte den som sådan. Emily Gravett er en favorittforfatter av oss, og denne boken bruker de samme 4 ordene i forskjellige sekvenser til slutten, da et 5. ord, 'There!' benyttes. Jeg liker at sønnen min kunne bruke illustrasjonene til å dekode ord han ikke kjente igjen ( oransje, pære ) og han måtte være oppmerksom på å lese dem i riktig rekkefølge på hver side. Sønnen min kan se det samme ordet om og om igjen og trenger fortsatt hjelp med det. I dette tilfellet måtte han finne ut av 'pære' gjentatte ganger, og det var god praksis for ham. I tillegg er boken bare morsom og smart.

utskrivbar bilderamme til farge


De Vend et ord bøker er ikke så mye historiebøker, men en øvelse i å gjenkjenne ordfamiliemønstre. Hver bok inneholder tre ordfamilier. For eksempel Quack Shack , ser på -ack, -ick og -ock ord. Når barna snur sidene, ser de det samme mønsteret avslørt på en side som er kuttet ut. På slutten av hvert avsnitt forsterkes ordene gjennom enkle setninger. Noen av sammenkoblingene er litt dumme, som sønnen min elsker.


Opp, høy og høy er en annen bok med et veldig begrenset ordforråd. Boken består av tre historier der fugler humoristisk vurderer tre tilstander av å være ( tre gjetninger! ). Brett ut sider gir ekstra interesse, og denne boka er også flott å lese høyt for småbarn og førskolebarn. Vi har også brukt Ethan Long Clara og Clem bøker fra Penguin’s Young Reader-serie.


Cat the Cat, Who Is That? Jeg elsker denne serien fra Mo Willems. Det er noe så sjarmerende ved repetisjonen. Bare Willems kan gjøre en historie så enkel ( si hei til en rekke dyr med navn som 'Duck the duck' og 'Fish the fish' ) men likevel bringe et smil.

Easy Reader Books - Et lite trinn opp


Se meg løpe . Meisel har to 'Jeg liker å lese' om hunder som driver med deres doggy virksomhet. Svært enkle ord og mye repetisjon gjorde dette til et godt valg for sønnen min som balanserer med ord mer enn fire bokstaver. Det er handling, litt spenning ( hva vil hundene grave opp? ) og mye humor som holdt ham interessert. Han prøvde ikke engang å få meg til å overta lesingen etter 2 sider.


Mer enn de fleste forlag, finner jeg Harper-Collins '' I Can Read '' -bøker på 'Shared My First Reading' -nivået, den mest pålitelige kilden til riktig utjevnede bøker for min nye leser. Jeg har aldri lest Kjeks med min eldre sønn og slags slags øyne ved tanken. Ikke gjør den samme dømmende feilen som jeg gjorde! De har god repetisjon og ord som barna faktisk kan høres ut.


Elephant & Piggie . Disse bøkene er så populære at jeg nesten ikke trenger å gå gjennom noen plottpoeng med deg. De fleste foreldre jeg snakket med begynte å lese Willems-bøker om Gerald elefanten og Piggie høyt for sine førskolebarn, men de er faktisk skrevet for å være enkle lesere. ( Det samme fenomenet gjelder Seuss, har du lagt merke til det? Selv om jeg foretrekker Willems a gazillion times framfor Seuss. ) Jeg liker at bøkene er lengre enn andre typiske tidligere lesere, selv om teksten er fin og sparsom, så sidene går raskt. Når barnet ditt er hekta på Elephant og Piggie, er det minst 20 til for å få ham til å lese.


Votter-serien . Votter er kattekvivalenten til Kjeks ( se ovenfor ). Hver bok har litt av et mysterium: hvor er Max? hva er den støyen osv. som oppmuntrer sønnen min til å fortsette å lese og gir et smil i ansiktet når han kommer til svaret eller kan forutsi på forhånd hva det er. Det er noen lengre ord som han trenger hjelp med som å 'skrape', men siden mysteriet holder ham i gang, blir han ikke frustrert.


Hva vil Fat Cat sitte på? En kommentar til dette innlegget påminnet meg om at jeg hadde ment å sette minst én Jan Thomas-bøker på denne listen. Disse bøkene er helt morsomme når man leser høyt historietid, men deres enkle, rimende tekst gjorde dem også kjempefine tidlige leserbøker. I tillegg er de superduper morsomme!
Har du en ny leser? Hvilke bøker synes du er nyttige?

Mer enkle leserboklister:

  • Klassiske enkle lesere
  • Flotte moderne enkle lesere
  • Bruk ordløse bøker å bygge leseforståelse. Hvordan lese ordløse bøker.

Del Med Vennene Dine:

småbarnsbøker om spesielle behov